QUOTE(Junda @ 2009 09 16, 15:30)
Ir dar sakykit, skaitau kad jūsų duonkepėse yra programa Saldi duona. Maniškėj nėra. Gal galite patikslinti kas ten vyksta kitaip nei duonos kepimo programose, kiek laiko minko, kildina ir kepa? Ačiū. Imu galvoti, kad keistą duonkepę nusipirkau.
"Saldi duona" skirta mieliniams kepiniams su didesniu cukraus kiekiu. Kaip maniškėj instrukcijoj paaiškinta, dėl to cukraus duona skrunda greičiau, todėl kepimo laikas trumpesnis. O pažiūrėjus pagal minutes - mažai kuo skiriasi nuo pagrindinės. Aš beveik viską kepu pagrindine ir nesuku galvos
Taip kad normali tamstos duonkepė, tik kept ir džiaugtis
QUOTE(Elika @ 2009 09 16, 15:57)
Aš vis audžiu mintį pabandyti kepinį ne su mielėm, o su kepimo milteliais. Tokia funkcija yra. Bet nerandu receptų
Gal kuri mergaitė kepė kokį pyagą duonkepėje su kepimo milteliais?
Su kepimo milteliais kepu keksą, bananinį pyragą (paskutinį kartą dėjau slyvas - irgi gerai), obuolinę šarlotę. Labiausiai patinka
keksas (gal jau ir dėjau receptą
, bet dėl visa ko pakartosiu )
3 kiausiniai
165 g cukraus + vanilinio cukraus
1,5 a.s. romo arba vysniu likerio (jei turiu, dedu esencijos, neturiu - nededu
)
1 citrinos sultys (jei neturiu, pilu apelsinu ar obuoliu)
165 g sviesto
330 g miltu
2,5 a.s. kepimo milteliu
100 g dziovintu vaisiu (razinos, dž. greipfrutai, kinkanai, melionai, žodžiu, ką randu spintutėj, nerandu - nededu
. Būtinai dedu pora šaukštų marcipaninės masės - priduoda labai subtilų prieskonį
)
Tešla gaunasi pakankamai skysta, nesusisuka į kamuoliuką.
QUOTE(J@lanta @ 2009 09 16, 18:04)
Kepiau programa "keksas", nors gal reikėjo pabandyti kepti "saldi duona"
vaisinis keksas
Baik baik, "Saldi duona" skirta mieliniams kepiniams, ten gi kildinimai visokie ir pan.
Tik dabar pastebėjau, kad Jolanta tą patį parašė, ech vis tas mano žioplumas
Nataliuncik, kaip taviškis raugas gyvuoja? Tikriausiai su rupiais ruginiais bandei? Aš savąjį sugadinau - kažkaip nesupratau, kiek ten dienų jį auginti ir kada jau kepti... Užtat dabar žinau, kaip vyksta procesas, kaip perrūgsta
Būtinai bandysiu dar kartą.