taigi, nespėjau su ta Lytagra suderinti ir kuriuos miltus vežamės, gal žinot, kurie čia geriausi, rupūs, bet ne per rupūs? pagal internetą jie turi:
Ruginiai sijoti miltai 700,
ruginiai pasijoti rupiniai 1370,
ruginiai šveistiniai rupiniai 1800
ten tie 1800 tai turbūt visiškai vos ne cieli grūdai, kažkuriuos iš pirmų dviejų reiktų imt???...
Va, ką radau: ruginiai miltai skirstomi tik pagal peleningumo rodiklį (spalvą). Juo mažesnis skaičius, juo miltai šviesesni. Pikliuoti miltai žymimi skaičiumi 600. Tai labai šviesūs ir smulkūs ruginiai miltai, tinkantys ypatingoms duonelėms kepti. Patys tamsiausi šveistiniai miltai žymimi skaičiumi 1800. Ant tų ekologiškų miltų pakelių ir yra parašyta 1800.
Mes duonkepėj maišėm picai tešlą. Bet pas mus yra spec programa (būten picos tešlai). Tai normaliai viskas pavyko
QUOTE(rutulux @ 2009 08 13, 17:48)
Naudoju pagrindinę, kur 3 val kepa. Reiks kitą pabandyt.
Tada dar klausimą turiu. Bandžiau tešlą koldūnam pasidaryt, kad pačiai minkyt nereiktų, nes labai nepatinka. Išminkė man tą tešlą, bet ji labai tąsi gavosi, kol aš ją iškračiau . Ką vėl ne taip padariau. Pradedu galvot, kad atostogos ne į naudą-smegenys nebedirba
Tada dar klausimą turiu. Bandžiau tešlą koldūnam pasidaryt, kad pačiai minkyt nereiktų, nes labai nepatinka. Išminkė man tą tešlą, bet ji labai tąsi gavosi, kol aš ją iškračiau . Ką vėl ne taip padariau. Pradedu galvot, kad atostogos ne į naudą-smegenys nebedirba
Aš tai kažkokią kitą naudoju : ten virš 4 val kepa
O dėl koldūnų tešlos, tai gal mažokai miltų buvo :
QUOTE(laurechka @ 2009 08 13, 17:56)
Mes duonkepėj maišėm picai tešlą. Bet pas mus yra spec programa (būten picos tešlai). Tai normaliai viskas pavyko
Pas mus yra ta meistro tešlos funkcija, tai pica fantastiška išėjo
Mes dar tik kelias funkcijas išbandę esam... Ir rec pakolkas naudojam tik iš duonkepės receptų knygos...
QUOTE(jadzka @ 2009 08 13, 12:17)
Nutariu ir su jumis pasidalinti vienu receptuku Nors jis ir nėra grynai duonkepėje kepamas, bet... Indiška duona Chapati.
oj super, ačiū, kaip tik proporcijas buvau pamiršus , kažkada irgi kepdavau
Papildyta:
QUOTE(Mytis @ 2009 08 13, 17:48)
Va, ką radau: ruginiai miltai skirstomi tik pagal peleningumo rodiklį (spalvą). Juo mažesnis skaičius, juo miltai šviesesni. Pikliuoti miltai žymimi skaičiumi 600. Tai labai šviesūs ir smulkūs ruginiai miltai, tinkantys ypatingoms duonelėms kepti. Patys tamsiausi šveistiniai miltai žymimi skaičiumi 1800. Ant tų ekologiškų miltų pakelių ir yra parašyta 1800.
ačiū už info
Jadzka, gerai neapžiūrėjau dar, mašinoj daba palikti, bet man rodos aš ir praeitą kartą tuos pačius pirkau, tai jie labai rupūs buvo, jeo vien iš jų, tai jau rugelis ir gaudavosi, byrėdavo duona. vėliau apžiūrėsiu kas ten per miltai.
QUOTE(laurechka @ 2009 08 13, 18:13)
Mes dar tik kelias funkcijas išbandę esam... Ir rec pakolkas naudojam tik iš duonkepės receptų knygos...
Aš jau pati improvizuoju Tai įmaišau kokių kruopų, tai miltus pamaišau, tai kokių prieskonių įdedu. Realiai tai duonos kepimui reikia perkąsti pagrindinius principus, o tada jau stebėti kaip duonelė maišos: kartais reiks vandens įpilt daugiau, o kartais miltų.Svarbiausia nebijot bandyti Skaitydama receptus gaudausi idėjas.
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 13, 18:30)
oj super, ačiū, kaip tik proporcijas buvau pamiršus , kažkada irgi kepdavau
Papildyta:
ačiū už info
Jadzka, gerai neapžiūrėjau dar, mašinoj daba palikti, bet man rodos aš ir praeitą kartą tuos pačius pirkau, tai jie labai rupūs buvo, jeo vien iš jų, tai jau rugelis ir gaudavosi, byrėdavo duona. vėliau apžiūrėsiu kas ten per miltai.
Papildyta:
ačiū už info
Jadzka, gerai neapžiūrėjau dar, mašinoj daba palikti, bet man rodos aš ir praeitą kartą tuos pačius pirkau, tai jie labai rupūs buvo, jeo vien iš jų, tai jau rugelis ir gaudavosi, byrėdavo duona. vėliau apžiūrėsiu kas ten per miltai.
Gėris tie Čiapačiai. Va į gamtą važiuojant irgi prikepti žadu. Man tikrai super skanu su šašlo gabaliukais, kokiu padažu ir salotą įsivyniot
Tai liuks, jei iš tų miltų rugelis išeina
Verdu kriausiu ir citrinu dzema... ziuresim, kas gausis, buvau susiruosusi virt puode, bet atejo metas vaikus praust, migdyt, jau nusiminiau, kad ir naktis ateis, kol darbus baigsiu, betgi prisiminiau savo isganingaja duonkepe
O stai ir mano duonos tortas:
O stai ir mano duonos tortas:
mergytes, tai juk elementarus sumustiniu tortas
Sviestas su kokia desryte, kumpiu.... ir pom padazu
sviestas su ferm suriu
sviestas su zolelem
Sviestas su kiausiniais....
Turiu toki maza mixeriuka - prasuku viska pora kartu ir tepu. Duonkepej kepta duona labai dekinga - gera forma (bent jau mano pailgos), plius pluta plona, nereikia nupjaustineti.... Vaikui tai dariau saldu 'torta' : sviestas su cukrum ir sviestas su kakava
Bet, mergytes, jau tas kriausiu dzemas....
emiau apie:
1.5kg kriausiu
1.5 citrinos
0,5kg ukraus
Kriausiu ir citrinu buvo pilnas indelis, tai cukru jau dejau, kai patezo kriauses. Dar desiu truputi zelatino (neturiu pektino siuo metu), nes noriu dzemo. Kvepia, saldziai rugstu, skaidrus marmeladas su kriausiu gabaliukais, mmmmmm.....
Dabar pati prasysiu anytos leist pasirinkt kriausiu krituoliu, nes sikart vos isude,,,,
Sviestas su kokia desryte, kumpiu.... ir pom padazu
sviestas su ferm suriu
sviestas su zolelem
Sviestas su kiausiniais....
Turiu toki maza mixeriuka - prasuku viska pora kartu ir tepu. Duonkepej kepta duona labai dekinga - gera forma (bent jau mano pailgos), plius pluta plona, nereikia nupjaustineti.... Vaikui tai dariau saldu 'torta' : sviestas su cukrum ir sviestas su kakava
Bet, mergytes, jau tas kriausiu dzemas....
emiau apie:
1.5kg kriausiu
1.5 citrinos
0,5kg ukraus
Kriausiu ir citrinu buvo pilnas indelis, tai cukru jau dejau, kai patezo kriauses. Dar desiu truputi zelatino (neturiu pektino siuo metu), nes noriu dzemo. Kvepia, saldziai rugstu, skaidrus marmeladas su kriausiu gabaliukais, mmmmmm.....
Dabar pati prasysiu anytos leist pasirinkt kriausiu krituoliu, nes sikart vos isude,,,,
Atsižymiu naujuose namučiuose (Mrs. R )
Labai fainas sumuštinių tortas, anksčiau tokį darydavom, reiks prisimint kada. O saldaus varianto nesu ragavusi - sviestas su cukrum/kakava - skamba įdomiai, reiks būtinai bandyt. Ir tikrai, duonkepės duona labai tinka, ačiū už idėją
Jadzkos indiškos duonelės Esu ragavusi, bet nežinojau recepto, dabar savaitgalį bandysiu Aš irgi beveik kiekvienąkart improvizuoju. Bet va manų dar nedėjau, turėsiu omenyje.
Elikos pikantiška duonelė su pipirais vis iš galvos nėjo. Dabar kepa Tik ne su pipirais, o su Nasi goreng - aštrūs kepinti svogūnai su imbierais. Rodos, ne aš viena užsimaniau aštrios duonelės, kažkam dar prireikė pipiriukų (tik nežinau, kam )
Ryte viriau fantastišką uogienę iš abrikosų su vanile, cinamonu, kalėdinių sausainių prieskoniukais. Man jau kalėdos Rytoj receptą įdėsiu į delona.lt
O vakare dar saldaus ko nors šeima užsimanė, tai prikepiau florentinų. Spėkit, kiek liko iš dviejų skardų? Gal ketvirtadalis skardos Jau taip apsisaldinom Greičiau ta pikantiška duona iškeptų
Labai fainas sumuštinių tortas, anksčiau tokį darydavom, reiks prisimint kada. O saldaus varianto nesu ragavusi - sviestas su cukrum/kakava - skamba įdomiai, reiks būtinai bandyt. Ir tikrai, duonkepės duona labai tinka, ačiū už idėją
Jadzkos indiškos duonelės Esu ragavusi, bet nežinojau recepto, dabar savaitgalį bandysiu Aš irgi beveik kiekvienąkart improvizuoju. Bet va manų dar nedėjau, turėsiu omenyje.
Elikos pikantiška duonelė su pipirais vis iš galvos nėjo. Dabar kepa Tik ne su pipirais, o su Nasi goreng - aštrūs kepinti svogūnai su imbierais. Rodos, ne aš viena užsimaniau aštrios duonelės, kažkam dar prireikė pipiriukų (tik nežinau, kam )
Ryte viriau fantastišką uogienę iš abrikosų su vanile, cinamonu, kalėdinių sausainių prieskoniukais. Man jau kalėdos Rytoj receptą įdėsiu į delona.lt
O vakare dar saldaus ko nors šeima užsimanė, tai prikepiau florentinų. Spėkit, kiek liko iš dviejų skardų? Gal ketvirtadalis skardos Jau taip apsisaldinom Greičiau ta pikantiška duona iškeptų
sveikos
gal galima prisijungti i sita smagu bureli?
taigi gavau dovanu duonkepe. tai jau mirkstu sitoj ir buvusioj temoj bet tik dabar isdrisau kazka brukstelt nes tik dabar ja isbandizau. man patiko. tiesa kepiau is misinio specialaus... kur tik miltelius supili ir vandens ir kepa maiso. bet kai jie baigsis teks pasinaudoti jusu sukauptais receptais. ir savo atradimais pasidalint jau tamsu o taip norisi savo menu pasigirti. tiesa to meno jau puses neber dar karsta sulapnojom su sviestu
gal galima prisijungti i sita smagu bureli?
taigi gavau dovanu duonkepe. tai jau mirkstu sitoj ir buvusioj temoj bet tik dabar isdrisau kazka brukstelt nes tik dabar ja isbandizau. man patiko. tiesa kepiau is misinio specialaus... kur tik miltelius supili ir vandens ir kepa maiso. bet kai jie baigsis teks pasinaudoti jusu sukauptais receptais. ir savo atradimais pasidalint jau tamsu o taip norisi savo menu pasigirti. tiesa to meno jau puses neber dar karsta sulapnojom su sviestu