Mūsų šeimos mėgstamiausia
Balta sviestinė duona su razinomis
500g/750g/1kg
130ml/200ml/260ml Pieno
1/2/2 Kiaušiniai
80g/140g/180g Sviesto (išlydyto)
350g/500g/600g Kvietinių miltų
1a.š./1,5a.š./1,5a.š. Druskos
30g/60g/80g Cukraus
1a.š/2a.š./2a.š Sausų mielių
100ml Razinų (paskutinį karta dėjau 100g spalvotų cukatų- tiko ir buvo labai skanu)
Saldžios duonos programa
elika - as, zinok, i rugine dedu laaaabai mazai kvietiniu miltu.... Bet cia nuo skonio priklauso ir nuo to, kokiu miltu kiek turiu Dali teslos rauginu per nakti, paskui papildziusi tesla vandeniu, miltais, prieskoniais, verciu i duonkepe ir dar raiginu/kildau apie 4-5val, na, paziuriu kaip kyla ir tik pakilusia jungiu kepti Kepimo programa. Mieliu dedu tuomet, kai neturiu laiko laukti tu 5val ir duonos reik greiciau, tada beriu 1-2 a s mieliu ir kildau duonkepej (jos neijungus), kai pakyla - Kepu.
Kartais duonele pakrinta, jei tesla skysta, ja darau jau tokia - nuo sauksto sunkiai drimbancia, bet maisoma saukstu.
Kartais duonele pakrinta, jei tesla skysta, ja darau jau tokia - nuo sauksto sunkiai drimbancia, bet maisoma saukstu.
Mergaitės, jeigu aš noriu pabarstyti sezamo sėklų ant duonelės viršaus. Kada man tas sėklas į duonepę sudėti?
QUOTE(daistuke @ 2009 09 14, 14:40)
Mergaitės, jeigu aš noriu pabarstyti sezamo sėklų ant duonelės viršaus. Kada man tas sėklas į duonepę sudėti?
Pas mane duonkepej kepimas prasideda likus 55-65 min iki pabaigos. Tai jei noriu apibarstyti duona, kai lieka 5-10 min iki kepimo pradzios, atidarau duonkepe, aptepu iskilusios teslos virsu pienu arba kiausinio plakiniu ir uzbarstau ko nosisi
QUOTE(mama_Greta @ 2009 09 14, 14:45)
Pas mane duonkepej kepimas prasideda likus 55-65 min iki pabaigos. Tai jei noriu apibarstyti duona, kai lieka 5-10 min iki kepimo pradzios, atidarau duonkepe, aptepu iskilusios teslos virsu pienu arba kiausinio plakiniu ir uzbarstau ko nosisi
O nuo atidarinėjimo nesukrenta duona? Aš bijau darineti, kol tik nebaigia kepti.
QUOTE(Terra2 @ 2009 09 14, 16:08)
O nuo atidarinėjimo nesukrenta duona? Aš bijau darineti, kol tik nebaigia kepti.
atidarinėju n kartų - duona nesukrenta
ir menteles išiminėju, tai tada ne tik kad atidarau, bet ir gerai "pakrapštau" tešlą, kol jas ištraukiu
QUOTE(Terra2 @ 2009 09 14, 16:08)
O nuo atidarinėjimo nesukrenta duona? Aš bijau darineti, kol tik nebaigia kepti.
Tikrai ne Mano manymu sukrenta tuomet, kai darineji jau pradejus kepti, ypac kepimo pradzioj. Iki pradedant kepti as daznai atidarineju duonkepe - kartais miltu ar vandens sauksta pridet, jei matau, kad tesla kazkokia ne tokia, po paskutinio minkymo pradarau, kad menteles isimciau, na ir iskilus - jei norisi patepti virsu ar kuo nors apibarstyti. Ir nesukrenta
QUOTE(laurechka @ 2009 09 12, 18:40)
Mes kepam be raugo... mielės dedas į tešlą ir viskas..
Mano donkepėj mielės dedas ant dugno
Tikrai ne, viskas gerai pas Jundą su duonkepe
Daryk taip, kaip instrkcijose parašyta Viskas čiki gaunas mielės, miltai, druska, cukrus, aliejus/sviestas ir vanduo/pienas....
Mano donkepėj mielės dedas ant dugno
Tikrai ne, viskas gerai pas Jundą su duonkepe
Daryk taip, kaip instrkcijose parašyta Viskas čiki gaunas mielės, miltai, druska, cukrus, aliejus/sviestas ir vanduo/pienas....
Aha, šituo jau įsitikinau, kokias 6 duonas sukirtom jau Turiu tau klausimą dėl ruginės duonos programos ar ji pas tave tokia pati kaip normalios duonos, tik mentelė kita dedasi? Ar pats procesas irgi kitoks (kepimo, minkymo laikas)? Nes aš sugalvojau, kad jei visas skirtumas mentelėje, tai aš tą mentelę už porą svarų ebėjuj nusipirksiu ir atsisiųsiu.
QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 12, 20:30)
neturejau kopustlapio (lung, taip taip, to nesusiraiciusio kopusto isorinio lapo....) - puiku ir be jo, bet va - turiu ir labai dziaugiuosi priduodamu aromatu, minkstumu.... Svajoju apie ajerus ir visi jau zino, kad rade turi man pripjaut....
junda - jei puse kg mieliu tau per daug, tai, norfos mieliu pakelis (rodos apie 27g/1Lt) - tikrai kaip tik - ne per daug ir pigiau Sviezias mieles visada reikia suaktyvinti siltame piene/vandenyje su cukrumi, tada jau jas reikia deti su skysciais....
junda - jei puse kg mieliu tau per daug, tai, norfos mieliu pakelis (rodos apie 27g/1Lt) - tikrai kaip tik - ne per daug ir pigiau Sviezias mieles visada reikia suaktyvinti siltame piene/vandenyje su cukrumi, tada jau jas reikia deti su skysciais....
O kuriuo metu tą kopustapį įdedate? Paskaičiuojate kada kepimas turi prasidėt ir prieš tai ar kaip? Ir turbūt mentelę išimate, nes trukdytų tą lapą įdėt?
Pasidairysiu Norfoje mielių, dėkui.
Ir dėkui tai kuri patarė miltus sijoti, viskas ėmė eitis gerai, kai ėmiau sijoti...
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 09 13, 16:16)
jei tik gaunate emaila su prasymu persiusti visiems zmonems, tai prisiminkite vaikyste, kai gaudavot laiska i pasto dezute ir turedavom issiusti dar 15 tokiu paciu, akd neatsitiktu jokia nelaime. da lampecki policijai tie musu kompai
Pažiūrėkit į laiško toną, policija nerašo su šauktukais ir vaikiškais sakiniais
Labai noriu juodos duonos, bandysiu daryti tą raugą, aprašytą pirmam puslapyje. Nelabai suprantu kelintą dieną nuo jo pradėjimo jau galima duonytę kepti?
QUOTE(mama_Greta @ 2009 09 14, 18:29)
Tikrai ne Mano manymu sukrenta tuomet, kai darineji jau pradejus kepti, ypac kepimo pradzioj. Iki pradedant kepti as daznai atidarineju duonkepe - kartais miltu ar vandens sauksta pridet, jei matau, kad tesla kazkokia ne tokia, po paskutinio minkymo pradarau, kad menteles isimciau, na ir iskilus - jei norisi patepti virsu ar kuo nors apibarstyti. Ir nesukrenta
na iki kildinimo ir aš atidarinėju, tiksliau, kol minkosi, seku procesą . Pasibaigus minkymui, taip pat išimu mentelę, bet po to , tai jau niekada nerizikuodavau, nes kažkur skaičiau, kad norint gauti gerą efektą, negalima atidarineti. Bet tikrai pabandysiu, nes norisi ir patepti viršų ir kuo nors pabarstyti. Ačiū už patarimą.
QUOTE(Junda @ 2009 09 14, 20:01)
Aha, šituo jau įsitikinau, kokias 6 duonas sukirtom jau Turiu tau klausimą dėl ruginės duonos programos ar ji pas tave tokia pati kaip normalios duonos, tik mentelė kita dedasi? Ar pats procesas irgi kitoks (kepimo, minkymo laikas)? Nes aš sugalvojau, kad jei visas skirtumas mentelėje, tai aš tą mentelę už porą svarų ebėjuj nusipirksiu ir atsisiųsiu.
Yra speciali programa ruginei (rye) duonai. Prie receptų parašyta- pakeisti mentelę....
ir pgl pirmą recepta va kokia duona gaunas (sorry, kad kartojuos, nes buvau anksčiau jau įmetus)...
Pas mane baigėsi sausas raugas, tai vakar užstačiau pabandymui paprasta, namini... procesas eina, mano gyvis auga!!!!!!!!!!!!!!!