QUOTE(Junda @ 2009 09 12, 12:34)
O aš tai nusiminus, pirmi du kartai man neišėjo, pirmąsyk kepiau iš Karališkų miltų, išėjo sukritęs (aišku vis tiek suryjom), antrąsyk iš rupių kvietinių miltų (Ustukių malūno) kepiau (su wholemeal programa) ir vėl lygiai tas pats. Darau viską pagal eilę, naudoju Oetker sausas mieles, dedu jas į pačią apačią. VIską tiksliai sumatuoju. Kokių patarimų galit man duoti? Kur čia nusipirkti tų stebuklingų miltų, su kuriais išeina?
Papildyta:
Dėkui už paaiškinimą. Jų internetiniame puslapyje nematau miltų, jie turbūt tik parduotuvėje parduodami? Ten esu buvus, bet kažkaip tik kavą pirkau ir cinamono
Papildyta:
Dėkui už paaiškinimą. Jų internetiniame puslapyje nematau miltų, jie turbūt tik parduotuvėje parduodami? Ten esu buvus, bet kažkaip tik kavą pirkau ir cinamono
tai kad mieles reikia dėti paskutines - kad jos nesiliestų su skysčiais, dar geriau, kad ir su druska. pilk pirma skysčius, tuomet dėk druską, cukrų, pieno miltelius/sausą grietinėlę, aliejų ( aš tarkim visur naudoju alyvuogių ir pilu dvigubai nei nurodyta recepte, man taip duonelė gaunasi skanesnė, ne tokia sausa ), tuomet berk miltus ir tik paskiausiai įdėk ant miltų mieles ir pirmyn
su karališkais miltais duona visada sukris, nebu sporėta (pažįstama kepė, tai gavosi gumulas kažkoks ) ji nėra skirta kepti duonai, jie sKirti pyragams, tortams. Geriausiai jei kepi paprastą kvietinę duoną naudoti pirmos rūšies miltus - pvz 812C arba aš dar maišau juos su 550D auskšiausia rūšimi ( beje dabar norfoje akcija 812C miltams - perkant su norfos kortele 2.99lt. ). Paskutinėmis sav kepu kvietinę duoną tokią - maišau 812C miltus su trečdaliu rupiai maltų kvietinių miltų ( juos pirkau klavarijų turguje 1lt/kg ). Duonelė gaunasi
Delonoje nerasi miltų jų svetainėje, užsuk į parduotuvę ir paprašyk taip - tikrai gausi
vargas man pabandžiusi Puikutės varškės pyragą - negaliu sustoti, kepu porą kart per sav, namie esu vienintėlė jo valgytoja, MB nevalgo pyragų, tai oi nežinau kas čia bus su svoriu, jei tokiu tempu ir toliau valgysi pyragus
dar išsisaugojau nataliuncik slyvų pyragą
QUOTE(dzhina @ 2009 09 12, 09:47)
Labas rytas
as dar tik naujoke ka liecia duonos kepima, bet vakar kaip deeejau kepti (vaziuojam i svecius) tai pasigiriu rezultatais
as dar tik naujoke ka liecia duonos kepima, bet vakar kaip deeejau kepti (vaziuojam i svecius) tai pasigiriu rezultatais
per kokį laiko tarpą iškepei tiek kepaliukų ?