Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

QUOTE(Lung @ 2009 09 08, 19:34)
Jau porą kartų žiūrėjau, bet vis negaliu atsižiūrėti, kaip gražiai formuojama duonelė  wub.gif

Klausyk, o kam ten suka šita duonele kai minko? Niekaip negaliu išmokt anglų blush2.gif
Atsakyti
lung - viskas ok su tavo raugu, kai subujoja, tai subujoja visos bakterijos, paskui suvalgo visa valgoma ir blogosios turi mirti, o atspariosios mielines turi islikti ir atsigauti, todel apie 3-4 diena raugas nustoja augti, bet reikia ir toliau ji primaitineti (dali ismetant, nes kitaip gausi labai dideli kieki) Kai subojoja ir tos negerosios bakterijos, tai tas raugo kvapas toks nekoks buna (acetono, acto, dazu ir pan...), bet paskui pasikeicia ir po truputi igauna rugstoka kvapa.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 08, 21:59)
Klausyk, o kam ten suka šita duonele kai minko? Niekaip negaliu išmokt anglų  blush2.gif

Man rodos, kad duona būtų porėtesnė. Nes kiek suprantu, esmė kuo mažiau minkyti rankomis, o ją tiesiog lanskto, panašiai kaip sluoksniuotą. Bet kaip ji vikriai dirba, žaviuosi šitom rankom bigsmile.gif

QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 08, 22:30)
lung - viskas ok su tavo raugu, kai subujoja, tai subujoja visos bakterijos, paskui suvalgo visa valgoma ir blogosios turi mirti, o atspariosios mielines turi islikti ir atsigauti, todel apie 3-4 diena raugas nustoja augti, bet reikia ir toliau ji primaitineti (dali ismetant, nes kitaip gausi labai dideli kieki) Kai subojoja ir tos negerosios bakterijos, tai tas raugo kvapas toks nekoks buna (acetono, acto, dazu ir pan...), bet paskui pasikeicia ir po truputi igauna rugstoka kvapa.

Mrs. R. , ačiū už geras naujienas 4u.gif Jau buvau susiruošus išmesti, o čia pasirodo, ar nepabaiga, auginam žvėriuką toliau assa.gif O raugas jau dabar rūgštus. Tai dabar turėsiu gaudyti momentą, kai padidės dvigubai, teisingai suprantu?
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 09 08, 21:44)
Man rodos, kad duona būtų porėtesnė. Nes kiek suprantu, esmė kuo mažiau minkyti rankomis, o ją tiesiog lanskto, panašiai kaip sluoksniuotą. Bet kaip ji vikriai dirba, žaviuosi šitom rankom  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Nu jo, dirba tai profesionaliai drinks_cheers.gif Kad mums taip išmokt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 08, 22:30)
lung - viskas ok su tavo raugu, kai subujoja, tai subujoja visos bakterijos, paskui suvalgo visa valgoma ir blogosios turi mirti, o atspariosios mielines turi islikti ir atsigauti, todel apie 3-4 diena raugas nustoja augti, bet reikia ir toliau ji primaitineti (dali ismetant, nes kitaip gausi labai dideli kieki) Kai subojoja ir tos negerosios bakterijos, tai tas raugo kvapas toks nekoks buna (acetono, acto, dazu ir pan...), bet paskui pasikeicia ir po truputi igauna rugstoka kvapa.


viskas teisinga, tik ne mielinės ten bacilos, mano vaikis labai alergiškas įvairiom mielių padermėm, net tom, kurios laikomos gerosiomis bakterijomis, tai nebent čia kažkokia ypatinga, kuri nealergizuoja, bet manau nesigamina mielės rauge, kitokios ten bacilos. tik vat nerandu niekaip normalesnės info, kas iš tikro ten yra... vietoj sėdėjimo SMe galėčiau geriau info pasiieškot... lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
FedeSperanza, jei raugas su ruginiais miltais - tai laukinės mielės, kurios natūraliai ruginiuose miltuose būna 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos! Nespejau apsiziureti, o naujoji tema jau ipusejusi thumbup.gif !!! As tai pastaraisiais menesiais kazkaip apsileidus buvau ir inikau kepti ta pati per ta pati blush2.gif bet va sugrizo ikvepimas, tai ilindau nauju ideju pameskerioti smile.gif ir, reikia pripazinti, visai sekmingai! vakar kepiau varskes pyraga pagal paidukes recepta, kazkur temos pradzioj radau. nu tai koks saunus gavosi wub.gif iskilo iki pat duonkepes virsaus ir nei kiek nusukrito (paprastai jei koks kepinukas taip smarkiai iskyla, tai dazniausiai ir sukrenta). O jau purumas, minkstumas, ir dregnas toks wub.gif Aciu uz recepta notworthy.gif tiktai gaila, kad baisiausiai suslogavau siandien - viskam, ka valgau, skonio truksta doh.gif bet pyragas vis tiek patiko thumbup.gif
Papildyta:
Beje, kazkur ankstesniuose puslapiuose isskaiciau, kad yra kepanciu duonele ant ajeru. Tai noriu paklausti, is kur jus ju gaunat - pacios prisirenkat ar buna ir kur nors pirkti?
Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2009 09 09, 13:11)
FedeSperanza, jei raugas su ruginiais miltais - tai laukinės mielės, kurios natūraliai ruginiuose miltuose būna 4u.gif



na, kodel tuomet duona su raugu bemiele? lotuliukas.gif na, is tikro nesvarbu, svarbu kad turim bent tokia duonele, kuria galim valgyt. as pagalvojau cia kazkoks grybelis, o ne mieles gal? reiks daugiau pasidomet, o tai kazkaip vis nerandu issamesnes info.
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 09 09, 13:13)
Beje, kazkur ankstesniuose puslapiuose isskaiciau, kad yra kepanciu duonele ant ajeru. Tai noriu paklausti, is kur jus ju gaunat - pacios prisirenkat ar buna ir kur nors pirkti?

Iš kaimo atsivežu blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Kai kepate pyragą duonkepėje ar maišote tešlą pačios, ar supilate visus produktus į duonkepę ir paleidžiat pyragų kepimo programą?
Atsakyti
aš duonkepėj kepiau tik bananų pyragą (buvo čia toks receptukas įdėtas). Viską sudėjau į duonkepę, tik po antro supypsėjimo - bananus. Kepiau pyrago ar ten kekso vadinamąja programa mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(daistuke @ 2009 09 09, 18:35)
Sveikutės  smile.gif

Kai kepate pyragą duonkepėje ar maišote tešlą pačios, ar supilate visus produktus į duonkepę ir paleidžiat pyragų kepimo programą?

taip, viska dar duonkepė
Nu ką, vėl slyvų man prinešė, tai uogienė užstačiau, ir pyragui liko, tai darysiu slyvų pyragą su varškė essen.gif
Atsakyti