ačiū už naują temelę
jadzka, ninin, paiduke
aš tiems kur davė telefoniuką iš turgelių pardaviniejantiems rupius miltus dar neprisiskambinau.
o kur derinau su Lytagra, tai šiek tiek nusivyliau, nežinau kas gausis - visą savaitę laukiau atsakymo el. paštu, dabar paskambinau, tai sakė nežino, kada važiuos į vilnių, gal rytoj... skubiai pridūrė, kad dabar labai svarbus skambutis ir numetė ragelį... aišku, suprantu, kad čia vargas jiems su mūsų tuo vienu maišiuku, bet tikėjausi didesnio mandagumo... žiūrėsim, ar kas gausis.
taigi, nespėjau su ta Lytagra suderinti ir kuriuos miltus vežamės, gal žinot, kurie čia geriausi, rupūs, bet ne per rupūs? pagal internetą jie turi:
Ruginiai sijoti miltai 700,
ruginiai pasijoti rupiniai 1370,
ruginiai šveistiniai rupiniai 1800
ten tie 1800 tai turbūt visiškai vos ne cieli grūdai, kažkuriuos iš pirmų dviejų reiktų imt???...
nataliunčik - aš tai dėl rupių organizuojuos, mažai nerupių naudoju, man neapsimoka tokiais kiekiais užsipirkt... nebent, jei jie turi jų (kuris čia numeriukas gal žinai turėtų būti?.. ), tai galima užsisakinėt dar maišiuką ir jų, bet reik kad ir kas nors dar jų imtų, nes man ir 10 kg užtektų.
kas čia dar klausė dėl maistinių kandžių - mes kiek užsinešinėjom, tai iš vietinės parduotuvės su kruopom ir prieskoniais. ir dauguma maišelių parduotuvėj paskui pastebėjau būna su skylutėm smulkiom, kur kruopos neišskrenta, bet kandys matyt sėkmingai migruoja. tai dabar jau ten iš bėdos tik perku, nes bijau vėl užsinešt ir viskas ok. ir čia jau saugok nesaugojęs, nebent viską nuo iki sandariuose metaliniuose induose laikysi atsidarai ir uždarai iš karto. tai gal kitus produktus ir apsaugotų... bet pas mus buvo jos įvisę visur kur tik įmanoma, net tuščioj kavos malimo mašinėlėj, matyt tik kavos kvapu mito
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 13, 09:29)
ten tie 1800 tai turbūt visiškai vos ne cieli grūdai, kažkuriuos iš pirmų dviejų reiktų imt???...
nataliunčik - aš tai dėl rupių organizuojuos, mažai nerupių naudoju, man neapsimoka tokiais kiekiais užsipirkt... nebent, jei jie turi jų (kuris čia numeriukas gal žinai turėtų būti?.. ), tai galima užsisakinėt dar maišiuką ir jų, bet reik kad ir kas nors dar jų imtų, nes man ir 10 kg užtektų.
nataliunčik - aš tai dėl rupių organizuojuos, mažai nerupių naudoju, man neapsimoka tokiais kiekiais užsipirkt... nebent, jei jie turi jų (kuris čia numeriukas gal žinai turėtų būti?.. ), tai galima užsisakinėt dar maišiuką ir jų, bet reik kad ir kas nors dar jų imtų, nes man ir 10 kg užtektų.
Na man reikia tokių, katrie tiktų Rugeliui kepti Nerupių ir taip yra parduotuvėse pakankamai Dabar galvoju,kad su tuo 15 kg būsiu per daug užsirovus Gal ir 10 užtektų :
O Lytagra tai pavaro sakyčiau... visiškai jokios pagarbos : O gal tikrai tam ūkininkui bandyt skambint : Užsisakyt, kad supilstytų mums po tiek kg kiek reikia ir pasiimsim kur nors visos...
QUOTE(jadzka @ 2009 08 13, 09:59)
Na man reikia tokių, katrie tiktų Rugeliui kepti Nerupių ir taip yra parduotuvėse pakankamai Dabar galvoju,kad su tuo 15 kg būsiu per daug užsirovus Gal ir 10 užtektų :
O Lytagra tai pavaro sakyčiau... visiškai jokios pagarbos : O gal tikrai tam ūkininkui bandyt skambint : Užsisakyt, kad supilstytų mums po tiek kg kiek reikia ir pasiimsim kur nors visos...
O Lytagra tai pavaro sakyčiau... visiškai jokios pagarbos : O gal tikrai tam ūkininkui bandyt skambint : Užsisakyt, kad supilstytų mums po tiek kg kiek reikia ir pasiimsim kur nors visos...
tai vat chebra - tokelės tokios.
su Lytagra dar jokių žinių, bet susiskambinau su ūkininku ir jis šiandien turės 10 kg Tymo turguje, tai aš tuos ir pasiimsiu. šiaip su juo galima tartis iš anksto ir jie tuomet paruošia tų miltų tiek kiek jums reikia, ir kaip supratau jie būna tam Tymo turguj ketvirtadieniais tai neproblema ir sutart.
taigi jei kam skubiai reikia, galiu nuseikėt dalį miltų, man tiek daug nereik, jau dabar žinau kur visad galima užsipirkt bet įtariu labiau apsimoka su juo iš anksto skambintis ir susitart kiek sumals kiekvienai į Tymą.
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 13, 10:46)
tai vat chebra - tokelės tokios.
su Lytagra dar jokių žinių, bet susiskambinau su ūkininku ir jis šiandien turės 10 kg Tymo turguje, tai aš tuos ir pasiimsiu. šiaip su juo galima tartis iš anksto ir jie tuomet paruošia tų miltų tiek kiek jums reikia, ir kaip supratau jie būna tam Tymo turguj ketvirtadieniais tai neproblema ir sutart.
su Lytagra dar jokių žinių, bet susiskambinau su ūkininku ir jis šiandien turės 10 kg Tymo turguje, tai aš tuos ir pasiimsiu. šiaip su juo galima tartis iš anksto ir jie tuomet paruošia tų miltų tiek kiek jums reikia, ir kaip supratau jie būna tam Tymo turguj ketvirtadieniais tai neproblema ir sutart.
: Labai gerai bus Ir tavęs neapsunkinsim su tom dalybom...
Nutariu ir su jumis pasidalinti vienu receptuku Nors jis ir nėra grynai duonkepėje kepamas, bet... Indiška duona Chapati. Gal kiek panašu į lavašą Po to kai Indijoje išmokau gaminti - ši duona (gal blynai : ) gan dažnai gaminami pas mus namie ar gamtoje su draugais.
Paveikslėlį pasiskolinau
Receptukas:
Stiklinė šilto vandens,
1-2 šaukštai aliejaus (šiaip dar naudoja Ghee (skystą sviestą)
šaukštelis nepilnas druskos
Ir kvietinių miltų (galima ir ruginius naudoti arba maišyti), kad tešla pasidarytų minkoma ir kočiojama. Gal kokios 3 stiklinės : Niekad nematuoju... tik va pilu ir matau kiek dar reikia.
Čia pasitarnauja puikiai duonkepė ir tešlos minkymo programa. Tešlą paminkau kokias 20 min. kai susiformuoja dailus kamuoliukas ir tešla nebelimpa prie rankų, išimu ir palaikau dar kokią valandą.
Tada formuoju nedidelius rutuliukus, gerai apvolioju miltuose ir kočioju iki plono blyno (na lavašą visos žinot, tai maždaug taip
Tada dedu ant įkaitusios sausos keptuvės ir kepu panašiai kaip lietinius. Darbo aišku nemažai, bet tikrai tie blynai skanu. Čia šiek tiek išsamiau:
http://dhanya.wordpr...10/chapatiroti/
Tiesa, galima juos kepti ir ant atviros ugnies, bet mane mokė ant paprasčiausios keptuvės taip ir darau. Gamtoj gal ir ant ugnies liuks būtų
http://blog.asmartmo...12/02/chipatis/
Valgom mes daugiau meksikietiškai juos Ypač draugų kompanijoje pasikepam mėsytės gabaliukais smulkiais, daržovių visokių pasipjaustom, kai kokių pasikepam, dar padažų įvairų ir visi vyniojasi kas ką nori. Labai gerai ir gamtoje prie šašlų sueina tie blynukai.
Manau, kad ir vaikams patiktų su medumi ar uogiene. :
Tiesa, Indijoje panašią užkandėlę patiekia prie alaus tik į tešlą įmaišo česnako, paskui apipila sviestu (galima lydyti sviestą, sumaišyt su česnaku ir patepti. Taip pat tokius blynus daro ir su šviežiu kokosu, sūrio ant kitų užbarsto, su prieskoniais ir pan. Čia jau nuo improvizacijos priklauso
Paveikslėlį pasiskolinau
Receptukas:
Stiklinė šilto vandens,
1-2 šaukštai aliejaus (šiaip dar naudoja Ghee (skystą sviestą)
šaukštelis nepilnas druskos
Ir kvietinių miltų (galima ir ruginius naudoti arba maišyti), kad tešla pasidarytų minkoma ir kočiojama. Gal kokios 3 stiklinės : Niekad nematuoju... tik va pilu ir matau kiek dar reikia.
Čia pasitarnauja puikiai duonkepė ir tešlos minkymo programa. Tešlą paminkau kokias 20 min. kai susiformuoja dailus kamuoliukas ir tešla nebelimpa prie rankų, išimu ir palaikau dar kokią valandą.
Tada formuoju nedidelius rutuliukus, gerai apvolioju miltuose ir kočioju iki plono blyno (na lavašą visos žinot, tai maždaug taip
Tada dedu ant įkaitusios sausos keptuvės ir kepu panašiai kaip lietinius. Darbo aišku nemažai, bet tikrai tie blynai skanu. Čia šiek tiek išsamiau:
http://dhanya.wordpr...10/chapatiroti/
Tiesa, galima juos kepti ir ant atviros ugnies, bet mane mokė ant paprasčiausios keptuvės taip ir darau. Gamtoj gal ir ant ugnies liuks būtų
http://blog.asmartmo...12/02/chipatis/
Valgom mes daugiau meksikietiškai juos Ypač draugų kompanijoje pasikepam mėsytės gabaliukais smulkiais, daržovių visokių pasipjaustom, kai kokių pasikepam, dar padažų įvairų ir visi vyniojasi kas ką nori. Labai gerai ir gamtoje prie šašlų sueina tie blynukai.
Manau, kad ir vaikams patiktų su medumi ar uogiene. :
Tiesa, Indijoje panašią užkandėlę patiekia prie alaus tik į tešlą įmaišo česnako, paskui apipila sviestu (galima lydyti sviestą, sumaišyt su česnaku ir patepti. Taip pat tokius blynus daro ir su šviežiu kokosu, sūrio ant kitų užbarsto, su prieskoniais ir pan. Čia jau nuo improvizacijos priklauso
jadzka, as igi tokius blynus megstu laaaaabai skanu, tik nznojau, kad jie indiski, galvojau - ubagiski prasom neisizeist.... mano mama labai neturtingai gyveno, tai jai (ir dar 4 vaikams) bobute per sventes tokiu blynu kepdavo ant 'lezankos' - ikaitusiu peciaus rinkiu - kiekvienam po viena ir viskas.....
Prisidariau duonos 'tortu' (su spalvotu sviestu) dabar pas mus pusryciai karaliski
Prisidariau duonos 'tortu' (su spalvotu sviestu) dabar pas mus pusryciai karaliski
QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 13, 16:29)
jadzka, as igi tokius blynus megstu laaaaabai skanu, tik nznojau, kad jie indiski, galvojau - ubagiski prasom neisizeist.... mano mama labai neturtingai gyveno, tai jai (ir dar 4 vaikams) bobute per sventes tokiu blynu kepdavo ant 'lezankos' - ikaitusiu peciaus rinkiu - kiekvienam po viena ir viskas.....
Prisidariau duonos 'tortu' (su spalvotu sviestu) dabar pas mus pusryciai karaliski
Prisidariau duonos 'tortu' (su spalvotu sviestu) dabar pas mus pusryciai karaliski
Tai įsižeist čia nėr ko, vis tiek viens ir tas pats: Indusai gi irgi ubagynas grynas ten Bet dalykas skanus su gerais priedais
O kas per spalvotas sviestas?
Beje, jau baigia iškepti bananų duona. Jei bus skanu - įdėsiu foto ir receptą
oj, bananų duona, tai skanuuuu kepiau N kartų per kalėdų atostogas ir visiems dar dovanų širdutės formos jas dovanojau
tai vat su ruginiais miltais - turiu 10 kg tas ūkininkas 2 "namelyje" būna, o dar pačioj pabaigoj, prie scenos beveik jau buvo dar vienas, turėjo dar 6 kg miltų. jei kuri šalia būnat, gal dar galit ir šiandien spėt taigi, Tyme būna bent du su tais miltais, bet dėl didesnės garantijos aš tai kitą kartą jaučiu vėl skambinsiu, kurio tel turim.
o tam anam dešimtam nesikeikint specialiai dabar nerašysiu, kad jau nebereikia, pažiūrėsim, ar atsakys ką nors artimiausiu metu. negali, nenori, tai bent nežadėtų
tai vat su ruginiais miltais - turiu 10 kg tas ūkininkas 2 "namelyje" būna, o dar pačioj pabaigoj, prie scenos beveik jau buvo dar vienas, turėjo dar 6 kg miltų. jei kuri šalia būnat, gal dar galit ir šiandien spėt taigi, Tyme būna bent du su tais miltais, bet dėl didesnės garantijos aš tai kitą kartą jaučiu vėl skambinsiu, kurio tel turim.
o tam anam dešimtam nesikeikint specialiai dabar nerašysiu, kad jau nebereikia, pažiūrėsim, ar atsakys ką nors artimiausiu metu. negali, nenori, tai bent nežadėtų
Man klausimukas pasistojo... Ar būtina iškart ištraukt duoną iš duonkepės jai baigus kepti? Ar nieko tokio, kad ji ten dar pabus kokį 30min
Labai skani buvo balta duona su kondensuotu pienu, kepsiu dar ne kartą. Dėkui už receptą.
O kaip su tais rupiais kvietinias miltais, jie turbūt sunkiau kyla, nes pakutinės mano duonos gan mažokos gaunasi.
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 13, 17:29)
oj, bananų duona, tai skanuuuu kepiau N kartų per kalėdų atostogas ir visiems dar dovanų širdutės formos jas dovanojau
tai vat su ruginiais miltais - turiu 10 kg tas ūkininkas 2 "namelyje" būna, o dar pačioj pabaigoj, prie scenos beveik jau buvo dar vienas, turėjo dar 6 kg miltų. jei kuri šalia būnat, gal dar galit ir šiandien spėt taigi, Tyme būna bent du su tais miltais, bet dėl didesnės garantijos aš tai kitą kartą jaučiu vėl skambinsiu, kurio tel turim.
tai vat su ruginiais miltais - turiu 10 kg tas ūkininkas 2 "namelyje" būna, o dar pačioj pabaigoj, prie scenos beveik jau buvo dar vienas, turėjo dar 6 kg miltų. jei kuri šalia būnat, gal dar galit ir šiandien spėt taigi, Tyme būna bent du su tais miltais, bet dėl didesnės garantijos aš tai kitą kartą jaučiu vėl skambinsiu, kurio tel turim.
Na jau ištraukiau iš pečiaus, ragausiu kiek vėliau
O kaip tie miltai? Rupūs ar nelabai ?
QUOTE(laurechka @ 2009 08 13, 17:39)
Man klausimukas pasistojo... Ar būtina iškart ištraukt duoną iš duonkepės jai baigus kepti? Ar nieko tokio, kad ji ten dar pabus kokį 30min
Manau nieko tokio. Vis tiek automatiškai įsijungia šildymo rėžimas.
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2009 08 13, 17:41)
O kaip su tais rupiais kvietinias miltais, jie turbūt sunkiau kyla, nes pakutinės mano duonos gan mažokos gaunasi.
O kokią programą naudoji kepant : yra gi ta speciaji rupiems kepiniams,kur ilgesnis kilimo ciklas
QUOTE(jadzka @ 2009 08 13, 16:43)
O kokią programą naudoji kepant : yra gi ta speciaji rupiems kepiniams,kur ilgesnis kilimo ciklas
Naudoju pagrindinę, kur 3 val kepa. Reiks kitą pabandyt.
Tada dar klausimą turiu. Bandžiau tešlą koldūnam pasidaryt, kad pačiai minkyt nereiktų, nes labai nepatinka. Išminkė man tą tešlą, bet ji labai tąsi gavosi, kol aš ją iškračiau . Ką vėl ne taip padariau. Pradedu galvot, kad atostogos ne į naudą-smegenys nebedirba