Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

QUOTE(valldute @ 2009 09 03, 10:27)
duonele neiskilo, o pluta kieta kaip akmuo, nors vyniojau i ranksluosti  g.gif  naudojau ruginius paprastus ir kvietinius paprastus miltus. kita karta bandysiu daugiau raugo ideti  drinks_cheers.gif  aciu uz konsultacija  mirksiukas.gif
o tai ka juoda duonele su raugu galima ir is paprastukvietiniu miltu issikepti?

Keista, kad visiškai neiškilo g.gif Kažkaip įdomiai: vieniems tas receptas tinka iš pirmo karto, o kitiems tenka pasitreniruot... Beje, man juoda duona duonkepėj irgi nesigauna, o orkaitėj - thumbup.gif Ir dėl plutos - šlapias rankšluostis juk suminkština, kur kitu atveju drėgmė dingo... Bet kokiu atveju, nenuleiskit rankų, bandykit, eksperimentuokit, ir atrasit savo duonelę 4u.gif 4u.gif
Dėl "juodos kvietinės" duonos - na nevisai ji juoda, bet ir ne bulka gaunasi, kartais ir tokios norisi ax.gif

Pastebėjau vieną dalyką su rupiais miltais - reikia dėti daugiau vandens, nei su paprastais miltukais. Pvz. vakar kepiau du vienodus kepaliukus iš paprastų + rupių kvietinių miltų. Pagal receptą turėjo būti 260 ml vandens. Pirmu atveju tiek ir dėjau, antru - pyliau 300 ml ir dar pora šaukštų naktį dadėjau biggrin.gif Rezultatas - antroji duonelė dvigubai aukštesnė už pirmą bigsmile.gif

QUOTE(Nuotaikinga @ 2009 09 03, 18:10)
clap.gif  Kaaaa radau  thumbup.gif

Jies!!!!!!!!!!!!!
atradau kur Vilniuje yra salyklo nedideliais kiekiais  drinks_cheers.gif

Va ziurekit:
http://www.delona.lt/kita,55.html

Nuotaikingos ir žinutė labai nuotaikinga biggrin.gif Kaip smagu, kai žmogus ne tik pats džiaugiasi, bet ir su kitais savo džiaugsmu pasidalina 4u.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 03, 20:02)
Reiškia neskaitei temą, o užėjai į paskutinį puslapį

Gal kas žino kur galima kiaušinių miltelių  pirkt?

Kepėjėlės, turiu prašymą ax.gif Gal galima būtų informaciją apie tai, kur nusipirkti raugo/salyklo ir pan. paskelbti pirmoje temos žinutėje, nes dabar rečiau besilankančioms arba naujokėms reikia atidžiai skaityti visą temą, arba klausinėti ax.gif

Dėl kiaušinių miltelių - kažkur mačiau g.gif Sklerozė doh.gif Vakare pasakysiu biggrin.gif
Atsakyti
O kam tie kiaušinių milteliai? unsure.gif ne geriau kiaušinius naudot? unsure.gif
Atsakyti
del informacijos 1 psl. kur ko galima nusipirkti labai pritrariu, nes pati kai atejau i sia tema ieskoti info tai ilgai knisausi kol suradau is kur jus visa ta geri gaunat ax.gif
Atsakyti
reik parasyt moderatorei, tai ji ir sioj temelej galetu ikelti nuorodele wink.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 03, 20:02)

Gal kas žino kur galima kiaušinių miltelių  pirkt?

va kokią info radau ape miltelius, iš vievio paukštyno puslapio
prie progos į vilniaus paukštyno firminę nulėksiu, gal turės o gal bus galima užsakyti kažkokį minimalų kiekį, gal pasidalinsime, ar būtų norinčių ??
Kiaušinių milteliai
Kiaušinių milteliai (baltymo ir trynio) be pašalinių priedų savo chemine sudėtimi ir kokybiniais rodikliais atitinka visus maistinių kiaušinių miltelių reikalavimus. Juos galima naudoti kepiniams, majonezo gamyboje.
Galiojimo laikas:
- 6 mėn. (iki +20ºC)
- 2 metai (-2+5ºC)
Tai patikimas, turintis ilgą galiojimo laiką, baltymingas, vitaminų turintis produktas. Gaminamas pagal išankstinį kliento užsakymą.
Gamybos pajėgumas - 1 tona į parą.
Namų sąlygomis naudojami vietoje kiaušinių, kepiniams ir omleto gamybai.
100 g miltelių prilygsta 8 kiaušiniams


gal dar kam nors reikia pieno miltelių, turiu dar nemažai, pasidalinsiu kg kaina 5lt, galioja dar beveik metus?parašykit až, galiu vilniui atvežti arba siųsti kitur
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paiduke: 04 rugsėjo 2009 - 16:49
QUOTE(Lung @ 2009 09 04, 08:00)
Kepėjėlės, turiu prašymą  ax.gif Gal galima būtų informaciją apie tai, kur nusipirkti raugo/salyklo ir pan. paskelbti pirmoje temos žinutėje, nes dabar rečiau besilankančioms arba naujokėms reikia atidžiai skaityti visą temą, arba klausinėti  ax.gif

Dėl kiaušinių miltelių - kažkur mačiau  g.gif Sklerozė  doh.gif Vakare pasakysiu  biggrin.gif

OK, bus padaryta smile.gif
Mačiau Vievio paukštyne(internete), padariau užklausą, bet tyli, neatsako doh.gif


QUOTE(Elika @ 2009 09 04, 08:23)
O kam tie kiaušinių milteliai?  unsure.gif ne geriau kiaušinius naudot?  unsure.gif

Man labai nesiseka su kiaušiniais, visa vasara nors vienas bet bus supuvęs pakelyje verysad.gif Jau tiek maisto išmečiau tai jau bijau verysad.gif O sausi geri, mama anksčiau iš darbo atnešdavo, tai viska darydavom, net omletus ir sausainius thumbup.gif

QUOTE(paiduke @ 2009 09 04, 16:36)
va kokią info radau ape miltelius, iš vievio paukštyno puslapio
prie progos į vilniaus paukštyno firminę nulėksiu, gal turės o gal bus galima užsakyti kažkokį minimalų kiekį, gal pasidalinsime, ar būtų norinčių ??

Bus blush2.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif ))))))


oi mierginos!!! Fainulkos jus!!! 4u.gif drinks_cheers.gif wub.gif

Kai isigijau duonkepe - perskaiciau visas ankstesnes temeles, prisikopinau gal 60 receptuku, ir viskas truko net savaitele.
Dabar "ganausi" rankdarbiuose, ir visur suspeti fisiskai neimanoma nors man visiskai jusu tarpe patikdavo.

Merginos mielos, uzeidinesiu nuo siol kiek galedama dazniau.
Garbes zodzio neduodu, nes galiu neteseti, bet sirdimi as su jumis (ir su duonkepe) drinks_cheers.gif

Atsakyti
Dž. slyvų duonelė
270g šilto vandens
20g sėlenų
0,5a.š. medaus arba 1a.š. uogienės
1a.š. cinamono
0,5v.š. aliejaus
sauja dž. slyvų, dar galima įdėt riešutų
380g miltu
1a.š. sausu mielių
Kepu su greitąja programa, pas mane 1.58 val.
Duonele skani, puri ir... ilgai negyvuoja blink.gif Nors kepiau ją jau n...kartu, niekada nespėju padaryt foto biggrin.gif
Atsakyti
Labai idomus visu recepteliai, bet gaila as neturiu duonkepes verysad.gif tai nesuprantu kaip pagal jusu receptus issikepti orkaiteje duonele. buciau labai dekinga, jei kas galetu pagelbeti 4u.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2009 09 05, 18:34)
Labai idomus visu recepteliai, bet gaila as neturiu duonkepes  verysad.gif  tai nesuprantu kaip pagal jusu receptus issikepti orkaiteje duonele. buciau labai dekinga, jei kas galetu pagelbeti  4u.gif  aciu 4u.gif

Užminkai tešlą, suformuok ir duok jai pakilt, kai duonelė pakankamai pakils, statyk ją į įkaitinta orkaitę ir kepk kol neapskrus
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 05, 20:14)
Dž. slyvų duonelė
270g šilto vandens
20g sėlenų
0,5a.š. medaus arba 1a.š. uogienės
1a.š. cinamono
0,5v.š. aliejaus
sauja dž. slyvų, dar galima įdėt riešutų 
380g miltu
1a.š. sausu mielių
Kepu su greitąja programa, pas mane 1.58 val.
Duonele skani, puri ir... ilgai negyvuoja  blink.gif Nors kepiau ją jau n...kartu, niekada nespėju padaryt foto biggrin.gif



thumbup.gif Reikes pameginti ir kas svarbiausia tinka man neturetu buti labai sadi,o as syrit kepiau duonyte su salyklu,na labai skani gavosi.
user posted image
Atsakyti
Bandžiau auginti raugą.... Viskas vyko lyg ir gerai - iš pradžių viskas baisiai smirdėjo, paskui atsirado burbuliukų, tada ir kvapas pagerėjo. Kai raugas ėmė kilti, primaitinau.... Ir visas procesas sustojo. Raugas visiškai nekyla, nei 10 proc. nepakilo.... Visiškai nesuprantu, ką ne taip dariau....

Rytoj nusipirksiu sauso raugo, pabandysiu iš jo kepti... Et, o taip norėjau pati jo pasigaminti...
Atsakyti