Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 29, 09:49)

receptas bus toks

3 valg šaukštai cukraus
1,5 arbat šaukštelio druskos
~3 valg šaukštai raugo (nerūgščiai duonai)


Valgomus šaukštus, ne arbatinius? g.gif Nes šiaip, į ruginę duoną dedu arb.š. raugo, jei valgomo, gal rūgšti bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 29, 13:03)
Valgomus šaukštus, ne arbatinius? g.gif  Nes šiaip, į ruginę duoną dedu arb.š. raugo, jei valgomo, gal rūgšti bus g.gif


tai dėk pagal save, nes kiekvienas raugas kitoks, čia iš tikro nereiktų jaučiu net rašyt receptuose jo kiekio.
Atsakyti
as merginos pas jus su klausimu blush2.gif
sumasciau kepti duona su naturaliu raugu,pirma karta gavosi labai gerai,antraji irgi neblogai,bet va dabar jau nebesigauna,as visada pasilieku rauga ir ji maitinu saldytuve iki sekancio kepimo. As paskui paimu ipilu kiek reikia raugo ir dapilu miltu,nu kaip nurodyta recepte ir jinai man neiskyla doh.gif kazin ka negerai darau? g.gif buciau labai dekinga uz pagalda 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *irma*: 29 rugpjūčio 2009 - 13:37
irma -o tas tavo maitinamas raugas - pakyla? Jei ne, tai nieko stebetino, kad ir duonos neiskelia. As pamaitinta rauga per nakti (12val) laikau siltai, o tik paskui jau dedu saldytuvan. 'Gyvena' jis pas mane jau kazkur puse metu....

Kepu kepu, tik laiko cia pasikalbet neturiu doh.gif Anadien pagaminau fantastiskus pikantiskus mielinius keksiukus, prie progos pasidalinsiu nuotraukom ir receptais. Dar uzmaciau morku duonos recepta - ismeginsiu, pasidalinsiu. Ruduo, morku yr, vaikams sveika,,,,

Tiesa, kas del alieju - dabar Iki akcija alyvu aliejui (toks neperdidelis buteliukas - 5Lt, kainaves apie 8Lt) - labai geras svelnus skonis, nera specifinio kvapo, neperbrangus pilti i duona, o ir ant sv pomidoru nemaiso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 29, 15:11)
irma  -o  tas tavo maitinamas raugas - pakyla? Jei ne, tai nieko stebetino, kad ir duonos neiskelia. As pamaitinta rauga per nakti (12val) laikau siltai, o tik paskui jau dedu saldytuvan. 'Gyvena' jis pas mane jau kazkur puse metu....



ne schmoll.gif as idedu miltu vandems jei reikia ir atgal i saldytuva blush2.gif tai jei teisingai supratau dabar reikia pradeti viska is naujo ir paskui maitinant min 12 valandu palaikyti silati ir tada deti i saldytuva? g.gif o dar klausimukas kas kiek laiko reikia maitinti ji? blush2.gif nu geda ir klausti bet cia pirmas kartas man su juom blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *irma*: 29 rugpjūčio 2009 - 14:16
irma - pamegink 'pamucyt' ta pati - jis gal jau kiek paruges, gal greiciau pakils...
Tai vat, kiekviena karta pamaitinu (karta i sav geriausia, bet as pamirstu, tai maniskiui tinka ir karta i 2sav...), palaikau siltai kol pakyla kelis kartus, isakyja (dabar uztenka pernakt, ziema reikedavo ir okiu 14-16val), tada - saldytuvan. Vasara laikau tiesiog kambary, ziema nesu kur silciau - pvz i vonia....

Mano mama dar kitaip darydavo - atsipildavo raugo nuo isrugusios duonos, ta prasme - sunaudoja visa rauga duonai gaminti, o atsipila/atsikabina jo jau is bendros paraugintos (per nakti) teslos.
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif
QUOTE(J@lanta @ 2009 08 28, 13:30)
pastaruoju metu kepiau vien tik ruginę, tai mb bambėdavo, kad ir baltą kepčiau, nes ruginės jis iš esmės nevalgo, nors paragavęs sako, kad gera

Pas mus lygiai taip pat: vakar savo vyriškiams, kad nebambėtų, saldų batoną su razinkom iškepiau lotuliukas.gif

QUOTE(Frekė @ 2009 08 28, 20:32)
As miltukus pasiemiau treciadieni, kol radau parduotuve, jau galvojau dzin tie miltai bile i galva negauciau nes po kiemus pradejau vaikstinet biggrin.gif bet [paskui bobiska intuicija nuvede kur reikia dabar jau zinosiu kur keliauti reikia. Aciu Lung uz miltukus wink.gif nors turbut ne pati prekiavot?

Malonu susipažint 4u.gif Matyt, reikia pakeisti žemėlapį kontaktuose, nes visi kažkur į kiemus varo, o prie pat sankryžos tik po to pasižvalgo biggrin.gif Aš ten buvau blush2.gif Nepanaši? lotuliukas.gif

QUOTE(valldute @ 2009 08 29, 10:18)
beda ta, kad nerandu niekur 550C miltu pirkti, o ziuriu cia jus visokiu mieziniu turit ir svarbiausia pigiai  blink.gif  gal galetumet isduoti paslapti kur jus miltukus perkate? 
uzsisakiau is Delonos mieliu, sauso raugo, salyklo, siandien skambino-pirmadieni tureciau gauti  thumbup.gif  laukiu nesulaukiu, dievinu juoda slapia duona  lotuliukas.gif  bet miltu ten nera  g.gif

Oi, Valldute, ko gi nepasakėt, kad miltukų reikia, būčiau įdėjus unsure.gif

Jau rašiau, bet pasikartosiu - DeLonoje yra rupių ruginių ir kvietinių miltų (papigiai biggrin.gif ), kas norit - užeikit, paklauskit, paduosime mirksiukas.gif Kas užsisakinėja internetu, parašykit man į AŽ - įdėsiu kartu su prekėmis 4u.gif Va ir dabar keli užsakymai su salyklais/raugais yra; merginos, jei norit miltų - parašykit mirksiukas.gif (Kol kas taip yra, nes miltus perku asmeniškai, ne per firmą, iš ūkininko. Oficialiai su malūnais vis neina susišnekėt doh.gif Nors gal taip ir geriau - kaina juk geresnė gaunasi.)

QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 29, 10:49)
receptas bus toks, na, jau patyrusioms bent šiek tiek kepime, nes nefiksavau konkrečiai kiek ko dėjau, aš vis tingiu svert ...

Labai graži duonelė thumbup.gif Kai turėsiu miežinių miltų būtinai bandysiu. Įdomu, tie miežiniai miltukai duoda kokį skonį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 29, 16:35)
irma - pamegink 'pamucyt' ta pati - jis gal jau kiek paruges, gal greiciau pakils...
Tai vat, kiekviena karta pamaitinu (karta i sav geriausia, bet as pamirstu, tai maniskiui tinka ir karta i 2sav...), palaikau siltai kol pakyla kelis kartus, isakyja (dabar uztenka pernakt, ziema reikedavo ir okiu 14-16val), tada - saldytuvan. Vasara laikau tiesiog kambary, ziema nesu kur silciau - pvz i vonia....

Mano mama dar kitaip darydavo - atsipildavo raugo nuo isrugusios duonos, ta prasme - sunaudoja visa rauga duonai gaminti, o atsipila/atsikabina jo jau is bendros paraugintos (per nakti) teslos.


dekui labai aciuks.gif aciuks.gif pabandysiu senaja pakankinti biggrin.gif ziuresim gal ir gausis,dar karteli aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 08 29, 17:10)

Labai graži duonelė  thumbup.gif  Kai turėsiu miežinių miltų būtinai bandysiu. Įdomu, tie miežiniai miltukai duoda kokį skonį?  g.gif



žinok kažkuo skiriasi, bet nelabai galiu konkrečiai pasakyt, nes pirmą kartą kepiau ir su kopūstais ir su miežiais. kitą kartą reiks be kopūstų pabandyt, kad susivokt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 29, 19:01)
žinok kažkuo skiriasi, bet nelabai galiu konkrečiai pasakyt, nes pirmą kartą kepiau ir su kopūstais ir su miežiais. kitą kartą reiks be kopūstų pabandyt, kad susivokt smile.gif

Suintrigavai bigsmile.gif Bet kepsiu be kopūstų ax.gif Ech, kodėl pabijojau šįkart paimt tų miežinių miltų umn.gif, teks laukti.

Beje, šiandien naujojoje Prismoje mačiau duonkepę "Severin" 245 Lt, kepaliukas 750 - 1600 g, nemaža tokia, kibirėlis su dviem maišymo mentelėm. Tikriausiai, vienintelis daiktas, kuris mane sudomino visame Oze ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 08 29, 20:36)
Suintrigavai  bigsmile.gif Bet kepsiu be kopūstų  ax.gif Ech, kodėl pabijojau šįkart paimt tų miežinių miltų  umn.gif, teks laukti.

Beje, šiandien naujojoje Prismoje mačiau duonkepę "Severin" 245 Lt, kepaliukas 750 - 1600 g, nemaža tokia, kibirėlis su dviem maišymo mentelėm. Tikriausiai, vienintelis daiktas, kuris mane sudomino visame Oze  ax.gif

lotuliukas.gif Aš ten nebuvau, ir nesinorėsi, per daug jau šitų centrų doh.gif
Ir kaip suprast kibirėlis su dviem mentelėm? Juk kiek mačiau visos turi po dvi mentelės ir dar papildomos įeina komplekte g.gif
Atsakyti
Lung kad nemaciusi as jusu gyvai tai ir paskaiciau kad busit nuo ketvirtadienio tai ir galvojau kad labai sauni ir maloni pardaveja mirksiukas.gif komplimentas wink.gif

kepiau juoda duona is visu rupiu miltu ir salyklu ir raugu... tik klaida padariau kad neperskaiciau iki pabaigos recepto doh.gif nepalaukiau puses valandos o iskart maisyma uzstaciau sad.gif ir dar klausimas. delonos puslapyje juoda duona. ten miltu kiekis tik nurodytas bet ner mato vieneto. ml ar g. sudejau gramais bet reikejo pripilt vandens papildomai.... o ir kepaliukas nera iskiles ar cia itakojo tai kad nelaukiau puses valandos?... nors fantastisko skonio tai nekeicia essen.gif:
Atsakyti