Laba, šiandien duonkepėje kepiau ruginę-kvietinę duoną su raugu.
Raugą iš pradžių dariau iš kefyro ir ruginių miltų (originalus receptas rusų klb. http://hlebopechka.r...p;topic=1068.0), bet man buvo per rūgštus, toliau dėjau miltų ir vandens.
Duonos receptas rusų klb. http://hlebopechka.r...mp;topic=6466.0
Aš dėjau:
500 g raugo (kadangi abejojau, ar raugas jau pakankamai stiprus, pridėjau 1 a.š. sausų mielių. Matyt, nereikėjo )
1,5 a.š. druskos
0,5 v.š. rudojo cukraus
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. kmynų
1 pok. ,,Geros giros salyklo (tiesiog išspaudžiau į duonkepės indelį)
2 v.š. iš anksto užplikytų 5 grūdų dribsnių
250 g ruginių miltų
200 g kvietinių miltų
Kepiau pagrindine programa. Bemaišant įpyliau 1,5 v.š. vandens. Iškepusią dar palikau 10 min. duonkepėje.
Namai kvepėjo kaip kažkada važuojant Savanorių pr. pro kepyklą
Kaip graziai ta duonelė atrodo o galima sužinot, kokio svorio kepaliukas gavosi? 1 kg gal?
Laumikė, kita karta gali dėt salyklo duonai, DeLonoj parduoda ir nereikės girą ardyt
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 27, 15:31)
aš buvau susiplanavusi,kad ir atsiimsiu 4dienį, nes šalia turėjau susitikimą, bet vakar šventai buvau įsitikinusi, kad 3dienis ( štai ką daro sedėjimas ištisus metus namie su vaiku, kai ir dienos pradeda painiotis ) o šiandien mb išvažiavo visai dienai ir jo mašinoje liko vaiko auto kėdutė,neperdėjome į mano auto, o be jos aš važiuoti negaliu. Tai atsiimsiu tik kt savaitę
dabar prie temos - vakar pirmą kartą kepiau kvietinę duoną mašytą su rupiais kvietiniais miltais ( pastaruoju metu kepiau vien tik ruginę, tai mb bambėdavo, kad ir baltą kepčiau, nes ruginės jis iš esmės nevalgo, nors paragavęs sako, kad gera )
Tai duonelė gavosi skani, minkšta, drėgna, gerai iškilusi, nors iki pačio kepimo likus pusvalandžiui buvo tik vos vos pakilusi ir jau nurašiau ją, kad nieko doro neiškeps, bet didžiai nuostabai atėjus išjungti duonkepės - pamačiau gražų kepaliuką, na ir paragavus skonis
Kepiau iš 812D kvietinių miltų maišytų su trečdaliu rupiai maltų kvietinių miltų ( pirktų Kalvarijų turguje 1lt/kg ), su pirma programa, pirmo lygio apskrudimu
o aš išsikepiau duonelę iš maždaug lygiom dalim ruginių rupių, 812D kvietinių ir miežinių (nežinau malimo, bet pusrupiai tokie ) , su pienu vandeniu perpus ir ruginiu raugu. dėjau ant kopūsto lapų.
gavos labai skaniai patiko man miežiniai miltai, reikės daugiau užsipirkt, o kopūsto lapo kvapas tai man feee, bet vat skonis niam niam, ir drėgnumas duonos gaunasi toks pats tas nuo jo
gavos labai skaniai patiko man miežiniai miltai, reikės daugiau užsipirkt, o kopūsto lapo kvapas tai man feee, bet vat skonis niam niam, ir drėgnumas duonos gaunasi toks pats tas nuo jo
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 28, 14:56)
o aš išsikepiau duonelę iš maždaug lygiom dalim ruginių rupių, 812D kvietinių ir miežinių (nežinau malimo, bet pusrupiai tokie ) , su pienu vandeniu perpus ir ruginiu raugu. dėjau ant kopūsto lapų.
gavos labai skaniai patiko man miežiniai miltai, reikės daugiau užsipirkt, o kopūsto lapo kvapas tai man feee, bet vat skonis niam niam, ir drėgnumas duonos gaunasi toks pats tas nuo jo
gavos labai skaniai patiko man miežiniai miltai, reikės daugiau užsipirkt, o kopūsto lapo kvapas tai man feee, bet vat skonis niam niam, ir drėgnumas duonos gaunasi toks pats tas nuo jo
Duonkepei ar orkaitei dėjai ant lapo? Galima smulkiau
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 28, 17:19)
Duonkepei ar orkaitei dėjai ant lapo? Galima smulkiau
aŠ orkaitėj, moliniam inde kepu. kas dar domina, klausk
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 28, 17:32)
aŠ orkaitėj, moliniam inde kepu. kas dar domina, klausk
O kaip pakilo duonelė su miežiniais miltais? Ar įdėjai papildomai mielių, ar vien raugo pakako? Ir gal receptukų pasidalinsi? Noriu su ajerais padaryt, tai čia maždaug panašiai turi būt
As miltukus pasiemiau treciadieni kol radau parduotuve jau galvojau dzin tie miltai bile i galva negauciau nes po kiemus pradejau vaikstinet bet [paskui bobiska intuicija nuvede kur reikia dabar jau zinosiu kur keliauti reikia Aciu Lung uz miltukus nors turbut ne pati prekiavot?
sveikos darbstuoles, kepejeles
as i jusu gretas istojusi jau seniai, tik nedristu pati ekspirementuoti, vis seku jusu tema ir kepu skanias duoneles
beda ta, kad nerandu niekur 550C miltu pirkti, o ziuriu cia jus visokiu mieziniu turit ir svarbiausia pigiai gal galetumet isduoti paslapti kur jus miltukus perkate?
uzsisakiau is Delonos mieliu, sauso raugo, salyklo, siandien skambino-pirmadieni tureciau gauti laukiu nesulaukiu, dievinu juoda slapia duona bet miltu ten nera
as i jusu gretas istojusi jau seniai, tik nedristu pati ekspirementuoti, vis seku jusu tema ir kepu skanias duoneles
beda ta, kad nerandu niekur 550C miltu pirkti, o ziuriu cia jus visokiu mieziniu turit ir svarbiausia pigiai gal galetumet isduoti paslapti kur jus miltukus perkate?
uzsisakiau is Delonos mieliu, sauso raugo, salyklo, siandien skambino-pirmadieni tureciau gauti laukiu nesulaukiu, dievinu juoda slapia duona bet miltu ten nera
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 28, 19:54)
O kaip pakilo duonelė su miežiniais miltais? Ar įdėjai papildomai mielių, ar vien raugo pakako? Ir gal receptukų pasidalinsi? Noriu su ajerais padaryt, tai čia maždaug panašiai turi būt
Aš, kai nepražioplinu to laiko, kai paskutinį kartą duonkepė tešlą pajudina, tai irgi įdedu ajerų. Tiesiog išimu tešlą ir mentelę, įkloju ajerų ir vėl tešlą sudedu. Man tai patinka . Tik dabar vasarą, tai užstačius palieku duonkepę, o pati einu su vaikais į lauką. Tai dažniausiai pamirštu, kad reikia pareit ajerus įdėt .
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 28, 19:54)
O kaip pakilo duonelė su miežiniais miltais? Ar įdėjai papildomai mielių, ar vien raugo pakako? Ir gal receptukų pasidalinsi? Noriu su ajerais padaryt, tai čia maždaug panašiai turi būt
pakilo šiek tiek mažiau, nei įprastai, todėl prieš pat kepimą įdėjau kepimo miltelių (nes mes viską be mielių kepam, sūnus alergiškas). man rodos kepimo milteliai nespėjo labai jau pakildint, aš kokia ~7 minutes tik orkaitėj ant 100 laipsnių daviau pašilt, skubėjau,gavosi pats tas rupi minkšta duonelė. šiaip jei kepimo miltelių dedi ir dar pora val pastovi, tai gaunasi jau su skylėm duonelė.
receptas bus toks, na, jau patyrusioms bent šiek tiek kepime, nes nefiksavau konkrečiai kiek ko dėjau, aš vis tingiu svert ...
1/3 ruginių rupių miltų
1/3 miežinių (irgi pakankamai rupūs)
1/3 812D kvietinių miltų
bendrai kažkur 750-800 gr
400 ml vandens ir 400 ml pieno (gal šiek tiek mažiau, nes tešla gavosi gan tiršta, na, ne kieta, bet beveik nebelipo prie pirštų)
3 valg šaukštai cukraus
1,5 arbat šaukštelio druskos
~3 valg šaukštai raugo (nerūgščiai duonai)
kepimo miltelių ~1 arbat šaukštelis
kopūstų lapų tiek, kiek užtenka iškloti kepimo formos dugnui
suminkius tešlą (tik be kepimo miltelių) palieku uždengtą pakilt per naktį, ryte beriu po truputį kepimo miltelius ir dar kartą perminkau. kaip jau minėjau, gerai būtų palikti porai valandų pakilt, tai būtų puresnė duona, na, aš ~7 min 100 laipsnių orkaitėj daviau pašilt ir tuomet 1 val kepiau (moliniam inde išklotam kopūsto lapais).
atsiprašau u- nuotruakos kokybę, nebier kada fotografuot.
kaip matot, jau pusės nebeliko