QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 28, 19:54)
O kaip pakilo duonelė su miežiniais miltais?

Ar įdėjai papildomai mielių, ar vien raugo pakako? Ir gal receptukų pasidalinsi?

Noriu su ajerais padaryt, tai čia maždaug panašiai turi būt
pakilo šiek tiek mažiau, nei įprastai, todėl prieš pat kepimą įdėjau kepimo miltelių (nes mes viską be mielių kepam, sūnus alergiškas). man rodos kepimo milteliai nespėjo labai jau pakildint, aš kokia ~7 minutes tik orkaitėj ant 100 laipsnių daviau pašilt, skubėjau,gavosi pats tas rupi minkšta duonelė. šiaip jei kepimo miltelių dedi ir dar pora val pastovi, tai gaunasi jau su skylėm duonelė.
receptas bus toks, na, jau patyrusioms bent šiek tiek kepime, nes nefiksavau konkrečiai kiek ko dėjau, aš vis tingiu svert ...
1/3 ruginių rupių miltų
1/3 miežinių (irgi pakankamai rupūs)
1/3 812D kvietinių miltų
bendrai kažkur 750-800 gr
400 ml vandens ir 400 ml pieno (gal šiek tiek mažiau, nes tešla gavosi gan tiršta, na, ne kieta, bet beveik nebelipo prie pirštų)
3 valg šaukštai cukraus
1,5 arbat šaukštelio druskos
~3 valg šaukštai raugo (nerūgščiai duonai)
kepimo miltelių ~1 arbat šaukštelis
kopūstų lapų tiek, kiek užtenka iškloti kepimo formos dugnui
suminkius tešlą (tik be kepimo miltelių) palieku uždengtą pakilt per naktį, ryte beriu po truputį kepimo miltelius ir dar kartą perminkau. kaip jau minėjau, gerai būtų palikti porai valandų pakilt, tai būtų puresnė duona, na, aš ~7 min 100 laipsnių orkaitėj daviau pašilt ir tuomet 1 val kepiau (moliniam inde išklotam kopūsto lapais).
atsiprašau u- nuotruakos kokybę, nebier kada fotografuot.
kaip matot, jau pusės nebeliko