QUOTE(miglesmama @ 2009 08 27, 12:52)
Sveikutes kepejeles,
Isigijus duonkepe noreciau prisijungt prie Jusu saunaus burio ir patyrimo
Nes mano pirmas bandymas kepti Borodino duona patyre visiska FIASKO Tam reikalaui isigijau ir brangiuju ruginiu miltu:oh Bet...
Tesla bekildama supliusko ir nebepakilo iskepe juodas bardakas
Kazin kame reikalas- mazu per skysta ar mieliu perdaug, bet viska maisiau pagal recepta. Ar kepe kas is jusu sia duonyte, gal reik kokios korekcijos recepte. Beje kepiau 3programa ir 1kg.
Siandien reiks bandyt vel [FONT=Arial]
Sveika prisijungus
Gal Borodino duona nelabai tinkama pirmam bandymui
Ir duonkepės kartais "įsikepa" tik po kurio laiko. Pradžiai, kad "pagauti duonkepės kampą", pabandykit papastesnį receptą su kvietiniais miltais. Pvz.
Sumuštinių duona (užtikrintas variantas
):
360 ml vandens
2 v.š. aliejaus
2 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
600 g kvietinių miltų
2 a.š. sausų mielių
Viską sudėti pagal duonkepės reikalavimus, galima pridėti kmynų, saulėgrąžų, džiovintų žolelių. Pagrindinė programa, 1kg.
Stebėkit, kaip suminkoma tešla, ar taisyklingas kamuoliukas susisuka, jei reikia įpilkit šiek tiek vandens arba miltų. Bet jei dėsit viską tiksliai, tikriausiai neprireiks, nes receptas patikrintas ne kartą
Skanios duonelės