QUOTE(Elika @ 2009 08 22, 20:39)
Šiandien nusipirkau duonkepę kenwood, kadangi tai, kur pirkau padėvėtą kepimo indas subyrejo

tėtis sakė, kad pataisyt galima, bet man čia buvo pretekstas nusipirkti duonkepę sau, kaip reikalingą prekę į tvarkomą butą

Na, bet aš čia jau nelabai į temą
Šitoj duonkepėj yra funkcija duonai be glitimo kepti

Kažin, kur tokiu miltų pas mus galima būtų gauti, kad neturėtų glitimo?

Instrukcijoje rašoma, kad tokie miltai parduodami vaistinėse

o aš, tiesą sakant, apie tokius pirmą kartą girdžiu

O kurį Kenwoodą ?
Dėl miltų be glitimo

: O negali būt, kad be glitimo dar yra visokie kukurūzų, grikių, žirnių, ryžių ir t.t. miltai

: Kažkur skaičiau, kad mišiniai kažkokie buvo... Va ir mane domintų ši tema plačiau

Mieliau be glitimo vartočiau. Ir šiaip kviečių nelabai tenoriu...
Beje, užvakar kepiau duoną. Na tokią elementarią, tik su įdomiais priedais
Receptuks:
apie 250 mll. vanens.
1 kiaušinis
šaukštas sviesto
1 vš cukraus.
2 aš druskos
1,5 Vš pieno miltelių
1,5 aš mielių.
Miltų mišinys (Lygiomis dalimis kvietiniai, rupūs kvietiniai, ruginiai). Gal apie 650 mll. gal kiek daugiau. Stebėjau kaip ten sukasi ir pridėjau kai reikėjo

Ir pridėjau saulėje džiovintų pomidorų, paprikos šviežios kubeliais smulkiais pjaustytos, juodų alyvuogių ir provanso žolelių mišinio).
Kepiau standartine programa, ta pirma. Iškilo puikiai

:
Maloniai nustebimo paprika: Tikrai davė drėgnumo duonelei ir gero kvapo tokio. Derinukas toks picinis gavos, ale su tepamu sūreliu labai skanu
Beje, atradom batoną, kuris MB ir pakeitė pirktinį (Elementari duona tik su kiaušiniu). Va jis minkštas ir netrupa.