Įkraunama...
Įkraunama...

Vairuojančios BMW

QUOTE(zuzla @ 2009 08 17, 11:17)
aš tai savaitgalį važinėjant tai šen tai ten pabandžiau keisti pavarą, kai apsūkos pasiekia tik 2000 g.gif ką aš žinau... netraukia visiškai schmoll.gif trečia tai dar dar, bet ketvirta labai sunkiai įsibegėja, atitinkamai momentinės kuro sąnaudos doh.gif tiesa, negalėjau visų kuro sąnaudų apskaičiuot, nes buvo benzo, bet dabar jau prie pabaigos, tai kai įsipilsiu, reikės dar bandyt ir pakalkuliuot g.gif na, dar pagalvosiu apie tai...

Keisti pavarą geriausia kai apsukos 2200-2500 ar net iki 3000, tada perjungsi esant minimaliausiom sanaudom, t.y. nesumažės trauka ir nepadidės kuro sanaudos. Bet važiuoti ilgą laiką tokiom apsukom negerai, nes kuro rys daug. Be to, labai kuro sanaudom atsiliepia stabdymai.
Aš užsipyliau pilną baką penktadienį, vidutinės išėjo 10,08 l/100 km. Tai skaitau, kad daugiau nei gerai.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 08 17, 12:55)
Keisti pavarą geriausia kai apsukos 2200-2500

Aš užsipyliau pilną baką penktadienį, vidutinės išėjo 10,08 l/100 km. Tai skaitau, kad daugiau nei gerai.

aš visada taip ir jungiu drinks_cheers.gif tik eksperimentavau smile.gif

aš tai vis pasiskaičiuot negaliu, kiek man vasarą ryja kuro doh.gif užsipilu, užsirašau, kad nepamiršt, tai paskui prasideda - tai MB neprašytas užpila, tai reik dasipilt, nes savaitgaliaut kur į užmiestį važiuojam, o ten pvz greitkelis, tai sąnaudos netikslios bus, tai dar kas nors...
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 08 17, 13:08)
aš tai vis pasiskaičiuot negaliu, kiek man vasarą ryja kuro doh.gif užsipilu, užsirašau, kad nepamiršt, tai paskui prasideda - tai MB neprašytas užpila, tai reik dasipilt, nes savaitgaliaut kur į užmiestį važiuojam, o ten pvz greitkelis, tai sąnaudos netikslios bus, tai dar kas nors...

Tai užsipilk kai pravažiuosi 100 km. Jei važiuosi tik mieste, tai bus pakankamai tikslu. Vat kai mišrus ciklas, tai geriau pavažinėt kuo ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 08 17, 13:34)
Tai užsipilk kai pravažiuosi 100 km

kažkaip nepagaunu g.gif ir kas toliau?

nes darau visada taip - užsidega lemputė, numetu kilometrus, užsipilu benzo pvz ant 100 lt, užfiksuoju, kiek litrų ir važinėju iki kitos lemputės užsidegimo ir tada skaičiuoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 17 rugpjūčio 2009 - 12:39
QUOTE(zuzla @ 2009 08 17, 12:38)
nes darau visada taip - užsidega lemputė, numetu kilometrus, užsipilu benzo pvz ant 100 lt, užfiksuoju, kiek litrų ir važinėju iki kitos lemputės užsidegimo ir tada skaičiuoju

Aš tai nenumetu spidometro, nes nuo km priklauso visi profilaktiniai remontai, tai iš kur po to žinoti kada ką pasižiūrėti. Pavaras keičiu prie 1500 apsukų, kažkaip įpratau, tuomet kuro mažiau ryja. Nėra man kur įsibegėti, mašina prie mašinos + didžiulės duobės ir lakstantys kur sumąsto pėstieji.
Baisiausia ir pikčiausia, kai ne perėjoje mamos stumia tiesiog po ratais vežimėlius su vaikais, lyg, pamačius vežimėlį, ims ir greičiau sustos mašina. Po tokių išsišokimų visada norisi išlipti iš mašinos ir .., na pačios žinote.. , o jau apie vaikus nardančius tarp mašinų, tai visai tyliu, kažkoks košmaras.. O kas darysis, kai visi iš kaimų suvažiuos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 08 17, 13:38)
kažkaip nepagaunu g.gif ir kas toliau?

Užpili pilną baką, nuvažiuoji 100 km, vėl užpili pilną baką ir žinai kiek mašina suvalgė kuro 100 km.
Lemputės užsidegimu aš nepasitikėčiau, man ji užsidega užvedant, bet jei važiuojant sumažėja kuro iki lemputės lygio, tai ji neužsidega. Be to, važiuojant į kalną ar žemyn, lemputė tai užsidega, tai vėl užgęsta. Teoriškai jai užsidegus turėtų būti likę 8 l, bet kiek važiavau į degalinę po jos užsidegimo, tai būdavo įvairiai: ir 10, ir 8, ir netgi 4l blink.gif
Papildyta:
QUOTE(rosee @ 2009 08 17, 13:54)
Aš tai nenumetu spidometro, nes nuo km priklauso visi profilaktiniai remontai, tai iš kur po to žinoti kada ką pasižiūrėti. Pavaras keičiu prie 1500 apsukų, kažkaip įpratau, tuomet kuro mažiau ryja. Nėra man kur įsibegėti, mašina prie mašinos + didžiulės duobės ir lakstantys kur sumąsto pėstieji.

Negerai darai, perjunk prie aukštesnių apsukų, suėsi variklį. Kai perjungi aukštesnę pavarą, tai nukrenta apsukos, o kai nukrenta žemiau 1500, tepalas nebevarinėjamas po variklį, todėl variklis greičiau dėvisi. Variklis juk ne naujas, ir neaišku kaip važinėjo ankstesni savininkai. Mes taip važinėjant dakalėm Audi C4. Variklio remontas atsiėjo 500 lt (čia pigiai, nes nereikėjo iškelti). Bet tai negalioja iš pirmos į antrą perjungiant, nes pirma nebėgis, o tik pajudėt iš vietos. Ir kai kuriem senesniem modeliam nereik taip atidžiai sekti apsukų.
Odometras vis vien verčiasi kai nuvažiuoji 999 km. O bendrą būklę stebėti reikia pagal bendro odometro parodymus, jų pati nenunulinsi.
Pas mane kompas tai pats įspėja apie daugelį profilaktinių patikrinimų. Jau užsidegė laikrodukas, kad jau artėja tepalų keitimas, nors nenuvažiavau 10 000 km, bet beveik jau metai kai keičiau tepalus.
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 08 17, 13:54)
Aš tai nenumetu spidometro, nes nuo km priklauso visi profilaktiniai remontai, tai iš kur po to žinoti kada ką pasižiūrėti

kokie profilaktiniai remontai?
kilometražą neblogai žinoti dėl tepalų keitimo, bet dažniausiai meistras, pakeitęs tepalus, pažiūri, kiek mašina išviso pravažiavo ir užrašo ant dangtelio kažkur prie dangtelio... be to senesni bmw turi tokį dalyką, pagal kurį galima spręsti, kada keisti tepalus

user posted image

nauji jau turi kompus

QUOTE(pikkolo @ 2009 08 17, 13:57)
Užpili pilną baką, nuvažiuoji 100 km, vėl užpili pilną baką ir žinai kiek mašina suvalgė kuro 100 km.

... man ji užsidega užvedant... Be to, važiuojant į kalną ar žemyn, lemputė tai užsidega, tai vėl užgęsta

matai, aš niekada nepilu pilno bako

tai čia momentiniai, numetu, kai paprastai važiuojant užsidega lemputė mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 17 rugpjūčio 2009 - 13:11
QUOTE(zuzla @ 2009 08 17, 14:10)
matai, aš niekada nepilu pilno bako

tai čia momentiniai, numetu, kai paprastai važiuojant užsidega lemputė mirksiukas.gif

Jei nori žinot kiek iš tikrųjų valgo tavo mašina, tai turi pilti pilną baką, bent du kartus. O kompas tai visada meluoja, pas mane vidutines rodo bent 0,6 l mažiau, nei iš tikrųjų. Jis kažkaip kitaip skaičiuoja sanaudas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 17 rugpjūčio 2009 - 13:23
QUOTE(pikkolo @ 2009 08 17, 14:13)
Jei nori žinot kiek iš tikrųjų valgo tavo mašina, tai turi pilti pilną baką, bent du kartus

nu gal reikės kada pabandyt g.gif
Atsakyti
Nu jau kad įtikinamai apšvietėt bigsmile.gif Bla, jaučiu tuoj specė į senatvę pasidarysiu biggrin.gif , smagu su jaunimu bendrauti, merginos notworthy.gif
Atsakyti
sveikutės...biški gal ne į temą blush2.gif nu bet drausiu BMW,tai gal į temą biggrin.gif gal kas žinot, ar galiu ant MB vardo mašiną apdraust g.gif unsure.gif ar jei jau aš atėjau, tai būtinai ant savęs turiu draust?
nes mano stažas dar tik 5 mėn, tai brangiau būtų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Levander @ 2009 08 17, 21:22)
sveikutės...biški gal ne į temą  blush2.gif  nu bet drausiu BMW,tai gal į temą  biggrin.gif gal kas žinot, ar galiu ant MB vardo mašiną apdraust  g.gif  unsure.gif ar jei jau aš atėjau, tai būtinai ant savęs turiu draust?
nes mano stažas dar tik 5 mėn, tai brangiau būtų  blush2.gif

as tai manau, kad kas yra savininkas, to vardu ir turi but draudimas g.gif
Atsakyti