Įkraunama...
Įkraunama...

Kinija

Gal tema kiek atsigaus, o tai atrodo, kad nieks nekeliauja į šią įspūdingą šalį.
Domina:
1. Kur ieškot bilietų pasiplaukiojimui Šanchajuje, ar eiti į krantinę ir ten rinktis.
2. Gal Šanchajuje kilote į Jin Mao Tower arba Oriental Pearl Tower, jei į abu, tai kokie įspūdžiai. Šiaip kiek žiūriu nuotraukose, tai miestas skendi smoge, tai gal geriau naktį kilt, bet ar lieka įspūdis stiklinių grindų naktį Oriental Pearl Tower.
3.Taip pat domina pirkiniai (arbata, perlai, šilkas, nefritas), gal geriau dairytis mažesniuose miestuose, nei didmesčiuose ar visgi geriau kokiose specializuotose pardėse.
4. Ką žinot apie išvykimo mokestį iš šalies-mokėjot, kiek?
5. Gal yra plaukusių Li upe iš Guilin į Yangshuo-rašoma, kad 4-5 val.plaukimas trunka priklausomai nuo srovės, ar vaizdų pakako, ar atplaukus dar rekomenduotumėt vietoj imti pasiplaukiojimą, ar užtektų laiko pasiekti Moon Hill po atplaukimo į Yangshuo, o gal galit rekomenduoti kokį neilgą žygį į artimiausią kalvą, kad pamatyt Yangshuo iš viršaus, oro balionų nenorim.
6. Ar kur kitur Kinijoj teko matyt kažką panašaus į Wangfujing Street egzotiką. Abejoju ar spėsim ten, na o kaip nesutriauškus kokio skorpiono ten būnant cool.gif
Atsakyti
6. Wangfujing Street - savo standartiniam maršrute nieko panašaus nesutikome, rodos Pekinas buvo vienintelė vieta kur galėjom ragauti tokios egzotikos. Daug ten visko, kelis gyvius paragavome ir galvojau grišime kitą vakarą kai busim mažiau prisivalgę, tačiau taip ir neteko, o taip norėjosi dar ir traškaus skorpiono .. smile.gif
3. Pirkiniai - Perlai ir šilkai, nefritas ir t.t. daug kas važiuoja ir perka, tačiau ten kur buvau, fabrikuose, man pasirodė užkeltos kainos ir nieko nepirkau. Gražu labai, bet ir kainos aukštos. Sianyje yra musulmonų turgelis - ten identiški grožiai 10 kart pigiau .. Ir šiaip jiems šita šilkų ir nefritų pramonė kaip kad Turkijoj veža žiurėt į trikotažus, auksus ir kailinius. Reik derėtis. Bet spec.parduotuvėse pasirinkimas žymiai didesnis nei kitur.
O štai arbatos prisipirkome tiek kad keliems metams užteko, na labai skani. Pirkau ir iš plantacijų nepaprastai brangios, pirkau ir turguose ir prekybos centruose. Skonis neprastas visų. Turguose galit prašyt degustacijos.
Dėl kitų punktų biijau suklaidinti, bet bilietai lyg ir krantinėje; išvykimo mokesčio neprisimenu, rodos kad nemokėjom; oriental power tik šalia buvau, Li upe neplaukėm, grožėjomės Elephant Trunk Hill smile.gif
Atsakyti
user posted imageHosted on Fotki
Bandau ikelti nuotrauką. Guilino siauraakė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PoppyMilk @ 2015 02 17, 16:58)

Bandau ikelti nuotrauką. Guilino siauraakė smile.gif

Ačiū 4u.gif
Čia Longsheng ryžių terasos už katuko matos? Kokiu metų laiku keliavot?
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2015 02 16, 12:12)
Gal tema kiek atsigaus, o tai atrodo, kad nieks nekeliauja į šią įspūdingą šalį.
Domina:
1. Kur ieškot bilietų pasiplaukiojimui Šanchajuje, ar eiti į krantinę ir ten rinktis.
2. Gal Šanchajuje kilote į Jin Mao Tower arba Oriental Pearl Tower, jei į abu, tai kokie įspūdžiai. Šiaip kiek žiūriu nuotraukose, tai miestas skendi smoge, tai gal geriau naktį kilt, bet ar lieka įspūdis stiklinių grindų naktį Oriental Pearl Tower.
3.Taip pat domina pirkiniai (arbata, perlai, šilkas, nefritas), gal geriau dairytis mažesniuose miestuose, nei didmesčiuose ar visgi geriau kokiose specializuotose pardėse.
4. Ką žinot apie išvykimo mokestį iš šalies-mokėjot, kiek?
5. Gal yra plaukusių Li upe iš Guilin į Yangshuo-rašoma, kad 4-5 val.plaukimas trunka priklausomai nuo srovės, ar vaizdų pakako, ar atplaukus dar rekomenduotumėt vietoj imti pasiplaukiojimą, ar užtektų laiko pasiekti Moon Hill po atplaukimo į Yangshuo, o gal galit rekomenduoti kokį neilgą žygį į artimiausią kalvą, kad pamatyt Yangshuo iš viršaus, oro balionų nenorim.
6. Ar kur kitur Kinijoj teko matyt kažką panašaus į Wangfujing Street egzotiką. Abejoju ar spėsim ten, na o kaip nesutriauškus kokio skorpiono ten būnant  cool.gif

Laba,

pabandysiu truputį padėti. smile.gif
1. Pirkom bilietus pasiplaukiojimui krantinėje.
2. Buvom abiejuose ir lankėmės juose. Kadangi gyvenom prie pat Jin Mao Tower (matėsi pro langus) ir prie Oriental Pearl, tai matėm, kad vakare Jin Mao net viršaus nesimato per debesis, smogą. Į Oriental Pearl ėjom po pietų ir kol atėjo mūsų eilė pakilti, tai ir temti pradėjo. Įspūdinga buvo tikrai. Ypač važiuoti su stikliniu liftu, kuris yra bokšto išorėje. biggrin.gif
Jin Mao ėjom pirmoje dienos pusėje, labai saulėtą dieną, tai mums patiko, nenusakomas jausmas, kai tau po kojom stiklinės grindys. Vaikams patiko dar labiau:)
Manau, kad abudu verti dėmesio ir nuvykus taip toli, griekas neapsilankyti abiejuose. Beje, šalia Jin Mao Tower stato dar aukštesnį bokštą. Jaučiu, kad bus super:)
3. Pirkinius pirkom mažesniuose miestuose tiek specializuotose parduotuvytėse, tiek prekybos centruose (tarkim čia, buvo dieviško skonio arbatos). Va, kaip ir PoppyMilk rašė, tai Siano Musulmonų turgus kainų atžvilgiu netgi labai ir labai patrauklus. Kaip pvz: vykstan link Terakotinės armijos, mus vairuotojas užvežė į fabriką ir ten pamačiau tokias gražias stiklines dėžutes, laikyti dantų krapštukams. Prašė 80 jų pinigų, o mes jau buvom apsilankę Musulmonų turguje ir tokias pačias pirkę po 10 juaniųsmile.gif Tokie tie kiniški ypatumai:)
4. Kiek atsimenu, tai jokio išvykimo mokesčio nemokėjom, bet reikės pasitikslint.
5. -
6. Labai panašios egzotikos sutikom Siano mieste, Musulmonų turguje. Vajėj, ten irgi ko tik širdis geidžia. Iš Wangfujing Street egzotikos Pekine išbandytas tik kokosas, nes nuo kvapų mane suraitė, o vaikai bėgo tolyn kiek kojos nešėsmile.gif Siane vabalų irgi neragavom:)
Mes buvom 2014 vasarą. Mielai pagelbėsiu, jei dar kas nors domins. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 19 vasario 2015 - 15:25
Taip, uz katuko ryziu terasos. Keliavome balandzio pradzioje ir labai patenkinta buvau. Pries tai kiek domejaus, geriausia yra keliauti arba pavasari arba rudeni, ypac jei per visa Kinija planuojate. Mes pasirinkome pavasari del sakuru zydejimo, isties labai grazu. Taip buvo kad Pekine dar vesu, o kitur net ir perdaug saules gavome, nusilupom veliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2015 02 19, 16:19)

Mes buvom 2014 vasarą. Mielai pagelbėsiu, jei dar kas nors domins. 4u.gif

Paja, ačiū 4u.gif
Gal prisimeni tos skaniosios arbatos pavadinimą ? Aš tai kol kas noriu oolong arbatos ir dar tos surištos į puokšteles, kurios arbatinuke išsiskleidžia.

Gal teko naudotis metro Pekine ir Šanchajuje? Planuojam iki Wangfujing ir iki Pudong tokiu būdu nusigaut. Kur metro žemėlapio dairytis, o gal pakaktų iš interneto atspausdinto? O gal iš vis tokios minties kaip važiavimas metro atsisakyt? Prisiskaičiau, kad pro kinų minią reikiamoj stotelėj sudėtinga išlipt g.gif O gal vakare tos minios apmažėja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(PoppyMilk @ 2015 02 21, 11:45)
Taip, uz katuko ryziu terasos. Keliavome balandzio pradzioje ir labai patenkinta buvau. Pries tai kiek domejaus, geriausia yra keliauti arba pavasari arba rudeni, ypac jei per visa Kinija planuojate. Mes pasirinkome pavasari del sakuru zydejimo, isties labai grazu. Taip buvo kad Pekine dar vesu, o kitur net ir perdaug saules gavome, nusilupom veliau smile.gif

Na mes irgi pavasarį pasirinkom. O lietaus ar daug gavot?
Atsakyti
Arbatos visos geros, o pavadinima sunku butu pasakyt, vis tiek prekybos centruose hieroglifais uzvadintos. O kaip minejau, kainos labai ivairios, taciau skirtumo didelio nepajutom, kasdienai tiks ir paprastos, ypatingom progom galite pasirinkti kad ir ulonga.
Lietaus gavome tik kalnuose, ten daznai lyja ir viesbuty gan dregna, tai net striukes yra apartamentuose, ir prierasas jei suslaps striukes - teks baudos susimoket nemazai smile.gif Oras buvo puikus, gal Pekine kiek vesiau, visur kitur silta ir sauleta wink.gif
Pavydziu jums keliones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2015 02 21, 23:23)
Gal teko naudotis metro Pekine ir Šanchajuje?

Kelis kart Šanchajuje teko metro važiuot, juk įdomu išbandyti. O taip visada taksi važinėdavom, pigu, patogu.. tik.. jie turi kažkaip rajonais pasiskirstę. Kartą nubludijom pažiūrėt mažesnių gatvelių ir nors taksi pilna važiuodavo, ilgai gaudėm kas sutiktu nuvežti atgal į viešbutį, a la suprask jiems nepkaeliui ar kažkaip.
Tai va apie metro. Man rods žemėlapį miesto ir metro viešbutyje pasiėmėm ir viskas ten paprasta, aišku. Žmonių.. na diena normaliai, važiavom į dangoraižių pusę. Bet grįžtant nepažiūrėjom į laikrodį, nusileidom metro, o ten.. tarakonynas, kinietuku tiek daug, kad akimirka mane apėmė kinfobija. Ten yra sistema, šonuose jau laukia įeinantys, tik traukinys sustoja, tuo pat metu per vidurį masė išlipa, o šonai sueina ir arba tave neša masė arba tu liksi kaip luzeris amžinai šone. Nėr praleisiu, atsiprašau-kova už vietą. Kai vos tilpom, mano uodega truputį buvo išlindus, tai kinai iš išorės stumtelėjo, kad durys uzsidarytų biggrin.gif ir dar, kai žmonių viduje belenkiek, atrodo kaip silkė surikiuota stovi, jie sugeba visi maigyt telefonus smile.gif tai va toks vaizdelis 17-18h (darbo diena baigias panašiai kaip pas mus).

Aš neatsisakyčiau minties važiuot metro, čia kaip vienas iš dalykų, kuriuos reik tokiuose didmiesčiuose išbandyt, na asmeniškai man.
Papildyta:
Dėl arbatų tai buvo galvaskausmis, nes su jais nieko nesusikalbėsi, ką sakysi pavadinimą, nesuprasdavo, rodydavo, duodavo uostyt begalę, o ką ten suprasi puse tų nematytų žolių. kainos labai įvairios, centre 100g gali kainuot vos ne tiek kiek turguj puskilogramis.
Ant dienų girdėjau per tėliką,kad kinai tokia maklę daro, šypsos, pakviečia arbatos degustacijai, o po to liepia susimokėt ir toks atvejis dažnas. Na mums taip nepakliuvo, na aišku ant kiekvieno kampo negėrėm. Bet jei kviečia, būtinai išbandykit, jie gi su visais tais ritualais kol pagamina.
Atsakyti
Foto iš metro
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 23 vasario 2015 - 13:21
QUOTE(Ingel @ 2015 02 21, 23:23)
Paja, ačiū 4u.gif
Gal prisimeni tos skaniosios arbatos pavadinimą ? Aš tai kol kas noriu oolong arbatos ir dar tos surištos į puokšteles, kurios arbatinuke išsiskleidžia.

Gal teko naudotis metro Pekine ir Šanchajuje? Planuojam iki Wangfujing ir iki Pudong tokiu būdu nusigaut. Kur metro žemėlapio dairytis, o gal pakaktų iš interneto atspausdinto? O gal iš vis tokios minties kaip važiavimas metro atsisakyt? Prisiskaičiau, kad pro kinų minią reikiamoj stotelėj sudėtinga išlipt  g.gif O gal vakare tos minios apmažėja  smile.gif
Papildyta:
Na mes irgi pavasarį pasirinkom. O lietaus ar daug gavot?

Va, jau Sense daug pasakėsmile.gif

Oi, nesu aš arbatų mėgėja, tai pavadinimų tikrai neatsimenu, bet ulonga arbatas pirkom Šanchajuj, prekybos centre. Pardavėja ar konsultantė viską kuo puikiausiai išaiškino ir papasakojo apie arbatas. Tik pamenu, kad keli pokai arbatos buvo balti, o arbatžolės keistos, žalios spalvos. Ai, vistiek ką nors išsirinksit. mirksiukas.gif
O metro išbandėm irgi Šanchajuje, nes Pekine ir Siane samdėme mašiną su vairuotoju-taip mums buvo patogiau, nes mes kartu su vaikais keliavom.
Visada sakiau, kad geresnės metro sistemos nei Paryžiuje nėra, bet klydau-dar geresnę ir patogesnę radom Šanchajuje. Jokio žemėlapio neturėjom, pakako telefone turėti adresus reikiamų vietų, metro visur lentelės su žemėlapiais, tikrai nebaisu. Tik, kaip ir buvo minėta, pikas ne pats geriausias dalykas, susidūrėm pačią pirmą dieną su tuo. smile.gif Apie kinų metro ypatumus ir aš buvau prisiskaičiusi, todėl buvo neramu, bet nieko nemalonaus neįvyko. Be to, mums tik trys ar keturios stotelės buvo iki centro, tereikėjo per upę persikelt iš vieno kranto į kitą. Taikydavom taip, kad arba iki 17 val. arba jau po 17 val., kad mažiau tos kinukų masės būtų.

Dėl lietaus. Mes keliavom rugpjūčio pirmoje pusėje ir savo akimis negalėjom patikėti, kai skridom iš Pekino į Sianą, nusileidus lijo ir buvo tik 18 laipsnių šilumos. ax.gif

Beje, jei planuosit į Oriental pearl, tai pasiruoškit ilgam laukimui, kol pasieksit tikslą. O atgal, tai visai beprotybė buvo, nes jie gi nemoka eilėse stovėti, tai lenda taip, kad gali ir paskutinis likti. Bet mes jau žinojom, tai atsisukdavau ir pasakydavau sava kalba, kad kokio velnio čia lendi, tai iškart atgal atsitraukdavo. O Jin mao viskas labai puikiai sustyguota, jokių grūsčių. 4u.gif

Geros kelionės 4u.gif
Atsakyti
Truputėlį vaizdų, ūpui pasikelti:)

Wangfujing Street

user posted image

user posted image

Siano egzotika

user posted image

Šanchajaus debesys:) (ant viešbučio stogo terasos)

user posted image

Vaizdas iš Jan Mao Tower

user posted image

Žodžiu, gerų įspūdžių ir sėkmingos kelionės! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 23 vasario 2015 - 14:33