Labai gražiai, elegantiškai, puošniai atrodo tortai, papuošti baltimyniu kremu bezė.
Bet ne kiekvieną tortą juo galima papuošti.
Tad pasidalinkime savo patirtimi čia.
QUOTE(Cipciukas @ 2008 09 01, 00:29)
B E Z E :
Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) .
Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins
Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti
Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.
Na ka , linkiu sekmes tom kurios nebijo rizikuoti ir megsta isbandyti ka nors naujo
Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) .
Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins
Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti
Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.
Na ka , linkiu sekmes tom kurios nebijo rizikuoti ir megsta isbandyti ka nors naujo
na stai ka radau gal atkreipk ka negerai darei
na mano manymu arba blogai buvo isplakti baltimai arba nepilnai davirtas sirupas jei dar tebeturi ta kremuka bandyk dar paplakti dideliu greiciu ir paziurek ar taisysis
Papildyta:
dar norejau pridurti jei jau kremukas nepataisoma is jo galit padaryti pauksciu pieno tortuka jei jum patinka tik reikes dadeti zelatinos isbrinkintos kad gerai issimaisytu truputi sirupo davirkit ir kartu imaisykit zelatina ir maza srovele beplakant jau beze kremuka supilat ir tepat tortuka galima dadeti persiku gabaliuku ir manau bus super tortukas
Vat as pagal ta recepta ir darau. Ant medaus torto jis laikosi, ant snikerso ne, nors kremai jo - grietineles ir sviesto. Biskvitu nelaisciau.
Beje, kaip tik turiu konditerijos ir desertu knyga, kuriame yra uzsimenama apie BEZE KREMA SU ZELATINA
joje nurodoma gamybos proceso technologine scema, o recepto proporciju nera. Gal kas zinote?
Beje, kaip tik turiu konditerijos ir desertu knyga, kuriame yra uzsimenama apie BEZE KREMA SU ZELATINA
joje nurodoma gamybos proceso technologine scema, o recepto proporciju nera. Gal kas zinote?
QUOTE(meduolytee @ 2009 08 10, 14:19)
Vat as pagal ta recepta ir darau. Ant medaus torto jis laikosi, ant snikerso ne, nors kremai jo - grietineles ir sviesto. Biskvitu nelaisciau.
Beje, kaip tik turiu konditerijos ir desertu knyga, kuriame yra uzsimenama apie BEZE KREMA SU ZELATINA
joje nurodoma gamybos proceso technologine scema, o recepto proporciju nera. Gal kas zinote?
Beje, kaip tik turiu konditerijos ir desertu knyga, kuriame yra uzsimenama apie BEZE KREMA SU ZELATINA
joje nurodoma gamybos proceso technologine scema, o recepto proporciju nera. Gal kas zinote?
bet, man regis, jei beze su želatina tai tada pertepimams skirta, o ne puošimui čia aš tik garsiai mastau, nesu tikra bet kiek mačiau receptų tai buvo pertepimams skirta na gal ateis protingesnių panelių ir išaiškins kas ir kaip
Žinau keletą receptų su proporcijom - gal ir ne visai tai ko tu ieškai, na bet panagrinėk, gal kas užklius už akies
***Pradėsiu nuo to, kad pati kartą jau išmėginau beze su želatina - gavosi nuostabus kremas, tipo paukščių pienas, nerealiai skanuuuuuuuus (kai dariau savo tortą-meškiuką ). Receptas to kremo yra puikiąjam Elžbietos/Glacee bloge - tortas Šokoladas, šokoladas, paukščių pienas , ten įdomu, kad reik sviestinio kremo kažkiek įdėt į kremą tai pamenu, kol jo neįdėjau buvo puri purutėliausia masė, kai sudėjau sviestinį kremą - ji kažkiek sukrito nusigandau, bet spėju, kad viskas taip ir turėjo būt sakau, nė kiek nepagražindama taip ruoštas paukščių pienas pa-sa-ka Vat jei daryt tokį pertepimą tarp biskvitų - tai normalus bezas nebijo tokio kremo
***dar Elžbietos yra panašiai daromi Saldainiai "Paukščių pienas"
***Tortas "Jaunystė" yra pertepinėjamas beze kremu su želatina (tipo zefyru)
***Dar man labai įstrigo Povilos putėsiai kurie buvo papuošti labai panašiu į beze kremu, bet ne beze o marshmallow mase iš Mišelės pyragėlių 'Akmenuotas kelias' - svarbiausia, kad nebijo želatininių kremų na čia gal pati Povila ateis ir plačiau pakomentuos (o jei neateis tai paskaityk žemiau diskusiją po jos putėsių fotke )
Tikiuosi susirasi iš tų nuorodų ką nors naudingo sau
Nagi bandysime sutramdyti ta inoringaja BEZE
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
na, lyg sirupa gera isverdu... baltyma graziai isplaku... bet nesutirsteja man tas kremas nors tu ka... ka darau ne taip???????
iskur sprendziat,kad gerai isviret sirupa?
na, viriau tol, kol burbulai pradejo letai kilti, puciau per sakute... trecia karta virdama dejau laseli sirupo i salta vandeni...
na, siandien bandysiu vel...
na, siandien bandysiu vel...
QUOTE(redsa @ 2012 02 05, 12:06)
na, viriau tol, kol burbulai pradejo letai kilti, puciau per sakute... trecia karta virdama dejau laseli sirupo i salta vandeni...
na, siandien bandysiu vel...
na, siandien bandysiu vel...
gaminkite"šlapią bezė", papuošimų temoje be komentarų yra receptas. gaunasi 100 proc., nieko sudėtingo.
Aciu. Jau susiradau recepta. Tik idomu ar iseina is jo padaryti kokias figureles su konditeriniu maiseliu...?
QUOTE(redsa @ 2012 02 05, 13:34)
Aciu. Jau susiradau recepta. Tik idomu ar iseina is jo padaryti kokias figureles su konditeriniu maiseliu...?
norejau pasidalinti savo rizikingu zingsniu,kuris pasiteisino t.y. nepavede
zodziu,gaminau morengini tortuka,puosiau slapia beze,bet pries tai niekuo neaptepiau(paprasciausiai nebeturejau sviesto)surizikavau,ir puosiau beze,galvojau kaip bus taip-savi valgysim....likau maloniai nustebinta,nes niekas nepaslapo,ir nenukrito(nors abejoniu buvo paslaps beze paplociai ar ne