QUOTE(wajew @ 2009 08 08, 17:04)
o iš skintų visada gaminame žiemai kompotą, pridedu truputį gvazdikėlių, pirmiau sublanširuoju (užpilu karšto virinto vandens, palaikau kol pravėsta, nupilu), o paskui užpilu sirupą ir užsuku, apkloju plonu apklotu, atvėsta, į šaldytuvą parai, o paskui į rūsį keliauja.
hmm, labai daug dirbi.. aš dirbu daug trumpiau, o rezultatas tas pats, tikiuosi. Taigi, skintus obuolius, geriau nedanokusius iki minkštumo, alyvinius ir antaninius, nuplauti, supjaustyti per pusę, išimti sėkladėžes, sudėti į stiklainius norimu kiekiu. Aš dedu į 3 litrų talpos laisvai pilną stiklainį. Tada užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau kol pravės ir galėsiu paimti į rankas stiklainį, nupilu. Įmetu vieną arba du gvazdikėlius. Trys man jau per daug.. Tada vėl užvirinu, kartais 3 litrų stiklainiui pilu 300 gramų cukraus, kartais 500, nelygu nuotaikai, ir vėl užpilu, užsuku. Apverčiu ant dangtelio ir baigta. Atvėso, ir į rūsį.
Kai obuoliai nebūna prinokę iki minkštumo, tuomet jie iš to sirupėlio išimti būna kietoki, saldoki ir labai gardūs prie kepto vištytės ketvirčio. Arba šiaip.. vakare prie tv.. o jeigu dar kas atvažiuoja į svečius, kam konservavimo darbai
tolimi , tai žiū, kartais reikia bėgti į rūsį dar vieno stiklainio
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...