Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai obuoliai

Sode tiek daug vasarinukų. 4u.gif 4u.gif biggrin.gif
Tiesiog nebeįmanoma suvalgyti jau nukritusių, o ką kalbėti apie tuos, kurie dar kabo ant šakų... g.gif bigsmile.gif
O mest lauk - rankos nekyla. schmoll.gif
Obuolienių jau pilnas šaldytuvas. g.gif bigsmile.gif
Ką dar galima iš jų pasigaminti? Patarkite.
mirksiukas.gif
Gal kas ką esate sumasčiusios? tongue.gif
Obuolių sūris iš jų, sako, nelabai tinka gamint, o ir nemoku iš jų. Jie tokie specifiniai obuoliai.
Džiovinti? Kažkaip nesinori. g.gif
Atsakyti
na ir aš suku galvelę, tai daysiu iš alyvinių krituolių džemo, mažiau cukraus, pridėsiu cinamono, vanilės, apelsinų žievelės (sudžiovintos turiu su kavamale susimalusi), gal dar razinų pridėsiu, o iš skintų visada gaminame žiemai kompotą, pridedu truputį gvazdikėlių, pirmiau sublanširuoju (užpilu karšto virinto vandens, palaikau kol pravėsta, nupilu), o paskui užpilu sirupą ir užsuku, apkloju plonu apklotu, atvėsta, į šaldytuvą parai, o paskui į rūsį keliauja. Džemo norisi, nes galima žiemą pyragus kepti, blynelius tepti, ant ledų, į varškę, krizė artėja, reikia kuo daugiau pasidaryti atsargas maisto
Atsakyti
Kompotų nedarau... sad.gif
niekas jų negeria. O va dzemukas gal ir visai nieko būtų. Su kokiais kriausiukais gal obuolkriausienę padaryti ? galva nebeišneša.

Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2009 08 08, 17:04)
o iš skintų visada gaminame žiemai kompotą, pridedu truputį gvazdikėlių, pirmiau sublanširuoju (užpilu karšto virinto vandens, palaikau kol pravėsta, nupilu), o paskui užpilu sirupą ir užsuku, apkloju plonu apklotu, atvėsta, į šaldytuvą parai, o paskui į rūsį keliauja.

hmm, labai daug dirbi.. aš dirbu daug trumpiau, o rezultatas tas pats, tikiuosi. Taigi, skintus obuolius, geriau nedanokusius iki minkštumo, alyvinius ir antaninius, nuplauti, supjaustyti per pusę, išimti sėkladėžes, sudėti į stiklainius norimu kiekiu. Aš dedu į 3 litrų talpos laisvai pilną stiklainį. Tada užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau kol pravės ir galėsiu paimti į rankas stiklainį, nupilu. Įmetu vieną arba du gvazdikėlius. Trys man jau per daug.. Tada vėl užvirinu, kartais 3 litrų stiklainiui pilu 300 gramų cukraus, kartais 500, nelygu nuotaikai, ir vėl užpilu, užsuku. Apverčiu ant dangtelio ir baigta. Atvėso, ir į rūsį.

Kai obuoliai nebūna prinokę iki minkštumo, tuomet jie iš to sirupėlio išimti būna kietoki, saldoki ir labai gardūs prie kepto vištytės ketvirčio. Arba šiaip.. vakare prie tv.. o jeigu dar kas atvažiuoja į svečius, kam konservavimo darbai tolimi , tai žiū, kartais reikia bėgti į rūsį dar vieno stiklainio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 08, 22:06)
hmm, labai daug dirbi.. aš dirbu daug trumpiau, o rezultatas tas pats, tikiuosi. Taigi, skintus obuolius, geriau nedanokusius iki minkštumo, alyvinius ir antaninius, nuplauti, supjaustyti per pusę, išimti sėkladėžes, sudėti į stiklainius norimu kiekiu. Aš dedu į 3 litrų talpos laisvai pilną stiklainį. Tada užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau kol pravės ir galėsiu paimti į rankas stiklainį, nupilu. Įmetu vieną arba du gvazdikėlius. Trys man jau per daug.. Tada vėl užvirinu, kartais 3 litrų stiklainiui pilu 300 gramų cukraus, kartais 500, nelygu nuotaikai, ir vėl užpilu, užsuku. Apverčiu ant dangtelio ir baigta. Atvėso, ir į rūsį.

Kai obuoliai nebūna prinokę iki minkštumo, tuomet jie iš to sirupėlio išimti būna kietoki, saldoki ir labai gardūs prie kepto vištytės ketvirčio. Arba šiaip.. vakare prie tv.. o jeigu dar kas atvažiuoja į svečius, kam konservavimo darbai tolimi , tai žiū, kartais reikia bėgti į rūsį dar vieno stiklainio  rolleyes.gif

ačiū Naitai, tobulinsiu kompotų gamybą, gal žinai kaip obuolių džemą, ne košę ar tyrę, pasigaminti, ačiū
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti