Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

Mamytes,

o prie kokiu ligu, be alergiju, astmu ir plauciu uzdegimu galima gauti siuntima i sanatorija?
Gal zinot kur pasiskaityti? Juk kaskur turetu buti patvirtintas diagnoziu sarasas prie kuriu tai galima padaryti?
Mano maziukas turi diagnoze inkstu refliuksas. Idomu ar mums priklausytu? Noriu issiaiskinti is pasalies info, nes nelabai pasitikiu musu gydytoja...

Atsakyti
Mano trimeciui vaikinukui siais metais pirma karta teko pabuti sanatorijoj, ilgai rinkomes kuria pasirinkti-Palangoj ar Druskininkuose? Palanga mums panosej, Druskininkai toli, bet pasirinkom pastaraji varianta, nes gydytoja mus atkalbejo nuo Palangos, nes ten labai prastos salygos, pasak jos doh.gif Druskininkai patiko, maistas, zinoma, nesuperinis, bet is bado nemire biggrin.gif Kitais metais vel ten vaziuos thumbup.gif
Atsakyti
lietuviskai reiketu sakyti "kokioms ligoms esant galima gauti siuntima i sanatorija"... lotuliukas.gif
QUOTE(AurelijaGP @ 2010 04 22, 20:46)
Mamytes,

o prie kokiu ligu, be alergiju, astmu ir plauciu uzdegimu galima gauti siuntima i sanatorija?
Gal zinot kur pasiskaityti? Juk kaskur turetu buti patvirtintas diagnoziu sarasas prie kuriu tai galima padaryti?
Mano maziukas turi diagnoze inkstu refliuksas. Idomu ar mums priklausytu? Noriu issiaiskinti is pasalies info, nes nelabai pasitikiu musu gydytoja...

Atsakyti
QUOTE(accton @ 2010 04 28, 10:58)
lietuviskai reiketu sakyti "kokioms ligoms esant galima gauti siuntima i sanatorija"... lotuliukas.gif

o čia lietuvių kalbos būrelis? 4u.gif Gal tuomet labiau tinkamas išsireiškimas būtų "kokiomis ligomis sergant.."? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 04 28, 13:25)
o čia lietuvių kalbos būrelis? 4u.gif Gal tuomet labiau tinkamas išsireiškimas būtų "kokiomis ligomis sergant.."? biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif

Mes pirma karta siais metais lankemes Abromiskiu santorijoje. Siaip priekaistu dideliu neturiu, tik man truputi truko svaros ax.gif , proceduros visos tikrai geros, personalas superinis wub.gif visi mielai pasiteirauja kaip sekasi, ar nieko neturksta, ar kokiu nusiskundimu neturit ir t.t. Sioje srityje jie man labai patiko, aplinka irgi labai grazi, ypac kas vaziuosit siltuoju metu laiku, tai ten geriau tikriausiai negali buti, vandens telkinys galima sakyti vos ne kieme, pusynas, tik gal lauke galetu buti daugiau veiklos vaikams, na bet mums to nereikejo, tai kazkaip ir neprireike biggrin.gif
Kas sako, kad minusas jog nera drusku kambario, tai gal papriestarauciau, pas juos yra inhaliacijos, kurios yra reguliuojamos, ir manau tas prilygsta drusku kambariui.
Vienas labai didelis minusas - nera salia jokios parduotuveles, ir pacioje sanatorijoje nera kazkokios kavinukes, todel del maisto reiketu apsirupinti, arba tenka keliauti i Elektrenus, i prekybos centrus, atstumas gan nemazas smile.gif
Tiesa pasigedom mes dar vieno dalyko - san.mazo kambaryje ax.gif
Atsakyti
Maniškis irgi dabar reabilituojasi Abromiškėse. Mano pastebėjimai:
aplinka thumbup.gif
personalas thumbup.gif
maistas, vaiko pastebėjimais, irgi neblogas
procedūrų užtektinai
užimtumas mokyklinio amžiaus vaikams pilnas
Kas dėl švaros: aš pretenzijų neturiu, kadangi pati 3 dienas ten buvau su vaiku, mačiau, kaip kasdien viską valė ir tvarkė
Tiesa, pirmame aukšte, kur mamytės su mažiukais, tai WC oi ne kaip atrodė, tačiau, manyčiau, kad čia yra mamyčių rūpestis susitvarkyti pamperius ar vaikų drabužėlius
kiek bendravau su kitomis mamomis, tai joms, konkrečiai po Druskininkų "Saulutės" čia - rojus (vietos,kambarių, personalo, maisto atžvigiu), girdėjau, kad "Saulutėje" be 100 Lt., nelabai kas su tavimi bendraus doh.gif
Aišku, mašinos reikia, nes iki Elektrėnų dar ir galima daeit, tačiau su maišais pareit sunkoka ax.gif , tačiau važinėja visuomeninis transportas
Atsakyti
sveikos noreciau paklausti gal yra tokiu kurios nuo geguzes 31 vaziuoja i utenos reabilitacijos ir ugdymo centra reabilitacijai?
Atsakyti
QUOTE(Felichita @ 2010 04 29, 08:59)
Maniškis irgi dabar reabilituojasi Abromiškėse. Mano pastebėjimai:
aplinka thumbup.gif
personalas thumbup.gif
maistas, vaiko pastebėjimais, irgi neblogas
procedūrų užtektinai
užimtumas mokyklinio amžiaus vaikams pilnas
Kas dėl švaros: aš pretenzijų neturiu, kadangi pati 3 dienas ten buvau su vaiku, mačiau, kaip kasdien viską valė ir tvarkė
Tiesa, pirmame aukšte, kur mamytės su mažiukais, tai WC oi ne kaip atrodė, tačiau, manyčiau, kad čia yra mamyčių rūpestis susitvarkyti  pamperius ar vaikų drabužėlius
kiek bendravau su kitomis mamomis, tai joms, konkrečiai po Druskininkų "Saulutės" čia - rojus (vietos,kambarių, personalo, maisto atžvigiu), girdėjau, kad "Saulutėje" be 100 Lt., nelabai kas su tavimi bendraus doh.gif
Aišku, mašinos reikia, nes iki Elektrėnų dar ir galima daeit, tačiau su maišais pareit sunkoka  ax.gif , tačiau važinėja visuomeninis transportas

Valyt tai valo kiekviena diena, tik klausimas kaip? lotuliukas.gif
Ir tarkim vaiku kambaryje sutiesti kilimai, kurie retai kada yra valomi, o vaikuciu atvyksta daug su kvepavimo taku prblemomis, tai tas jiems tikrai ne i nauda schmoll.gif
O del tu WC mamyciu korpuse tai tikrai nelabai, mes su berniuku gyvenome pimrmame aukste prie iejimo, tai visiems pampersams yra skirta vieta kur mesti, niekas nemete i WC, tik visi tien san.mazgai yra sovietiniu laiku, ir kvapas ir vaizdas tikrai nelabai isvaizdus, mano berniukas sako as cia nesiprausiu lotuliukas.gif cia labai smirda, pas mus namuose taip nera, bet niekur nedingsi biggrin.gif teko praustis.
Visa kitai tai tikrai labai tiko ir patiko, apie Saulute ir mums pasakojo mamytes, kad nepalyginant, kolektyvas is viso nors prie sirdies dek.
Atsakyti
esu buvus "saulutes" sanatorijoje. Tai keli pastebejimai:
1.gyvenamosios patalpos apleistos,taciau mamos kartu su vaikais gyvena atskirai nuo vaiku, kurie vyresni ir kambariai mamu su vaikai yra gan neblogi ir viename aukste pilnai atremontuoti.
2.maistas valgomas, bet neypatingas
3.proceduru daug jei pamalonini gydytojas, o ju kokybe tikrai normali
4.atvaziavus be siuntimo tai praktiskai pigiausia sanatorija
5.Plius Druskininku miestelis tikrai grazus ypac vasara thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, as su suneliu gaunu pasiulyma i sanatorija.
Suneliui 2.5 m, diagnoze CP, sunelis turi neigaluma - lengva.
Ar man rektu damoketi kazka? Kuria pasirinkti? Sakykite noreciau zinoti kokia yra tvarka? ka man reiktu daryti su kelalapiu? kur kreiptis? vaziuju pirma karta?

aciu labai
Atsakyti
QUOTE(berniukumama @ 2010 04 29, 09:17)
Vienas labai didelis minusas - nera salia jokios parduotuveles, ir pacioje sanatorijoje nera kazkokios kavinukes, todel del maisto reiketu apsirupinti, arba tenka keliauti i Elektrenus, i prekybos centrus, atstumas gan nemazas  smile.gif
Tiesa pasigedom mes dar vieno dalyko - san.mazo kambaryje ax.gif

Parduotuvytė yra Abromiškių kaime pačiam, nebūtina iki Elektrėnų eiti ax.gif Daug kas eina į ją iš sanatorijos mirksiukas.gif Visko ten yra,na,svarbiausių produktų-maisto,gėrimų ir "einamiausių" dalykų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 04 29, 18:43)
Parduotuvytė yra Abromiškių kaime pačiam, nebūtina iki Elektrėnų eiti ax.gif Daug kas eina į ją iš sanatorijos mirksiukas.gif Visko ten yra,na,svarbiausių produktų-maisto,gėrimų ir "einamiausių" dalykų smile.gif

tai kad iki tu Abromiskiu kaimelio vos ne tas pats, nes vaiku skyriu nuo suaugusiu skiria miskas ir nemazas atstumas. nezinau buvusios mamytes visos i Elektrenus vaziuodavo g.gif
Atsakyti