Grįžom iš Kačerginės. BA gavom tokias procedūras: inhaliacijos-19k., bioptronas-13k., druskų kambarys-6k.(su ta pačia liga kai kuriems buvo paskirta tik 4k.), krūtinės lastos masažas -10k.,kvėpavimo mankšta-19k., vonelės kojoms(ten prideda negyvos jūros druskos ir burbuliuoja)-kas antrą dieną ir dar šildė nugarą(kažkaip vadinasi sukurinis ....)- 6 kartus.
Dėl procedūrų nesam patenkinti,nes daugelį jų daro atmestinai,pvz individuali kvėpavimo mankšta 5m. vaikui padaroma per 5 min.,o daugiau jau pats kiek pašokinėja ant kamuolio ar pažaidžia,didesni vaikai daro dažniausiai patys,ką atsimena.Be to salėje,kur vaikai daro mankštą pilna dulkių, įv kvapų,nes šalia vyksta remontas. Prie inhaliacijų didesni vaikai dažnai patys įsijungia aparatą,įsilašina skysčio ir padeda kaukes mirkyti. Savarankiškumas gerai,bet kur tuo metu būna už tai atsakingas personalas
. Bioptronu kaitina tik penkias minutes(kai tuo tarpu poliklinikoje su didele lempa šviesdavo 10min. O ir sanatorija turi tik du bioptronus vieną tokį didesnį,o kitą tą patį mažiausią. abu reikia laikyti rankose,todėl didesniam vaikui reikia pačiam laikytis. Be to tas didesnis dažniausiai būna užimtas,nes jį ima vaikams su nudegimais,tai tas mažas iš vis apšviečia labai nedidelį plotelį,manau tiktų nebent sinusams,o su BA tos penkios minutės iš vis mažai naudos..Masažą,mankštą ir baseiną prižiūri tos pačios dvi moterys,tai kaip gali suspėti?
Be to teritorijoje yra erkių,aš su vaiku pasigavau...Maistas pradžioj patiko,paskui įgriso vaikui tuos kotletus ir maltinius valgyti...Maisto mažoka,nežinau paskutinę savaitę ir aš ir vyresnioji dukra peralkome...gal čia kaltas grynas oras
.
O šiaip labai geras personalas,labai graži gamta,yra kur pasivaikščioti su vaikais,netoli parduotuvė...ten gyvenant nesijautė karščių,kambariai vėsoki. Todėl bent jau pailsėjome,o ypač aš,nes kai vaikai atskirti,ramybė
Papildyta:
QUOTE(Elentari @ 2010 08 13, 02:12)
Kur kažin galima rasti šitą informaciją?
http://www.vlk.lt/vl.../v50priedas.pdf