Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

QUOTE(Emilio_mamyte @ 2010 07 13, 10:57)
Mamytes, o gal zinot kiek kainuoja vienvietis kambarys, vadinamas "liuksas" sanatorijoj Zibute, Kacergineje?

20lt parai,kiek pamenu.
Atsakyti
Man telefonu 10 LT paminejo. Bet labai kviete apsilankyti.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramirami @ 2010 07 13, 23:09)
Man telefonu 10 LT paminejo. Bet labai kviete apsilankyti.. g.gif

Gali būti.Šiaip mamyčių kambariai tikrai geri.Yra atskiras namelis,jame 4 kambariai berods.Suremontuotas visas.žodžiu,ten labai aktyviai vyksta renovacija thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, ieškau info apie Kačerginėje Žibutės sanatoriją.
Mano giminaitė turi bėdą, dukrytė metukų guli Kaune ligoninėje po nudegimo. Jas po reanimacijos iš Klaipėdos atvežė į Kauną, atrodo kad viskas baigsis laimingai, randukų turėtų nelikt 4u.gif Penktadieni sakė jos važiuoja iš kart į Kačerginę, manęs prašė pasidomėt kokia ten tvarka, ar gali ji veštis kartu kitą mergytę jai dar 3 metukų nėra, ar už ją reiks mokėt.
Dar bandysių paskaitynėt forumiuką, bet gal kuri galit parašyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 07 27, 12:04)
Sveiki, ieškau info apie Kačerginėje Žibutės sanatoriją.
Mano giminaitė turi bėdą, dukrytė metukų guli Kaune ligoninėje po nudegimo. Jas po reanimacijos iš Klaipėdos atvežė į Kauną, atrodo kad viskas baigsis laimingai, randukų turėtų nelikt  4u.gif  Penktadieni sakė jos važiuoja iš kart į Kačerginę, manęs prašė pasidomėt kokia ten tvarka, ar gali ji veštis kartu kitą mergytę jai dar 3 metukų nėra, ar už ją reiks mokėt.
Dar bandysių paskaitynėt forumiuką, bet gal kuri galit parašyt  4u.gif

Aš seniau ten buvus,bet kokia tvarka ten dabar yra,tai nelabai ką galiu ir pasakyt blush2.gif
Kai anąkart buvau su vaiku-tai viena mama buvo su dviem mergytėm,iš kurių tik viena buvo sirgus. Tai manau,kad ir dabar galima su dviem vaikučiais važiuot į ją,tik už kitą mergytę manau tektų papildomai damokėt ax.gif
Atsakyti
Na, aš rašau tai, ką girdėjau ir mačiau apie sanatorijas smile.gif Yra sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintas planas, kur pagal ligas nurodytos procedūros. Tiek ir ne mažiau sanatorija PRIVALO skirti, o visa kita - reabilitologės nuožiūra smile.gif

Kadangi man aktuali BA, tai aš domėjausi jai gydyti skirtomis procedūromis. Turiu pasakyti, kad skirtingose sanatorijose jų kiekis ir rūšis skiriasi...

Didelis klausimas man iškilo dėl pvz terpentino vonelių - visos mažesnės sanatorijos jas siūlo. bet... alergiškiems vaikams jos nėra tinkamos sad.gif o BA dažnai keliauja kartu su alergija... net mūsų pediatrė griežtai iškritikavo šią procedūrą, kai pamaniau, kad galima juk ją ir namuos daryt...

Sanatorijos, kurios pačios neturi druskų kambario teigia, kad 3 kartų apsilankyti ten per akis, kai tuo tarpu spaudoje rašo, kad vien profilaktinė (ne gydomoji) dozė - 10k...

Dėl 'Pušyno kelio' - esame patenkinti gydytoja, gydymu, procedūromis, bet visa kitą dar turi kur pasitempti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 08 04, 19:34)
Na, aš rašau tai, ką girdėjau ir mačiau apie sanatorijas smile.gif Yra sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintas planas, kur pagal ligas nurodytos procedūros. Tiek ir ne mažiau sanatorija PRIVALO skirti, o visa kita - reabilitologės nuožiūra smile.gif

Kadangi man aktuali BA, tai aš domėjausi jai gydyti skirtomis procedūromis. Turiu pasakyti, kad skirtingose sanatorijose jų kiekis ir rūšis skiriasi...

Didelis klausimas man iškilo dėl pvz terpentino vonelių - visos mažesnės sanatorijos jas siūlo. bet... alergiškiems vaikams jos nėra tinkamos sad.gif o BA dažnai keliauja kartu su alergija... net mūsų pediatrė griežtai iškritikavo šią procedūrą, kai pamaniau, kad galima juk ją ir namuos daryt...

Sanatorijos, kurios pačios neturi druskų kambario teigia, kad 3 kartų apsilankyti ten per akis, kai tuo tarpu spaudoje rašo, kad vien profilaktinė (ne gydomoji) dozė - 10k...

Dėl 'Pušyno kelio' - esame patenkinti gydytoja, gydymu, procedūromis, bet visa kitą dar turi kur pasitempti 4u.gif

Mes su BA lankomės Palangos gintare, ten yra druskų kambarys ir jokių terpentino vonelių mums neskyrė, beje nevisi asminukai gali eit į kvapų terapijos seansus. Mes tik du kartus pabuvome ir teko nutraukt.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif Mes su BA turim uzsirezervave vieta i palangos gintara rugsejo 27d. Gal kuri turit vietele anksciau ir nebevaziuojat? ax.gif Noreciau pakliut ten iki rugsejo pirmos,ar bent jau rugejo prazdioja. Mat turiu dar viena panele ir nelabai ramu ja palikt su teveliu namie... blush2.gif
Maniskis labai jau nedraugauja su virtuve... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simsiuke: 07 rugpjūčio 2010 - 21:59

Palyginus su ''Saulute '' tai ''Pušyno kelias'' thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif būčiau žinojus tai tik už jį ir visas jėgas dėjus ,kad jį gavus.
Atsakyti

Kur kažin galima rasti šitą informaciją?
Atsakyti
Grįžom iš Kačerginės. BA gavom tokias procedūras: inhaliacijos-19k., bioptronas-13k., druskų kambarys-6k.(su ta pačia liga kai kuriems buvo paskirta tik 4k.), krūtinės lastos masažas -10k.,kvėpavimo mankšta-19k., vonelės kojoms(ten prideda negyvos jūros druskos ir burbuliuoja)-kas antrą dieną ir dar šildė nugarą(kažkaip vadinasi sukurinis ....)- 6 kartus.
Dėl procedūrų nesam patenkinti,nes daugelį jų daro atmestinai,pvz individuali kvėpavimo mankšta 5m. vaikui padaroma per 5 min.,o daugiau jau pats kiek pašokinėja ant kamuolio ar pažaidžia,didesni vaikai daro dažniausiai patys,ką atsimena.Be to salėje,kur vaikai daro mankštą pilna dulkių, įv kvapų,nes šalia vyksta remontas. Prie inhaliacijų didesni vaikai dažnai patys įsijungia aparatą,įsilašina skysčio ir padeda kaukes mirkyti. Savarankiškumas gerai,bet kur tuo metu būna už tai atsakingas personalas g.gif . Bioptronu kaitina tik penkias minutes(kai tuo tarpu poliklinikoje su didele lempa šviesdavo 10min. O ir sanatorija turi tik du bioptronus vieną tokį didesnį,o kitą tą patį mažiausią. abu reikia laikyti rankose,todėl didesniam vaikui reikia pačiam laikytis. Be to tas didesnis dažniausiai būna užimtas,nes jį ima vaikams su nudegimais,tai tas mažas iš vis apšviečia labai nedidelį plotelį,manau tiktų nebent sinusams,o su BA tos penkios minutės iš vis mažai naudos..Masažą,mankštą ir baseiną prižiūri tos pačios dvi moterys,tai kaip gali suspėti?
Be to teritorijoje yra erkių,aš su vaiku pasigavau...Maistas pradžioj patiko,paskui įgriso vaikui tuos kotletus ir maltinius valgyti...Maisto mažoka,nežinau paskutinę savaitę ir aš ir vyresnioji dukra peralkome...gal čia kaltas grynas oras smile.gif .
O šiaip labai geras personalas,labai graži gamta,yra kur pasivaikščioti su vaikais,netoli parduotuvė...ten gyvenant nesijautė karščių,kambariai vėsoki. Todėl bent jau pailsėjome,o ypač aš,nes kai vaikai atskirti,ramybė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Elentari @ 2010 08 13, 02:12)
Kur kažin galima rasti šitą informaciją?

http://www.vlk.lt/vl.../v50priedas.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamax3: 13 rugpjūčio 2010 - 10:23
Mamax3, dekui uz issamia info, o kaip baseinas? Su BA ji skyre, ar pirkotes? Mes vaziuosime, tad smalsu man del baseino - ar jei savo malonumui pirkti, ten gali 5m. vaikas pasimokyti plaukti - t.y. uztenka gylio? Daug vaiku vienu kartu suleidzia?

Del erkiu tai vargu ar sanatorijos problema - ju tiesiog yra... todel labai aciu uz sia zinia, reikes veztis purskala.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramirami: 13 rugpjūčio 2010 - 10:36