ACIU LAUKSIM LAISKO SU KITU METU DERLIUM
Tikrai aciu as ir vakar gavau....
Lauksim kito meto derliaus.Sėklyčių jau nebeturiu,tik Kaunietei kažkurei palikusi esu.Tiesa daug kas rašo ir prašo parduoti,bet kaip minėjau,kad nieko nepardavinėju,o tik pasidalinau .
Musu sode pomidorai irgi baigiasi, jau ne taip noksta, kabalioja zali.
dar pernai auginau siuos vysninius, man sesuo is Italijos seklu atvezusi buvo. Manieji, tiesa, buvo raudoni. tai jei ne salnos- tai turbut iki kitu metu butu pomidorus nokine , be to jie labai gajus (kaiip piktzole) keli pernoke matyt nukrito ir pasisejo savaime . Nors rudeni ir pavasari zeme buvo perkasama, ju daigai is kazkur islysdavo...
siais metais pirmasyk auginau Ciornyj princ, be galo skanus pomidorai, nors prekines isvaidos neturi.
dar pernai auginau siuos vysninius, man sesuo is Italijos seklu atvezusi buvo. Manieji, tiesa, buvo raudoni. tai jei ne salnos- tai turbut iki kitu metu butu pomidorus nokine , be to jie labai gajus (kaiip piktzole) keli pernoke matyt nukrito ir pasisejo savaime . Nors rudeni ir pavasari zeme buvo perkasama, ju daigai is kazkur islysdavo...
siais metais pirmasyk auginau Ciornyj princ, be galo skanus pomidorai, nors prekines isvaidos neturi.
Aš irgi už vyšninius ir vynuoginius.Šiltnamis pas mane kiap vasara,skini ir skini ,o galo nesimato.O black cherry,tai visai nemaži.
sveikos po truputi lendu i visus skyrelius tai manau bandysiu ir cia...nes taip pat auginu pomidorus
kadangi ziema sedejau dekrete ir nebuvo jokios veiklos tai pomidorus pradejau anksti seti...visus susejau sausio 5 diena tai dar jiems bebunant svetaineje palei langa uzsimezge pomidoriukai i silnami viso pasisodinau 63 daigus, keletas buvo pirkti is turgaus. bet va atsitiko nelaime-mano pomidorus uzpuole baltaspanis...zinokit derlius aplaigetinas vakuot nelabai kas buvo, vakar viska isroviau o siandien ismeciau i maisus ir isvesiu kazkur ismesti...baltasparnio buvo net burna pilna
gal kuriai teko su tuo susidurti ir kaip konojot girdejau yra kazkokia sake rudeni i sitnami imesti o paskui purksti
kadangi ziema sedejau dekrete ir nebuvo jokios veiklos tai pomidorus pradejau anksti seti...visus susejau sausio 5 diena tai dar jiems bebunant svetaineje palei langa uzsimezge pomidoriukai i silnami viso pasisodinau 63 daigus, keletas buvo pirkti is turgaus. bet va atsitiko nelaime-mano pomidorus uzpuole baltaspanis...zinokit derlius aplaigetinas vakuot nelabai kas buvo, vakar viska isroviau o siandien ismeciau i maisus ir isvesiu kazkur ismesti...baltasparnio buvo net burna pilna
gal kuriai teko su tuo susidurti ir kaip konojot girdejau yra kazkokia sake rudeni i sitnami imesti o paskui purksti
Apie baltasparnį negirdėjau, bet dezinfekavimui sėsiu garstyčias kai nurausiu pomidorus
QUOTE(An1ta @ 2009 09 28, 13:44)
Apie baltasparnį negirdėjau, bet dezinfekavimui sėsiu garstyčias kai nurausiu pomidorus
o kaip ten su jom daro pirma kartya girdziu. paseji i siltnami ir per rudeni jos sudygsta bet pavasari gali sodinti pomidorus
Mano šiltnamį šiemet taip pat užpuolė baltasparniai, pajudinus augalus tiesiog debesys pakyla, net nesinori eiti į šiltnamį, išeinu visa jais apkibusi ir bijau parsinešti jų į kambarį, kad neužpultų gėlių. Pomidorų derlius tai geras, tik jie tokie lipnūs.Bandysiu kai nuimsiu derlių ir aš tą "šaškę " padūminti, jei neklystu tai ji vadinasi sieros dūmadėžė ar kažkas panašaus, manau turėtų būti gal žalioj stotelėj ar senukuose lyg esu mačiusi.