Na merginos pasidalinkite kokiu nors laiko patikrintu pomidorų savose sultyse receptuku. Man praėjusiais metasi visi surūgo
na man reikes vaziuoti ziureti gak jau rasiu kazka vakavimui jai nebus suvalgiusi anytos seimyna nes jus cia visos rodotes ir as jau noriu pavakuoti kiek galima laukti
Mano tai labai paprastas.Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sandėliuką arba sklepą
o pomidorai išlaiko savo formą? Ar gaunasi košelė? Ir ar seniai šį receptą naudojate - patikimas?
Dekui Perlen , o as galvojau kad sudetingesnis receptukas. Tai jau uzpyliau verdanciu vandeniu, dar ir uzvakuot siandien spesiu
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 08 18, 20:14)
o pomidorai išlaiko savo formą? Ar gaunasi košelė? Ir ar seniai šį receptą naudojate - patikimas?
Vieni išlaiko ,kiti ne,man tai ir košė ,vietoj tomatų naudojam,jei nori kad išlaikytų formą,tai mažiau gal laikyt tam karštam vandenį ir nelupt ,bet man tai taip skaniau nulupti,kai padarysiu,parodysiu kaip atrodo arba gal rytoj pažiūrėsiu kokį pernykštį slovikiuką
Papildyta:
QUOTE(Vessta @ 2009 08 18, 20:21)
Dekui Perlen , o as galvojau kad sudetingesnis receptukas. Tai jau uzpyliau verdanciu vandeniu, dar ir uzvakuot siandien spesiu
Tai gal dar kas parašys ir sudėtingesnį receptuką ,man tai patinka,kad jie taip greit pasidaro
Būtų smagu pamatyti nutorauką
Gal kas dar kokį receptuką pasiūlysit mažiesiems pomodorams (žemaūgiams pvz) nes jiems skūreles lupti tai jau tas pats kaip blusinėtis.
Gal kas dar kokį receptuką pasiūlysit mažiesiems pomodorams (žemaūgiams pvz) nes jiems skūreles lupti tai jau tas pats kaip blusinėtis.
QUOTE(Perlen @ 2009 08 18, 20:31)
Papildyta:
Tai gal dar kas parašys ir sudėtingesnį receptuką ,man tai patinka,kad jie taip greit pasidaro
Tai gal dar kas parašys ir sudėtingesnį receptuką ,man tai patinka,kad jie taip greit pasidaro
man irgi
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 08 18, 20:35)
Nu nalabai čia tose mano nutoraukose ką pamatysi ,mano pernykščiai
Mažus gal ir neblusinėk,gi parduotuvėse būna su odom jie
Vessta gal dar savo pardys
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 08 18, 20:35)
Būtų smagu pamatyti nutorauką
Gal kas dar kokį receptuką pasiūlysit mažiesiems pomodorams (žemaūgiams pvz) nes jiems skūreles lupti tai jau tas pats kaip blusinėtis.
Gal kas dar kokį receptuką pasiūlysit mažiesiems pomodorams (žemaūgiams pvz) nes jiems skūreles lupti tai jau tas pats kaip blusinėtis.
tai reikia išsirinkti didesnius ir galima pablusinieti .aš pernai tokius mažus pomidoriukus visus užkonservavau su želatina ir svogunais ir buvo
QUOTE(juliana1 @ 2009 08 18, 20:52)
tai reikia išsirinkti didesnius ir galima pablusinieti .aš pernai tokius mažus pomidoriukus visus užkonservavau su želatina ir svogunais ir buvo
pagal koki receptuka konservavai? ar gerai sustingo? man pernai mama dave, bet viskas plaukiojo nesustingo
QUOTE(Perlen @ 2009 08 18, 20:06)
Mano tai labai paprastas.Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sandėliuką arba sklepą
Na man per grazu kakla tundrai nedaeina,kaip tai sudedi pomidorus,o is kur skystis. Niekuo neuzpili,ar as cia ko nesupratau.