Mano sieloj siandien svente,
Eikit pliuskos, kaip smagu.
Mano vyras eina vyno,
O as bandeles MINKSTAS nesu
Taip, taip, taip, man pavyko pagaliau
iskepti minkstas.
Noriu pasakyti toms, kam neiseina, kad reikia minkyti minksta tesla ilgai ir nuobodziai, ko gero galvoju, kad del to ir neiseidavo, kad vis reikdavo pabarstyti miltu, kol susiminkydavo, o dabar ant stalo isverciau vos ne blynine tesla, tiesiog begancia ir kilnojau ja, minkiau, minkiau, rubuliavau
ir vel kilnojau 35 min
, tik po tokio laiko ji pradejo atsokineti nuo stalo, kaip guminis kamuoliukas ir pradejo visa susirisineti, tada istepiau, kaip cipciukas, aliejumi imeciau i plastmasini dubeni, vos, vos apibarsciau miltais, uzdengiau ranksluosciu ir plevele ir palikau per nakti saldytuve.Ryte tesla buvo pakilusi, tokia stangri, smagi dirbti su ja, padalinau i 12 gabaliuku ir padariau bandutes visokias
Sudejau i rieb.istepta skarda, atidariau orkaite, ijungiau temp. 60 ir padejau ant dureliu skarda, kad pakiltu dar karta tesla.Po skarda dar padejau tazika su karstu vandeniu apacioje, kad pro sonus siek tiek garuotu.Kildinau 45 min.Paskui i orkaite 200 laipsniu ir kepiau 15 min.Stai kokia mano istorija pirmuju pavykusiu bandeliu.Eisiu ta proga ka nors isipilti
O receptukas siek tiek pakeistas:
350 gr.miltu+siek tiek stalo pabarstymui
7 gr. Doetker sausu mieliu
puse stiklines pieno
puse stiklines virinto vandens salto viso 200 gr.(su pienu)
0,90 gr.sviesto baltas 82%
vanilino pakelis
cukraus 80gr.
1 mazas kiausinukas
Miltus ismaisiau su mielemis, kitus produktus(be kiausinio)sudejau i dubeni, pasildziau, kol istirpo sviestas, ismaisiau ir kai atsalo iki 40 idejau kiausini maza ir paplakiau mikseriu su kojelem teslai maisyti, apie 3 min., tada miltus sijojau i tesla, ismaisiau gerai mediniu saukstu ir isverciau ant stalo.Tolesne eiga virsui.
Dabar turbut truputi net per minkstos isejo
, bet kaip dziaugiuosi
Ai dar pamirsau pasakyti, kad naudojau netinkamus miltus, bet kai jau buvau uzsiminkiusi tesla tik tada paziurejau, kad karaliski miltai netinka bandelem, ju glitimas ne 550D
, nu bet vistiek isejo, su kitais miltais gal dar geriau butu.