PLIUSKOS
" Bandeles prie arbatos "Idesiu mergaitem receptuka , gal ne visos moka rusu kalba .
1 pakelis sausu mieliu ( 2 ir 1/4 arb. saukstelio )
1/4 puodelio silto vandens
1 puodelis pieno ar vandens
1/4 puodelio ( 4 did. saukstai ) sviesto
2 did saukstai cukraus
1 arb. saukstelis druskos
1 kiausinis
3 ir 1/2 - 4 puodeliai ( 500-550g.) miltu .
Mieles istirpinti siltame vandenyje .
Istirpinti ( vos, vos !!!) sviesta , cukru, druska ir piena ( 40-45 laipsiai) .
Dideliam inde ( mikseriu) paplakti tirpiny , mieles ir kiausini .
Per sieteli , po truputi isijoti miltus , maisant mediniu saukstu .
Tesla deti ant stalo ir minkyti 10 min.!!!!
Is pradziu tesla labai lips prie ranku is stalo , man po sesiu minkimo minuciu ji supuole i grazu teslos gabala
Bet dar daminkykite iki 10 min.
Gavosu minkstute puri tesla .
Dedame ja i dubeni , aptepame sviestu ( as tepiau aliejum ) uzdengiame plevele ir ranksluosciu , lai pakyla dvigubai .
Autore rase , kad lesla buna skanesne ir puresne jeigi ji kyla leciau , ir patare ja deti i saldytuva , as taip ir padariau , ji pas mane kilo per nakti .
Ryte isemiau is saldytuvo jau iskiluse tesla
Supjausciau i 24 gabaliukus , padariau virveles po 21 cm. ja surisau i mazga , liko du ilgesni galai , viena perkisau pro skyle i apacia , o kita is apacios i virsu , islindo mazas dzibukas .
Skarda istepiau sviestu ir sudejau bandeles , palikdama 5-7 cm. tarpus .
Padejau ir laukiau kol pakilo ( apie valanda ).
Orkaite ikaitiname iki 190 laipsniu ir ikisake bandeles , man iskepe per 10 min. autore rase per 15-20 min. ziurekite pagal savo orkaite !!!!
Iskepuses aptepiau lydytu sviestu .
Kadangi pries mane jas kepe Srove , zinojau , kad jos nesaldzios , tinkancios net prie sriubytes , tai as paeksperimentavau ....cukraus dejau dvigubai + 2 pakeliai ( po 16 g. ) vanilinio cukraus .
Na ka .....jei as netingesiu , ju pas mane bus kiekviena diena pusryciams ( autore paminejo , kad jas galima uzsaldyti ir kai reikia atsildyti mikrobangeje ) taip kiekviena ryta tyresite , lygtai ka tik iskeptu siltu bandeliu .
Stai koks gavosi pagramdukas
( taip atrodo uzminkyta tesla ).
Taip atrodo susuktos ir pakilusios " pliuskytes"
Galutinis vaizdelis
Stai koks ju vidus .....purus purus
Per savo gyvenima nebuvau iskepusi tokiu vykusiu bandeliu , didelis
aciu autorei uz receptuka
Rekomenduoju : neskubekite , leiskite teslai pakilti letai ( saldytuve ar balkone )