kai į mano rankas pateko knygutė "tešlos rūšysi ir gaminimo teknologija"aš tuomet daug ką supratau kokias klaidas dariau,/ kad miltus reik sijoti, pienas,vanduo reik pašildyti iki35.C mielės ištirpinamos su trupučiu cukraus,kad suskystėtų,ir supilamos išiltą pieną,ar vandenį, jei dedami kiaušiniai,jie mušamiį skystį, suberiama miltai ir minkoma tešla, į išminkytą tešlą įmaišoma aliejus,ar sviestas,prieskoniai, tešlos paviršius patepamas aliejimi arba pabarstoma miltais,uždengiama ir kildinama1-2val.,tetešlaiškilus,kai ji padvigubėja, formuojami gaminiai, jie sudedami į aliejumi ar sviestu pateptą skardą, skardoje jie dar kildinami, prieš kepant gaminiaipatepami kiaušinio plakiniu, ,arba sviestu, paviršių pabarstyti galima aguonomis,riešutais,cinamonu, mieliniai gaminiaikepami orkaitėje230- 250C, ar gaminys iškepęs tikrinama geriausia mediniu iešmeliu,ar smeigtuku.
Mielinės bandelšssu trijų rūšių varškės įdaru tešla:50g.sviesto,100g.cukraus,150ml.pieno,25g.mieliu,1trynys 450g.miltų,1 baltymas,kra6tams patepti. Įdarams: 0,5 kg. varškės,100g.sviesto,1 kiaušinis,0,5 stiklin4s džiovintų mėtų,150g.lazdyno riešutų,vieno apelsino sutarkuota žievelė.
Paruošiama mielinę tešlą.Iš jos iškočiojama penkių mm.storio lakštą.Formuojame apskritimus.Pusei apskritimų išspaudžiame vidurįir gauname žiedus. pilnavidurių apskritimų kraštus patepame baltymu ir ant viršaus u-dedame tešlos žiedą Įvidurį dedame po šaukštą įdaro ir kepame220.Ctemperatūroje. Įdarams varškę sutriname sudedame minkštą sviestą,cukrų,kiaušinįir gerai išsukame.Šią masę padaliname į 3 dalis.Į vieną įmaišome susmulkintas mėtas,,į kitą-sukapotus riešutus,į trečią-sutarkuotą apelsinų žievelę Aš,kepiau pagal šį receptą iš šios knygutės aš daug išmokau. Tai,geras receptas.
Na aisku , kad ju visu niekada nesunaudoji , visada lieka , tai as jas padalinu i reikiamus gabalelius , dazniausiai po 10g., nes paskui patogiau atitirpinti norima kieki , ir uzsaldau , va tada tai jos gali stoveti......dievas zino kiek , tik perspeju !!! mieles galima uzsaldyti tik viena karta , jei jos atitirpo - daugiau saldyti negalima , jos" nebeveiks" ( nekils).
Na aisku , kad ju visu niekada nesunaudoji , visada lieka , tai as jas padalinu i reikiamus gabalelius , dazniausiai po 10g., nes paskui patogiau atitirpinti norima kieki , ir uzsaldau , va tada tai jos gali stoveti......dievas zino kiek , tik perspeju !!! mieles galima uzsaldyti tik viena karta , jei jos atitirpo - daugiau saldyti negalima , jos" nebeveiks" ( nekils).
Ah.....daug metu praejo , jau ir nepamenu koks ju skonis , bet sitoj temoj ( kazkur apie viduri ) yra ideta nuorodos i mielines teslos receptukus , karta kepiau , na tokios purios gavosi ....bet ar jos mokyklines .....nezinau