Turbūt taip bus geriausia....bet vistiek lauksiu ir mamyčių pasisakymų.. o kai tik sužinosiu paslaptėlę iškarto su jumis pasidalinsiu
Bea, labai noreciau paklaust butent taves - kodel kad ir kokias bandeles kepu (viska darau pagal tuos pacius receptus, kurie merginoms puikiai pavyksta), jos ir man gaunasi skanios, bet virsus visada buna apdziuves, o ataususios bandeles dar labiau sukieteja? Bandziau ir aliejum aptepti, ir kiausiniu, ir i kepimo popieriu ivynioti...vistiek rezultatas tas pats...o tesla tikrai nebuna per kieta. Ar gali buti kalta mano orkaite - pas mus ji ne elektrine, o dujine. Gal tai ir yra priezastis? Taip noriu iskept minkstuteles bandeles...
Sveikos!
Su vyru dievinam "Iki" parduodamus grietiniečius (juos dar vadina grietinėčiais): tokius minkštus pyragėlius su varške. Gal kuri žinot receptuką? Ačiū
Su vyru dievinam "Iki" parduodamus grietiniečius (juos dar vadina grietinėčiais): tokius minkštus pyragėlius su varške. Gal kuri žinot receptuką? Ačiū
dianute
įdėjau grietiniečių receptą į nubeždžioniautus )))) Einu ir aš pati kepti Apetito čia privarei
įdėjau grietiniečių receptą į nubeždžioniautus )))) Einu ir aš pati kepti Apetito čia privarei
QUOTE(Glacee @ 2006 10 12, 14:34)
dianute
oi, ačiū!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
šiandien jau nebeužsiimsiu, nes turiu darbo namie, bet savaitgalį mėginsiu vyrą nustebint
Anile - gal pavyko pirožkų receptą sužinoti?
Glacee, ačiū už grietiniečius!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jau beveik baigiu kepti, viena porciją ištraukiau iš orkaitės, tai vieną jau paragavau, ir dar anytai ir vyro močiutei nunešiau, ir joms labai patiko
tik kitą kartą mažiau orkaitėj laikysiu, keli truputį apskrudo
išėjo 11 vnt, kiaušinio į varškę tikrai mažo reikia, arba ne viso, jei didesnis
Ačiū dar kartą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jau beveik baigiu kepti, viena porciją ištraukiau iš orkaitės, tai vieną jau paragavau, ir dar anytai ir vyro močiutei nunešiau, ir joms labai patiko
tik kitą kartą mažiau orkaitėj laikysiu, keli truputį apskrudo
išėjo 11 vnt, kiaušinio į varškę tikrai mažo reikia, arba ne viso, jei didesnis
Ačiū dar kartą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dianute
Super Labai džiaugiuosi, kad patiko, ir didžiulis ačiū tau, kad išbandei šį receptą
Super Labai džiaugiuosi, kad patiko, ir didžiulis ačiū tau, kad išbandei šį receptą
QUOTE(Glacee @ 2006 10 16, 12:37)
dianute
tai čia aš džiaugiuosi
mūsų namuose šiais metais šildymas bus tik elektrinis, ir kiek pakils šilumos nuo pirmame aukšte kūrenamo pečiuko (spėju, nedaug...), o viryklė tai elektrinė, ir nuo jos šiek tiek prišyla, tai šią žiemą kuo daugiau visokių pyragų, bandelių ir kitokių skanumynų kepsiu...
dianute
manau, kad ir šitas receptukas tau patiks
Pyragėliai
ypač minkšti, skanučiai, sumažinus cukraus kiekį galima daryti su pikantiškais įdarais
400 g varškės
2 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
30 g kepimo miltelių
apie 2,5 - 3,5 st. miltų
moliūgo įdaras
2 st. susmulkinto moliūgo
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
1 šaukštas cukraus
1 kiaušinis patepimui
varškę, kiaušinius, cukrų, aliejų sumaišyti kartu. Persijoti kepimo miltelius, miltus. Palaipsniui pridedant miltus užmaišyti minkštą tešlą, palikti ją kambario temperatūroje apie valandą - pusantros. Tešlą iškočioti 0,5 cm pločio lakštais, formuoti pyragėlius. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 C apie 15 minučių.
Įdarui viską sumaišyti.
Su obuoliais irgi skanu - pabarstėm cinamonu su cukrumi
manau, kad ir šitas receptukas tau patiks
Pyragėliai
ypač minkšti, skanučiai, sumažinus cukraus kiekį galima daryti su pikantiškais įdarais
400 g varškės
2 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
30 g kepimo miltelių
apie 2,5 - 3,5 st. miltų
moliūgo įdaras
2 st. susmulkinto moliūgo
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
1 šaukštas cukraus
1 kiaušinis patepimui
varškę, kiaušinius, cukrų, aliejų sumaišyti kartu. Persijoti kepimo miltelius, miltus. Palaipsniui pridedant miltus užmaišyti minkštą tešlą, palikti ją kambario temperatūroje apie valandą - pusantros. Tešlą iškočioti 0,5 cm pločio lakštais, formuoti pyragėlius. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 C apie 15 minučių.
Įdarui viską sumaišyti.
Su obuoliais irgi skanu - pabarstėm cinamonu su cukrumi