QUOTE(joniene @ 2009 11 18, 20:04)
Parasysiu is savo patirties - cackinasi ir Antakalnyje, ir vaikuti pagulde ir pamoke kaip zindyti, ir niekas nepasake kad uz duru 20 laukia...
Kadangi pati buvau po CP tai vaikutis buvo "kudikyne", bet pamaitinti visada atnesdavo, o kai jau pati galejau juo pasirupinti paliko ji man ir niekur nebenese...
niu arba buvai susitarus su gydytoja, arba po laiminga zvaigzde gimei
nes as antakalnyje jau pasakojau kiek nuotykiu turejau:
1. pirmas vaikas - buvo labai negera pries gimdyma 1.5 menesio prieme "nuostabus" gydytojas kazkoks prokopjevas, ar kazkaip panasiai... tai net seseute isvadino koki hipopotama nesioju, kad toks pilvas didelis??? kalba su gydytoju ka as cia vaizduoju ir ko atvaziavau... salia moteriske guli priimamajam ir sako, sita vaizyoja kad jau gimdo, vaidens kad vendenys nubego...negi prie zmoniu galima taip kalbeti????? vyro neileido isvis
lauke uz duru. tada siaip ne taip gydytojas prieme, is pradziu pasakojo, kokia sunki jam diena, nes jau 12 ar kiek ten cezariu apturejo ir panasiai, o dar turi priimyneti nakti kazka
tada apziurejo... liepe vaistus pavartoti, paklausiau ar vaikui nepakenks, nieko nepaaiskino, pasake, jei nenori gali negerti ir isejo is kabineto
nusipirkau geriau - ir aciu Dievui danesiojau iki kol prieme trakai
2. vaikelis - su antakalniu susiduriau du kartus:
1. laukiau priimamajam kokias 4 valandas - svaigo galva, spazmavo pilvas, dar buvo nedaug laiko kokios 26 savaites... prieme galima sakyti normali gydytoja... pagulde i ligonine, visos akuseres patologiniame skyriuje susiraukusios, piktos, pastoviai ateina i palata ir rekia ant nesciuju
nieko neaiskina, paklausi - sako pirmadieni bus vizitacija paklausit gydytojos - vizitacija buvo, suejo gydytoja su kokiu 20 studentu, paklausti galimybes nebuvo
nes klausynejo studentai, po ju atsakymo visi isbildejo i kita palata... zodziu praejus pavojui prieslaikiniam gimdymui paleido...
2. siaubu siaubas - buvo gal kokios 33 savaites
darbe taip sueme kad nebezinojau kur detis - zinojau kad tai nesaremiai, nes skausmas nezmoniskas ties nugara ir tik viena puse, ir tik dar labiau stiprejo... is poliklinikos aisku i antakalni nusiunte
i priiimamaji ileido gan greitai 0.30 minuciu begyje...
ten buvo trys gydytojai, girdejau keiksmazodzius sakomus prie manes ir Bl...t ir Na...i, gincai, kas priims, ir kieno eile
pagulde paklausyti tonus, sako kas laikys dabar??/ sakau pati palaikysiu, o skausmas nerealus, jau vos ne iki aplpimo... sako cia ne ginekologine problema tikrai - kazkas prisiruose paziureti ant kedes - sako ne viskas - as maldauju vaistu, kad ka nors darytu... sako niekuo padeti negali, siunciama i vidaus organu ligonine salia esancia... nuveza mane ten bendradarbe... cia prieme per kokias 5 minutes urologas - paziuri echoskopu - sako inkstu akmenys, bet guldyti negali, nes nezino kaip nestukes gydyti
skambina atgal i gimdymo skyriu, klausia ar gali suleisti nospos ir analgino, pasake galima, suleido iskart, pagulejua 20 minuciu - jetus kokia tada palaima buvo, iki siol atsimenu kaip akyse svieseja
ir sutare kad tas gydytojas paguldys i patalogini ir stebes, laselines lasins ir panasiai (beje gydytojas tas pats - kuris buvo su pirmu vaiku, prokopajevas, ar kaip jis ten)
ativelku jau daug lengvesne atgal... priimamajam prabuvau kokias 2 valandas... nes klause vaikucio tonus vietoj uzstatytu 10 minuciu - 50 minuciu
ir niekas neateina, niekam neidomu, nes tolumoje gydytojai aptaryneja kazkieno naujai isigyta telefona
man begulint verziasi viena kuriai vandenys nubegia ir jau gimdyti laikas, o jos niekas nepriima
tada kazkas atsivilko atriso nuo tu tonu,,, atejo vel tas nuostabus gydytojas... kuris viskuo nepatenkintas, bumba, kodel, jis turi guldyti zmogu su ne ginekologine problema, kodel jam reikia tiek lapu pildyti ir panasiai... tada as jau atsigavus, jam irgi pasakiau, gal yra cia zmoniu, kuriems patinka ju darbas - sako nera... sakau tada duokit siuntima, jei yra kazkokiu problemu, kitur - kur priims mane - atsake, kad jis neturi problemu ir paklause ar as neturiu problemu, sakau, turiu - kodel as turiu girdeti tokius zodzius???? sakau, cia niekas neeeina, jei zmogus gerai jauciasi, sakau prodykit zmogu, kuriam patinka ligoninje... o jis vis bumba ir bumba... o ta moteris vis lenda ir lenda kad jau gimdo - sako nieko tokio palauksi dar truputi...
pagulejau ligoninej ir tada paleido - meldziausi visa laika, kad tik daugiau i ta antakalni niekas nesiustu... buvau pakraujavus viena diena - bet zinojau, kad i ligonine nevaziuosiu, nes tos kurios kraujuojanciso atvykdavo - tyciodavosi, kad jei stikline kraujo neisbego, nera cia ko vaziuoti
kita diena kraujo kaip nebuta - tad gerai kad nevaziavau