QUOTE(viltrake @ 2009 09 10, 15:58)
labai noriu paklausti
jau gimdziusiu mamyciu trakuose :
Ar vaikuti is karto po gimdymo duoda mamai "oda prie odos"?
Kiek laiko leidzia pabuti su vaikuciu ?
Ar uzspaudzia virkstele is karto, ar leidzia jai nustoti pulsuoti ?
Taip, duoda vaikuti is karto mamai "oda prie odos" ir virkstelei leidzia paciai nustoti pulsuoti jei nori, netgi tetis gali nukirpti, taciau reiktu pazymeti, jog viskas priklauso nuo konkrecios situacijos.
Musu maziukas gime apsivijes virkstele 2 kartus, tad tik gimus vaikui, akusere nieko nelaukdama ja atvyniojo ir is karto uzspaude ir nukirpo, nes buvo gresme, kad vaikutis bus priduses. Tuomet vaiku gydytoja patikrino vaiko bukle, isvale nosyte, pasvere, pamatavo ugi ir tik kai buvo tikra jog su vaikiuku viskas gerai - dave ji nuoguti man ant krutines. Apklojo palutemis ir vaikutis ramiai pragulejo man ant krutines beveik 2val. Na ir, aisku, vaiku gydytoja pridejo prie kruties, kad vaikutis gautu pirmu pienuko lasu. Kad matytumet, kaip vaikiukui buvo gera guleti ant krutines... Jis buvo toks ramus. Tos pirmos valandos yra neikainojamos vaikeliui...
Tuo paciu noriu padekoti medikams, dalyvavusiems gimdyme: nuostabiai akuserei Tatjanai, gyd.Simanaitienei ir vaiku gydytojai Stanevicienei.
Taciau visdelto didziausia darba atliko mano vyras, buves salia manes 10val., padejes istverti visus saremius (dare masazus ir kitus pratimus, kuriuos ismokom per kursus) ir dalyvaves paciam gimdyme.. Mes buvom tikra komanda
Jei ne jis, net nezinau kiek papildomu jegu butu pareikalaves tas gimdymas, nes medikai nebuna istisai salia - tik retkarciais uzeidavo i gimdykla patikrinti kaip as, kokius parodymus rodo prijungtas aparatas, matuojantis vaiko toniukus ir saremiu stipruma ir daznuma.
Taigi, moterys ir merginos, jei tik yra galimybe - butinai gimdykite su vyrais