QUOTE(Fedes @ 2009 09 19, 08:58)
ausru, tiesa, kad daugeja alergiju, bet man rodos patirstinta ta statistika, kuria tau sake. gal cia procentai nebent jei vienas tevas alergiskas, ir jei abu, tai butu arti tiesos.
jei tokiai tempais, per kelis metus pataptume didzioji dalis populiacijos serganti alergija. kaip pvz, kazkada man reikejo statistikos europos miestams, tai prisimenu kai kurie turejo apie 10% serganciuju sienlige. kaimuose si statistika zymiai mazesne, nes sienlige miesto liga. prisimint reiktu kada, paieskociau info apie visas alergijas...
jei tokiai tempais, per kelis metus pataptume didzioji dalis populiacijos serganti alergija. kaip pvz, kazkada man reikejo statistikos europos miestams, tai prisimenu kai kurie turejo apie 10% serganciuju sienlige. kaimuose si statistika zymiai mazesne, nes sienlige miesto liga. prisimint reiktu kada, paieskociau info apie visas alergijas...
Fedes, is tikruju nei tu nei as nezinome kiek is tikruju serganciu alergija ar ne? Ne visos tokiu vaiku mamos tupi SM forume. O alergologai daro oficialia statistika, ne siaip is pirsto faktus lauzia. Siai dienai vien tik Lietuvoje, anot Astrauskaites, tokiu ligoniu kaip mes ji turi 60 000 - cia tiek uzregistruota apsilankiusiu pas ja Vilniaus alergologiniam. O kur dar tie, kurie gydosi pas kitu miestu alergologus. O kur tie, kuriuos pediatrai ir dermatologai gydo. O Lietuvoje gimstamumas ne toks jau didelis, kad butu sunku paskaiciuoti kiek procentu alergiuku gimsta. Ir kam gydytojams ta statistika tirstinti?
Be to, as rasiau apie TIKIMYBE seimoje gimti alergiskam vaikui, o ne apie jokia statistika - cia ne tas pats.