QUOTE(ausru @ 2009 09 17, 20:34)
Tai tam ir reikia darytis tyrimus, kad be reikalo nekankinti vaiko dietomis. Neisivaizduoju kokios mes siandien butume bukles jeigu ne tikslinga hipoalergine dieta - butent pagal tyrimus.
O del to pvz nuo morku - aisku, kad ju neduodu - dar ant tiek protelis nenuvaziavo, kad ir toliau duociau produkta nuo kurio beria. Gali tie amerikieciai rasyti ka nori, bet mano praktika rodo, kad prie alergizuojancio produkto nepriprantama - niekaip
Tik musu atvejis ne toks lengvas kaip jusu - butu gerai jei galetume atsisakyti tik keliu produktu. Musu saraselis kur kas ilgesnis :
1.Pienas - 5-6 alergijos klase
2.kiausinis - 4 klase
3. kiauliena - 4 klase
4. jautiena - 4 kl
5. suris - 4 kl
6. avizos - 3 kl
7. kukuruzai - 3 kl
8. mieziai - 2 kl
9. bulves - 2 kl
10. obuolys - 2 kl
11. kalafioras - 1kl
12. morka - 1 kl
13. rugiai - 1 kl
14 kvieciai - 1 kl
15. bananai - 1 kl
16. pomidorai - 1 kl
17. zuvis - 1 kl
18. soja - 2 kl
19. migdolai - 3 kl
20. zemes riesut - 1 kl
21. mieles - 1 kl
22. ryziai - 1 kl
23. lazdyno riesutai - 1 kl
24. sezamas - 1 kl
Jeigu surasyciau visus ikvepiamus, tai sarasiukas butu dvigubai ilgesnis. Idomumo delei atkreipkit demesi, kad morkai rode tik 1 kl, o nuo jos mus meta i dilgeline. Vadinasi net ir su 1-mos alergijos klases produktu is tikruju negalima rizikuoti.
O tiesa, cia tik tie produktai, su kuriais dare tyrimus. O kiek dar nepadarytu
Gal kas koki patarima ka mums valgyt?
O tie, kas mate musu nuotraukas, turbut nepasiulys, kad spjaut i tyrimus ir valgyt viska ?
ausru, kiekvienam savaip, pritariu, kad reik darytis ir neburt is kavos tirsciu, bet vieniems tie tyrimai parodo, kitiems ne.
ar jusu vaikas ragaves visus produktus, kuriems alergija parode tyrimas? as nesiulau to daryti, bet tiesiog idomu, ar praktiskai zinote, kad tai sukelia jums alergija, ar tik is tyrimu? nes pvz mums tie tyrimai nebuvo tokei jau vienanreiksmiai.
siek tiek papasakosiu musu situacija, kad suprastum, kodel mano poziuris kitoks.
gal cia labiau tiktu rasyt i alergiuku temele, ten daugiau ir dalyvauju paprastai, na, bet gal nesupyksit...
mums visiems ragautiems produktams rode reakcija, bet nesiekiancia net pirmos klases. bet nesam mes alergiski tiems produktams.
aij, pienui nerode - o veliau po metu jau parode odos durio tyrimas, kad vis delto alergiskas jis jam, kas ir yra tiesa, is praktikos jau seniai zinojom...
mielems rode didziausia reakcija, bet ir tos nesieke pirmos klases. veliau tyr nesidarem, nezinau, kokie butu, tiesiog nesinori vaiko badyti be reikalo. viska suradau is nuojautos ir praktikos. o ta hipoalergine mus butu nuvarius i ligonine. na, cia nezinau, tikrai tik motinos nuojautos dalykas, kitaip negaliu paaiskinti.
taigi, su tom mielem pas mus situacija tokia - kaip jau sakiau nuline klase rode, bet jei jis isideda trupini ir net nekramtes spjauna lauk - viduriuoja savaite (gydomas vaistais). jei suvalgytu kasni, tai manau viduriuotu menesi ar ilgiau (tai kad pirmieji viduriavimai nudegina oda iki zaizdu irgi yra tik smulkmena palyginus su tuo, kokia zala visam organizmui padaro). tu turbut gali isivaizduot, koks tai zarnyno praplovimas. aciudiev, kad nesam alergiski daugeliui produktu, na, jam dar kai kuriu nevirskina, truksta fermentu,bet dauguma jau matau, kad susitvarko virskinimo sistema. bet kiekvieno atsitiktinai paragauto trupinio kaina labai didele. isivaizduok, koks stiprus turi buti vaiko organizmas, kad atlaikytu virs metu trukusi viduriavima, kaip mums buvo. man pora savaiciu pries pradedfant ji vest i darzeli paciai jau buvo psichoze, nes negalejau net pagalvot, kas bus, jei ten uzragaus duonos - o ji juk patiekiama per kieviena maitinima...
as siek tiek seku AD ir alergiuku temeles, bet musu alergija visiskai netipine, tas lengvas AD kuris mums diagnozuotas, tai lasas juroje - tik paberimas balandzio menesi ir uztenka padrekint zanduku odele bei saugotis saules. ieskojau nelaimes draugu net uzsienio forumuose, siunciau uzklausas gydytojams, bet kol kas nesu gavusi atsakymu ir sutikusi zmoniu su analogiska alergijos forma. kartais manau, kad tai nera alergija. nes neisipaiso i jokius alergijos apibrezimus. bet lietuvoj pas gydytojus nebeeinam, tai tik laiko gaisimas, o naudos jokios. zinom, kas musu priesas ir jo saugomes.
jei kalbant apie mane asmeniskai - taip pat esu alergiska kazkuriom ziedadulkem. deja, pasidarius kraujo tyrima taip pat suzinojau, kad nesu alergiska ne vienom is tiriamu ziedadulkiu. esu alergiska kazkam kitam. laime ta, kad reciau pasitaikantis yra ir augalas, todel net ne kiekviena vasara pajuntu sienliges pozymius. taigi, tyrimai tyrimais, bet skestanciojo gelbejimas yra paties skestanciojo reikalas...