Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XV tema

QUOTE(kistex @ 2009 09 09, 22:34)
galvoju ir as apie tai, pvz gulint ligoninese pradeda alergizuoti jau pirma diena, grizus namo nurimsta per 2-3 dienas, galvoju gal stresas ten juk vaikui venas bade.
Nors su misiniais tai buvo akivaizdu kad susitvarke pradejus alergy care, beje susitvarke pavartojus ji 3 savaites, isnyko ausu plysinejimas ir slapiavimas, luobas, denges visa galva, veida, ausis, pecius, dali ranku, tada su MB stebejomes kad buvom pamirse kokia istikruju jos balta ir plona odele. o ir pradejus HA, veliau Alergy care(ypac pastaraji) veidas pradedavo degti, liaudavosi po 2-5 dienu. vis galvodavau kad jau ir sitas misinys netinka.
MB AD paumeja nuo pervargimo, neissimiegojimo. bet kaip atpaistyti kas su mazaja darosi nezinau, tik jau matau, kai luobas pradeda formuotis ant veiduko.
Siaip alergologai siulo pradeti nuo 0 ivedineti visus produktus is naujo, bet cia mums netinka, nes turim rimtu problemu su nevalgumu nuo gimimo, tai jei pradesiu po savaite duoti viena produkta, vel atsidursim ligonineje del nevalgymo.

Gal jum koks aplinkos alergenas itakos turi? O del produktu ivedimo, tai net nezinau ar verta pradet nuo 0, mes pvz., viskam alergiski, tai neiseitis nieko nevalgyt g.gif
Dabar pradejom kiekviena diena po skirtinga kose, uzrasinejo ka kada valge, kad jei stipriai pablogetu galima butu atsekt nuo ko.Tai va 4 diena valgom "alergizuojanacias" koses, kol kas kaip ir buvo, nei gerai nei blogai. Ziuresim kaip toliau bus.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 09 09, 23:13)
Šiaip jau alergizuoti gali bet kas, yra ką net bulvė alergizuoja  doh.gif . Pasakyti kas netinka jums be galo sunku.

Mums tai bulve 4 klase, o pazystama dermatologe dievagojosi, kad negali bulve isvis alergizuot blink.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

niu va sulaukiau savo Emu aliejuko ir ką, nu nepatiko jis man visai schmoll.gif , aš daugiau jį ėmiau dėl savęs, galvojau plaukus palepinsiu, bet tikėjausi kažkokio kitokio rezultato ax.gif , tai va gal kuri norit, perleisčiau blush2.gif . Pirkau per tarpininkes iš JAV, mokėjau 111 lt, sunaudojau kokia dešimt lašų lotuliukas.gif , jei kuri užsinorėsit, rašykit į AŽ, dėl kainytės sutartume blush2.gif . Va toks mano

http://www.uniquelye...ategory_Code=EO

O apie puodo reikalus, tai mes su juo draugaujam lygiai nuo 1,6m labai lengvai atprato ir greitai, bet aš jau kai nuėmiau, tai su visam, nedėjau nei naktį nei į lauką ir avarijų buvo gal tik kokios 4 g.gif , nu žodžiu šitam reikale neturim bėdos, pasisekė lotuliukas.gif , bet jei dar ir būtų su pampiu, tai per daug nestresuočiau, viskam savas laikas mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(Meda01 @ 2009 09 10, 09:54)
niu va sulaukiau savo Emu aliejuko ir ką, nu nepatiko jis man visai schmoll.gif , aš daugiau jį ėmiau dėl savęs, galvojau plaukus palepinsiu, bet tikėjausi kažkokio kitokio rezultato ax.gif , tai va gal kuri norit, perleisčiau blush2.gif .  Pirkau per tarpininkes iš JAV, mokėjau 111 lt, sunaudojau kokia dešimt lašų lotuliukas.gif , jei kuri užsinorėsit, rašykit į AŽ, dėl kainytės sutartume blush2.gif . Va toks mano

http://www.uniquelye...ategory_Code=EO

O apie puodo reikalus, tai mes su juo draugaujam lygiai nuo 1,6m labai lengvai atprato ir greitai, bet aš jau kai nuėmiau, tai su visam, nedėjau nei naktį nei į lauką ir avarijų buvo gal tik kokios 4 g.gif , nu žodžiu šitam reikale neturim bėdos, pasisekė lotuliukas.gif , bet jei dar ir būtų su pampiu, tai per daug nestresuočiau, viskam savas laikas mirksiukas.gif  ax.gif


Na va doh.gif , vadinasi ir aš nepirksiu biggrin.gif , nes norėjau savo plaukus palepinti rolleyes.gif

Aš šią naktį du pampius pakeičiau vaikui, nes pilnutėliai buvo. Tai jei pampio nakčiai nedėčiau, tai... blink.gif . Čia turbūt kaip kam - va vienas nuo krūties atpranta gana nesunkiai, o kitas su didžiausiom isterikom. Tai ir su puodu panašiai - vienas greitai pagauna kampą ką ten daryti reikia atsisėdus, o kitas ne.
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2009 09 10, 09:54)
Laba 4u.gif

niu va sulaukiau savo Emu aliejuko ir ką, nu nepatiko jis man visai schmoll.gif , aš daugiau jį ėmiau dėl savęs, galvojau plaukus palepinsiu, bet tikėjausi kažkokio kitokio rezultato ax.gif , tai va gal kuri norit, perleisčiau blush2.gif .  Pirkau per tarpininkes iš JAV, mokėjau 111 lt, sunaudojau kokia dešimt lašų lotuliukas.gif , jei kuri užsinorėsit, rašykit į AŽ, dėl kainytės sutartume blush2.gif . Va toks mano



Chm, kaip gaila, kad jums netiko. Mums tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Nors is pradziu irgi galvojau, kad netinka ir busiu ismetusi pinigus i bala . Kai pirma karta uztepiau labai uzraudo ad vietos, bet turbut tai tebuvo sutapimas, nes daugiau kiek tepu ne tik kad neraudonuoja, bet priesingai - matau, kad gydo. O gal tiesiog buvo pirmoji odos reakcija i nauja produkta. Bet dabar tai dziaugiuosi, kad uzsisakiau thumbup.gif .

Meda, o del ko jis jums nepatiko? Ar vaikuciui netiko? Bet juk sakei, kad naudosi sau plaukams g.gif . Gal labai riebus ir nenusiplauna? Turejau tokios patirties lotuliukas.gif Skaiciau, kad nuo plauku retejimo ir slinkimo labai padeda g.gif .

O musiskis ant odos labai maloniai tepasi, kaip koks silkas. Tik pastebejau, kad sutepti vaika reikia dazniau nei kad su taukmedziu - 2-3 kartus per diena.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 09 10, 10:15)
smile.gif
Na va  doh.gif , vadinasi ir aš nepirksiu  biggrin.gif , nes norėjau savo plaukus palepinti  rolleyes.gif



O as plaukams sakiau pirksiu - tik negryna, kad po to nereiketu vel L.O.C griebtis norint tauka nuo galvos nuplaut, o sampuna ir kondicionieriu smile.gif .

Gal dar sakau skirtingu gamintoju skirtinga kokybe? g.gif Ir Medos, kaip suprantu, amerikietiskojo emu taukai, o musu australietiskojo .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 10 rugsėjo 2009 - 10:35
QUOTE(Amica @ 2009 09 10, 10:15)
Aš šią naktį du pampius pakeičiau vaikui, nes pilnutėliai buvo. Tai jei pampio nakčiai nedėčiau, tai...  blink.gif . Čia turbūt kaip kam - va vienas nuo krūties atpranta gana nesunkiai, o kitas su didžiausiom isterikom. Tai ir su puodu panašiai - vienas greitai pagauna kampą ką ten daryti reikia atsisėdus, o kitas ne.

Tikra tiesa, maniske nuo kruties per 2 dienas atprato ir nebeprase. Gal del to kad tik 6men. buvo tik. O su puodu mes po biski draugaujam, tik nesipraso ji, bet jei pasodinu ir pasiusioja ir pakakoja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 09 10, 10:29)
Chm, kaip gaila, kad jums netiko. Mums tai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Nors is pradziu irgi galvojau, kad netinka ir busiu ismetusi pinigus i bala . Kai pirma karta uztepiau  labai uzraudo ad vietos, bet turbut tai tebuvo sutapimas, nes daugiau kiek tepu ne tik kad neraudonuoja, bet priesingai - matau, kad gydo. O gal tiesiog buvo pirmoji odos reakcija i nauja produkta. Bet dabar tai dziaugiuosi, kad uzsisakiau  thumbup.gif .

Meda, o del ko jis jums nepatiko? Ar vaikuciui netiko? Bet juk sakei, kad naudosi sau plaukams  g.gif . Gal labai riebus ir nenusiplauna? Turejau tokios patirties  lotuliukas.gif Skaiciau, kad nuo plauku retejimo ir slinkimo labai padeda  g.gif .

O musiskis ant odos labai maloniai tepasi, kaip koks silkas. Tik pastebejau, kad sutepti vaika reikia dazniau nei kad su taukmedziu - 2-3 kartus per diena.
Papildyta:
O as plaukams sakiau pirksiu - tik negryna, kad po to nereiketu vel L.O.C griebtis norint tauka nuo galvos nuplaut, o sampuna ir kondicionieriu  smile.gif .

Gal dar sakau skirtingu gamintoju skirtinga kokybe?  g.gif

Tia tas Emu ir nuo plauku slinkimo? Mano tai ziauriai slenka.

Ausru, o tavo leliukui gal ir niezuliuka nuema tas Emu?
Atsakyti
Ausru, aš tą Emu grynai dėl savo plaukų ėmiau, tikėjaus, kad bus lengvi kaip šilkas lotuliukas.gif , bet man jis per riebus pasirodė, gal per daug užtepiau g.gif , nors tik kelis lašus įtryniau, o Jonui dar nebandžiau, tai va, turbūt teks žiemą tepliot ax.gif
Mano ir kiek suprantu australietiškas, tik pirktas JAV ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meda01: 10 rugsėjo 2009 - 10:37
Kai mano pažiukui maždaug 4 mėn. prasidėjo šiurkštumai ant kojyčių, parodėme savo gydytojai, bet niekuo neliepė tepti. Kadangi mes su šia liga nebuvome susidūrę, nieko neįtariau. Tada pradėjo atsirasti paraudimai ties lenkimais vidiniuose kojyčių pusėse. Gydytoja liepė tepti Excipial kremu, o nedideliems spuogeliams ant veidelio išrašė pasigaminti raudoną tepaliuką, bet juo tepti tik pabertas veiduko vietas, o kojyčių - ne. Mums Kažko Excipial netiko, nes tos vietos, kur tepiau, dar labiau paraudo ir pradėjo niežėti. Po dviejų kartų padėjau kremą į šalį. Kadangi mūsų gydytoja atostogauja, nuvažiavus į polikliniką, priėmėm infekciologė, bet pareiškė, kad čia jau ne primos dienos išbėrimai, ir ko čia atvažiavom, kad registruotumėmės pas pavaduojančią gydytoją, nes atopinis dermatitas - ilga liga, ir pas jus dar mažai paberta. O mums vis kasdien po truputį blogėja... Duodavau truputį dėl svorio mišinuko, iš pradžių Tuteli, po to Nan1, tai pasiūlė pakeisti HA. Vengti alergizuojančių produktų ir tepti tuo raudonu tepaliuku kojyčių linkius (ko ana gyd. sakė nedaryti) ir Clotrimozol tepalu. Grįžus prisiskaičiau visko internete ir dabar nepilnai savaitę nenaudojų jokių alergizuojančių produktų (viskas, kas su kviečiais, kiaušinių, žuvies, vištienos, pieno produktų, išskyrus grietinę ir natūralų jogurtą, pomidorų, morkų, vyniogių ir pan.) bei visai nutraukiau mišinuką. Kol kas viskas taip pat. Nuėjome pas pavaduojančią gyd., gerai, kad priėmė į mėn. mažajį be talono (nors apie pora val. laukėme), nes talonai tik mėn. į priekį. Taip pat patarė keisti mišinuką į HA ir naudoti kremą Basalis, o vėliau Excipial. Bei išrašė siuntimą pas alergologą į klinikas. Taloną gavau spalio pradžiai, o iki tol nežinau net kuo tepti, nes pastebėjau, kad mums ne viskas tinka. Dar nuo maitinimo pradžios turėjau Bepanthen tepalo, tai 4 k. užteko, atrodė viskas tiko. Bet pasibaigė. Dar turėjau Bubchen Schutzcreme spec. paraudusiai odelei - netiko, paraudo ir pleiskanojo. Dar tepiau Bubchen Lotion, atrodo plius minus, bet nesinori eksperimentuoti ant kūdikėlio, o norėtųsi nusipirkti kažką tinkamo ir veiksmingo, juk neprisipirksiu dabar pagal visas gyd. skirtingų kremų, o jei alergolė vėl kt. išrašys... Nžn, gal priimtų klinikose be talonėlio? Nes kai pagalvoju prieš 3 sav. dar labai gerai atrodėme, o po 3 sav. gali būti jau ir labai blogai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 09 10, 10:33)

Tia tas Emu ir nuo plauku slinkimo? Mano tai ziauriai slenka.

Ausru, o tavo leliukui gal ir niezuliuka nuema tas Emu?

Mums niezuli labai apmalsina antiseptiniai emu taukai su arbatmedziu ir Manuka aliejum - tiesiog stafilokoku armija biski apnaikina, tai maziau niezti vaikui.
Papildyta:
QUOTE(Meda01 @ 2009 09 10, 10:35)
Ausru, aš tą Emu grynai dėl savo plaukų ėmiau, tikėjaus, kad bus lengvi kaip šilkas lotuliukas.gif , bet man jis per riebus pasirodė, gal per daug užtepiau g.gif , nors tik kelis lašus įtryniau, o Jonui dar nebandžiau, tai va, turbūt teks žiemą tepliot ax.gif
Mano ir kiek suprantu australietiškas, tik pirktas JAV ax.gif


Tai gal bandyk tik i plauku saknis trinti. Bet aisku, bet koki riebala po to sunku isplaut. Geriau jau butum sampuno su kondicionierium pasiemus. Bet galesi sunaudoti odai, manau puikiai tiks.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 09 10, 10:38)
Kai mano pažiukui maždaug 4 mėn. prasidėjo šiurkštumai ant kojyčių, parodėme savo gydytojai, bet niekuo neliepė tepti. Kadangi mes su šia liga nebuvome susidūrę, nieko neįtariau. Tada pradėjo atsirasti paraudimai ties lenkimais vidiniuose kojyčių pusėse. Gydytoja liepė tepti Excipial kremu, o nedideliems spuogeliams ant veidelio išrašė pasigaminti raudoną tepaliuką, bet juo tepti tik pabertas veiduko vietas, o kojyčių - ne. Mums Kažko Excipial netiko, nes tos vietos, kur tepiau, dar labiau paraudo ir pradėjo niežėti. Po dviejų kartų padėjau kremą į šalį. Kadangi mūsų gydytoja atostogauja, nuvažiavus į polikliniką, priėmėm infekciologė, bet pareiškė, kad čia jau ne primos dienos išbėrimai, ir ko čia atvažiavom, kad registruotumėmės pas pavaduojančią gydytoją, nes atopinis dermatitas - ilga liga, ir pas jus dar mažai paberta. O mums vis kasdien po truputį blogėja... Duodavau truputį dėl svorio mišinuko, iš pradžių Tuteli, po to Nan1, tai pasiūlė pakeisti HA. Vengti alergizuojančių produktų ir tepti tuo raudonu tepaliuku kojyčių linkius (ko ana gyd. sakė nedaryti) ir Clotrimozol tepalu. Grįžus prisiskaičiau visko internete ir dabar nepilnai savaitę nenaudojų jokių alergizuojančių produktų (viskas, kas su kviečiais, kiaušinių, žuvies, vištienos, pieno produktų, išskyrus grietinę ir natūralų jogurtą, pomidorų, morkų, vyniogių ir pan.) bei visai nutraukiau mišinuką. Kol kas viskas taip pat. Nuėjome pas pavaduojančią gyd., gerai, kad priėmė į mėn. mažajį be talono (nors apie pora val. laukėme), nes talonai tik mėn. į priekį. Taip pat patarė keisti mišinuką į HA ir naudoti kremą Basalis, o vėliau Excipial. Bei išrašė siuntimą pas alergologą į klinikas. Taloną gavau spalio pradžiai, o iki tol nežinau net kuo tepti, nes pastebėjau, kad mums ne viskas tinka. Dar nuo maitinimo pradžios turėjau Bepanthen tepalo, tai 4 k. užteko, atrodė viskas tiko. Bet pasibaigė. Dar turėjau Bubchen Schutzcreme spec. paraudusiai odelei - netiko, paraudo ir pleiskanojo. Dar tepiau Bubchen Lotion, atrodo plius minus, bet nesinori eksperimentuoti ant kūdikėlio, o norėtųsi nusipirkti kažką tinkamo ir veiksmingo, juk neprisipirksiu dabar pagal visas gyd. skirtingų kremų, o jei alergolė vėl kt. išrašys... Nžn, gal priimtų klinikose be talonėlio? Nes kai pagalvoju prieš 3 sav. dar labai gerai atrodėme, o po 3 sav. gali būti jau ir labai blogai sad.gif

Klinikose be siuntimo kainuoja konsultacija, cia kalbant apie Antakalnio Lietuvos alergologijos centra. O del kremu, tai neisvengsit pirkit daug skirtingu, nes uztrunka kol atrandi tinkama smile.gif Bent jau mes kruva pinigeliu isleidom kol atradom kas mum tinka. Galit pabandyti A-Derma Exomega krema, jis mum gerai drekina, o jei sausa odyte tepam Essex. Jie ne hormoniniai tai nemanau kad pakenktu.
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 09 10, 10:43)
Mums niezuli labai apmalsina antiseptiniai emu taukai su arbatmedziu ir Manuka aliejum - tiesiog stafilokoku armija biski apnaikina, tai maziau niezti vaikui.
Papildyta:
Tai gal bandyk tik i plauku saknis trinti. Bet aisku, bet koki riebala po to sunku isplaut. Geriau jau butum sampuno su kondicionierium pasiemus. Bet galesi sunaudoti odai, manau puikiai tiks.

Skaiciau mokslini straipsni, kad su stafilokoku gerai kovot kokosu aliejumi, biski padeda ir alyvogiu aliejus, bet ne taip gerai. Mes kazkiek pylem i vonia alyvogiu, tai ir odyte svelnesne po tokiu voniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 09 10, 11:46)
Skaiciau mokslini straipsni, kad su stafilokoku gerai kovot kokosu aliejumi, biski padeda ir alyvogiu aliejus, bet ne taip gerai. Mes kazkiek pylem i vonia alyvogiu, tai ir odyte svelnesne po tokiu voniu smile.gif

O tai jei oda skyla, kas tada? O kodėl Jūs galvojat, kad turit stafilokokų? Mums kai šlapiavo, tai tada aš galvoju yra.
O nieži dėl Ad, ar Jūs visos manot, kad nuo infekcijos?
Atsakyti
Radau tokį straipsnį, gal tiems, kurių vaikučiams nuo 2 m., padės ši info:
"Doc. I.Marčiukaitienės teigimu, Elidel 1 proc. kremo uždegimą slopinantis poveikis nenusileidžia lokalių kortikosteroidų poveikiui, tačiau Elidel yra daug saugesnis ir gali būti skiriamas ilgalaikei vaikų atopinio dermatito kontrolei. Vartojant Elidel smarkiai sumažėja atopinio dermatito gydymo vietiniais kortikosteroidais poreikis. Pradėtas vartoti atsiradus pirmiesiems atopinio dermatito paūmėjimo simptomams, Elidel apsaugo nuo tolimesnio ligos progresavimo. Gydant atopinį dermatitą tiek trumpais, tiek ilgais Elidel kursais nebuvo pastebėta tachifilaksijos, sisteminių nepageidaujamų bei preparato vartojimo nutraukimo simptomų. Pateikdama vietinių kortikosteroidų skyrimo rekomendacijas, doc. I.Marčiukaitienė patarė netepti šiais preparatais veido, kaklo, raukšlių srities. Siekiant išvengti kortikosteroidų sukeliamų nepageidaujamų poveikių, veido, kaklo ir raukšlių pažeidimams gydyti docentė rekomendavo Elidel.

Konferencijoje dalyvavo iš Vienos atvykęs profesorius Maximilian Grassberger, dirbęs ikiklinikinių tyrimų bei tarptautinių projektų komandoje, tyrusioje Elidel. Profesorius pabrėžė, kad Elidel slopina uždegimą, selektyviai veikdamas T limfocitus ir putliąsias ląsteles, tačiau, skirtingai nuo lokalių kortikosteroidų, Elidel neveikia kraujagyslių ir fibroblastų, todėl nesukelia smulkiųjų kraujagyslių išsiplėtimo ar odos išplonėjimo. Profesoriaus teigimu, Elidel efektyviai per 48 valandas nuslopina niežulį atopiniu dermatitu sergantiems pacientams. Remiantis NOBEL ir RAINBOW klinikiniais tyrimais, Elidel yra gerai toleruojamas, patogus vartoti, neturi sisteminių simptomų ir yra saugesnis nei anksčiau vartoti lokalūs kortikosteroidai."
http://www.medicine....e...m&strid=894

15 g tūbelė kainuoja 57 Lt, bet šie vaistai kompensuojami, tik nžn kiek proc., bet jei bent 50 proc., ir tikrai yra tokie stebuklingi, kaip rašo, tai galite pabandyti.
O kadangi mano vaikiukas jiems dar per mažas, bandysiu ieškot, kas mums tiks...
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 09 10, 11:57)
Radau tokį straipsnį, gal tiems, kurių vaikučiams nuo 2 m., padės ši info:
"Doc. I.Marčiukaitienės teigimu, Elidel 1 proc. kremo uždegimą slopinantis poveikis nenusileidžia lokalių kortikosteroidų poveikiui, tačiau Elidel yra daug saugesnis ir gali būti skiriamas ilgalaikei vaikų atopinio dermatito kontrolei. Vartojant Elidel smarkiai sumažėja atopinio dermatito gydymo vietiniais kortikosteroidais poreikis. Pradėtas vartoti atsiradus pirmiesiems atopinio dermatito paūmėjimo simptomams, Elidel apsaugo nuo tolimesnio ligos progresavimo. Gydant atopinį dermatitą tiek trumpais, tiek ilgais Elidel kursais nebuvo pastebėta tachifilaksijos, sisteminių nepageidaujamų bei preparato vartojimo nutraukimo simptomų. Pateikdama vietinių kortikosteroidų skyrimo rekomendacijas, doc. I.Marčiukaitienė patarė netepti šiais preparatais veido, kaklo, raukšlių srities. Siekiant išvengti kortikosteroidų sukeliamų nepageidaujamų poveikių, veido, kaklo ir raukšlių pažeidimams gydyti docentė rekomendavo Elidel.
 
  Konferencijoje dalyvavo iš Vienos atvykęs profesorius Maximilian Grassberger, dirbęs ikiklinikinių tyrimų bei tarptautinių projektų komandoje, tyrusioje Elidel. Profesorius pabrėžė, kad Elidel slopina uždegimą, selektyviai veikdamas T limfocitus ir putliąsias ląsteles, tačiau, skirtingai nuo lokalių kortikosteroidų, Elidel neveikia kraujagyslių ir fibroblastų, todėl nesukelia smulkiųjų kraujagyslių išsiplėtimo ar odos išplonėjimo. Profesoriaus teigimu, Elidel efektyviai per 48 valandas nuslopina niežulį atopiniu dermatitu sergantiems pacientams. Remiantis NOBEL ir RAINBOW klinikiniais tyrimais, Elidel yra gerai toleruojamas, patogus vartoti, neturi sisteminių simptomų ir yra saugesnis nei anksčiau vartoti lokalūs kortikosteroidai."
http://www.medicine....e...m&strid=894

15 g tūbelė kainuoja 57 Lt, bet šie vaistai kompensuojami, tik nžn kiek proc., bet jei bent 50 proc., ir tikrai yra tokie stebuklingi, kaip rašo, tai galite pabandyti.
O kadangi mano vaikiukas jiems dar per mažas, bandysiu ieškot, kas mums tiks...


Čia kaip ir 2004 metų ( 2004 m. Nr.5) informacija, tai jau net 5 metai praėjo, gal naujos yra info. smile.gif
Atsakyti