QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 09 07, 14:59)
Cukinija man visur tinka. Dedu į sriubas, viriau slyvų, kriaušių tyrelę ir ten per pusę su cukinija maišiau. Skonis tampa švelnesnis. Per burokinę tarką tarkuotas bulves galima maišyti su tarkuota sukinija ir kepti ant keptuvės arba orkaitėje. Į visus troškinius dedu, į blynus galima tarkuoti.
Labai skanu trinta cukinijų sriuba: išverdi sultinį iš bet kokių kauliukų ar mėsytės įdedi bulvių keletą ir daug cukinijų. Cukinijų turi būti daug kad sultinys tik apsentų jas. Kai suminkštėja viską suplaku blenderiu. Na ir prieskoniai kokių galima. O nealergiškai šeimynai į tą sriubą idedi kario ir grietinės. Beje galima bulvių ir nedėti arba įdėti morkų. Kas ragavo visiems patiko.
Didžiausias atradimas man buvo speltos miltai, pirkau sveiko maisto parduotuvėje. Mano vaiko per MP jie nealergizuoja ir puikiausiai pakeičia kvietinius. Išsikepiau dudžiausią bulką, kemšu ir kaifuoju kaip skanu