QUOTE(kistex @ 2009 09 03, 12:21)
Aš duodu.
QUOTE(kistex @ 2009 09 03, 20:48)
gal dar atradote kokiu darzoviu naudingu ir tinkanciu alergiukams?
Kaip čia pasakyti dėl tų daržovių atradimo, nes vieno vaiko gali kažkokia daržovė nealerginti, o kitą gali labai alerginti. Labai naudingas avokadas, mes valgom - dedu į košes, salotas, kartais vaikis ir vieną valgo su šaukšteliu. Daržovių troškinius verdu iš bulvių, kopūsto, kalafioro, brokolio, šaldytų žirnelių, briuselio kopūstų, moliūgo, cukinijos, pastarnoko, svogūno, poro, artišokų, kaliaropės, morkos... Nebepamenu daugiau . Valgo agurką, duodu ir pomidoro.
QUOTE(Issute @ 2009 09 04, 17:10)
Bet apskritai tai beda su tuo AD, kazkokia ne liga, o mistika, as asmeniskai niekaip negaliu nustatyti nuo ko beria mano maziuka, nes vasara buvo kaip ir gerai, grizus nuo juros, jau po savaites staiga isbere ir dabar jau gal 3 savaites situacija tik blogyn ir blogyn, o kas konkreciai alergizuoja nustatyti niekaip nepavyksta...
Gali nealergizuoti niekas, tiesiog tokia ligos eiga. Va mano mazgis pagal tyrimus niekam nealergiškas, o bėrė baisiai, dar ir šlapiavo. Spėliojau ištisai kas, įtarinėjau ir tą, ir aną. O va ėmė gražią dieną ir dingo bėrimai. Savaime. Apie metus laiko kankinosi vaikas su AD. Ir valgo dabar praktiškai viską, kas pagal amžių tinka (kai bėrė tai vis dietas taikiau ). O jei ir beria jūsų vaikiuką nuo kažko dabar, tai gal po pvz 2-3mėn nuo to produkto jau nebebers. Nu vat Ausru savo poste apie tai rašė.
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 09 04, 18:57)
Tai taip tik atrodo, kad be priezasties tas AD, o is tikruju priezastis yra.. ..pabandykit kraujuko tyrima pasidaryt, parodys, kam alergija..bent kazkiek pades.
Šiaip jau AD yra nelaikomas alergija. O priežastis to AD daugumoje atvejų yra paveldimumo pasekmė - jei kažkas iš artimųjų turi bet kokią žinomą ar užslėptą alergiją (gali net neįtarti, kad turi alergiją), sausą odą ar kažkokių odos problemų, tai labai didelė tikimybė, kad ir vaikiukas turės bėdų. Kažkada mes nagrinėjome čia šitą klausimą ir labai daug mamų pripažino, kad tai tiesa. Beje, AD gali provokuoti ir skiepai.