Įkraunama...
Įkraunama...

Degančių kelionių paieškos

Ir mes planuojam i Turkija rugpjucio pradzioje, kaip manot ar kainos bent kiek mazesnes bus ar ne? ax.gif Drauges db kaip tik Turkijoje, tai gavo keliones 9 naktim su viskuo uz 1440 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(septinta @ 2010 06 23, 12:36)

septinta thumbup.gif Pagaliau kas nors NUO IKI nepatingėjo paaiškinti visą sistemą drinks_cheers.gif nes kai paskaitai apie kelionių paieškas su nuolaida 10% iš agentūros, tai graudu darosi, kaip iki šiol nesuprantama, kad tokiu atveju prašai agento dar ir primokėti tau, kad pajūryje pagulėtum biggrin.gif Ir tų pačių 7 procentų nusipelno tikrai tik lojalūs klientai, būtent tie, kurie per visas agentūras nelaksto (o gal netyčia kuri pasiūlys 5 Lt mažiau..). O tas lakstymas per 10 agentūrų dažniausiai baigiasi tuo, kad rezultate už tą pačią kelionę moki dvigubai (nes spec. pasiūlymas nebegalioja). Arba važiuoji bet kur, kur kainos ir kokybės santykis tikrai neatitinka... O tuomet paprastai ir vėl agentas kaltas ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lexma @ 2010 06 23, 14:47)
septinta thumbup.gif Pagaliau kas nors NUO IKI nepatingėjo paaiškinti visą sistemą  drinks_cheers.gif  nes kai paskaitai apie kelionių paieškas su nuolaida 10% iš agentūros, tai graudu darosi, kaip iki šiol nesuprantama, kad tokiu atveju prašai agento dar ir primokėti tau, kad pajūryje pagulėtum  biggrin.gif 

Tai kad čia gal turima kelionių agentūrų melas elektroninese sistemose - viešbučiui suteikiama 20, 40 ar net 50 proc. nuolaida. Kaži nuo ko ta mistinė nuolaida ? Nuo kainos kurios niekas nemato ? Ar čia šiaip sau susigalvojau ir parašiau, kad man tokia nuolaida patinka ? Ir kodėl lietuviai tokie maži vaikai ir tiki tokiomis pasakomis, kaip Amber promotion ar tokiomis nuolaidomis ?
Atsakyti
QUOTE(Bellina @ 2010 06 23, 14:14)
Kokią dar info reikėtų būt pasiruošus pateikti agentui? Bet įdomu kiek nepažįstamas agentas, su kuriuo susiduriama pirmą kartą bus pasiryžęs skubėti ir daryti viską, kad tą kelionę gautumėm mes  g.gif Bandysim laimę  biggrin.gif

Būtų gerai, jei čia skaitinėja koks agentas iš Vilniaus, kad duotų žinią į až  ax.gif

Šiaip ar taip agentas suinteresuotas užsidirbti ir parduoti. Galbūt pirmiausia jis kelionę čiups savo draugams ar giminėms, bet tikrai pasiūlys ir jums.

Agentui bus reikalingi šie duomenys:
Visų keliautojų vardai ir pavardės,
asmens kodai,
pasų galiojimų datos,
mobilus telefonas ir adresas.

Šiuos duomenis agentas turi suvesti į rezervacinę sistemą užsakydamas kelionę. Rezervuoti be duomenų neįmanoma.
Žinoma, skubant galima adresą patrumpinti iki tiesiog "Vilnius" ar neįrašyti telefono, bet tos sistemos skirtigos, tai jūs jau geriau siųskit viską. Taip pat užsakant kelionę reikalingas apmokėjimas arba bent avansas, todėl prie savęs laikykite internetinės bankininkytės generatorių ir kodus ar ką ten turit, kad irgi nereiktų gaišti. Jei klientas žinomas ir patikimas, tai agentas tikriausiai ims užsakinėt kelionę nelauskdamas pavedimo kopijos, bet kitaip tai tikriausia prašys duomenų ir avanso. Čia gal visur sava tvarka, bet jei jūs būsit pasiruošę, tai keblumų nebus.

Pasas turėtų galioti ne mažiau nei 6 mėn. (dar yra visokių niuansų, kad turi būti laisvas lapas vizai, jei tokios reiks, arba kad pasas nebūtinas, nes jei keliaujate pvz į Barseloną, tai užtenka asmens tapatybės kortelės.)

lexma, aš norėjau parašyti kuo aiškiau ir paprasčiau, bet rašydama kalbėjau telefonu, tai gal ne viskas labai rišliai išėjo doh.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Nebūtinas tas agentas iš Vilniaus, dabar kai viskas kompiuterizuota, taip kad gali užsakyti kelionę net ir būnant užsienyje...
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2010 06 23, 14:12)
Nebūtinas tas agentas iš Vilniaus, dabar kai viskas kompiuterizuota, taip kad gali užsakyti kelionę net ir būnant užsienyje...

50% nuo viešbučio - gerai! Nesvarbu, kad melas, bet dūšiai ramiau. O jei dar kokius 10% prie to nuo agento nuimsi - tuomet jau iš viso super! Gali ramiai atostogaut lotuliukas.gif O del agento vietos irgi pritariu - nėra svarbu... Geras agentas iš kito miesto suteiks ne ką blogesnį aptarnavimą ir rūpestį klientu, nei tas, pas kurį per gatvę gali perbėgt ... Bet manau, kad šiuo atveju yra vis dar svarbus žmogiškasis faktorius, kai pats gali "pačiupinėti" su kuo turi reikalų.

septinta 4u.gif dar ir kaip rišlu notworthy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lexma: 23 birželio 2010 - 13:37
QUOTE(lexma @ 2010 06 23, 14:37)
50% nuo viešbučio - gerai! Nesvarbu, kad melas, bet dūšiai ramiau. O jei dar kokius 10% prie to nuo agento nuimsi - tuomet jau iš viso super! Gali ramiai atostogaut  lotuliukas.gif  O del agento vietos irgi pritariu - nėra svarbu... Geras agentas iš kito miesto suteiks ne ką blogesnį aptarnavimą ir rūpestį klientu, nei tas, pas kurį per gatvę gali perbėgt ... Bet manau, kad šiuo atveju yra vis dar svarbus žmogiškasis faktorius, kai pats gali "pačiupinėti" su kuo turi reikalų.
septinta  4u.gif  dar ir kaip rišlu  notworthy.gif

pritariu biggrin.gif snd skambinau i viena firma,tik pabandyk pasakyti,kad nori kuo pigesnio varianto,tuoj tonas agento pasikeicia schmoll.gif matyt,siek tiek svieto mate keliautojai,jiems nelabai prie sirdies,ypac jei pasakai,kad yra ju puslapy ir geriasnie variantu,nei jie siulo biggrin.gif ,tada prisimena,kad ir toks yra,tad neisivaizduoju is kur traukti ta zmogiska agenta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(septinta @ 2010 06 23, 09:36)
blink.gif  blink.gif  blink.gif
Jūs truputėlį atsipeikėkit ir nusileiskit ant žemės. Jei jums tinka ir patinka užsisakinėjimas internetu, tai viskas ok, bet kodėl jūs galvojate, kad agentūros darbuotojas nenusipelnė savo uždarbio? Tai gerai, kad dar neprašote agento jums primokėti  lotuliukas.gif
Tai va,  jums skambina agentas, kad atsirado geras pasiulymas ir siūlo jums šią kelionę ne už 1000 Lt/asm, o už 950 Lt/asm. Tai reiškia, kad jis atsisako uždarbio agentūrai ir galimai didesnio priedo prie algos! Yra nemažai agentūrų, kuriose agentai gauna minimumą ir priedą nuo uždarbio (tarkim 10% nuo uždirbto komiso). O darbas toks, kad klientai vaikšto per 10 agentūrų ir kaulina nuolaidų, arba agentas sėdi sėdi, ieško pasiūlymų, skaičiuoja variantus, lygina kainas pas visus organizatorius, tada nusiunčia labiausiai klientui tinkantį pasiūlymą, o klientas staigiai paima ragelį, pasuka į kitą agentūrą ir išsikaulija ten tokį patį pasiūlymą pigiau. Bet taip išeina, kad darbą dirbęs agentas lieka durniaus vietoj, o kitai agentūrai visai be pastangų nukrenta užsakymas  doh.gif  Aišku, komisas ten jau minimalus jiems liks, bet juk darbo irgi neįdėjo ir laiko beveik nesugaišo.

Visu pirma tai jus nusileiskite ant zemes. Man absoliuciai nerupi, nei kiek lieka jums, nei kiek lieka onutei ar juozukui, man rupi kuo pigiau iskeliauti, ir nesiruosiu moketi daugiau vien todel, kad kazkas neturi galimybiu nuleisti kainos. Cia rinka, o ne labdaros organizacija. Verkslenate, kad dirbate, o klientas iseina pas ta, kuris pasiule didesne nuolaida. O klientas nekaltas, kad jusu firmoje tokia atlyginimu politika, nekaltas ir agentas, tiesiog yra kaip yra. bet man pasakykite, kodel as turiu rinktis imone, kuri nori parduoti ta pati produkta brangiau, nei kitoj gatves pusej esanti? Persiprasau, bet versle nera vietos gailesciui.
P.S. as keliones perku per agenta. apie tris procentus net kalbos buti negali, nes tikrai rasiu, kas nuleis daugiau.
o del klausimo, ar agenturos darbuotojas nenusipelne savo uzdarbio, tai galiu atsakyti, kad taip, nusipelne, taciau, koks tas jo uzdarbis, man absoliuciai neidomu, juk jis man nedamoka vien todel, kad as savam darbe gal irgi nusipelniau didesnio uzdarbio, taciau na nemoka man parazitas darbdavys, nors tu ka biggrin.gif tai gal jus manes pagailesite ir numesite man iki kokiu 8 proc?
Aisku, esme galutine kaina, ir jei kaip sakote kazkas jau siuncia tau pasiulyma su iskart sumazinta kaina, tada taip, nereikia tiketis dideles nuolaidos nuo jau nuolaidines kainos, gal kazkiek nudereti imanoma, gal ne. svarbu, kad kaina butu gera. Taciau kalbos apie agento uzdarbi, apie idirbi ir t.t. manes, kaip kliento nedomina.
Papildyta:
QUOTE(septinta @ 2010 06 23, 10:34)
Nu kaip tai neįdomu  doh.gif  Juk apie tai ir buvo diskusija.
Aš pabandžiau paaiškinti, kad net jei ir norisi čia kažkam kažką papurtyti, kartais tie 3% ar 5% nuolaidos jau yra visiška riba.

vienam agentui riba, kitam ne. kuri rinktis jei abu man grazus ir geri?
Atsakyti
Cobre, jei jau man atsakote, tai pirmiau paskaitykite, ką rašau, o ne pulkite lotuliukas.gif Man tikrai nieko nuo nieko nelieka, nes kelionių sistemoj aš nedirbu mirksiukas.gif

Bet kaip keista, šiandien va Panoramą nusiaubiau, prasinešiau po pardes ir kažkaip nė į galvą nešovė pasiderėti nei dėl batų, nei dėl papinuko, nei dėl vaikiškiškos kėdutės g.gif Ir papurtyti nieko nenorėjau, nu tikrai net keista, aš gal nenormali kažkokia unsure.gif
Eisiu dar į kirpyklą, tai irgi nesiderėsiu, o kaip tik arbatos paliksiu.
Atsakyti
ir blogai kad nesiderame parduotuvėse - kiek gi galima pardavinėti praeito sezono skudurus su 200 proc. antkainiu, kiek galima matyti mažinamas produktų pakuotes už tą pačią kainą ar sintetines dešras už gerų dešrų kainą. Užjausk ar neužjausk - yra tik viena bėda - kai bankrutupjančios agentūros keliones pardavinėja su 10 proc. nuolaida. Vat jau šito tai reikia bijoti...
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2010 06 24, 13:30)
ir blogai kad nesiderame parduotuvėse - kiek gi galima pardavinėti praeito sezono skudurus su 200 proc. antkainiu, kiek galima matyti mažinamas produktų pakuotes už tą pačią kainą ar sintetines dešras už gerų dešrų kainą. Užjausk ar neužjausk  - yra tik viena bėda - kai bankrutupjančios agentūros keliones pardavinėja su 10 proc. nuolaida. Vat jau šito tai reikia bijoti...

Kokios dar derybos parduotuvėj blink.gif Ar su pardavėjom, kurios yra tik samdytos ir be jokių įgaliojimų. Yra tokia prekybininkų taktika, tokia kainodara ir tiek. O kad kainos su 200proc. antkainiu tai irgi tiesa, juk mes už viską mokame daugiau nei kitur. doh.gif Todėl daug ką perkamės jau ne LT.
O su visomis nuolaidomis, tai manau yra laikinas dalykas, kadangi norima išgyventi krizės laikus... Tik ta nuolaida, aišku, turi turėti ribas, o tai gali tikrai likti be nieko...
Atsakyti
QUOTE(septinta @ 2010 06 24, 13:14)
Bet kaip keista, šiandien va Panoramą nusiaubiau, prasinešiau po pardes ir kažkaip nė į galvą nešovė pasiderėti nei dėl batų, nei dėl papinuko, nei dėl vaikiškiškos kėdutės g.gif  Ir papurtyti nieko nenorėjau, nu tikrai net keista, aš gal nenormali kažkokia  unsure.gif 
Eisiu dar į kirpyklą, tai irgi nesiderėsiu, o kaip tik arbatos paliksiu.

As paklausiu ir dazniausiai gaunu. Matyt jiems geriau taip, nei pasakyti, kad nuolaidos neduos. As pinigais nesimetau, nei daiktams, nei kelionems, jei apsimoka, perku cia, jei neapsimoka, tai drasiai perku internetu is uzsienio, tiek keliones, tiek daiktus, todel sakau dar karta, ten kur verslas, jokio gailescio nera.
As del kelioniu nekaulinu nuolaidu, nieko nepurtau, paklausiu kiek man duos nuolaidos, jei man tinka - perku, netinka - pasidomiu kitur. Elgiuosi labai normaliai ir racionaliai. O neklausti ar duotu nuolaida yra jusu valia, as klausiu ir nematau tame nei nepagarbos kazkam, nei nenormalumo.
Ir jus daug ir graziai rasote, taciau kai paklausiau paprasto klausimo, pas kuri agenta pirkti, ar pas ta, kuriam 3 proc yra max galima nuolaida, ar pas ta, kuriam ta riba yra 7 proc, atsakymo nesulaukiau. Atsakykite ir bus viskas aisku. Nes pagal jusu logika, tai matydama ta pacia kedute dvejose parduotuvese jus eisite ten, kur ta kedute brangesne.
---------------------------------
As gal kazka praleidau, bet is kur cia tos kalbos apie 10 proc nuolaida? tokios neesu girdejusi g.gif manau visi esame realistai ir puikiai zinome, kokia nuolaida yra maza, kokia normali, ir kokia didele ir todel kiek itartina. Kazkas gal ant tu dideliu nuolaidu pakimba per nezinojima ir nesidomejima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 24 birželio 2010 - 12:56