Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio planavimas ir krizė

QUOTE(Minerva @ 2009 08 17, 13:23)
Situacija iš šeimos narių tarpo. Pora vedę jau penkerius metus, abu trisdešimtmečiai. Per abu susidaro apie 2000-2200 Lt pajamų. Savo buto neturi, nes pabijojo imti paskolą prieš porą metų, o dabar, sumažėjus atlyginimams, džiaugiasi, kad nebrangiai mielą butą nuomuojasi. Abu labai nori vaikų, bet iš visų pusių jiems aiškinama, kad krizė, kad ne laikas. Iki dabar penkerius metus irgi buvo ne laikas - abu mokėsi, keliavo, etc. Ką jiems daryti, jūsų nuomone?

klausyti tik savo širdies, o ne tų, kurie iš visų pusių aiškina... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 17 rugpjūčio 2009 - 15:05
QUOTE(trr @ 2009 08 17, 16:03)
klausyti tik savo širdies, o ne tų, kurie iš visų pusių aiškina...  cool.gif

Ir as taip manau. Negi dabar lauksi kol baigsis krize uz keleriu metu?Ir kazin kada isvis dar ji baigsis... Manau kas nori, tas ir suteikia vaikui pilnaveri gyvenima nors ir nera labai jau "bagotas". Aisku yra ir tokiu seimu kurios mieliau iskeicia kelis litus skirtus vaikui, i buteliuka degtines, o paskui teigia kad sunku vaika islaikyti.Cia kiekvieno asmeninis reikalas, bet dekui uz komentarus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2009 08 17, 13:45)
Ir man taip atrodo. Tik visuomenės spaudimas yra bjaurus reikalas: kai tuokėsi, prisimenu, visi aiškino, kad "užteks mokslų ir kelionių - reikia vaikus daryti", dabar visi aiškina, kad "ginkdie jokių vaikų - krizė". Nuoširdžiai tikiuosi, kad jie priims patį geriausią sprendimą ir aš būsiu laiminga teta biggrin.gif

Jooo...ir as labai noreciau tapti teta, bet manasis brolis ir broliene nusprende, kad krizes akivaizdoje vaiku tureti neverta finansiskai...nors jau buta ir planavimu ir man pasakyta, kad gandrai uzsakyti ir t.t. ir panasiai.Ech...deja smile.gif
Atsakyti
oj kaip gerai cia toms, kurios isziojusios gerkles gali saukti kad siuo metu susilaukus vaiko ji pasmerki badui, padevetu rubu nesiojimui, seniems zaislams ir nuo alkio gurgianciam pilvui. kaip gerai kad kitos gali laukti ir spresti kad siuo metu kudikio atejimui i pasaulu tikrai nelaikas... tada man mielosios pasakykit, ka daryti toms, kuriu biologinis laikrodis dar toli grazu netiksi, bet del kitu niuansu turi priimti ta nuosprendi ateiti vaikui i pasauly, nes kitos tokios galimybes greiciausiai niekas tau ir nebesuteiks? grazu paskaityti moteru, kurios pilna atvira sirdim priima net trecia kudikeli "krizes" metu, dziaugiasi juo ir neverkslena, is kitos puses pikta klausyti lojanciu, piktu, viskuo nepatenkintu ir pan. personu, kurios dar sugeba nezinodamos kam mesti tokia replika, kaip "langu dauzytoju seimu" tikrai uztenka (nezinau ar tiksliai cia parasiau, jei ka izeisiu iskart atsiprasau)
Atsakyti
QUOTE(monika22 @ 2009 08 17, 15:55)
oj kaip gerai cia toms, kurios isziojusios gerkles gali saukti kad siuo metu susilaukus vaiko ji pasmerki badui, padevetu rubu nesiojimui, seniems zaislams ir nuo alkio gurgianciam pilvui. kaip gerai kad kitos gali laukti ir spresti kad siuo metu kudikio atejimui i pasaulu tikrai nelaikas... tada man mielosios pasakykit, ka daryti toms, kuriu biologinis laikrodis dar toli grazu netiksi, bet del kitu niuansu turi priimti ta nuosprendi ateiti vaikui i pasauly, nes kitos tokios galimybes greiciausiai niekas tau ir nebesuteiks? grazu paskaityti moteru, kurios pilna atvira sirdim priima net trecia kudikeli "krizes" metu, dziaugiasi juo ir neverkslena, is kitos puses pikta klausyti lojanciu, piktu, viskuo nepatenkintu ir pan. personu, kurios dar sugeba nezinodamos kam mesti tokia replika, kaip "langu dauzytoju seimu" tikrai uztenka (nezinau ar tiksliai cia parasiau, jei ka izeisiu iskart atsiprasau)

Sunku ka pasakyt, nezinant niunasu... kurie nebesuteiktu galimybes tureti vaiku veliau...
Bet kokiu atveju, pasikartosiu, nesvarbu ka kalbes, patarines kiti, aisku galma isiklausyt, jei ju argumentai atrodo itikinami, bet sprendima kada planuoti vaikuti turi priimti abu tevai. Visko numatyti negalima ir tik laikas parodys ar buvo paskubeta ar pasielgta teisingai...
Atsakyti
monika, o kam taip reaguoti į kitų nuomones, ypač dėl vaiko atėjimo į šį pasaulį laiko? Abu tėvai nuspręs, ko jie nori ir taip padarys, nežiūrint į nieką. Bet nereikia sureikšminti savęs, kad va kokia didvyrė, "pasikarsiu", bet gimdysiu. Čia perkeltine prasme. Na ne karo metas ir ne dykumoj gyvenam.

Minerva, labai dažna istorija, tik variacijos skirtingos, bet esmė ta pati - vaikui ateiti kažkas trukdo. Tos poros vietoje tiesiog susimąstyčiau, kam iš viso jai reikalingas vaikas ir ko jie tikisi ateityje. Jei pora gimdytų tiesiog iš idėjos, kad jiems reikia trečio nario, tai niekas nesutrukdytų, juolab, kad gyvenime niekas neprapuls, vistiek išeitis yra. 4u.gif Bet jei vaikas reikalingas tik kaip kažkokia naujovė jų santykiams, tuomet reikia pasvarstyti visus variantus. O jei jis taps kliuviniu? Kita vertus, moterys gimdo ir gerokai vyresnės, ir ne ką mažiau laukiamus. Ana viena mano draugė pasigimdė tris, pirmas buvo kai jai 38 m., trečias 44 m. Moteris žydi kaip gėlė, nors ne kiekvienam priimtinas toks "kalašnikovo" metodas vyresniame amžiuje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nedulia @ 2009 08 17, 18:18)
Visko numatyti negalima ir tik laikas parodys ar buvo paskubeta ar pasielgta teisingai...

niuansu yra visokiu, visokiu ju ir bus, bet kai kuriu moteru gyvenimuose su siuo sprendimu paskubeti jau tikrai nebeimanoma... tiktai paveluoti. bet ir tai nereiskai, kaip kitos mano, kad is tokiu seimu vaiku isaugs dar vienas "langu dauzytojas" (atsiprasau, kazkaip mano smegenys si pasisakyma labai jau uzfiksavo) ar pan. negi dabar kiekviena seima, susilaukus kudikio krizes metu nesugebes jam iskiepyti moraliniu vertybiu bei etikos normu vien todel, kad tose seimose pinigeliai bus skaiciuojami? negi mama, kuri negales sau leisti brangesniu kvepalu ar papuosalu, galiausiai brangesnes zuvies ar geresniu saldainiu seimai nupirkti, maziau myles savo vaika? negi del viso sito moters meile vaikui tampa tik "salygine" (kaip kazkuri taip issireiske)?
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 17, 18:25)
monika, o kam taip reaguoti į kitų nuomones, ypač dėl vaiko atėjimo į šį pasaulį laiko? Abu tėvai nuspręs, ko jie nori ir taip padarys, nežiūrint į nieką. Bet nereikia sureikšminti savęs, kad va kokia didvyrė, "pasikarsiu", bet gimdysiu. Čia perkeltine prasme. Na ne karo metas ir ne dykumoj gyvenam.

na nepasakyciau kad as kazkaip labai jau jautriai reaguoju, gal tik taip nuskambejo blush2.gif . man paprasciausiai tokie kai kuriu kategoriski pasisakymai uzkliuna ir butent del ju as isreiskiau savo nuomone. ne karo metas, ne dykumoj gyvenam, bet kazkaip mano nuomone nei viena moteris, aisku nekalbam apie tas, kuriai vaika atstoja augintiniai, nepasmerks savo seimos, tuo labiau vyro gyventi neispildzius didziausios gyvenime svajones ar pan., tuolabiau atimti is saves motinystes dziaugsma... ir moteris "didvyre" nuo to tikrai netampa, ji paprasciausiai pasirenka kelia savo vaiko atejimui geriau anksciau nei niekad
Atsakyti
QUOTE(*badabum* @ 2009 08 14, 21:05)

Ta mano klausimas butu toks, jei pastociau, ar priklausytu man kokia valstybes parama... ir kaip ji butu skaiciuojama??? dabar uzdirbu 3000LT blush2.gif
koks istatymas dabar reguliuoja motinystes pasalpas??? zinau, kad ji vis ruosiasi keisti, bet ar yra kazkoks limitas, kiek metu reikia pradirbti, ar priklauso pasalpa, jei motina pastojo, kai buvo bedarbe ir tt

Dabar motinystės pašalpą skaičiuoja ne pagal ketvirčius o už 12 paskutinių mėn. Nu jei išeini į dekretines pvz. spalį tai pašalpą skaičiuos už 12 mėn. skaičiuojant atgal (nuo 2009 rugsėjo iki 2008 spalio).
Visus niuansus gali išsiaiškinti SOCIALINIAM GYVENIME --> Socialinių reikalų labirintuose. Klausk apie viską, kas neramina, ten apie tai nusimanančios merginos viską tau paaiškins užeik čiaApie motinystės išmokas
Atsakyti
QUOTE(monika22 @ 2009 08 17, 15:55)

Na kai man buvo 24 mane LT gydytojai ir y nevaisingas nurase. Tipo greiciau apsispreks, tuoj vaistuku papumpuosim ir duok dieve tu pastosi. Mano pasirinkimas - kaip likimas lems, bet kol neturesiu tvirto finansinio pagrindo, net nebandysiu tu eksperimentu. Atejo tinkamas laikas, buvo ir vaikas 4u.gif
Jums pikta del planuojanciu ir skaiciuojanciu, o man gaila vaikuciu, kuriu mamytes gyvena devizu apie ta mistiny dievuly mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2009 08 17, 20:37)
Na kai man buvo 24 mane LT gydytojai ir y nevaisingas nurase. Tipo greiciau apsispreks, tuoj vaistuku papumpuosim ir duok dieve tu pastosi. Mano pasirinkimas - kaip likimas lems, bet kol neturesiu tvirto finansinio pagrindo, net nebandysiu tu eksperimentu. Atejo tinkamas laikas, buvo ir vaikas 4u.gif
Jums pikta del planuojanciu ir skaiciuojanciu, o man gaila vaikuciu, kuriu mamytes gyvena devizu apie ta mistiny dievuly mirksiukas.gif

as matai ne LT gyvenu ir perejau neviena gydytoja nors as kazkaip i ta diskusija veltis nenoriu, ir man pikta ne del planuojanciu ar skaiciuojanciu - del ju tik dziugu, nes kaip ir visom mamom savo vaikui noris duoti viska kas geriausia be jokiu islygu. jei dar nepastebejot, tai man pikta del tu, kurios cia desto savo postus apie "langu dauzytoju" seimas ir pan., nors to zmogaus, greiciausiai, nera gyvenime maciusios ir net neisivaizduoja

P.S. kazin ar siais laikais labai jau daug tokiu mamu, kurios vis tikisi, kad tas mistinis jusu minetas dievulis ims ir numes koki stebukla smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monika22: 17 rugpjūčio 2009 - 20:00
Biski pakomentuosiu, del MP, kuris atseit nieko nekainuoja. Kainuoja jis ir dar kaip. Nori, kad MP butu visavertis, mama irgi turi normaliai maitintis, ir gelezies ir vitaminu gauti ir mesytes, vaisiu gauti. Emocijos pas mama turi buti geros, kitaip vaikeliui viskas atsilieps. Zodziu, kainuoja tie musu kudikiai kainuoja..
Ir dar del vaiku gimdymo, kad senatveje gerai butu. Ne poriezastis tai vaikus gimdyti, tikrai. O siaip as uz vaikus. Jeigu tevai socialus, ras kaip ismaitinti ir uzauginti savo vaika.
Atsakyti
Na man daktarai jau visais varpais skambina ir sako neziureti kad krize. Bet as nutariau geriau visai nebus negu rizikuoti, kai toks metas. Tikrai man sunkiau butu susilaukti ir neduok dieve nera is ko islaikyti
Atsakyti