Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio planavimas ir krizė

QUOTE(Una Li @ 2009 08 16, 13:54)
Nežinau ką tai reiškia sunku. Ir ypač - dabar sunku. Tokiu atveju vaikų iš viso nereikia turėt, nes krizė gali prasidėt kai reikės leist vaiką į mokyklą ar pradėt studijas. Ir ką tada, sunaikint jį, kad išvengtum sunkumų? Todėl argumentuotai atrodo mamų nuomonė, kad maži vaikai esant krizei nėra problema, nes jų išlaikymas esmingai nepakeis šeimos finansinės situacijos, todėl nereiktų sukt sau galvos, kada planuot šeimos pagausėjimą - vaikus reikia gimdyt, kai mylite vienas kitą ir norite ta meile pasidalinti su į judu panašiu žmogučiu, stebėti jį augantį, mokyti jį gyvenimo išminties, lydėti jį džiaugsme ir sunkumuose, tada, kai nebeužtenka būt dviejų žmonių sąjunga, o norisi tapti šeima - vieta, kur atsiranda ir susiformuoja nauji žmonės.

As nezinau kas bus rytoj.. gyvenam kartu su vaikinu,vasara as dabar dirbu menesi..poto nezinau ar paliks ar nepaliks mane darbe pusei etato,nes eisiu mokytis.O mokslai dar tesis ilgai.Dirbs vaikinas,jei man neras vietos darbe..kas tada? jei buciau niescia,kas tada? ant MB kupros sedziu as,du katinai,butas,maistas.O as isivaizduoju jei dar vaikas butu.. Pati nekokios sveikatos,pastoviai neapmokamus tyrimus daraus,uz kuriuos ne semkom moku.. O dar vaika susilaukt.butu man labai didelis minusas.Sneku butent apie savo situacija,kad man krizes metu sunku butu labai islaikyt ji.Ir nesvarbu jau cia ar as labai myliu savo vaikina,nes meile vaiko nepamaitinsi.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 08 16, 13:54)
Nežinau ką tai reiškia sunku. Ir ypač - dabar sunku. Tokiu atveju vaikų iš viso nereikia turėt, nes krizė gali prasidėt kai reikės leist vaiką į mokyklą ar pradėt studijas. Ir ką tada, sunaikint jį, kad išvengtum sunkumų? Todėl argumentuotai atrodo mamų nuomonė, kad maži vaikai esant krizei nėra problema, nes jų išlaikymas esmingai nepakeis šeimos finansinės situacijos, todėl nereiktų sukt sau galvos, kada planuot šeimos pagausėjimą - vaikus reikia gimdyt, kai mylite vienas kitą ir norite ta meile pasidalinti su į judu panašiu žmogučiu, stebėti jį augantį, mokyti jį gyvenimo išminties, lydėti jį džiaugsme ir sunkumuose, tada, kai nebeužtenka būt dviejų žmonių sąjunga, o norisi tapti šeima - vieta, kur atsiranda ir susiformuoja nauji žmonės.

\
Na nejuokinkite, mamos, kaip jums atrodo, ar labai protinga gimdyti dabar tokiu metu toms seimoms, kuriu darbdaviai kone kas savaite vis primena, kad mazinsime ir dar karta mazinsime darbuotojus iki minimumo. Planuoti vaika, kai zinai kad uz keliu menesiu tapsi bedarbe, tai visu pirma yra labai neatsakinga. Toks ispudis, kad gimdoma tik is savanaudiskos puses, mazdaug, "-as noriu ir viskas, turim dantis, duos ir duonos." Suprantu, kad dar jei kalba eina apie pirmaji, jei moteris jau ne pirmos jaunystes ir laukti jau nera kada, bet kai jau apie 3 vaika eina kalba, na tai sorry, po to vyresneliai vaikai su nuoskauda prisimena savo vaikyste, nes dazniausiai tokios mamos paskui idarbina juos auklytemis. O uzauge veliau jie nenori tureti savo vaiku, pasiskaitykite temas, kur zmones bijo tureti vaiku, nes jie ir taip visa vaikyste buvo uz "mamytes-auklytes".
P.S kalba cia eina apie tuos, kuriuos paliete krize arba palies artimiausiu laiku, na o tiems, kas zino, kad yra finansiskai uztikrinti bent artimiausiu laikotarpiu, tai tada aisku tegul gimdosi i sveikatele.
Atsakyti
QUOTE(-Voveryte- @ 2009 08 16, 23:39)
Na nejuokinkite, mamos, kaip jums atrodo, ar labai protinga gimdyti dabar tokiu metu toms seimoms, kuriu darbdaviai kone kas savaite vis primena, kad mazinsime ir dar karta mazinsime darbuotojus iki minimumo. Planuoti vaika, kai zinai kad uz keliu menesiu tapsi bedarbe, tai visu pirma yra labai neatsakinga.

Kažin ar taip neatsakinga. Nėščiosios, kiek žinau atleisti negalima, todėl ji dirbs, o "sumažins" kurį (ą) nors kitą. Vėliau metus turės garantuotas pajamas, o jei įstatymai nepasikeis tai ir du. Gal tai kaip tik labai toliaregiška? Kita vertus niekada niekas negali garantuoti, kad nesusirgsi, netapsi invalide, vyras nežus avarijoj, taigi jei taip mąstyt, vaikų neverta turėt, nes gali papult į situaciją, kai bus labai sunku juos išlaikyt.
Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2009 08 16, 12:44)
100 procentų pritariu šiai nuomonei, gausesnėj šeimoje ir vaikai draugiškesni užauga, ne tokie savanaudžiai. Su vyru sukūrę šeimą 10 metų, turime du vaikus 9 ir 6 metų, šiuo metu laukiuosi trečio, nors tikrai neesam turtuoliai, esam vidutiniokai, bet vaikai visi planuoti.

Ar jus tikra del daugiavaikiu seimu 100%? Pries savo nosy turiu tevo seima... mano tevukas buvo 11asis. Is visu ju nei vienas nesiryzo daugiau nei 2vaikams... Ydomu kodel g.gif

Taip, krizes, ateina neplanuotai, bet savo finansus zmones gali skaiciuotis. Gal girdejote apie toky dalyka kaip taupymas ir nesistengti apzioti daugiau nei isgali tongue.gif
Atsakyti
Galima prisigimdyti kiek Dievas duos, net nesisaugoti. Bet kiekviena šeima planuoja, kiek tam vaikui ji galės duoti. Vieniems neužtenka vien primityviausių poreikių patenkinimo: maistas ir rūbai (abu galima "susiveikti" per labdaras ar kt. keliu), kitiems reikia, kad vaikas būtų labiau aprūpintas, gautų papildomą išsilavinimą, turėtų savo kambarį ar bent jau pusę kambario, tiesiog gyventų gerai, kiek tai galima suteikti turimomis lėšomis.

Be to kiekvienas paskesnis vaikas kukliai gyvenančioje šeimoje tam tikra prasme yra pasmerktas atliekoms. Jis retai gauna kažką nauja, nes, o kaip patogu, juk yra n seserų ar brolių, kurie kažką jau išaugo ar jiems nebereikalinga. Va yra pagrandukas - konteineris, kuris gali visą tą "turtą" suvaryti iki galo.

Todėl manau, kad normalų gyvenimą daugiavaikė šeima gali turėti tik tuomet, kai yra labai geros materialinės sąlygos. Dabar ne karo metas ar tie laikai, kai didelis mirtingumas ar sunkiai reguliuojamas nėštumas. Galima susiplanuoti optimaliausią vaikų skaičių.
Atsakyti
pati vaikučių neturiu, tačiau manau, kad diskusija ar verta turėti vaikų krizės metu iš principo - yra ydinga.taip - be abejo - žmogus yra racionalus ir planuojantis,mąstantis ir bijantis...krizių būtų ir nebūtų baubų.manau, kad vaiko gimimas kiekvienoje šeimoje turi būti pagrįstas abipuse meile, o ne materialiais išskaičiavimais. prisiminkime mūsų močiutes ar mamas, kurios apie pašalpas ar visokeriopą komfortą vaikų auginimo atžvilgiu - nelabai turėdavo ir ką galvot...ir darbai ir mokslai - viskas būdavo suderinama.meilė vienas kitam yra labai stiprus ir galingas užtaisas mūsų gyvenime.net neabejoju , kad ir krizės akivaizdoje...net ir tik tėveliui turint stabilias pajamas - galima drąsiai gimdyti, jeigu porai žmonių nestinga meilės.aš manau, kad vaikui reiklainga meilė ir nuoširdus rūpestis...o kokį mamytė žaislą...nupirko...kokios firmos...ar kokius šliaužtukus "prabangius" sugebėjo "suveikti" jau yra antraeiliai beprasmiai dalykai.

kaip sako Seneka:"jeigu ko nors bijai, prisimink, kad bijoti galima absoličiai visko."Kitaip tariant - ir nebijoti galima absoliučiai visko. smile.gif
aš už mamytes, kurios ir krizės akivaizdoje apsisprendžia gimdyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 17, 09:20)

Vat sutinku sitai nuomonei. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Una Li @ 2009 08 17, 00:28)
Kažin ar taip neatsakinga. Nėščiosios, kiek žinau atleisti negalima, todėl ji dirbs, o "sumažins" kurį (ą) nors kitą. Vėliau metus turės garantuotas pajamas, o jei įstatymai nepasikeis tai ir du. Gal tai kaip tik labai toliaregiška? Kita vertus niekada niekas negali garantuoti, kad nesusirgsi, netapsi invalide, vyras nežus avarijoj, taigi jei taip mąstyt, vaikų neverta turėt, nes gali papult į situaciją, kai bus labai sunku juos išlaikyt.

Niekas nesako,kad gali kas nors atsitikt...Aisq gali atsitikt viskas gyvenime.Bet sita sunki situacija yra dabar.Dabar yra krize.Ir labai neprotinga dabar susilaukt vaiko,nes dievas duoda...nesakau apie finansiskai aprupintas seimas.

O del nesciuju atleidimo..mama sake,kad priimt nori toki pataisima. g.gif viskas priklausis nuo darbdavio. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsataN<--: 17 rugpjūčio 2009 - 11:39
QUOTE(Dainyle @ 2009 08 17, 12:30)
pati vaikučių neturiu, tačiau manau, kad diskusija ar verta turėti vaikų krizės metu iš principo - yra ydinga.taip - be abejo - žmogus yra racionalus ir planuojantis,mąstantis ir bijantis...krizių būtų ir nebūtų baubų.manau, kad vaiko gimimas kiekvienoje šeimoje turi būti pagrįstas abipuse meile, o ne materialiais išskaičiavimais. prisiminkime mūsų močiutes ar mamas, kurios apie pašalpas ar visokeriopą komfortą vaikų auginimo atžvilgiu - nelabai turėdavo ir ką galvot...ir darbai ir mokslai - viskas būdavo suderinama.meilė vienas kitam yra labai stiprus ir galingas užtaisas mūsų gyvenime.net neabejoju , kad ir krizės akivaizdoje...net ir tik tėveliui turint stabilias pajamas - galima drąsiai gimdyti, jeigu porai žmonių nestinga meilės.aš manau, kad vaikui reiklainga meilė ir nuoširdus rūpestis...o kokį mamytė žaislą...nupirko...kokios firmos...ar kokius šliaužtukus "prabangius" sugebėjo "suveikti" jau yra antraeiliai beprasmiai dalykai.

kaip sako Seneka:"jeigu ko nors bijai, prisimink, kad bijoti galima absoličiai visko."Kitaip tariant - ir nebijoti galima absoliučiai visko. smile.gif
aš už mamytes, kurios ir krizės akivaizdoje apsisprendžia gimdyti  smile.gif

O man si nuomone priimtinesne ax.gif Aisku, kad galima visko bijoti..arba nebijoti nieko tongue.gif Turiu ir siokia tokia asmenine patirti..mano mama mane gimde dar tais laikais, kai apie joki legalu tupejima namuose su vaiku iki 3 metu nebuvo ne kalbos.ir gimde mane zinodama, jog augins viena.po 3 metu istekejo, gime brolis,kurio tetis mus paliko siam dar net nevaiksciojant.Ir uzaugom.Ir mokemes, po to dirbom, kurem savus gyvenimus.O pries 4 metus broli palaidojom.Nors likau mamos vienturte, bet visgi LIKAU. O juk ne vieno is musu ji galejo ir negimdyti-ir tais laikais buvo imanoma viska tyliai"susitvarkyti"-galejo ir ji laukti "geresniu laiku".
Aisku, nuo nelaimiu neapsaugotas ne vienas..Bet zinau, kad mano mamos sprendimas tuomet buvo teisingas-ji turi mane 4u.gif
Atsakyti
Manau vienareiksmisko atsakymo nera ir negali buti. Konkrecioje situacijoje - konkretus sprendimas ir tai niekada negali but garantuotas, kad sprendimas planuot vaikuti ar palaukt geresniu laiku bus teisingas.
Jei abu jauni, katik baige mokykla, norintys testi studijas, igyt isilavinima, ivertinus dabartine ekonomine situacija - gali ir neskubet su vaikuciais. Tie keli atideti metai gali tik isheiti i nauda - baigsi studijas, igysi darbo patirties, brandumo..
Kitokia situacija, jei tau netoli 30 metu... Tada tikrai jau laikas manau pagalvoti apie sheimos pagausejima... nes atidejus dar keliems metams, gali isvis tu vaikuciu nebesusilaukt...
Dar priklauso nuo planuojanciuju poreikiu ir tikslu gyvenime. As pastebejau, kad jei tevai jauni susilauke vaiku, tai ir ju vaikai jauni tampa tevais. Aisku yra ir isimciu.

Manau tik patys tevai, ivertine savo situacija ir galimybes, turi patys nuspresti kaip elgtis. Nes tai ju gyvenimas. Mes kiekvienas kasdien turim priimti didesnius ir mazesnius sprendimus, tiklsiai nezinodami iki ko tas sprendimas mus prives smile.gif

Atsakyti
Situacija iš šeimos narių tarpo. Pora vedę jau penkerius metus, abu trisdešimtmečiai. Per abu susidaro apie 2000-2200 Lt pajamų. Savo buto neturi, nes pabijojo imti paskolą prieš porą metų, o dabar, sumažėjus atlyginimams, džiaugiasi, kad nebrangiai mielą butą nuomuojasi. Abu labai nori vaikų, bet iš visų pusių jiems aiškinama, kad krizė, kad ne laikas. Iki dabar penkerius metus irgi buvo ne laikas - abu mokėsi, keliavo, etc. Ką jiems daryti, jūsų nuomone?
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2009 08 17, 11:23)
Situacija iš šeimos narių tarpo. Pora vedę jau penkerius metus, abu trisdešimtmečiai. Per abu susidaro apie 2000-2200 Lt pajamų. Savo buto neturi, nes pabijojo imti paskolą prieš porą metų, o dabar, sumažėjus atlyginimams, džiaugiasi, kad nebrangiai mielą butą nuomuojasi. Abu labai nori vaikų, bet iš visų pusių jiems aiškinama, kad krizė, kad ne laikas. Iki dabar penkerius metus irgi buvo ne laikas - abu mokėsi, keliavo, etc. Ką jiems daryti, jūsų nuomone?

Manau dauguma atveju visada atsiras bent viena priezastis, kad dar ne laikas.
Cia tik jiems patiems nusprest ar laukt geresniu laiku, ir rizikuot, kad sulaukus ju (o jei tokie dar neateis koki 10meti?) susilaukt vaikucio ( kai kuriais atvejais iskart pastoji tik panorejus, kitais tenka dar palaukt pora meteliu ar ilgiau.. ).
O jei veliau situacija bus tik blogesne? Gal atrodys, kad jau geriau butu anksciau susilauke, dabar jau butu vaikutis paauges - vis lengviau...
Nepazystu tu zmoniu, nezinau tilsliai kokia pas juos situacija, bet linkusi manyt, jei abu isilavine, mate pasaulio, tai ir gimus vaikuciui ras butu kaip isgyvent ir tryse...
Atsakyti
QUOTE(Nedulia @ 2009 08 17, 12:36)
Nepazystu tu zmoniu, nezinau tilsliai kokia pas juos situacija, bet linkusi manyt, jei abu isilavine, mate pasaulio, tai ir gimus vaikuciui ras butu kaip isgyvent ir tryse...

Ir man taip atrodo. Tik visuomenės spaudimas yra bjaurus reikalas: kai tuokėsi, prisimenu, visi aiškino, kad "užteks mokslų ir kelionių - reikia vaikus daryti", dabar visi aiškina, kad "ginkdie jokių vaikų - krizė". Nuoširdžiai tikiuosi, kad jie priims patį geriausią sprendimą ir aš būsiu laiminga teta biggrin.gif
Atsakyti