Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio planavimas ir krizė

kadangi radau sia teme tai prsidesiu su savo klausimu ax.gif

musu situacija tokia... man jau 27, vyrui jau virs 30, pries 2 metus susituokem. Na kaip ir pats laikas mastyti apie vaikucius g.gif abu labai norim, bet va krize eme ir pakiso koja.
zinoma, vaikelio neplanuojal tik tam, kad gaut is valstybes pasalpa, bet visgi tai yra gana svarbu, nes vaikelio kruopom nemaitinsim juk verysad.gif

bet va as labai ilgai mokiausi, po to dar keliavau ir dirbau uzsieni, kol 2009m. kovo men pradejau dirbti pagal terminuota darbo sutarti. Sutartis turejo baigtis metu pabaigoje ir buvo planuota, kad prates, bet va atsitiko taip, kad krize paliete imone ir dabar mano posta naukina - spali busiu bedarbe verysad.gif kai tokie vejai siaucia, jau dabar pradedu ieskoti darbo, bet perspektyvos liudnokos.

Ta mano klausimas butu toks, jei pastociau, ar priklausytu man kokia valstybes parama... ir kaip ji butu skaiciuojama??? dabar uzdirbu 3000LT blush2.gif
koks istatymas dabar reguliuoja motinystes pasalpas??? zinau, kad ji vis ruosiasi keisti, bet ar yra kazkoks limitas, kiek metu reikia pradirbti, ar priklauso pasalpa, jei motina pastojo, kai buvo bedarbe ir tt

tik is vyro atlyginimo pasispausdami galetume pragyventi, bet juk kai vaikelis jau namie taip norisi ji palepti, kazka grazenio nupirkti ir siai, siek tiek papildomo pinigeliu nepakenktu doh.gif
Atsakyti
Kai pagimdžiau, meilė šunims staiga nusirito į antrą vietą smile.gif

Manau, kad jei santykiai su vyru (draugu) geri - gimdyti smile.gif

badabum -pasižvalgykite skyrelyje Socialinių reikalų labirintuose, ten nemažai gerų patarėjų soc. klausimuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sat: 14 rugpjūčio 2009 - 20:15
QUOTE(zhilius @ 2009 08 05, 15:53)
Perduokit savo vyrui, kol bent del jusu ir savo ateities nera garantiju, tegu nesaudo "pilnom kulkom", Lietuvoj jau uztenka langu dauzytoju seimui.

blink.gif blink.gif
Atsakyti
Aš labai labai nori uantro vaiko, bet.......... vis atidedam tai geresniems laikams, baisu dėl rydienos.
Atsakyti
jei planuojamas, tai anksciau ar veliau nera didelio skirtumo
Atsakyti
Sakoma,jei dievas dave dantis,duos ir duonos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozele35 @ 2009 08 15, 19:01)
Sakoma,jei dievas dave dantis,duos ir duonos smile.gif

O jei kas nors dantis išmuš, ar tai Dievo ženklas, kad duonos tikėtis nebeverta?
Atsakyti
mes antra tik po krizes, jei paliks antrus metus. kitaip galbut apsiribosim tik vienu zuikiu verysad.gif ziuresim, kaip bus. o mintis apie dieva ir dantis-nesamone.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 15, 19:05)
O jei kas nors dantis išmuš, ar tai Dievo ženklas, kad duonos tikėtis nebeverta?

Ne, tai ženklas, kad duoną prieš valgant teks pamirkyt 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(INGirJANG @ 2009 08 13, 10:38)
O jus turite vaiku?

Nezinau, kol kas mums musu maziulis (jam greitai bus 1m) per menesi "kainuoja"  100lt tongue.gif  Zinoma, man pasiseke kad maitinu savo MP.

Neturiu vaiku,bet drauges turi ir sako ,kad sunku islaikyt tokiu laiku..aisq loveles kiekviena men.nepirksit,bet zaislu reik..

o vat del MP ,draugei baigesi jis po dvieju menesiu.reikejo misinelius pirkt..o brangoka..arbatytes nemazai kainuoja..o neduok dieve dar serga... sad.gif kas tada? geriau kolkas jo neturet.smile.gif cia mano nuomone.
Del pampersu,galima isvis vistyklus ,kaip senoveje turet..isvis pigu smile.gif bet,juk ne visi tinka. drauges vaikui betkokie netinka vaikui.perka Hagies..aisq jie nebrangus sake labai.bet vistiek . smile.gif gal as ir klistu,nes neturiiu pati vaiku..bet is pasakojimu tai sunku islaikyt ji smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 08 16, 12:13)
gal as ir klistu,nes neturiiu pati vaiku..bet is pasakojimu tai sunku islaikyt ji smile.gif  blush2.gif

Nežinau ką tai reiškia sunku. Ir ypač - dabar sunku. Tokiu atveju vaikų iš viso nereikia turėt, nes krizė gali prasidėt kai reikės leist vaiką į mokyklą ar pradėt studijas. Ir ką tada, sunaikint jį, kad išvengtum sunkumų? Todėl argumentuotai atrodo mamų nuomonė, kad maži vaikai esant krizei nėra problema, nes jų išlaikymas esmingai nepakeis šeimos finansinės situacijos, todėl nereiktų sukt sau galvos, kada planuot šeimos pagausėjimą - vaikus reikia gimdyt, kai mylite vienas kitą ir norite ta meile pasidalinti su į judu panašiu žmogučiu, stebėti jį augantį, mokyti jį gyvenimo išminties, lydėti jį džiaugsme ir sunkumuose, tada, kai nebeužtenka būt dviejų žmonių sąjunga, o norisi tapti šeima - vieta, kur atsiranda ir susiformuoja nauji žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 08 16, 13:54)
Nežinau ką tai reiškia sunku. Ir ypač - dabar sunku. Tokiu atveju vaikų iš viso nereikia turėt, nes krizė gali prasidėt kai reikės leist vaiką į mokyklą ar pradėt studijas. Ir ką tada, sunaikint jį, kad išvengtum sunkumų? Todėl argumentuotai atrodo mamų nuomonė, kad maži vaikai esant krizei nėra problema, nes jų išlaikymas esmingai nepakeis šeimos finansinės situacijos, todėl nereiktų sukt sau galvos, kada planuot šeimos pagausėjimą - vaikus reikia gimdyt, kai mylite vienas kitą ir norite ta meile pasidalinti su į judu panašiu žmogučiu, stebėti jį augantį, mokyti jį gyvenimo išminties, lydėti jį džiaugsme ir sunkumuose, tada, kai nebeužtenka būt dviejų žmonių sąjunga, o norisi tapti šeima - vieta, kur atsiranda ir susiformuoja nauji žmonės.

100 procentų pritariu šiai nuomonei, gausesnėj šeimoje ir vaikai draugiškesni užauga, ne tokie savanaudžiai. Su vyru sukūrę šeimą 10 metų, turime du vaikus 9 ir 6 metų, šiuo metu laukiuosi trečio, nors tikrai neesam turtuoliai, esam vidutiniokai, bet vaikai visi planuoti.
Atsakyti