Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio planavimas ir krizė

QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 11:42)
Gyvenima kenciu, vaiku nelabai.

QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 14:50)

As vaiku neplanuoju.

na tai va, neplanuojate, nes nekenčiate jų, o ne vien todėl, kad kilniaširdiškai "gelbėtumėt pasaulio ekologiją" ar labai kentėtumėt nuo krizės.. cool.gif tai kam apie tai skiesti..
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 08 12, 15:10)
na tai va, neplanuojate, nes nekenčiate jų, o ne vien todėl, kad kilniaširdiškai "gelbėtumėt pasaulio ekologiją" ar labai kentėtumėt nuo krizės..  cool.gif  tai kam apie tai skiesti..

Ar jus bent zinote su kuo yra valgomas sarkazmas?
Atsakyti
QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 15:20)
Ar jus bent zinote su kuo yra valgomas sarkazmas?

O jūs įsitikinęs, kad žinote kas yra sarkazmas biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 08 12, 15:44)
O jūs įsitikinęs, kad žinote kas yra sarkazmas biggrin.gif ?

Isitikines, neisitikines, sarkazmas ar ironija nu koks bl skirtumas, neber apie ka rasyt? Smailika koki vietoj posto geriau imeskit i netrinkit klaviaturos.
Atsakyti
Truputi finansinio aiksumo vaiko auginimo etape iki 2 metu 4u.gif

1. Jei vaikiuka maitinsite savo pienuku, tai realiai, vaiko auginimui per men iki 6 men uzteks ir 100 lt. Geresni pampersai apie 40 lt reikia 2pok. Taigi 80 lt. 20lt priskirkime kt islaidoms.
2. Nuo 6men galima primaitineti. Manau bulves, morkos, o buoliai, ir visokios kruopienes tikrai brangiai nekainuoja, taigi vaikiuko maistui iseis tikrai gana nebrangiai mirksiukas.gif
3. Nuo 1 m, vaikiuka valgo viska ka ir suauges zmogus, taigi, maistas brangiai nekainuoja, o be to jau galima bandyti ir ant puoduko sodinti, mazinant islaidas pampersams.
4. Rubeliai, irgi brangiai nekainuoja jei pirksite "padevetu parduotuvese". As rubus savo vaikams, visada perku is ten, nes jie buna geros kokybes, ir nenunesioti, oroginalus 4u.gif
5. Zaislu savo antram vaikiukui bnebeperku, nes tokiems maziukams idomiausia aplinka. Be to dazniausiai zaislu pridovanoja visokios mociutes ir drtaugai eidami i svecius biggrin.gif

Taigi, realiai, paskaiciavus vaiko auginimas iki 7m tikrai brangiai nekainuoja 4u.gif

Manau, kad visos islaidos isauga kai vaikas pradeda lankyti mokykla, burelius, taciau juk kol vaikiukui sueis 7 metai, tai jau ir visokios krizes praeis.
Papildyta:
Beje, i idomu, kas ieina i mineta savoka VISKAS: "vaikiukui VISKA nupirkti"? Kas 2 metuku bamblui yra VISKAS???
Atsakyti
Jei tikrai norite abu, tai turekite, na reikia gi ju, reikia.
Pas mane ir biologinis laikrodukas pradejo tikseti, bet negalim sau to leisti, nes na neuztenka tu keliu litu per men, ir iki 7 metu, o kodel neparaset minus mamos atlyginimas.Taigi, kad ir labai norisi, bet ziuriu i padeti blaiviai.
Gerai, as atlyginimo nebegausiu, bet kazkuri tai laika gausiu motinystes pinigelius, o kas paskui, kai pinigeliai baigsis, darbas mano pamaininis, turiu samdyti aukle, nes seneliu nera, vyras dirba ilgas valandas.
Taip, kad aisku prie didelio noro galetumeme, bet velgi baime, o jei vyras neteks darbo, ar man nebebus kur gryzti, na zodziu, daug visokiu bet.
Zodziu, kol kas teks tenkintis mano dvejais dziaugsmais, kurie jau dideli, ir stengtis, kad jiems ateityje ko netruktu.
Atsakyti
QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 17:20)
Isitikines, neisitikines, sarkazmas ar ironija nu koks bl skirtumas, neber apie ka rasyt? Smailika koki vietoj posto geriau imeskit i netrinkit klaviaturos.

stupid.gif thumb_yello.gif .
Atsakyti
butent del tos krizes mano vyras ir padejo laikina taska, neva, kol ji baigsis. bet po truputi vis lenkiu ji savo pusen, motyvuodama, kad milijonu nereikia. na, gal ju daugiau reikes leidziant i mokslus ar pan, bet auginant mazus, tikrai is pirmo patirties zinau, nereikia. nenoriu didelio metu skirtumo, ir manau kitais metais turesiu, netgi jei reiktu gudraut, nors nesazininga taip butu.............
Atsakyti
As vaikus myliu ir kenciu...bet neuzka dbr jo nedaryciau.Pati galiu iskrist is darbo..MB gali t.p. dar ir ant kupros vaikas ... is ko maitinciau?
Kazkas cia raso,kol mazas vaikas mazai pinigu reik... tad paskaiciuokit brangioji dar karta..kokios islaidos bus. Juk savo pienu nemaitinsit iki dvieju metu,t.p. iskart nesodinsit i tualeta....ir daug daug kitu dalyku..ar savo lovoje guldysit miegot,liulkos,zaislu,drabuziu nepirksit...o jie greit auga...ir daug kitu islaidu.cia jums ne chichanki chachanki.
Tik atrodo,kad nieko nereik.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsataN<--: 12 rugpjūčio 2009 - 21:59
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 08 12, 22:58)
As vaikus myliu ir kenciu...bet neuzka dbr jo nedaryciau.Pati galiu iskrist is darbo..MB gali t.p. dar ir ant kupros vaikas ... is ko maitinciau?
Kazkas cia raso,kol mazas vaikas mazai pinigu reik... tad paskaiciuokit brangioji dar karta..kokios islaidos bus. Juk savo pienu  nemaitinsit iki dvieju metu,t.p. iskart nesodinsit i tualeta....ir daug daug kitu dalyku..ar savo lovoje guldysit miegot,liulkos,zaislu,drabuziu nepirksit...o jie greit auga...ir daug kitu islaidu.cia jums ne chichanki chachanki.

O jus turite vaiku?

Kadangi esu 2vaikau mama, tikrai labai atsakingai galiu pareiksti, kad mazam vaikui, bent jau iki 2m, tikrai islaidos nera dideles. Kaip jau ir minejau, jei kudikis maitinamas MP, pagrindines islaidos eina ant pampersu. Mes per menesi ant ju isleidziame 80 lt(2pok), taciau juk galima nepirkti huggies pampersu, yra zymiai pigesniu mirksiukas.gif
Maitina MP vaikus ir iki 2m, taciau vaiko iki 2m papildomas maistas tikrai nera imantrus, kruopienes, darzovienes brangiai nekainuoja biggrin.gif

O tokius daiktus kaip lovyte, galima ir po truputi iki vaiko gimimo nusipirkti.
Zaislu pikrti tikrai neapsimoka, nes paprastai idomiausi zaislai kaip taisykle buna visokie puodai, paprastas popierius ir tt. o geriausia tai aplinkos tyrinejimas ir komodu rausimas bigsmile.gif

Nezinau, kol kas mums musu maziulis (jam greitai bus 1m) per menesi "kainuoja" 100lt tongue.gif Zinoma, man pasiseke kad maitinu savo MP.
Atsakyti
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 08 12, 23:58)
Kazkas cia raso,kol mazas vaikas mazai pinigu reik... tad paskaiciuokit brangioji dar karta..kokios islaidos bus. Juk savo pienu  nemaitinsit iki dvieju metu,t.p. iskart nesodinsit i tualeta....ir daug daug kitu dalyku..ar savo lovoje guldysit miegot,liulkos,zaislu,drabuziu nepirksit...o jie greit auga...ir daug kitu islaidu.cia jums ne chichanki chachanki.

nu man irgi uzkliuvo tas postas, nu noreciau paziureti kaip vaikas uz tokius pinigus auginamas iki 7 metu.... vargsas vaikas. kad ir kudikiui, jam reikia gerokai daugiau nei pienelis, kur higienos reikmenys? kur vezimai, loveles, kedutes i masina, del devetu drabuziu sutinku, bet si ta vistiek noresis naujo nupirkti...... vaikiukas augs tai kur visoss sultytes tyreles? kur zaislai kuriu ugtelejusiam vaikui jau tikrai reikes. o jeigu dar ne vienas vaikas seimoj???? mano sesuotris augina, kad ir mazuciukai buvo, bet yra skirtumas kur pirkti viena banana ir kur tris. ir lygiai tas pats visur!!!!
o jeigu dar su pieneliu problemos???? prasideda misinukai, ir pacio pigiausio turbut niekas nenori pirkti.... nugi dar yra milijonai dalyku kuriu reikes.

nzn, as vaiku dar nenoriu, nors tarp kitko maza mamyciuka namuose turiu. t.y. 2 menesiu šunelis, ir jau sitas pukuotis man tikrai nemazai kainuoja, ziasliukai skaniukai ir vizitai pas veta t.t. tai itariu kiek vaikas kainuotu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 08 13, 10:41)
nu man irgi uzkliuvo tas postas, nu noreciau paziureti kaip vaikas uz tokius pinigus auginamas iki 7 metu.... vargsas vaikas. kad ir kudikiui, jam reikia gerokai daugiau nei pienelis, kur higienos reikmenys? kur vezimai, loveles, kedutes i masina, del devetu drabuziu sutinku, bet si ta vistiek noresis naujo nupirkti...... vaikiukas augs tai kur visoss sultytes tyreles? kur zaislai kuriu ugtelejusiam vaikui jau tikrai reikes. o jeigu dar ne vienas vaikas seimoj???? mano sesuotris augina, kad ir mazuciukai buvo, bet yra skirtumas kur pirkti viena banana ir kur tris. ir lygiai tas pats visur!!!!
o jeigu dar su pieneliu problemos???? prasideda misinukai, ir pacio pigiausio turbut niekas nenori pirkti.... nugi dar yra milijonai dalyku kuriu reikes.

nzn, as vaiku dar nenoriu, nors tarp kitko maza mamyciuka namuose turiu. t.y. 2 menesiu šunelis, ir jau sitas pukuotis man tikrai nemazai kainuoja, ziasliukai skaniukai ir vizitai pas veta t.t. tai itariu kiek vaikas kainuotu  doh.gif

Vezimai, loveles, kedutes, juk perkami ne kas menesi???? Tokius dalykus galima pasitaupius susipirkti po truputi doh.gif biggrin.gif O ir tie ne milijonai kainuoja, galima labai puikiu padevetu dalyku nusipirkti ir SM biggrin.gif
Sakote sultytes, tyreles.... Zinoma visada yra paprsaciau nueiti i parduotuve ir nusipirkti gatava produkta, nei isvirti savo kudikiui kompotuko, ar paciam su blenderiu sumalti ir padaryti tyrele doh.gif biggrin.gif
Sakote ziaslai ugtelejusiam vaikui biggrin.gif Mano 5 m vaikui, geriausias zaislas kompiuteris doh.gif biggrin.gif

Atsakyti