Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio planavimas ir krizė

QUOTE(zhilius @ 2009 08 05, 16:53)
Nesuprantu uzmoju dirbinti vaikus, kai net nesi garantuotas del savo subines...

nu zinoma, tai gal geriau palaukim geresniu laiku (dar nezinia kada jie ateis, o gal ir nesulauksi...) ir tada bandykim kazka gaminti, kai jau nebebus galimybiu???
o jeigu nieko neplanuoji, bet mazylis beldziasi? oi, atsiprasau mazyli, dabar krize, negalesim taves auginti....
mes gyvenam nuomojamame bute, nuo algos iki algos (plius dar jos veluoja). ir stai, uzkibo 4u.gif . ir as tuo labai dziaugiuosi, nes tikrai nezadu laukti kol man bus virs 30, kai bus isvis sunku pastoti. nes nuo pat paauglystes visokiu problemeliu turejau, pastoviai pas gine vazinedavau, ir dabar netgi pastojusiai teko iskart biuleteni tris savaites praguleti, nes kazkas negerai daresi verysad.gif .
todel siulau visoms ivertinti, kokios vertybes jums yra svarbesnes. nes jei dabar nuspresite vienaip, veliau viska pakeisti gali buti jau per velu.
Atsakyti
QUOTE(tirida @ 2009 08 06, 11:23)
nu zinoma, tai gal geriau palaukim geresniu laiku (dar nezinia kada jie ateis, o gal ir nesulauksi...) ir tada bandykim kazka gaminti, kai jau nebebus galimybiu???
o jeigu nieko neplanuoji, bet mazylis beldziasi? oi, atsiprasau mazyli, dabar krize, negalesim taves auginti....
mes gyvenam nuomojamame bute, nuo algos iki algos (plius dar jos veluoja). ir stai, uzkibo 4u.gif . ir as tuo labai dziaugiuosi, nes tikrai nezadu laukti kol man bus virs 30, kai bus isvis sunku pastoti. nes nuo pat paauglystes visokiu problemeliu turejau, pastoviai pas gine vazinedavau, ir dabar netgi pastojusiai teko iskart biuleteni tris savaites praguleti, nes kazkas negerai daresi verysad.gif .
todel siulau visoms ivertinti, kokios vertybes jums yra svarbesnes. nes jei dabar nuspresite vienaip, veliau viska pakeisti gali buti jau per velu.

o kokie jusu spejimai, kada ta krize baigsis?
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 08 05, 18:27)
o taip, vos prieš pora metų laaabai daug žmonių jautėsi laaabai garantuoti finansiškai..  o kas dabar.. cool.gif

Tureti darba ir paskola bustui, tai dar nera jokia finansinio uznugario garantija, kas turejo daugiau, smarkiai nesiskundzia ir dabar.

QUOTE(tirida @ 2009 08 06, 11:23)

Tema apie planavima, o ne apie shara.
Atsakyti
Davė Dievas dantis, duos ir duonos.. Reikia tik noro, pastangų ir tikrai ir tėveliai bus pavalgę ir mažylis aprūpintas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Melisandra @ 2009 08 06, 14:31)
Davė Dievas dantis, duos ir duonos.. Reikia tik noro, pastangų ir tikrai ir tėveliai bus pavalgę ir mažylis aprūpintas ax.gif

Deja, ne visada šis posakis pasitvirtina.
Atsakyti
QUOTE(Melisandra @ 2009 08 06, 14:31)
Davė Dievas dantis, duos ir duonos..

Buna kartais, kad ne tik neduoda duonos, bet dar ir i dantis duoda.
Atsakyti
O aš girdėjau pasakymų, kad kaip tik krizė - tinkamiausias laikas gimdyti ir auginti vaikus smile.gif Dalinai sutikčiau su tuo. Ypač jei iki tol alga normali buvo, tai gausi tą pašalpą juk.
Atsakyti
Tik gimdyti ir gimdyti, niekam nerupi, kad gimstamumo mazejimas butu 20 kartu efektingesnis gelbejant pasaulio ekologija, nei bet kuri kita priemone.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2009 08 06, 15:22)
O aš girdėjau pasakymų, kad kaip tik krizė - tinkamiausias laikas gimdyti ir auginti vaikus smile.gif Dalinai sutikčiau su tuo. Ypač jei iki tol alga normali buvo, tai gausi tą pašalpą juk.

O jei valstybė neturi iš ko tas pašalpas mokėti? g.gif
Atsakyti
geras klausimas, atsakymo ieškau ir pati, daug už ir prieš, kol kas sprendimo jokio.
Atsakyti
QUOTE(-Mylia- @ 2009 08 07, 13:10)
O jei valstybė neturi iš ko tas pašalpas mokėti?  g.gif

Hm.. na kol kas kiek žinau moka dar g.gif kaip paskui bus, velnias žino
Atsakyti
Sunku ka ir patarti. Pamenu, kai pagimdziau pries 15 metu patekom i savo asmenine finansine krize. Suzinojau kas tas yra badas ir ka reiskia su vaiku ant ranku sedeti ir nezinoti, ar turesi rytoj valgyt. Skolas uzsiauginom ir nesimate jokiu prosvaisciu ateityje (as vaika auginau, gaudavau po 50 lt/men, vyras leido sau nedirbti, nes buvo meninykas). Ir ka, isgyvenom, nenumirem, bulves bevalgydami puse metu. Dabar kai pagalvoju, daug ko mane ismoke tas laikotarpis, pazinau tamsiaja gyvenimo puse. Jeigu galeciau ka nors pakeisti praeityje, gal ir rasciau ka, bet tikrai sutikciau vel ta pati isgyventi ir tureti vaika, negu tureti pilnas lekstes ir jo netureti. Tai tokie tai mano komentarai.
Atsakyti