Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio planavimas ir krizė

QUOTE(ieva2 @ 2010 01 19, 17:32)
Gal netiesogiai. Va ir pati uzsiminei, kad grisi i darba, padirbesi, kad gera pasalpa gautum ... As puikiai suprantu, kad vaiko tik grynu oru ir vandeniu is balos neuzauginsi, ir beje, tikrai gerbiu tokias kaip tu, kurios galvoja apie vaiko gerove, dar jam net neuzsimezgus. Tai yra nuostabu 4u.gif
Bet gimsta ir netyciuku. Kai neplanavai - o turi biggrin.gif
Tai arba seimos vyrai turi daugiau dirbti, arba ...  Vat koks kitas variantas, jei tas tevas pasikark/nusisauk neuzdirba tiek, kad gyvenimas kokybiskas ar bent jau be bado butu?
Papildyta:

Ir per TV kai rodo jaunas seimas, tai vis ant liezuvio galo ''planavau'', o ka dabar daryt?
As manau, kad negalima  is anksto planuot  kur isleist negauto pelno schmoll.gif

man nebutina gera pasalpa. man reikia tiek, kiek galiu uzdirbti. mums to beveik pakanka.
netyciukas butu-valio, vadinasi, taip turejo buti.
bet jei as kol kas galiu rinktis-laukti ar ne, as lauksiu. nenoriu nescia buti ir jaudintis del visko. nea.
Atsakyti
QUOTE(ieva2 @ 2010 01 19, 15:48)

Tai kad pati valstybe suskirste i kastas dar negimusius vaikus.
O kaip mus augino? Tetis dirba, mama iseina dekretiniu. Mamos gaudavo po 35 rublius, atrodo, 1 metus. Paskui dar puse metu galejo namie vaikeli augint, bet jau nieko nemokedavo valstybe. Paskui imdavo eilines atostogas tetis, mociute, kita mociute, senelis. Na ir mazdaug 2 metuku - zygiavom i darza.
Ir nemazejo gimstamumas. Ir mamos nesipese, kuri daugiau is valstybes nuples, kuri gudresne. Ir pensininkai mamu nepuole.
O dabar tapo svarbiausia: kiek GAUS mama?

mano bendraamzius kitaip augino, ejom dauguma i darzeli nuo 1m, o kai kurie nuo 6 men, mamos gaudavo iki 1m 0 pajamu , seima pilnai islaikydavo tevelis, jei vienisa mama, tai gaudavo 5rubliukus per men.
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2010 01 20, 12:50)
mano bendraamzius kitaip augino, ejom dauguma i darzeli nuo 1m, o kai kurie nuo 6 men, mamos gaudavo iki 1m 0 pajamu , seima pilnai islaikydavo tevelis, jei vienisa mama, tai gaudavo 5rubliukus per men.

ar tai gerai? g.gif
mano pazistamu du vaikuciai sudege tada, nes buvo palikti vieni namie, teveliai turejo dirbti. trumpam paliko...
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 01 20, 11:52)
ar tai gerai? g.gif
mano pazistamu du vaikuciai sudege tada, nes buvo palikti vieni namie, teveliai turejo dirbti. trumpam paliko...

toks vaizdas, kad dabar vaikai pro langus neiskrenta ir nesudega g.gif
Pazistama gyvena Belgijoje, tai jos mazytei jau bus 3men, tai reikia jau jai grizt i darba, nes kitaip nieks nelaikys jos, o ka daryt samdys aukle ir eis i darbeli.

Siaip ir musu mamytes, kai kurios irgi nesedi ilgai, aukles samdo ir turbut kazkur nelegaliai isidarbina g.gif gauna ir ismokas ir atlyginima
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2010 01 20, 13:06)
toks vaizdas, kad dabar vaikai pro langus neiskrenta ir nesudega  g.gif
Pazistama gyvena Belgijoje, tai jos mazytei jau bus 3men, tai reikia jau jai grizt i darba, nes kitaip nieks nelaikys jos, o ka daryt samdys aukle ir eis i darbeli.

Siaip ir musu mamytes, kai kurios irgi nesedi ilgai, aukles samdo ir turbut kazkur nelegaliai isidarbina  g.gif gauna ir ismokas ir atlyginima

na, kol LT zmones isgales aukles samdytis is savo algeliu, praeis daug laiko... kol isteigs lopselius kudikiams-dar daugiau laiko praeis.
as galeciau jau dabar dirbti, mano toks darbas, kad galiu derinti laika , po kelias valandas, ir mokescius mokeciau valstybei. bet man neleidzia.
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 01 20, 12:10)
na, kol LT zmones isgales aukles samdytis is savo algeliu, praeis daug laiko... kol isteigs lopselius kudikiams-dar daugiau laiko praeis.
as galeciau jau dabar dirbti, mano toks darbas, kad galiu derinti laika , po kelias valandas, ir mokescius mokeciau valstybei. bet man neleidzia.

cia didziausia nesamone, pati susiduriau dirbau uz kita zmogu, darbas pas mane toks, kad as galiu namuose dirbti, retkarciais tik i ofisa uzvaziuodavau su vaiku smile.gif, dirbau iki paskutines minutes pries vaziuojant i lgonine gimdyt vyrui daviau nurodymus ka daryt ir kaip kol as savaite busiu ligonineje smile.gif , o realiai galetu valstybe leist mamytems dirbt jei salygos leidzia ir moket toliau mokescius
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2010 01 20, 13:28)
cia didziausia nesamone, pati susiduriau dirbau uz kita zmogu, darbas pas mane toks, kad as galiu namuose dirbti, retkarciais tik i ofisa uzvaziuodavau su vaiku  smile.gif, dirbau iki paskutines minutes pries vaziuojant i lgonine gimdyt vyrui daviau nurodymus ka daryt ir kaip kol as savaite busiu ligonineje  smile.gif , o realiai galetu valstybe leist mamytems dirbt jei salygos leidzia ir moket toliau mokescius

tai vat. o dabar-deklaruosiu, kad dirbu, atims ir tuos paskutinius. todel mamos kurios gali dirba po pernyksciais lapais pasislepusios.
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 01 20, 12:52)
ar tai gerai? g.gif

Aga, pamenu viena likusi visas mamos sukneles issimatuodavau, visa kondensuota piena isvalgydavau, todel greit dantukai isbyrejo rolleyes.gif , sese nei brolio neturejau, tad kalbedavausi su savo meskiuku rudziuku , mama su teciu labai pykdavosi, kai tai darydavo, as su tute po stalu slepdavausi... kai mano gyvenime ju nebeliko, vaikyste tesesi pas mociute, o ten pievos, pievos...daug geliu...tada prasidejo nerupestinga ir grazi vaikyste.
Atsakyti
QUOTE(te verde @ 2010 01 20, 13:38)
Aga, pamenu viena likusi visas mamos sukneles issimatuodavau, visa kondensuota piena isvalgydavau, todel greit dantukai isbyrejo  rolleyes.gif , sese nei brolio neturejau, tad kalbedavausi su savo meskiuku rudziuku , mama su teciu labai pykdavosi, kai tai darydavo, as su tute po stalu slepdavausi... kai mano gyvenime ju nebeliko, vaikyste tesesi pas mociute, o ten pievos, pievos...daug geliu...tada prasidejo nerupestinga ir grazi vaikyste.

gerai, kad mociute buvo. o tai butu pievos lopsely su apsisnarglejusiais zuikiais...
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 01 20, 13:52)
gerai, kad mociute buvo. o tai butu pievos lopsely su apsisnarglejusiais zuikiais...

Jei ne ji, siandien negyvenciau kaip gyvenu. drinks_cheers.gif

EVO, sutinku, tikrai galetu leisti, butu idealu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
jei tu tikrai zinai,kad po 2-3 metu tavo gyvenime kazkas pasikeis i geraja puse, tada gal?/ g.gif ir galima palaukti su vaikeliu.o jeigu jokiu pasikeitimu nesimato, tada pirmyn nestuke.gif ...ir dar, mes planuojam, o Dievas isdelios kada laikas vaikui....Vaikai patys pasirenka ateimo laika, ir tai tikrai labai smagu 4u.gif okrize-tai laikinas dalykas, o vaikutis -visam gyvenimui!!!o nemanai, kad krize gali uzsites dar10metu, ar ne pervelu tada bus gymdyt?? atsiseskit ir realiai apmastykit savo dabartine situacija
Atsakyti
vaiko "planavimas" jau yra krize.
Boba, kuri gimdo pagal "plana" yra pati baisiausia XXI amziaus krize..
Atsakyti