Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio planavimas ir krizė

4u.gif Aš vis MB zyziau, kad noriu vaikelio..o jis : "dar nelaikas..nėra tam sąlygų". bet prieš kelis mėnesius pats pasakė, kad jau nori..tikriaiusiai jau pasijautė galintis būt atsakingas ne tik už save ir nesvarbu, kad krizė. prisideda prie Taistės , kad pirmaisiais metais vaikas nereikalauja daug išlaidų.
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2010 01 15, 15:51)
4u.gif  Aš vis MB zyziau, kad noriu vaikelio..o jis : "dar nelaikas..nėra tam sąlygų". bet prieš kelis mėnesius pats pasakė, kad jau nori..tikriaiusiai jau pasijautė galintis būt atsakingas ne tik už save ir nesvarbu, kad krizė. prisideda prie Taistės , kad pirmaisiais metais vaikas nereikalauja daug išlaidų.

Na kaip čia pasakius... Vien kiek kraitelį supirkti kainuoja... smile.gif
Bet šiaip sutinku, taip visą gyvenimą gali laukti kada bus jau tas laikas...
Bet būtent šiuo metu mes susilaikome nuo planavimo ax.gif Nes šiandien dirbi, ryt jau gali būti be darbo, tai baisoka... unsure.gif
Atsakyti
Vienas protingas zmogus yra man pasakes kol tas vaikas uzaugs bus n.... tu kriziu taip kad jei jau galvojat kad reikia vaiko tai ir reikia konstruoti vaikiuka, ns paskui gali buti per velu.
Atsakyti
mes laukiam, kol praeis krize.
nesamone, kad pirmais metais vaikas "kainuoja nebrangiai". na, nebent yra kraitelis sudovanotas, auginsite su palom, turesite pieno pacios. tada taip.
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 01 16, 10:24)
mes laukiam, kol praeis krize.
nesamone, kad pirmais metais vaikas "kainuoja nebrangiai". na, nebent yra kraitelis sudovanotas, auginsite su palom, turesite pieno pacios. tada taip.

drinks_cheers.gif
man niekas nieko nedovanojo, as pati pieno neturejau, vidutiniskai 500lt, o kai kada ir daugiau vaikui isleisdavau kas menesi.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2010 01 14, 18:09)
Pasakykit man, kad ant Lietuvėlės nebuvo krizės per paskutinius 1000 metų? Karai, marai, emigracijos, badmečiai - išgyveno kažkaip. Vieni mirė, kiti gimė. Neskaičiavo - po 12, 16 augino ir pamaitindavo kažkaip. Ką Dievas davė, tą ir gimdė. Užtat tauta išliko. Iš stipriausiųjų. Nes galėjo vykti natūrali atranka.
Dabar gi - oi, krizė. Negalėsiu savo vienturtėliui itališkų batukų nupirkt ar mp3 ar dar ko. Kaip reikės užaugint be viso šito  doh.gif  Kaip galima gimdyt antrą, jei vienam negaliu visų pasaulio naujovių supirkt  doh.gif
Gi vaikeliui iš materialių išteklių reikia stebėtinai mažai. Svarbiausia - meilė ir šeimos darna. O tą galima ir per giliausią krizę susikurt.

O jei jau tokia prasta materialinė padėtis šviečiasi - visvien mąstysit, ką daryt. Nesėdėsit gi ant asfalto kad ir dviese, ar su vienu vaiku. Visi kažkaip išgyveno, išgyvens ir jūsų šeima. Ir ten, kur atsiranda duonos trims, atsiras ir keturiems. Beje, kuo didesnis maisto kiekis gaminamas vienu kartu, tuo mažesnė vienos porcijos savikaina.  Neskaičiavot? Pabandykit ir įsitikinsit  bigsmile.gif

O taip seniau augdavo duzinas vaiku ir jie uzaugdavo. Bet kaip uzaugdavo? Vaikystes nerasta, nes vaikai dirbdavo, dirbdavo ir dirbdavo...Ar jie mate ka nors? Nieko! Aisku vaikai ir afrikoj auga... Ir nemanau kad apie prabanga eina kalba. Kalba eina apie KOKYBISKA gyvenima. Mano kleckute dar tik darzelinuke, bet oi kainuoja... Norisi vaika ir i spektakliuka karts nuo karto nuvesti, norisi ir zoologijos sodu aplankyti ir pan. Galiausiai namuose su vaiku irgi uzsiimti reikia. Piestukai, plastelinai, dazai, lavinamieji zaisliukai. Oi kai susideda ir kerta per pinigine.... Paskutine pirkta pasaku knygute kainavo... 51LT. Be vaiko lavinimo, vaika reikia pagaliau ir aprengti. Na vasarinius rubus galima pirkti ir padevetuose. Bet saltojo sezono rubu tikrai nepirksiu bet kokiu. Priperka visokiu pigiu, prirengia taip, kad vargsas mazulis vaikas vos pajudeti gali. Dabar lauke -10, mano mazei i lauka uztenka: plonu vilnoniu apatiniu, vilnonio kombizoniuko ir laukinio kombinzono. Bet tai kainuoja. O vaikui augant islaidos tik dideja, nes atsiranda pomegiai.
O ar daug darnos seimoje, kuria kamuoja nepriteklius ir neuztikrinti del sekancio menesio pajamu? Krizes ateina ir praeina. Bet paleisti vaika i pasauli, kuomet tu nezinai, ar turesi pajamas po puses metu, tai jau atsakomybes trukumas.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2010 01 16, 11:27)
O taip seniau augdavo duzinas vaiku ir jie uzaugdavo. Bet kaip uzaugdavo? Vaikystes nerasta, nes vaikai dirbdavo, dirbdavo ir dirbdavo...Ar jie mate ka nors? Nieko!  Aisku vaikai ir afrikoj auga... Ir nemanau kad apie prabanga eina kalba. Kalba eina apie KOKYBISKA gyvenima. Mano kleckute dar tik darzelinuke, bet oi kainuoja... Norisi vaika ir i spektakliuka karts nuo karto nuvesti, norisi ir zoologijos sodu aplankyti ir pan. Galiausiai namuose su vaiku irgi uzsiimti reikia. Piestukai, plastelinai, dazai, lavinamieji zaisliukai. Oi kai susideda ir kerta per pinigine.... Paskutine pirkta pasaku knygute kainavo... 51LT. Be vaiko lavinimo, vaika reikia pagaliau ir aprengti. Na vasarinius rubus galima pirkti ir padevetuose. Bet saltojo sezono rubu tikrai nepirksiu bet kokiu. Priperka visokiu  pigiu, prirengia taip, kad vargsas mazulis vaikas vos pajudeti gali. Dabar lauke -10, mano mazei i lauka uztenka: plonu vilnoniu apatiniu, vilnonio kombizoniuko ir laukinio kombinzono. Bet tai kainuoja. O vaikui augant islaidos tik dideja, nes atsiranda pomegiai.
O ar daug darnos seimoje, kuria kamuoja nepriteklius ir neuztikrinti del sekancio menesio pajamu? Krizes ateina ir praeina. Bet paleisti vaika i pasauli, kuomet tu nezinai, ar turesi pajamas po puses metu, tai jau atsakomybes trukumas.

drinks_cheers.gif MB taip pat sako-nesu tikras ar darba dar turesiu, kas tada?
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 01 16, 09:37)
drinks_cheers.gif MB taip pat sako-nesu tikras ar darba dar turesiu, kas tada?

..O AS MANAU, KAD DABAR PATS LAIKAS EITI DEKRETINIU, NES NZ, AR TURESI DARBA RYT AR NE......
BET TURESI SOC GARANTIJAS....
O JEI DIEVAS DAVE VAIKELI-DUOS IR DUONOS..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(agota.gina @ 2010 01 16, 09:14)
..O AS MANAU, KAD DABAR PATS LAIKAS EITI DEKRETINIU, NES NZ, AR TURESI DARBA RYT AR NE......
BET TURESI SOC GARANTIJAS....
O JEI DIEVAS DAVE VAIKELI-DUOS IR DUONOS..... g.gif

Jo... Lietuvoj visi gudrus ismelzti valstybe...
O tas mistinis dievulis buna kad ir uzmirsta ta duonele padalinti. As netikiu jokiais mistiniais dietukais.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2010 01 16, 12:12)
Jo... Lietuvoj visi gudrus ismelzti valstybe...
O tas mistinis dievulis buna kad ir uzmirsta ta duonele padalinti. As netikiu jokiais mistiniais dietukais.

Zinai Tosk....ka tu vadini ISMELZTI VALSTYBE????? Jeigu tu melzi, tai tavo nuomone, o Lt bus dar N kriziu...belaukdama pasensi, ir nesulauksi vaiku.... pamastyk....
Atsakyti
QUOTE(blumchen @ 2010 01 16, 09:53)
drinks_cheers.gif
man niekas nieko nedovanojo, as pati pieno neturejau, vidutiniskai 500lt, o kai kada ir daugiau vaikui isleisdavau kas menesi.

Ka pirkote kiekviena menesi, jei ne paslaptis? 4u.gif
Atsakyti
Nezinau, apie ka cia jus visi kalbat blush2.gif ..mes ne vieno nesuplanavom, o turim tris ir gyvenam puikiai mirksiukas.gif , atvirksciai, nezinau, ar turetume tai, ka turime dabar, jei na vaikai, gal taip ir tupetume vienam kambary, belaukdami, kol geresni laikai ateis lotuliukas.gif
Atsakyti