Visiškai sutinku, kad kokybė ir menas yra skirtingi dalykai. Dėl to gera technika savaime gali pagerinti kokybę, bet ne fotografijų meninę vertę. Jei vestuvinių fotografijų kokybei kelsim meninius kriterijus (kompozicija, išraiška... ), tai jau bus bent susiję dalykai. Jei surikiuotos grupinės foto nevadinsim menu, tai pagautų ir tikrai meniškų momentų rasime, pvz., pas Jeff Ascough, Joe Buissink {nemažai režisuotų pas Yervant}... kurie žiūrisi ir nepažįstant tų žmonių, ir turi vertę kaip fotografijos. Rūtos Dokšienės fotografijos yra laimėję vietų tarptautinės vestuvių fotografų asociacijos konkursuose už savo vertę. Kurt meną vestuvėse nėra paprasta - nepadarysi kažkokio statistiniam žmogaus supratimu nukvakusio eksperimento ir nebaudžiamas nepaskelbsi, kad tai yra dievažin kokia koncepcija, mintis ir t.t. - sąlygos pakankamai ir stresinės, ir besikeičiančios, ir žanrai skirtingi (reportažas, portretas, studijinė), o klientas deda savo viltis į tavo sugebėjimus. Daug gyvų pavyzdžių, kurie yra puikūs fotografai savo srityje, bet pasižiūrėjus vestuvines foto, pvz., galvoju kaip tu daug geriau fotografuoji peizažus / kasdienes neįpareigojančias situacijas / pastebėjimus / studijines....
Dėl apklausos ir meniškos vestuvių fotografijos savokos... menininkai patys nesutaria, kas yra menas, o nuotakos nesutaria, kas yra gražios fotografijos
Vienok, diskusija ar apklausos rezultatai vistiek būtų įdomūs ir atspindėtų paplitusį požiūrį / nuomones
QUOTE(something else @ 2009 09 09, 19:47)
matot, gal mes apie skirtingus dalykus kalbame. aš neneigiu kokybės svarbos, anaiptol. tiesiog, mano galva, kokybė ir menas nėra tapatūs reiškiniai ir tarp jų ne visada galima / būtina dėti lygybės ženklą. man regis, šioje diskusijoje šiek tiek spekuliuojama
meno / menininko sąvokomis. nepagrįstai atsiranda kraštutinumai: vertingasis menininkas arba antrarūšis kalvis.
žinot, dar pagalvojau: pvz. jeigu for fun SM būtų atlikta tarkim būsimų nuotakų (kaip suinteresuotos fotografų paieškomis tikslinės grupės) apklausa, kaip jos supranta, kas yra meniška vestuvių fotografija - įdomu kokie būtų atsakymai