Sveikos mielosios,
Na ir musu vestuves jau pasibaige, ir noreciau pasakyt stai ka:
Kaip ir dauguma busimu nuotaku, saziningai perskaiciau visus sios temos puslapius.
Vienas labaiusiai patikusiu buvo Tomas Larionovas (kam idomu paguglinkit, saito linko nedesiu kad nemanytumet kad tai reklama). Nuotrauku dar negavome, todel busiu prietaringa, ir kolkas nesakysiu nieko. Tik tiek kad tikesiuos panasaus rezultato i jo idetas i saita fotosesijas.
Visu pirma rinkausi spalio menesiui, -95% fotografu buvo laisvi, nes tai sezono kaip ir pabaiga. o pradejau ieskotis kazkur rugpjucio pabaigoje. Tad galejau rinktis pagal visus imanomus kriterijus.
Pagal ka rinkausi.:
1. Gal esu kompleksuota , gal daugumai tai neaktualu, bet visgi atsizvelgiau priesh ka man bus paprasciau maivytis ( nusprendziau kad su vyru bus paprasciau, galesiu priesh ji labiau atsipalaiduoti negu priesh moteri fotografe). (o jei jusu jaunikis labai drovus pasiklauskite jo, priesh ka jam bus paprasciau pozuoti)
2. Kai rinksites pagal esamus pavyzdzius detus i fotografu saitus, geriau butu kad butu ideta pilna fotosesija, o ne geriausios foto is skirtingu svenciu. (gal jis jas 10 metu rinko)
3. Taip pat apart vestuviu skyrelio ziurejau, pavyzdzius is renginiu , kur butu fotoseija judant zmonems, ir + dar tamsioje, arba naktiniame apsvietime. jei fotografas ta sugeba jis sugebes nufotkint jus ir sauleta diena jums pozuojant.
4. Rinkausi fotografus kurie dirba klasikiniu stiliumi, ty, svarbiausi kriterijai: foto proporciju komponavimas, portretiskumas, ir t.t.( man nereikejo nuotrauku is kuriu 80 % atrodytu kaip atvirukai , kokie meniski jie bebutu, sneku apie vaizdelius kuriuose nesimato nei veidu, visi rakursai is tolo, prietemoj, arba pirmam plane betkas kita bet ne jaunieji). Taip pat nesusigundziau fotografais kurie darfo kazkokius akivaizdzius fotomontazus, arba dali nuotraukos spalvina juodai baltai ir o pvz nuotakos puokste spalvotai. atsiminkite kad viskas kas madinga nera amzina, shiai dienai tai technologiju naujoves, o ryt tai atrodys kichiskai!
Na o del kainu.
Del Scinskio cia kalbejote. skambinau ir jam, bet atsiprashant 5000gabalai uz 4 val. del foto kokybes nieko nesakysiu, bet tik tiek kad jei fotografas ima 5000gabalus reiskias jo foto turi buti 5 kart geresni, isiklausykite 5 kart! tuo labiau krizes metu! + kai tik pakele raga, ir pradejau pasakot priliminarius reikalavimus, kad zakse mum reikes buti 3.10 taip parashyta lapelyje, iskart pertrauke mane jog chia Nesamone, kad ka mes veiksim priesh cerimonija 15 minuciu, ir jis taip nedarys! zodziu pasikeles, ir guopsus.
O chia dar mergaites rase del keduku, per fotosesija, purvinos sukneles ir t.t. na visu pirma ne visos sau gali leisti grazint suplesita sukne i salona, ir poto ja priverstinai ispirkt. o antra, ar noretumete matyt savo tevu fotosesijas su kedais? as kai buvau maza man sios foto atrode kai koks stebuklas, princas ir princese, moteriskumo idealas. beabejo fotosesija neturi buti monotoniska, bet guleti ant zemes purve tarp plytu,,,,pagalvokite kaip sios foto atrodys po 40 metu?musu gi seneliai nesiprikolino po tanku atsigule:]]]]]]
Tai tiek, aciu uz demesi
Na bet manau, kas iesko, tas randa, tik reikia paaukoti tam reikalui nemazai laiko, ka pati ir padariau.
Kai turesime savo fotosesija, butinai ikelsiu cia:]
fotosvajones nuotraukos... neeilines is eiliniu tik tuo, kad prideta daugiau sintetikos.. matosi, kad poros dirbtinai pozuoja.. statiski vaizdai.. nepatinka man toks stilius
Kiekvienam savo... kam patinka klasika, o kam beprotiska smagi fotosesija, kurioje gali ir suknele sugadint Bet manau, kad tos, kurios pasirinko beprotiska fotografija, jos pires tai turejo ir normalia klasikine
man tai siaip is esmes nepatinka pozuojamoji fotografija. Labiau prie sirdies yra korespondentine, bet cia mano skonis ir nuomone.
Vat radau ir galiu pasakyt, kad kad man tikrai patinka šita labai grazi fotosesija ir jeigu tokiu nuotrauku butu mano veztuviu albume, tai buciau laaabai patenkinta
man tai siaip is esmes nepatinka pozuojamoji fotografija. Labiau prie sirdies yra korespondentine, bet cia mano skonis ir nuomone.
Vat radau ir galiu pasakyt, kad kad man tikrai patinka šita labai grazi fotosesija ir jeigu tokiu nuotrauku butu mano veztuviu albume, tai buciau laaabai patenkinta
QUOTE(vasilysha @ 2009 10 23, 15:01)
2. Kai rinksites pagal esamus pavyzdzius detus i fotografu saitus, geriau butu kad butu ideta pilna fotosesija, o ne geriausios foto is skirtingu svenciu. (gal jis jas 10 metu rinko)
3. jei fotografas ta sugeba jis sugebes nufotkint jus ir sauleta diena jums pozuojant.
4. Rinkausi fotografus kurie dirba klasikiniu stiliumi, ty, svarbiausi kriterijai: foto proporciju komponavimas, portretiskumas, ir t.t.( man nereikejo nuotrauku is kuriu 80 % atrodytu kaip atvirukai , kokie meniski jie bebutu, sneku apie vaizdelius kuriuose nesimato nei veidu, visi rakursai is tolo, prietemoj, arba pirmam plane betkas kita bet ne jaunieji). beabejo fotosesija neturi buti monotoniska,
bet guleti ant zemes purve tarp plytu,,,,pagalvokite kaip sios foto atrodys po 40 metu?musu gi seneliai nesiprikolino po tanku atsigule:]]]]]]
3. jei fotografas ta sugeba jis sugebes nufotkint jus ir sauleta diena jums pozuojant.
4. Rinkausi fotografus kurie dirba klasikiniu stiliumi, ty, svarbiausi kriterijai: foto proporciju komponavimas, portretiskumas, ir t.t.( man nereikejo nuotrauku is kuriu 80 % atrodytu kaip atvirukai , kokie meniski jie bebutu, sneku apie vaizdelius kuriuose nesimato nei veidu, visi rakursai is tolo, prietemoj, arba pirmam plane betkas kita bet ne jaunieji). beabejo fotosesija neturi buti monotoniska,
bet guleti ant zemes purve tarp plytu,,,,pagalvokite kaip sios foto atrodys po 40 metu?musu gi seneliai nesiprikolino po tanku atsigule:]]]]]]
Del 2, punkto sutinku! Del 3. taip pat!
Del labai meniniu irgi is dalies sutikciau, man nors ir labai grazu paziureti, bet savo foto tokiu nenoreciau!
O vat del paskutinio dar pasigincyciau! Visai grazu butu paziureti labai senas jaunuju foto po tanku!
QUOTE(vasilysha @ 2009 10 23, 12:01)
Del Scinskio cia kalbejote. skambinau ir jam, bet atsiprashant 5000gabalai uz 4 val. del foto kokybes nieko nesakysiu, bet tik tiek kad jei fotografas ima 5000gabalus reiskias jo foto turi buti 5 kart geresni, isiklausykite 5 kart! tuo labiau krizes metu! + kai tik pakele raga, ir pradejau pasakot priliminarius reikalavimus, kad zakse mum reikes buti 3.10 taip parashyta lapelyje, iskart pertrauke mane jog chia Nesamone, kad ka mes veiksim priesh cerimonija 15 minuciu, ir jis taip nedarys! zodziu pasikeles, ir guopsus.
truputeli nesuprantu, kaip taip nutinka, kad vien tik Scinskas yra linciuojamas uz kaina? o kaip Aleksandras Babicius su Irina Belcikova? jie ima lygiai tiek pat, taciau ne karto nesu apie juos girdejusi siame forume? prasom uzsukti cia:
Menine nuotrauka kad isitikinti, jog sakau tiesa.
Kiekvienas kokybe, kaip ir mena, grozi, skoni ir t.t. supranta skirtingai. Jei jus nematote skirtumo, tarp fotografo imancio 500-1000lt ir 5000lt, tai jums tik geriau, bet jei yra tokiu, kurie mato, tai aciu D, kad yra tokiu fotografu, kaip Scinskas ar Babicius su Belcikova
Kadangi mus fotografavo Scinskas, tai visiska nesamone, kad jis fotografuoja 4 val pas mus jis atvaziavo is Vilniaus i Siaulius 11val, su mumis buvo Baznycioje, metrikacijos biure, gamtoje, sventes vietoje ir ja paliko apie 19val, kaip ir buvo sutarta. Sventes metu buvau nerealiai patenkinta jo darbo stiliumi, direkcijomis, idejomis. Man visiskai nesvarbu, ar jis pasikeles ar ne su kitais, su mumis jis tikrai toks nebuvo
Kartais nesuprantu lietuvisku pasipiktinimu del kainu Ar jums niekada neteko isitikinti, kad kaina kartais tikrai reiskia kokybe?
O kokiu tikslu , Jus vasilysha, skambinote Scinskui? Speju, kad apziurejus nuotraukas internete - sudomino darbai. Ar suzinojus kaina, nuotraukos prarado verte ir grozi?
Del Scinskio, pasisakiau nes kazkaaip buvau pasipiktinus , nes tik pakeles raga pradejo savo salygas diktuot....na ka zinau, gal zmogui prasta diena buvo, kas ji ten zino
Del Babiciaus jam irgi skambinau, bet berods jis isvykes buvo, ir butu buves tik uz 2ju sav. negalejau tiek laukti nezinioje. Ir berods kaina pas ji nukritus.
Kas liecia kainos, specialiai palikdavau si klausima, pabaigai, kad galeciau be panikos isklausyt zmogu, ka apskritai jis gali pasiulyt. bet manau 5000lt, 90% tautos yra per didele kaina.
turejau kazkur saraseli, pabandysiu rasti, kas buvo like pas mane kandidatuose.
Aisku tu fotografu yra milionai, galima tam paskirti visus 2 menesius, ieskant po 8 val per diena
as irgi uz reportazine fotosesija, bet niekad nepatikesiu, kad yra fotografu nei karto nekoregojanciu pozu. galu gale, tik as pati zinau dekingus savo kuno kampus, ir matydama kad mane 'saudo' nesistengciau priimti pozos kad matytusi visos rinkes, pagurkliai ir t.t. kaip naturaliai tai beatrodytu(tai kodel gi nepadet fotografui). Kiekvienai panai manau tai svarbu, ir kiekviena savo svarbiausia gyvenimo diena noretu atrodyt grakstesne ir grazesne. tiesa, dar manau kad atvirksciai nei panoms tai neakitualu vyrams- jie fotkese dazniausiai kreipia demesi visai i kitus dalykus.
Del Babiciaus jam irgi skambinau, bet berods jis isvykes buvo, ir butu buves tik uz 2ju sav. negalejau tiek laukti nezinioje. Ir berods kaina pas ji nukritus.
Kas liecia kainos, specialiai palikdavau si klausima, pabaigai, kad galeciau be panikos isklausyt zmogu, ka apskritai jis gali pasiulyt. bet manau 5000lt, 90% tautos yra per didele kaina.
Aisku tu fotografu yra milionai, galima tam paskirti visus 2 menesius, ieskant po 8 val per diena
as irgi uz reportazine fotosesija, bet niekad nepatikesiu, kad yra fotografu nei karto nekoregojanciu pozu. galu gale, tik as pati zinau dekingus savo kuno kampus, ir matydama kad mane 'saudo' nesistengciau priimti pozos kad matytusi visos rinkes, pagurkliai ir t.t. kaip naturaliai tai beatrodytu(tai kodel gi nepadet fotografui). Kiekvienai panai manau tai svarbu, ir kiekviena savo svarbiausia gyvenimo diena noretu atrodyt grakstesne ir grazesne. tiesa, dar manau kad atvirksciai nei panoms tai neakitualu vyrams- jie fotkese dazniausiai kreipia demesi visai i kitus dalykus.
QUOTE(vasilysha @ 2009 10 25, 12:18)
Del Scinskio, pasisakiau nes kazkaaip buvau pasipiktinus , nes tik pakeles raga pradejo savo salygas diktuot....na ka zinau, gal zmogui prasta diena buvo, kas ji ten zino
sutinku, kad kaina yra tikrai didele Bet kai susitinkome su Scinsku, pakalbejome, pamateme gyvai koki produkta gautume, mums neliko abejoniu net ir del kainos ir dziaugiuosi, kad mes ta sau galejome leisti. Mums nuotraukos labai svarbios, tad apsispresti nebuvo sunku.
as taip pat turejau saraseli, ir netgi su Scinsku kalbedami jam pasakeme kitus musu variantus ir apie tuos fotografus jis tik gerai atsiliepe. ir dar manau, kad renkantis fotografa labai svarbus vidinis pajautimas, lygiai toks pat, kaip ir renkantis suknele. Juk jos visos dazniausiai yra grazios, bet ne su visomis jauciames ypatingai. Perziurint foto internete ivairiu fotografu, isimylejau Scinsko darbus
reportazas yra gerai, bet sutinku, kad jis turi buti su direkcijomis, juk kaip sakei tiek patys jaunieji zino savo kampus, tiek fotografas per objektyva mato, kaip padaryti kadra geresni
Bet seip, mielosios, jau antra karta nenoreciau pereit per tuos visus sukneliu, fotografu, muzikantu ir t.t. ieskojimus, tuo labiau nenoreciau buti vestuviu organizatore....cia toks didelis ir atsakingas ir rezikingas darbas......na gal po poros metu atrodys kitaip, bet kolkas pavargus kaip suva...po to keliu menesiu ieskojimu ir perziuru ...
jei ir kokybes nori ir kaina svarbi(ne seip esi taupus, bet tesiog neturi tu lisnu keliu tukstanciu) , tai ojojoj, vestuves , o tiksliau ju organizavimas yra stresinis ir nuostolingas maratonas.
QUOTE(zyle2 @ 2009 10 24, 21:54)
Jus ziurite i katalogines nuotraukas, bet turbut uzsimirstate, kad tai fotosesijai sukurti dirba visas BURYS profesionalu - modeliai, stilistai, apsvietejai, fotografai su asistentais, ir neretai - dar art-direktoriai. Tokiai fotosesijai yra ruosiamasi is anksto, paisomi ir derinami eskizai ir vykdomi ne per valanda (kiek vestuviu diena maksimaliai galima skirti fotosesijai) o visa diena ar net kelias.
Be abejo, tokia pavyzdziai galetu buti jusu ikvepimo saltinis pozoms, fonams, bet realiai vertinkite ir situacija, kad ko gero, tokio rezultato reikalauti is fotografo vestuviu diena butu per auksta kartele....
QUOTE(Spyglle @ 2009 10 25, 15:30)
sutinku, kad kaina yra tikrai didele Bet kai susitinkome su Scinsku, pakalbejome, pamateme gyvai koki produkta gautume, mums neliko abejoniu net ir del kainos ir dziaugiuosi, kad mes ta sau galejome leisti. Mums nuotraukos labai svarbios, tad apsispresti nebuvo sunku.
as taip pat turejau saraseli, ir netgi su Scinsku kalbedami jam pasakeme kitus musu variantus ir apie tuos fotografus jis tik gerai atsiliepe. ir dar manau, kad renkantis fotografa labai svarbus vidinis pajautimas, lygiai toks pat, kaip ir renkantis suknele. Juk jos visos dazniausiai yra grazios, bet ne su visomis jauciames ypatingai. Perziurint foto internete ivairiu fotografu, isimylejau Scinsko darbus
reportazas yra gerai, bet sutinku, kad jis turi buti su direkcijomis, juk kaip sakei tiek patys jaunieji zino savo kampus, tiek fotografas per objektyva mato, kaip padaryti kadra geresni
Tikrai kainos yra pakrites visu fotografu. ir cia ne karto vardintu. Reikia ne tik skambinti bet ir deretis bei tiksliai isaiskinti ko jus norite ir kaip. Tada fotografas pasakys savo kaina. Kuri tikrai bus visu 1000 o gal ir 1500 mazesne.
QUOTE(Interjeras1 @ 2009 10 26, 09:11)
Tikrai kainos yra pakrites visu fotografu. ir cia ne karto vardintu. Reikia ne tik skambinti bet ir deretis bei tiksliai isaiskinti ko jus norite ir kaip. Tada fotografas pasakys savo kaina. Kuri tikrai bus visu 1000 o gal ir 1500 mazesne.
Tai kad kiek viena pažįstama domėjosi vestuvių fotografais, tai pas daugumą kainos sakė kaip tik pakilę. O pas vienus fotografus netgi dvigubai (pati mačiau jų šių metų kainas vestuvėms ir dabartines)
QUOTE(Interjeras1 @ 2009 10 26, 09:11)
labai keisti duomenys pas Jus
Pas kuriuos cia fotografus taip reitingai pakrito, kad klientam trecdaliu ar ketvirtadaliu nuolaida darytu?