Taigi taip, mielasis fotografe, mums, jaunosioms, tikrai reikia to filmo
cia manau ir yra atviras klausimas, kur neverta gincytis nuomones individualios
as asmeniskai, jei atsukciau laika atgalios, daugiau investuociau i foto, bet filmuka irgi daryciau ji ir dariau, kuris mane pilnai tenkina, o mokejau regis 1000, bet cia pries 3 metus.... o va uz foto..... nesikartosiu daug, paklociau ir 2000-3000, kad tik nebuciau gavus, ka gavau uz 700
QUOTE(magnifica @ 2009 10 01, 08:38)
Tai kam kalbi tom tuščiom kalbom? Pačio postų turbūt daugiausia temoje...
Kas yra, yra todėl, kad noriu, kad kolegos ir netiesiogiai pats turėčiau bent truputį labiau apsišvietusius klientus, suprantančius, kiek jiems aktualu, esminius dalykus... ne tokius, kurie neskiria pozavimo ir režisūros nuo reportažinės fotografijos, ar sako, kad geras fotografas tik tas, kurio nesimato, nesuprasdami, kad tai yra darbo stilius kaip ir valgis su vienokiu, ar kitokiu padažu... ir dar daug ko nesuprasdami. Ar normalu, kad kolegos nuotaka klausia O ką mums daryti? Kur fotografuosimės?, kai ieškojo reportažinio fotografo? Arba piktinasi, kodėl dauguma gaudytos, o ne pozuotos fotografijos? O juk tiek sumokėta..., mums rekomendavo... Ar norit eiti ir nesuprasti, ko ieškot, ką užsisakot? O skambių pareiškimų pro šoną vis atsiranda ir natūralu, kad patys žmonės tiki, tuo ką patys sako. Tegu ir klysdami. O mažiau nesusipratimų laimingesni fotografai, laimingesni jaunieji, geresnės ir labiau atitinkančios jaunųjų skonį nuotraukos ir jų albumai.
Geros dienos
QUOTE(Madona @ 2009 09 30, 23:49)
Atkreipkit demesi,Jusu dievinamas Scinskas nefotografuoja tu vestuviu.Kur jus matet,kad jaunoji per vestuves su sportbaciais sokinetu per balas,dviraciais vazinetu su vosom tom suknelem,kurias siaip saugoti reikia,kad i vakareli dar graziai giminems pasirodyti reikia.Taigi,pas Scinska tik PRIESVESTUVINES FOTOSESIJOS,kurios,neva,vestuves....Ten pas ji nera nei vienos realios vestuviu nuotraukos,tik modeliai...
Kedai rekomenduojami pasiimti jaunajai, kad nesusiteptu savo vestuviniu bateliu...
o jei jaunoji daro vestuves tam, kad graziai giminems atrodytu, ji renkasi kitoki fotografa. Tokie Jusu komentarai turetu buti motyvuoti, nes prisneketi veju galima ant bet ko, tik beda ta, kad nelabai ismanantis toje srityje gali imti ir patiketi paskaites. Scinskas yra puikus fotografas, ka jis bedirbtu, ji rinksis atitinkami klientai. Tai ir yra darbo specifika, kuri iskiria profesionala is minios
QUOTE(magnifica @ 2009 10 01, 07:38)
O dėl jaunųjų negalėjimo atsipalaiduoti nekliedėkit Superiniai operatoriai niekada nesimaišys jūsų kelyje - jūs jų net nepastebėsit... Tas pats sakytina ir apie kai kuriuos fotografus...
neisivaizduoju koks yra Jusu dirbamas darbas, bet neabejoju, kad jei susiduriate su klientais, matote zmoniu atsipalaidavimo bendravime skirtinga israiska, lygiai taip tai atsispindi ne tik dialoge, bet ir fiksuotose akimirkose
Ei! Aš (ir manau ne aš viena) skaitau šią temą, nes ieškau fotgrafo vestuvėms, o ne todėl, kad noriu pamatyt kaip "kapojasi" fotografai Gal galėtumėt su visais savo "pamazgų" kibirais persikelti į kitą temą ar kitą forumą
sveikos nuotakeles!norejasu pasiteirauti,gal kas esate girdeje kokiu atsiliepimu apie fotografa Arvyda Miksa is Kedainiu?jo internetinis psl. www.fotokadras.lt. butu labai idomu isgirsti apie ji kokiu atsiliepimu,nes jis fotografuos musu vestuves..
QUOTE(Madona @ 2009 10 01, 00:49)
Atkreipkit demesi,Jusu dievinamas Scinskas nefotografuoja tu vestuviu.Kur jus matet,kad jaunoji per vestuves su sportbaciais sokinetu per balas,dviraciais vazinetu su vosom tom suknelem,kurias siaip saugoti reikia,kad i vakareli dar graziai giminems pasirodyti reikia.Taigi,pas Scinska tik PRIESVESTUVINES FOTOSESIJOS,kurios,neva,vestuves....Ten pas ji nera nei vienos realios vestuviu nuotraukos,tik modeliai...Nesakau,kad jos negrazios,bet tai ne vestuviu fotografas.Pasiziurekit i Babiciaus darbus,pamatysit viska ! Kaina ta pati,o skirtumas kaip diena ir naktis!
Papildyta:
Papildyta:
Madona, nu Jūsų postas, kaip etatinio Delfi komentuotojo. Nieko nežinau, bet pilu kibirą pamazgų. Nors kita vertus, ačiū - aš tada irgi nuostabus modelis! Scinskas mus fotografavo prieš pora metų, esam jam be galo dėkingi ir nesigailiu dėl nei vieno jam sumokėto lito. Ir negailėjau nei suknelės, nei batelių, nei šukuosenos. Man tai buvo šventė, kurioj turėjom jaustis smagiai, o ne saugoti, ne duok dieve, susitepsiančios suknelės
QUOTE(Leo` @ 2009 10 01, 09:15)
Kas yra, yra todėl, kad noriu, kad kolegos ir netiesiogiai pats turėčiau bent truputį labiau apsišvietusius klientus, suprantančius, kiek jiems aktualu, esminius dalykus... ne tokius, kurie neskiria pozavimo ir režisūros nuo reportažinės fotografijos, ar sako, kad geras fotografas tik tas, kurio nesimato, nesuprasdami, kad tai yra darbo stilius kaip ir valgis su vienokiu, ar kitokiu padažu... ir dar daug ko nesuprasdami. Ar normalu, kad kolegos nuotaka klausia O ką mums daryti? Kur fotografuosimės?, kai ieškojo reportažinio fotografo? Arba piktinasi, kodėl dauguma gaudytos, o ne pozuotos fotografijos? O juk tiek sumokėta..., mums rekomendavo... Ar norit eiti ir nesuprasti, ko ieškot, ką užsisakot? O skambių pareiškimų pro šoną vis atsiranda ir natūralu, kad patys žmonės tiki, tuo ką patys sako. Tegu ir klysdami. O mažiau nesusipratimų laimingesni fotografai, laimingesni jaunieji, geresnės ir labiau atitinkančios jaunųjų skonį nuotraukos ir jų albumai.
Geros dienos
Geros dienos
Visiškai pritariu. Prieš rinkdamisis fotografą, pirma pabandykit suprasti, ko iš jo norit. Tada visi laimingi liks
QUOTE(Nikol @ 2009 10 01, 09:12)
Ei! Aš (ir manau ne aš viena) skaitau šią temą, nes ieškau fotgrafo vestuvėms, o ne todėl, kad noriu pamatyt kaip "kapojasi" fotografai Gal galėtumėt su visais savo "pamazgų" kibirais persikelti į kitą temą ar kitą forumą
is esmes teisybe, bet forumuose, kokie jie bebutu vyksta diskusijos, vestuviu fotografo bandykite ieskotis www.wed.lt, o cia pasiskaitykit kaip kas dirba, kas del ko kapojas
QUOTE(Rudaakė @ 2009 09 30, 13:49)
palaukit, nesupratau, cia norit pasakyt kad 80 valandu jau labai daug? hmmm tai matyt as visai atsilikus...... nes 400 nuotrauku tvarkau bendrai sudejus apie 150 valandu.... cia mazdaug, paciai idomu pasidare, reikes paziuret kiek gaunasi vidurkis vienos foto tvarkymo..... tada galesiu patikslinti....
idomu butu suzinoti kitu fotografu laiko ribas
del filmavimo ir fotografavimo, kai tai atlieka vienas asmuo - as buciau kategoriskai pries...... dvieju darbu gerai vienas zmogus, mano manymu, tikrai nepajegus padaryti.... pvz ta pati svarbu ar koki grazu kadra vienu metu tikrai nenufilmuos ir nenufotografuos. Cia mano griezta nuomone
idomu butu suzinoti kitu fotografu laiko ribas
del filmavimo ir fotografavimo, kai tai atlieka vienas asmuo - as buciau kategoriskai pries...... dvieju darbu gerai vienas zmogus, mano manymu, tikrai nepajegus padaryti.... pvz ta pati svarbu ar koki grazu kadra vienu metu tikrai nenufilmuos ir nenufotografuos. Cia mano griezta nuomone
Na jau, na jau: tai ką Jūs vieną nutrauką tvarkote net 22,5 minutės? Sunku būtų patikėti:) Be to, ką reiškią tvarkyti nuotraukas: juk ne kiekvieną nuotrauką reikią su fotoshopu apdirbti, apkarpyti, daugumą nuotraukų reikia tiesiog peržiūrėti ir atrinkti gražiausias - daugumai nieko nereikia su fotoshopu daryti. Tai tokiu atveju net 1 minutės 1 nuotraukai nereikia:) Na nežinau, nebent nuotaka su jaunuoju yra baisiausiai spuoguoti ir reikia kiekvieną spuogą su fotoshopu paslėpti... Na bent jau mano vestuvių nuotraukų beveik išvis su fotoshopu apdirbti nereikėjo - tik vienoj kitoj nuotraukėlėj šį bei tą. Apskritai, nėra kuo didžiuotis, jei lėtai dirbate: reikia mokėti bet kokį darbą, kokį dirbi, dirbti greitai ir kokybiškai.
sveikos, maciau, jog buvo diskutuota apie fotografa Scinska visu komentaru ir temos neskaiciau, bet kadangi mes patikejome savo svente siam fotografui, tad leidziu sau isikisti i jusu pokalbius.
Vestuves atsokome lygiai pries menesi, iamzino Eigirdas Scinskas. Priesvestuvines fotosesijos NEBUVO. Gulejau ant zemes su suknele, begiojau basa, begome per lietu, ejome pestute miesto centru ir t.t. Net minties nebuvo, kad oij negaliu - susitepsiu suknele, nes man tai buvo neaktualu. Dziaugemes savo diena be jokiu suvarzymu. Apie Scinska - tik patys geriausi atsiliepimai! Fotografas turi savo stiliu, nebijo issukiu, pats siulo idejas ir jas padeda igyvendinti, nerealiai padeda pozuojant, uzsiima ne tik jaunaisiais, bet ir jaunimu. Kam patinka jo stilius - pirmyn uzsisakant! O visi neigiami komentarai, mano manymu - grynas lietuviskas pavydas
Vestuves atsokome lygiai pries menesi, iamzino Eigirdas Scinskas. Priesvestuvines fotosesijos NEBUVO. Gulejau ant zemes su suknele, begiojau basa, begome per lietu, ejome pestute miesto centru ir t.t. Net minties nebuvo, kad oij negaliu - susitepsiu suknele, nes man tai buvo neaktualu. Dziaugemes savo diena be jokiu suvarzymu. Apie Scinska - tik patys geriausi atsiliepimai! Fotografas turi savo stiliu, nebijo issukiu, pats siulo idejas ir jas padeda igyvendinti, nerealiai padeda pozuojant, uzsiima ne tik jaunaisiais, bet ir jaunimu. Kam patinka jo stilius - pirmyn uzsisakant! O visi neigiami komentarai, mano manymu - grynas lietuviskas pavydas
QUOTE(Kramtoske222 @ 2009 10 01, 10:15)
Apskritai, nėra kuo didžiuotis, jei lėtai dirbate: reikia mokėti bet kokį darbą, kokį dirbi, dirbti greitai ir kokybiškai.
labai dziaugiuosi, kad jus mokate greitai dirbti
taip, buna kad vidurkis darbo tenka 20 min kadrui ir daugiau ar maziau, nes darau viska detaliai, per keleta sluoksniu, jei jums tai ka sako:) vien atrinkti kadrus, juos iskadruoti, jei reikia, laiko uztrunka taip pat. Manekenu nei is saves, nei is kitu nedarau, nepatinka nulaizyti veidai, taciau elementarus dalykai - nereikalingu seseliu, objektu pasalinimas, saules blizgiu nuemimas nuo veido ir pan., spalvu korekcija tikrai uztrunka o kai nuotrauka mato galutinis gavejas, jis net nesupras kas buvo padaryta zinoma, jei bus nurinkti visi apgamai ar spuogai, jau kils itarimas kas naturalu - viskas turi likt naturalu, nebent koks netikes spuogelis butu isdyges netinkamu laiku
Savo seimos, kelioniu nuotraukas tvarkau taip pat detaliai.
Taigi, apie korekcija nespreskite vien pagal save
paziurekite dar kart savo vestuviu foto - jei nematote jokiu juodu seseliu, prakaito blizgiu vietu ant veido - tikrai yra fotosopinta na, nebent jums grazu toks "naturalumas"...... man asmeniskai negrazu, tad ir skiriu tam laiko.....
p.s as didziuojuosi, kad letai dirbu o gal greitai? gal kitas uztrunka ta darba darydamas visa valanda
Sveikos,
atbegau i jusu kampeli pasiklausti, kiek perverciau jusu pasiulymu, aisku grazu ir taip toliau, bet supratau, kad man reikalingas fotoreportaza darantis fotografas, nes mano vyras nesutiks pozuoti, na jau turejome vienas vestuves, tai MV kaip kaliause, nes tai ji ima juokas tai jis uzsimerkia, pozavimas ne jam... Reikia nepastebimo fotografo darbo ir akimirku fuksavimo, taciau didelio biudzeto neturime, gal kas turite is savos patirties ka nors pasiulyti Kauno regione. Man priimtini net ir pradedantieji vardan idomaus rezultato...
atbegau i jusu kampeli pasiklausti, kiek perverciau jusu pasiulymu, aisku grazu ir taip toliau, bet supratau, kad man reikalingas fotoreportaza darantis fotografas, nes mano vyras nesutiks pozuoti, na jau turejome vienas vestuves, tai MV kaip kaliause, nes tai ji ima juokas tai jis uzsimerkia, pozavimas ne jam... Reikia nepastebimo fotografo darbo ir akimirku fuksavimo, taciau didelio biudzeto neturime, gal kas turite is savos patirties ka nors pasiulyti Kauno regione. Man priimtini net ir pradedantieji vardan idomaus rezultato...
QUOTE(magnifica @ 2009 10 01, 08:38)
Manau, ne man vienai jau nusibodo jūsų blevyzgas skaityti - tema skirta padėti būsimoms jaunosioms apsispręsti dėl fotografų, o ne jūsų kvailoms diskusijoms apie tai, kas yra profas, per kiek turi atsipirkti aparatūra ar t.t.
Yra mokamų temų. Susikurkit ir bendraukit tarpusavyje, profai
Yra mokamų temų. Susikurkit ir bendraukit tarpusavyje, profai
QUOTE(Nikol @ 2009 10 01, 10:12)
Gal is tikruju, mieli fotografai, susikurkite atskira tema ir dalinkites ten savo profesionalia nuomone, reklamuokites ir t.t., o sia tema palikit buvusioms ir busimoms nuotakoms