Wilmiz, bet į tuos kaštus įeina ne tik įrangos nusidėvėjimas. Na, čia žinoma, dar priklauso kokios įrangos. O kaip netiesioginiai kaštai, tokie, kaip pvz. savęs tobulinimas vestuvių fotografijos srityje? Knygos, seminarai, kursai? Na, man atrodo, kiekvienas nenorintis užsisėdėti vietoje turi tobulėti. O į tai reikia investuoti!
Na, kad ir tas pats Scinskas. Manau, jo darbai su kiekvienais metais tobulėja, todėl ir kaina auga.
Reklama svarbu. Bet vestuvių fotografijoje, manau, svarbiau rekomendacijos, žinia iš lūpų į lūpas. Taip ir plečiasi klientų ratas. Taip auga ir kainos.
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 12:44)
Papildyta:
Teko kadaise filmuoti vestuves. Supratau, kad tai ne man ir perejau prie to, ką myliu labiausiai - Fotografija. Turiu tokį kuklų patarimą, ar greičiau garsų pamastymą:
Ar būtina patikėti filmuoti vestuves superiniam profesionalui už nesvietiškus pinigus? Mano nuomone, geriau daugiau skirti fotografui, nes nuotraukos, sustabdytos akimirkos yra daug žaviau už video. Man šiek tiek kvepia egocentrizmu ir fetišu, kai iš vestuvių, dėka 2 ar 3 operatorių padaromas vaidybinis filmas, o jaunieji net negali atsipalaiduoti dėl juos supančių prožektorių. Mielosios, jaunosios, ar tikrai jums reikia to filmo?
Savo vestuvėse mieliau turėčiau gerą fotografą, ir pasamdyčiau koki jaunuolį, mokantį laikyti kamerą, kad dėl ramios sažinės, šeimos metraščiui simboliškai pafilmuotų pasiruošimą, ceremoniją ir kitus svarbesnius momentus. Bet jokių pusantros valandos trukmės "vaidybinių-dokumentinių" filmų!
Pasikartosiu, tai yra mano nuomonė, akmenimis nemėtykite
As gerbiu jusu kaip profesionalo nuomone aisku ir man svarbiausios nuotraukos, bet ir filmo as noriu grazaus, is patirties sakau pries metus uzsisakinejom sesers vestuvem fotografa kartu jis ir filmavo, ir tikrai nebuvo barngus net 2000lt nekainavo, nuotraukos buvo grazios, naturalios, bet va filmas neisbaigtas be pradzios ir pabaigos... uz tad sau noriu kad butu grazu ir nuotraukos ir filmas ir tikrai man nereikia brangaus
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 12:44)
Turiu tokį kuklų patarimą, ar greičiau garsų pamastymą:
Ar būtina patikėti filmuoti vestuves superiniam profesionalui už nesvietiškus pinigus? Mano nuomone, geriau daugiau skirti fotografui, nes nuotraukos, sustabdytos akimirkos yra daug žaviau už video. Man šiek tiek kvepia egocentrizmu ir fetišu, kai iš vestuvių, dėka 2 ar 3 operatorių padaromas vaidybinis filmas, o jaunieji net negali atsipalaiduoti dėl juos supančių prožektorių. Mielosios, jaunosios, ar tikrai jums reikia to filmo?
Savo vestuvėse mieliau turėčiau gerą fotografą, ir pasamdyčiau koki jaunuolį, mokantį laikyti kamerą, kad dėl ramios sažinės, šeimos metraščiui simboliškai pafilmuotų pasiruošimą, ceremoniją ir kitus svarbesnius momentus. Bet jokių pusantros valandos trukmės "vaidybinių-dokumentinių" filmų!
kažkada jau buvo šnekėta panašia tema ir viena narė parašė tokį argumentą, kad nuotraukas žiūrėti įdomu, jose matosi emocijos, džiaugsmas ir pan. Bet filme gali viską matyt ir girdėti, juoką, drabantį jaunojo balsą sakant priesaiką ir t.t. Ir iki tol aš taipogi buvau nusiteikus, kad va kažkada per savo vestuves norėsiu tik fotografo, kam reikalingas tas operatorius..Nusibos tą filmą žiūrėt Bet va po to narės parašymo susimasčiau, kad visgi tikrai..filmuotojo irgi reiks bet turbūt pasiprašysiu ką nors kad su paprasta kamerike pafilmuotų ir tiek
o kas dėl vaidybinių filmų tai ir man nelabai patinka jie, kiek esu mačius.. Ypač nesiriša kai būna visa eiga vestuvių, o paskui jaunieji ką nors ima vadint (čia apie tuos paprastesnius operatorius ). Nors, viską temčiau tik kaip stebėtoja per vestuves, fretai kada tenka tuos vestuvinius filmus jų žiūrėt..gal visgi ir visai nieko gaunas.. Nors aš taip nenorėčiau
QUOTE(dalytely @ 2009 09 30, 13:25)
pries metus uzsisakinejom sesers vestuvem fotografa kartu jis ir filmavo, ir tikrai nebuvo barngus net 2000lt nekainavo, nuotraukos buvo grazios, naturalios, bet va filmas neisbaigtas be pradzios ir pabaigos...
taip yra todėl, kad geriausia dirbt vieną darbą gerai, o ne du vienu metu ir pusėtinai Ir šiaip, nevertinu tokių daugiadarbių kur ir filmuoja ir fotografuoja
QUOTE(Kramtoske222 @ 2009 09 29, 17:53)
Tai ka fotografas turi tvarkyti vienu vestuviu nuotraukas 80 valandu, t. y. 10 darbo dienu - nejuokink! As pati savo nuotraukas tvarkausi kur kas greiciau, nors tvarkau labai kruopsciai ir, mano manymu, pakankankamai ilgai.
palaukit, nesupratau, cia norit pasakyt kad 80 valandu jau labai daug? hmmm tai matyt as visai atsilikus...... nes 400 nuotrauku tvarkau bendrai sudejus apie 150 valandu.... cia mazdaug, paciai idomu pasidare, reikes paziuret kiek gaunasi vidurkis vienos foto tvarkymo..... tada galesiu patikslinti....
idomu butu suzinoti kitu fotografu laiko ribas
del filmavimo ir fotografavimo, kai tai atlieka vienas asmuo - as buciau kategoriskai pries...... dvieju darbu gerai vienas zmogus, mano manymu, tikrai nepajegus padaryti.... pvz ta pati svarbu ar koki grazu kadra vienu metu tikrai nenufilmuos ir nenufotografuos. Cia mano griezta nuomone
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 11:44)
COOL. labai teisingai pasakyta.
QUOTE(Amise @ 2009 09 30, 13:40)
kažkada jau buvo šnekėta panašia tema ir viena narė parašė tokį argumentą, kad nuotraukas žiūrėti įdomu, jose matosi emocijos, džiaugsmas ir pan. Bet filme gali viską matyt ir girdėti, juoką, drabantį jaunojo balsą sakant priesaiką ir t.t. Ir iki tol aš taipogi buvau nusiteikus, kad va kažkada per savo vestuves norėsiu tik fotografo, kam reikalingas tas operatorius..Nusibos tą filmą žiūrėt Bet va po to narės parašymo susimasčiau, kad visgi tikrai..filmuotojo irgi reiks bet turbūt pasiprašysiu ką nors kad su paprasta kamerike pafilmuotų ir tiek
o kas dėl vaidybinių filmų tai ir man nelabai patinka jie, kiek esu mačius.. Ypač nesiriša kai būna visa eiga vestuvių, o paskui jaunieji ką nors ima vadint (čia apie tuos paprastesnius operatorius ). Nors, viską temčiau tik kaip stebėtoja per vestuves, fretai kada tenka tuos vestuvinius filmus jų žiūrėt..gal visgi ir visai nieko gaunas.. Nors aš taip nenorėčiau
Aš manau, jog geriausias variantas, kai vestuvės ir filmuojamos, ir fotografuojamos. Mano atveju, mes daugiau dėmesio skyrėm fotografui, o filma gavome nemontuota praktiškai, ten nufilmuota eiga vestuvių ir tiek. Tačiau filmas buvo skirtas labiau mums patiems, nes kaip bebūtų, vestuvės pralekia greitai ir net pats tą dieną nespėji sureguoti. Tad pažiūri filmą ir prisimeni. O nuotraukos jau tikrasis ir gražusis vestuvių atspindys.
P.S. Tikiuosi supratote ką norėjau pasakyti.
Gal tai jūsų paslaptis ir norėtumėte ją mokesčių inspekcijai atskleisti?
O pro tam ir samdomi, kad būtų mažesnė rizika dėl rezultato. Gyvai žinau žmonių, kurie yra puikūs fotografai kitose srityse, bet tik ne vestuvių. Tai tiek apie mokėjimą laikyti aparatą.
O pro tam ir samdomi, kad būtų mažesnė rizika dėl rezultato. Gyvai žinau žmonių, kurie yra puikūs fotografai kitose srityse, bet tik ne vestuvių. Tai tiek apie mokėjimą laikyti aparatą.
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 02:09)
isduosiu paslapti: is tu 3000 Lt, vestuviu kastai ne trecdalio nesudaro.
QUOTE(Leo` @ 2009 09 30, 16:39)
Gal tai jūsų paslaptis ir norėtumėte ją mokesčių inspekcijai atskleisti?
Be jokios abejonės įskaičiuoti ir mokesčiai. Šneku ne apie megėjus, o apie profesionalus. Ir butent vestuvių srityje.
Pritariu kažkam iš aukščiau dėl knygų ir kitos patirties įskaičiavimo į kaštus, tačiau geriausias mokytojas - patirtis, įgyjama vestuvese.
Be jokios abejonės, aš žinau, kiek sumoku O toliau tuščios kalbos sm forume, net jei tai 1000 ir 1 kartą teisybė ;-)
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 23:30)
Be jokios abejonės įskaičiuoti ir mokesčiai. Šneku ne apie megėjus, o apie profesionalus. Ir butent vestuvių srityje.
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 09 30, 12:50)
Wilmiz, bet į tuos kaštus įeina ne tik įrangos nusidėvėjimas. Na, čia žinoma, dar priklauso kokios įrangos. O kaip netiesioginiai kaštai, tokie, kaip pvz. savęs tobulinimas vestuvių fotografijos srityje? Knygos, seminarai, kursai? Na, man atrodo, kiekvienas nenorintis užsisėdėti vietoje turi tobulėti. O į tai reikia investuoti!
Na, kad ir tas pats Scinskas. Manau, jo darbai su kiekvienais metais tobulėja, todėl ir kaina auga.
Reklama svarbu. Bet vestuvių fotografijoje, manau, svarbiau rekomendacijos, žinia iš lūpų į lūpas. Taip ir plečiasi klientų ratas. Taip auga ir kainos.
Atkreipkit demesi,Jusu dievinamas Scinskas nefotografuoja tu vestuviu.Kur jus matet,kad jaunoji per vestuves su sportbaciais sokinetu per balas,dviraciais vazinetu su vosom tom suknelem,kurias siaip saugoti reikia,kad i vakareli dar graziai giminems pasirodyti reikia.Taigi,pas Scinska tik PRIESVESTUVINES FOTOSESIJOS,kurios,neva,vestuves....Ten pas ji nera nei vienos realios vestuviu nuotraukos,tik modeliai...Nesakau,kad jos negrazios,bet tai ne vestuviu fotografas.Pasiziurekit i Babiciaus darbus,pamatysit viska ! Kaina ta pati,o skirtumas kaip diena ir naktis!
Papildyta:
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 02:09)
Yra geresniu variantu uz vos vos didesne kaina
http://www.didysisve...ems-102415.html
mazdaug 50% fotografu ima uz varda. Lygiai taip pat, kaip firminiu kvepalu tikroji kaina yra vos 20% to, ka mokame mes.
Siulau atsakingai perziureti kuo daugiau fotografu ir neziureti i stabus, nes praktiskai viska gali padaryti ir pigesnis fotografas, "neimantis" uz varda milijonu
Pats is to nesistengiu pragyventi, turiu kitu pajamu, fotografija yra hobis ir nenoriu, kad jis pavirstu i rutiniska darba, todel ir kainos nekosmines.
Papildyta:
Ir visiskai nieko ipatingo jose Ar bent jau verto jo prasomos kainos..
Daugiau 3000 uz vienas vestuves, kad ir kokios jos sudetingos ir ilgos (tenka dirbti iki 16val) butu, neapsivercia liezuvis ir neleidzia sazine prasyt. Zinant kastus, na ok, net ir sveikata, tai tikrai yra pakankami pinigai.
http://www.didysisve...ems-102415.html
mazdaug 50% fotografu ima uz varda. Lygiai taip pat, kaip firminiu kvepalu tikroji kaina yra vos 20% to, ka mokame mes.
Siulau atsakingai perziureti kuo daugiau fotografu ir neziureti i stabus, nes praktiskai viska gali padaryti ir pigesnis fotografas, "neimantis" uz varda milijonu
Pats is to nesistengiu pragyventi, turiu kitu pajamu, fotografija yra hobis ir nenoriu, kad jis pavirstu i rutiniska darba, todel ir kainos nekosmines.
Papildyta:
Ir visiskai nieko ipatingo jose Ar bent jau verto jo prasomos kainos..
Daugiau 3000 uz vienas vestuves, kad ir kokios jos sudetingos ir ilgos (tenka dirbti iki 16val) butu, neapsivercia liezuvis ir neleidzia sazine prasyt. Zinant kastus, na ok, net ir sveikata, tai tikrai yra pakankami pinigai.
Na ir tinklapius issirinkot pareklamuoti Tiesiog kaimas kryzkelej.... Pas Kulbi grazus,pas R.Mikulena tiesiog super:paprastas,lengvai valdomas,su puikiom nuotraukom.
QUOTE(Madona @ 2009 10 01, 00:49)
Na ir tinklapius issirinkot pareklamuoti Tiesiog kaimas kryzkelej.... Pas Kulbi grazus,pas R.Mikulena tiesiog super:paprastas,lengvai valdomas,su puikiom nuotraukom.
Atpirksiu savo nebūtą nuodėmę dėl neva reklamavimosi (kas kaip nori, tas taip supranta ) ir išsikasiu duobę sau: parekomenduosiu dar pora žmonių , be savęs, kurie tikrai žino ką daro ir daro labai nuoširdžiai ir profesionaliai (sakau iš savo patirties):
Tai - Viktorija Vaišvilaitė ir Audrius Turskas.
Sakoma, gera reklama - 90% produkto sėkmės. Tai akivaizdu pažiūrėjus į mūsų <brangiausiuosius> arba į fotografus, kurie akivaizdžiai nesugeba nieko, tačiau turi pilną kalendorių vestuvių
<...>
<...>
... ir dar sakoma, kad 90% dienos laiko sėdėjimas SM atima daug brangaus geriausių fotografų darbo laiko hmmm, keista... kada gi jūs, profesionalieji čia besireklamuojantys fotografai, dirbate? kada redaguojate nuotraukas?... nejaugi jus dar mažai kas žino, jei kiekvienam jūsų poste įžvelgiama reklama ir toks įkyrus lindimas į sh..., norint kuo geriau save pateikti?
Turiu tokį kuklų patarimą, ar greičiau garsų pamastymą:
Ar būtina patikėti filmuoti vestuves superiniam profesionalui už nesvietiškus pinigus? Mano nuomone, geriau daugiau skirti fotografui, nes nuotraukos, sustabdytos akimirkos yra daug žaviau už video. Man šiek tiek kvepia egocentrizmu ir fetišu, kai iš vestuvių, dėka 2 ar 3 operatorių padaromas vaidybinis filmas, o jaunieji net negali atsipalaiduoti dėl juos supančių prožektorių. Mielosios, jaunosios, ar tikrai jums reikia to filmo? <...>
Ar būtina patikėti filmuoti vestuves superiniam profesionalui už nesvietiškus pinigus? Mano nuomone, geriau daugiau skirti fotografui, nes nuotraukos, sustabdytos akimirkos yra daug žaviau už video. Man šiek tiek kvepia egocentrizmu ir fetišu, kai iš vestuvių, dėka 2 ar 3 operatorių padaromas vaidybinis filmas, o jaunieji net negali atsipalaiduoti dėl juos supančių prožektorių. Mielosios, jaunosios, ar tikrai jums reikia to filmo? <...>
Akmeninimis nemėtysim, bet...
Taip, būtina patikėti filmuoti vestuves superiniam profesionalui O vat mano nuomone geras ir nenuobodus filmas yra tūkstantį kartų geriau nei foto. Kodėl? Ogi todėl, kad foto niekada neperteiks to, ką galima pamatyti filme... Aj, neverta gilintis į tai, kad negirdėsi balso ir pan. - tiesiog žiūrint filmą yra viskas kitaip Žinoma, nekalbu apie filmus, kuriame "įamžintos" užstalės dainos ir įkaušę muzikantai su savo "dar po vieną"
O dėl jaunųjų negalėjimo atsipalaiduoti nekliedėkit Superiniai operatoriai niekada nesimaišys jūsų kelyje - jūs jų net nepastebėsit... Tas pats sakytina ir apie kai kuriuos fotografus...
Ir dar. Nesuvokiu tų priešvestuvinių filmavimųsi ir fotografavimųsi Kam ta vaidyba? Prieina... nueina... pabėga... atbėga... tipo susipažįsta..... na, man atrodo kvaila žmonės pažįstami daug metų, gyvena kartu, o čia bac - prieš vestuves kuriama kažkokia pasaka, kažkokia išgalvota meilės istorija
Taigi taip, mielasis fotografe, mums, jaunosioms, tikrai reikia to filmo
QUOTE(sukceno @ 2009 09 30, 12:53)
COOL. labai teisingai pasakyta.
Bet kokie jūs ... (neminėsiu to žodžio) Rėkaudami čia, kad filmas nereikalingas, tikrai daugiau klientų neturėsit...
QUOTE(Leo` @ 2009 09 30, 23:25)
<...> O toliau tuščios kalbos sm forume, net jei tai 1000 ir 1 kartą teisybė ;-)
Tai kam kalbi tom tuščiom kalbom? Pačio postų turbūt daugiausia temoje...
Manau, ne man vienai jau nusibodo jūsų blevyzgas skaityti - tema skirta padėti būsimoms jaunosioms apsispręsti dėl fotografų, o ne jūsų kvailoms diskusijoms apie tai, kas yra profas, per kiek turi atsipirkti aparatūra ar t.t.
Yra mokamų temų. Susikurkit ir bendraukit tarpusavyje, profai