Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(beira @ 2009 09 28, 23:29)
geras fotografas

www.e-s.lt dirba su filmuotoju

www.lg-foto.lt dirba su filmuotoju

kas dar?  mirksiukas.gif

ar tau kaimisku nuotrauku reikia? lotuliukas.gif  kad ziuri i fotogida, dar yra stopkadras.lt, egiss - cia fotogido lygyje lotuliukas.gif filmuoja ir fotografuoja kaip zmones geria, o po to kaip zaidzia su nugertu buteliu lotuliukas.gif

cia kaip sakoma pagal nuotakos mentaliteta ir fotografas doh.gif  doh.gif  doh.gif

kaimisku nuotrauku man nereikia smile.gif man labai grazios eigirdo sinickio nuotraukos, bet kiek skaiciau jo paslaugu kaina didoka, aisku mokama uz kokybe smile.gif
Atsakyti
Kalbant apie egiss.lt, tai teko girdėti, kad jis jaunūjų nuotraukas į savo tinklalapį deda net neatsiklausęs jų nuomonės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 29 rugsėjo 2009 - 10:44
Fotografas is Klaipedos ax.gif
http://public.fotki.com/fotografasgedvydas/vestuves/
Atsakyti
[quote=sukceno,2009 09 28, 18:20]
tokio lygio fotografai ir "tvarkytojai" gauna maždaug 400-500Lt. Pažiūrėkit į "brangių" F. grafikus - apie dvejas-trejas vestuves per mėnesį sezono metu. Daugiau darbo jie fiziškai nepajėgūs padaryti, nes reikia gi žmogui ir pamiegoti ir pavalgyti. o per kiek laiko jie pateikia galutinius produktus?

As kalbejau ne apie fotografus, kurie ima po 400-500 Lt uz vestuves, o apie tokius, kurie ima apie 2000 Lt uz vestuves. Ir kaip sakau, 2000 Lt uz vestuves tikrai nera mazai. Jei po vienas vestuves per savaitgali, per menesi susidaro jau 8000 Lt - tai ka mazai? Na kad ir trys vestuves per savaitgali - per menesi 6000 Lt. O jei jau sugeba tik 2 vestuviu nuotraukas per menesi sutvarkyti, tai atsiprasau, tada yra tinginys. Paprastai zmones ofise dirba po 8 val. per diena, 5 dienas per savaite, tai per menesi minimum 176 val. O daznai zmones dirba ir virsvalandzius. Tai ka fotografas turi tvarkyti vienu vestuviu nuotraukas 80 valandu, t. y. 10 darbo dienu - nejuokink! As pati savo nuotraukas tvarkausi kur kas greiciau, nors tvarkau labai kruopsciai ir, mano manymu, pakankankamai ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Kramtoske222 @ 2009 09 29, 17:53)
, nors tvarkau labai kruopsciai ir, mano manymu, pakankankamai ilgai.

Visiškai sutinku, kiekvienas dirba kaip sugeba ir ką sugeba.

Iš smalsumo, galima Tamstos galeriją paveizėti?
Atsakyti
QUOTE(dalytely @ 2009 09 28, 21:44)
Sveikos jungiuosi prie jusu nes irgi ieskau fotografo  ax.gif  kadangi ziurinejau kartu fotografa su filmuotoju tai istrigo keli  www.iamzink.lt ir www.fotogidas.lt  smile.gif  gal zinot kokie atsiliepimai ir kainos? blush2.gif

Yra geresniu variantu uz vos vos didesne kaina smile.gif
http://www.didysisve...ems-102415.html

mazdaug 50% fotografu ima uz varda. Lygiai taip pat, kaip firminiu kvepalu tikroji kaina yra vos 20% to, ka mokame mes.

Siulau atsakingai perziureti kuo daugiau fotografu ir neziureti i stabus, nes praktiskai viska gali padaryti ir pigesnis fotografas, "neimantis" uz varda milijonu smile.gif

Pats is to nesistengiu pragyventi, turiu kitu pajamu, fotografija yra hobis ir nenoriu, kad jis pavirstu i rutiniska darba, todel ir kainos nekosmines.
Papildyta:
QUOTE(dalytely @ 2009 09 29, 10:35)
..man labai grazios eigirdo sinickio nuotraukos, bet kiek skaiciau jo paslaugu kaina didoka, aisku mokama uz kokybe smile.gif

Ir visiskai nieko ipatingo jose smile.gif Ar bent jau verto jo prasomos kainos..
Daugiau 3000 uz vienas vestuves, kad ir kokios jos sudetingos ir ilgos (tenka dirbti iki 16val) butu, neapsivercia liezuvis ir neleidzia sazine prasyt. Zinant kastus, na ok, net ir sveikata, tai tikrai yra pakankami pinigai.

isduosiu paslapti: is tu 3000 Lt, vestuviu kastai ne trecdalio nesudaro.

Atsakyti
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 01:09)
isduosiu paslapti: is tu 3000 Lt, vestuviu kastai ne trecdalio nesudaro.

teisinga pastaba, kai pats aparatūrą įsigyji iš kitų pajamų šaltinių, o čia tik žaidimas-savireklama.
Atsakyti
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 02:09)

kitaip tariant Jūs pats..
Atsakyti
QUOTE(WiLMiZ @ 2009 09 30, 02:09)

mazdaug 50% fotografu ima uz varda. Lygiai taip pat, kaip firminiu kvepalu tikroji kaina yra vos 20% to, ka mokame mes.

Siulau atsakingai perziureti kuo daugiau fotografu ir neziureti i stabus, nes praktiskai viska gali padaryti ir pigesnis fotografas, "neimantis" uz varda milijonu smile.gif

Pats is to nesistengiu pragyventi, turiu kitu pajamu, fotografija yra hobis ir nenoriu, kad jis pavirstu i rutiniska darba, todel ir kainos nekosmines.

as irgi manu kad yra geresniu fotografu uz mazesne kaina, bet bent kolkas musu paskirtos sumos fotografui ir filmuotojui neuztenka ax.gif gal pasirodys ir keista bet nenoriu trecdali sumos skirtos vestuvems isleisti vien tik fotografui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sukceno @ 2009 09 29, 19:32)
Visiškai sutinku, kiekvienas dirba kaip sugeba ir ką sugeba.

Iš smalsumo, galima Tamstos galeriją paveizėti?

Aš nesu fotografė ir neturiu galerijos. Aš čia diskutavau apie fotografų, kuriems fotografavimas yra darbas, įkainius - gal ne taip supratote. O kalbėdama apie savo nuotraukų tvarkymą turėjau omeny, pvz., nuotraukų iš savo kelionių tvarkymą, kur būna prifotografuoji 1500 vnt. nuotrauku ir paskui jas tvarkai, atsirinkinėji, apkarpai ir t.t. - tiesiog sau (ir draugams parodyti).
Atsakyti
QUOTE(Kramtoske222 @ 2009 09 30, 10:28)
Aš nesu fotografė ir neturiu galerijos. Aš čia diskutavau apie fotografų, kuriems fotografavimas yra darbas, įkainius - gal ne taip supratote. O kalbėdama apie savo nuotraukų tvarkymą turėjau omeny, pvz., nuotraukų iš savo kelionių tvarkymą, kur būna prifotografuoji 1500 vnt. nuotrauku ir paskui jas tvarkai, atsirinkinėji, apkarpai ir t.t. - tiesiog sau (ir draugams parodyti).

aš tą patį ir turėjau omeny
Atsakyti
QUOTE(sukceno @ 2009 09 30, 07:15)
teisinga pastaba, kai pats aparatūrą įsigyji iš kitų pajamų šaltinių, o čia tik žaidimas-savireklama.

Dvi fakto klaidos viename sakinyje smile.gif

1. Aparatūra privalo atsipirkti, nepriklausomai iš kokių pinigų ji isigyta. Tai paprasta verslumo taisyklė. Į kaštus yra įskaičiuotas ir įrangos nusidevėjimas. Ir net tokiu atveju bendri kaštai nesudaro trečdalio nuo 3000 Lt.
2. Nenorėčiau tarp žaidimo, savireklamos ir hobio dėti lygybės. Man tai hobis ir tik po to darbas.

Sakoma, gera reklama - 90% produkto sėkmės. Tai akivaizdu pažiūrėjus į mūsų <brangiausiuosius> arba į fotografus, kurie akivaizdžiai nesugeba nieko, tačiau turi pilną kalendorių vestuvių smile.gif

Be jokios abejonės, tas linkas yra mano ir, manau, suprantantys humorą ir pamatę ten sakinio gale smailą, nepriėmė kaip už labai rimtą pinigą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dalytely @ 2009 09 30, 10:13)
as irgi manu kad yra geresniu fotografu uz mazesne kaina, bet bent kolkas musu paskirtos sumos fotografui ir filmuotojui neuztenka  ax.gif  gal pasirodys ir keista bet nenoriu trecdali sumos skirtos vestuvems isleisti vien tik fotografui smile.gif

Teko kadaise filmuoti vestuves. Supratau, kad tai ne man ir perejau prie to, ką myliu labiausiai - Fotografija. Turiu tokį kuklų patarimą, ar greičiau garsų pamastymą:

Ar būtina patikėti filmuoti vestuves superiniam profesionalui už nesvietiškus pinigus? Mano nuomone, geriau daugiau skirti fotografui, nes nuotraukos, sustabdytos akimirkos yra daug žaviau už video. Man šiek tiek kvepia egocentrizmu ir fetišu, kai iš vestuvių, dėka 2 ar 3 operatorių padaromas vaidybinis filmas, o jaunieji net negali atsipalaiduoti dėl juos supančių prožektorių. Mielosios, jaunosios, ar tikrai jums reikia to filmo?
Savo vestuvėse mieliau turėčiau gerą fotografą, ir pasamdyčiau koki jaunuolį, mokantį laikyti kamerą, kad dėl ramios sažinės, šeimos metraščiui simboliškai pafilmuotų pasiruošimą, ceremoniją ir kitus svarbesnius momentus. Bet jokių pusantros valandos trukmės "vaidybinių-dokumentinių" filmų! ax.gif

Pasikartosiu, tai yra mano nuomonė, akmenimis nemėtykite blush2.gif
Atsakyti