Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

pritariu, teisingai pastebeta, cia daug kas nuo jaunuju priklauso, o ne tik nuo fotografo cool.gif

mes su busimuoju dar svarstom ka rinktis 2010-uju rugpjuciui ir tiek tu fotografu daug doh.gif

labiausiai patiko Juliaus Kielaicio www.baltadiena.lt biggrin.gif , dar
Lino Gaveno www.lg-foto.lt irgi nieko

mums po 28 jau tai nebenorim kaip mazi vaikai tu beprasmiu pozuotu nuotrauku tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(beira @ 2009 09 25, 00:37)
mums po 28 jau tai nebenorim kaip mazi vaikai tu beprasmiu pozuotu nuotrauku tongue.gif

Man atrodo, kad jus dar kaip tik per maži, kad turėti geras surežisuotas foto wink.gif
Sėkmės ieškant fotografo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hilas02 @ 2009 09 24, 21:50)
Sveiki,

Norejau keleta zodziu atsakyti i ramuniuxo komentarus del Rutos. Kiek supratau ji rase apie musu vestuves. Deje siek tiek skaudu skaityt tai ka ji parase, o ka kalbet apie pacia Ruta.  verysad.gif

Vestuviu fotografo paieskos buvo ko gero sunkiausia musu vestuviu planavimo dalis.  doh.gif Perziurejom daugybes fotografu darbus internete ir mums patiko dvieju fotomenininku nuotraukos. Kaip jau Leo rase, labai svarbu su zmogumi pabendrauti pries pasamdant ji. Po susitikimu is karto atkrito kiti fotografai ir pasirinkome Ruta, kuri mums pasirode labai siltas ir nuosirdus zmogus, profesionali fotografe.

Visu pirma reiketu suprasti, jog vestuves pirmiausia - jaunavedziu svente ir fotografe vestuvese visu pirma yra del ju. Su Ruta pries vestuves buvo suderintos smulkmenos ir aptarta kokiu ir mazdaug kur mes norime fotografiju. Bendra nuotrauka taip pat buvo aptarta ir padaryta ten kur norejome mes. Taip pat buvo su kaupu ispildyti ir kiti musu norai. O nosies krapstant Rutos mes tikrai nematem, taciau ispudi paliko, kaip ji ant zemes krito keliose vietose kad idomesni kadra pagautu.

Beje, situacija apie kuria kalba ramuniuxas taip pat buvo aptarta su Ruta ir suderinta, kad ji tos nuotraukos nedarytu, nes mes nenorejome savo fotoknygoje tureti nuotraukos, kurioje net ne visi sveciai butu ir tai sustatyti kaip "azuoliuku choras".

Be to, buvome paprase draugo, kad jis pafotografuotu ir galetu patenkinti visu sveciu igeidzius, nes patys suprantat kad per 4 val sunku padaryti ilgai isimenancias ir ispudingas nuotraukas jauniesiems bei itikti visiems sveciams. Todel jaunajai, kaip rase ramuniuxas, su fotiku tikrai niekur nereikejo begioti.

Taigi noretumem apibendrinant parasyti, kad mes Ruta ir jos darbu likome labai patenkinti bei rekomenduojame jos paslaugas.  thumbup.gif

Na, suprantu, kad fotoknygoje jaunieji nori matyti save daugiausia, mes taip pat, bet is asmenines patirties galiu pasakyti, kad vis delto bendros nuotraukos labiausiai patinka pagyvenusiems, pvz mamos, mociutes butent jas isiremina, bet cia ne apie tai.
Ir as nekalbu apie tai, kas suderinta ar nesuderinta, as kalbu apie pati zmogiskuma, nereikia tos nuotraukos deti i fotoknyga, nereikia jos gal ir jauniesiems, taciau galbut jos reikia vieninteliam sveciui, kuris jos ir pageidavo,del jo tikrai nesunku paaukoti vieno vienintelio kadro, juk siuolaikines technologijos tai leidzia, tuo labiau netgi galima buvo ir su to draugo fotoaparatu.

Tikrai tikiu, kad si fotografe labai grazias daro nuotraukas, vertinu jos pasiekimus ir spaudziu desine, bet siek tiek paprastumo, nuosirdumo ir nuolankumo niekam nepamaiste biggrin.gif
Veliau visi supratom, kas buvo suderinta su fotografais, ir viskas gerai, kiekvienas siekia, to ko nori, o as tikrai negaliu komentuoti jusu noru ir galutinio rezultato, nes jo kol kas nezinau, bet svarbiausia, kad jis jums patiko, tiko ir pranoko lukescius.

Kiek zmoniu, tiek nuomoniu juk, kiekvienam savo ir reikia gerbti kitu nuomone.
Todel Hilai nepyk, uz tai kad siek tiek paburnojom ant jusu fotografes (sakau paburnojom, nes burnojau ne as viena smile.gif). Ir tikrai neturi buti Jums skaudu del nieko, jeigu jums viskas patiko ir buvo taip, kaip susitarete, juk kaip pats rasei, cia jusu svente buvo, todel mes uz jus dziaugiames, buvo grazi, linksma svente ir cia ne uz ir pries konkursas, todel nepriimk nieko asmeniskai, asmeniskumai trumpina gyvenima ax.gif

Per siuos ir praejusius metu teko matyti kaip fotografuoja ir koki rezultata pateikia kiti fotografai ir tiesiog lyginu bendravima ir rezultata. Beje, nors mums padare fotoknyga fotografai (kurie fotkino pazymetina nemokamai) ir ji tikrai grazi, taciau as vis delto esu uz albuma. O jei tiksliau uz butent toki, koki fotografe Giedre Rein padare, superinis ir tikrai visam gyvenimui ir visiems poreikiams itinkantis manau.

Todel manau, kad butina pries pasirenkant fotografa su juo susitikti, pabendrauti, pamatyti, ka siulo, susikalbeti ir tada viskas bus super, o ir kaina tada bus paprasta ivertinti, t.y. ar ji pagrista, ar nepagrista uz konkreciai to fotografo darba, nes internetas ne visagalis ir daznai apgauna musu akis smile.gif

Sekmes visiems fotografams ir toliau tobulekite, isnaudokite technologiju galimybes bei zinoma, pateikite mums paprastiems zmogeliams daug daug graziu iamzintu akimirku...
Atsakyti
Na pasisakysiu ir ash kadangi vienaip ar kitaip teko susidurti siek tiek su fotografais. Kiekvienas turim savo nuomone ir nelabai man patinka kai buna kritikuojama viena ar kita puse sia tema. kiekvieno supratimas apie fotografija yra skirtingas. Todel uzsakitau kiekviena pasirinkima. Kalbant konkreciu atveju apie Ruta, kad ir koks ten geras bendravimas buvo, kad ir kaip buvo "kritinejama norint pagauti gera kadra" ash asmenishkai nesirinkciau. Na kita vertus pageidavimai ish jaunuju jei jau nefotkinti sveciu buvo, lai ju ir nefotkina, arba galu gale nededa fotonuotrauku i bendra galutini produkta. bet esme sventes ir yra tokia, kad po 15 m ziurint i sia svente galima butu pasakyti o ziurek o kaip ten tas ir tas gyvena, arba koks jis jaunas atrodo, kokia juokinga sukuosenu mada buvo ir t.t. manau nuotrauku esme yra tokia. Taip pat labai noreciau pazymeti musu drauga kuris anot HILO tenkino sveciu uzgaidas. Pirminis neapdirbtas jo foto variantas man padare tikrai dideli ispudi, kaip sakant uzskaitau, aisku gal nuomone pakeisiu kai pamatysiu Rutos fotografijas, taciau kiek maciau keleta(kiek suprantu turetu buti geriausios, nes dazniausiai reklamai ir naudojamaos geriausios) apdirbtu galiu pasakyti truksta tik kad jaunasis jaunaja ant rankos laikytu, arba abu saule besileidziancia rankose laikytu... zodziu man pasirode labai jau "etatines" Gaila kad neesu egzpertas viso sio reikalo, reiks pasiklausti kaip visa tai vertintu kompetetingi zmones. Atsiprasau jei ka izeidziau savo pasisakymais.
Atsakyti
QUOTE(Sexodromas @ 2009 09 25, 07:51)
Na pasisakysiu ir ash kadangi vienaip ar kitaip teko susidurti siek tiek su fotografais. Kiekvienas turim savo nuomone ir nelabai man patinka kai buna kritikuojama viena ar kita puse sia tema. kiekvieno supratimas apie fotografija yra skirtingas. Todel uzsakitau kiekviena pasirinkima. Kalbant konkreciu atveju apie Ruta, kad ir koks ten geras bendravimas buvo, kad ir kaip buvo "kritinejama norint pagauti gera kadra" ash asmenishkai nesirinkciau. Na kita vertus pageidavimai ish jaunuju jei jau nefotkinti sveciu buvo, lai ju ir nefotkina, arba galu gale nededa fotonuotrauku i bendra galutini produkta. bet esme sventes ir yra tokia, kad po 15 m ziurint i sia svente galima butu pasakyti o ziurek o kaip ten tas ir tas gyvena, arba koks jis jaunas atrodo, kokia juokinga sukuosenu mada buvo ir t.t. manau nuotrauku esme yra tokia. Taip pat labai noreciau pazymeti musu drauga kuris anot HILO tenkino sveciu uzgaidas. Pirminis neapdirbtas jo foto variantas man padare tikrai dideli ispudi, kaip sakant uzskaitau, aisku gal nuomone pakeisiu kai pamatysiu Rutos fotografijas,  taciau kiek maciau keleta(kiek suprantu turetu buti geriausios, nes dazniausiai reklamai ir naudojamaos geriausios) apdirbtu galiu pasakyti truksta tik kad jaunasis jaunaja ant rankos laikytu, arba abu saule besileidziancia rankose laikytu... zodziu man pasirode labai jau "etatines" Gaila kad neesu egzpertas viso sio reikalo, reiks pasiklausti kaip visa tai vertintu kompetetingi zmones. Atsiprasau jei ka izeidziau savo pasisakymais.

Super- man rodos Ruta tik apsidziaugs, kad jos nesirinksite savo vestuvems. Pasiimsite fotografu savo drauga ir sutaupysite nemazai pinigeliu. Kame problema? skoniai skirtingi ir tai saunu! O tie kas supras skirtuma- tie issirinks fotografa pagal tai KO JIE PAGEIDAUJA - ar jie nori vaikams parodyti kaip jie kvailiojo per vestuves, ar kokia mama buvo grazi vestuviu diena, ar dar ka nors- kiekvieno prioritetai kiti. Bet - jei jau jaunieji issirinko fotografa- galbut tai ju teise ir jie man rodos puikiai supranta uz ka jie moka pinigus . O jus buvot ju sveciai- tai gal gerbkit ju pasirinkima, o ne dekit ji i suns dienas... Galu gale tai ju vestuves ir ju fotografas, o ne jusu... Jus issirinksit sau miela...

Jei dar parasytumete, kad vaises buvo nekokios ir patiekalus gaminant nebuvo atsizvelgta, kad jus nevalgot pvz svogunu - jaunieji turbut irgi apsidziaugtu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 25 rugsėjo 2009 - 08:45
Jei perskaitytai viska ka rasiau tai manau tikrai suprastumei kad kiekvieno prioritetai yra skirtingi ir ash tikrai nepriestarauju del jaunuju pasirinkimo, o tik palaikau uz tai kad jie dare sau svente, nes kaip rodo dazna praktika vestuves daromos ne sau o kitiems. ish viso didelis +++ jauniesiems uz iniciatyva. ne kiekvienas gali suorganizuoti tokia puikia svente kaip buvo pas juos thumbup.gif
O kalbant apie fotografe ash pasiliksiu prie savo nuomones. Del svogunu Jus linstate i emocijas ir krastutinumus...
P.S. mano svente jau kaip ir praejo tajp kad ash nebesirinksiu tongue.gif

QUOTE(*Diva* @ 2009 09 25, 08:38)
Super- man rodos Ruta tik apsidziaugs, kad jos nesirinksite savo vestuvems. Pasiimsite fotografu savo drauga ir sutaupysite nemazai pinigeliu. Kame problema? skoniai skirtingi ir tai saunu!  O tie kas supras skirtuma- tie issirinks fotografa pagal tai KO JIE PAGEIDAUJA - ar jie nori vaikams parodyti kaip jie kvailiojo per vestuves, ar kokia mama buvo grazi vestuviu diena, ar dar ka nors- kiekvieno prioritetai kiti. Bet - jei jau jaunieji issirinko fotografa- galbut tai ju teise ir jie man rodos puikiai supranta uz ka jie moka pinigus .  O jus buvot ju sveciai- tai gal gerbkit ju pasirinkima, o ne dekit ji i suns dienas... Galu gale tai ju vestuves ir ju fotografas, o ne jusu... Jus issirinksit sau miela...

Jei dar parasytumete, kad vaises buvo nekokios ir patiekalus gaminant nebuvo atsizvelgta, kad jus nevalgot pvz svogunu - jaunieji turbut irgi apsidziaugtu...

Atsakyti
QUOTE(ramuniuxas @ 2009 09 25, 08:34)
Na, suprantu, kad fotoknygoje jaunieji nori matyti save daugiausia, mes taip pat, bet is asmenines patirties galiu pasakyti, kad vis delto bendros nuotraukos labiausiai patinka pagyvenusiems, pvz mamos, mociutes butent jas isiremina, bet cia ne apie tai.
Ir as nekalbu apie tai, kas suderinta ar nesuderinta, as kalbu apie pati zmogiskuma, nereikia tos nuotraukos deti i fotoknyga, nereikia jos gal ir jauniesiems, taciau galbut jos reikia vieninteliam sveciui, kuris jos ir pageidavo,del jo tikrai nesunku paaukoti vieno vienintelio kadro, juk siuolaikines technologijos tai leidzia, tuo labiau netgi galima buvo ir su to draugo fotoaparatu.

Kažkaip skaitant šių vestuvių jaunųjų ir jų svečių komentarus, susidaro įspūdis, kad į vestuves buvo pakviesti ne draugai, o kažkokie tolimi svetimi žmonės, kurie gali viešai apšnekinėti tų jaunųjų vestuves. Gal tieisog nereikėtų į vestuves kviesti bet ką, kad paskui nebūtų tokio viešo apsižodžiavimo:)

Atsakyti

As nepykstu, jeigu kazkam nepatiko mano suknele, ziedai, valgis ar dar kazkas, nes man svarbu, kad as gerai jauciausi per ta svente, bet nuomone isgirsti vis tiek idomu ir norisi, netgi labai smalsu ir nesvarbu ar ji gera, ar bloga, nereikia buti veidmainiais ir meluoti vieni kitiems, kad viskas buvo labai saunu, jei is tiesu kazkas nepatiko.
As nebijau pripazinti, kad musu auto papuose baisiai, nors mano sese rekomendavo ta gelininke, ar kiti dalykai buvo ne visiskai tobuli, bet suprantu tai ir nepykstu. Jei zmogus issako kritika, tai vertinu ja.

Manau pats laikas sugrizti prie pagrindines sio skyriaus temos ir vel siulyti bei nesiulyti fotografus, nesileidziant i krastutinumus.
Taigi, prasau nebekomentuoti ir nebetesti visiskai beprasmisku diskusiju.
Kiekvienas turim teise i nuomone ir nemanau, kad reiktu slepti ir bijoti ja reiksti, jeigu tai susije su pazistamais zmonemis, visi turim trukumu ir pliusu.
Ismokim ivertinti kritika ir arba ja priimti, arba ne. Tik tiek.
Papildyta:
QUOTE(Kramtoske222 @ 2009 09 25, 10:51)
Kažkaip skaitant šių vestuvių jaunųjų ir jų svečių komentarus, susidaro įspūdis, kad į vestuves buvo pakviesti ne draugai, o kažkokie tolimi svetimi žmonės, kurie gali viešai apšnekinėti tų jaunųjų vestuves. Gal tieisog nereikėtų į vestuves kviesti bet ką, kad paskui nebūtų tokio viešo apsižodžiavimo:)

niekas nepeikia jaunuju jei nepastebejot ir nei vieno blogo zodzio apie juos neparase, tai manau, kad si Jusu nuomone visiskai neteisinga.
Ir atsiprasau, jeigu is tiesu jaunieji klaidingai suprato musu pastebejimus, jeigu kazkaip juos izeideme, nes mes vertiname draugyste ir istikimybe, linkiu jiems kuo geriausios kloties ir nuosirdziai juos myliu, kartu jaudinausi ir isgyvenau kiekviena tos dienos akimirka, visi verkem ir juokemes kartu.
Ir butina dar karta pazymeti, kad tema jau nuejo per toli, sugrizkime i realybe, juk tai tebuvo tokia ipaprasta pastaba, skirta apskritai net ne jauniesiems.
Atsakyti
Kažkaip nebeskanu pasidarė sad.gif
Atsakyti
Mano fotografas buvo nerealus, (vilniuje) sumokėjau 900, http://svajunas.com/
kai pasiemiau fotkes (500) pasakiau kad keltųsi kaina, nes rinkausi iš tike daug fotografu visu fotkes vienodos o kainos dideles, kai gavau Svajūno pasiūlymą, net mano planuotoja nepatikėjo, kad jis tik kiek ima.

Atsakyti

tikrai grazios Svajuno foto biggrin.gif .. bet cia ta kaina tikriausiai 2009m ir buvo 4u.gif

toks fotografas kitais metais kainuos 3-4 tukst., jei dar bus laisvas

mes apskambinom Scinskui, www.lg-foto.lt, Jurijui is fotojura kiek mums kas isstrigo, ziurejom is vestuvems.lt tai visi jau uzimti 2010 liepai

as ir norejau del to paklausti pries kiek laiko reiktu rezervuoti fotografa????
puolem i panika doh.gif

Kaip mums vienas fotografas paminejo, kad labai daug poru perkele savo vestuves is 2009 i 2010 gal ir del krizes ir del skaiciu ir sako, kad bus bumas fotografams kitais metais, o siemet daug kas dirbo uz tiek kiek Svajunas.

Drauge tuokesi rugseji irgi 1000 sumokejo 4u.gif, o mes dabar uz 3000 nerandam unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(fllorencija @ 2009 09 25, 15:43)

Kaip mums vienas fotografas  paminejo, kad labai daug poru perkele savo vestuves is 2009 i 2010 gal ir del krizes ir del skaiciu ir sako, kad bus bumas fotografams kitais metais, o siemet daug kas dirbo uz tiek kiek Svajunas.

keista.. kad man kaip tik atrodė, kad visa ta krizė vestuvėse bus kitais metais.. unsure.gif ir kad kainų mažėjimas pasijaus. Na kaikurie jau daro "atikrizines" akcijas.. o kiti ir kainas kelia unsure.gif
et, nesupaisysi kaip čia kas kol kiti metai neateis biggrin.gif
Atsakyti