Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

QUOTE(Diva:) @ 2009 12 03, 13:43)
Na jau tikrai is isvaizdos kuom lesinta neisivaizduoju kaip atskirti..Klausykit, vis noriu paklausti- ar zinot kur nors ,  kur nusipirkti pvz. tik sparneliu, tik slauneliu g.gif - ta prasme ne visa vista? Ar kur taip prekiauja- kaimiskais, laisveje augintu vistu? Nu taip norisi kartais kokia skarda sparneliu prisikepti kaip kadaise... o ka jau ten is 2 vnt. sparneliu prikepsi...  biggrin.gif

Diva smile.gif o kur Kaune apskritai tokios mėsytės gauti? g.gif pati pirkus? skani? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2009 12 03, 15:17)
Diva smile.gif o kur Kaune apskritai tokios mėsytės gauti?  g.gif  pati pirkus? skani?  rolleyes.gif

As perku Zaliakalnio turguje-pas tokia moteri (jauniausia is visu ten esanciu), nes zinau kaip ji gyvena, kaip tas vistas augina, taciau esu girdejusi, kad kazkas nusipirko nelabai sviezia( vasara ) ir pan.Dar yra Girstupio turgelyje - ten kazkokio ukininko, bet to neteko pirkti.Dar tokia moteris is kaimo atvezdavo, bet dabar negaunu niekaip... Tai va taip, is kazkur.O del skonio- nu man PC tos melynos, privarytos hormonu visitek skanesnes doh.gif lotuliukas.gif uz namines...Namines kietokos, bet as dazniausiai tik sriubas verdu, tai visai nieko-buljonas tikrai skiriasi...
O aplamai tai reiketu internetu uzsisakyti, nu bet niekaip as nepriprantu prie tokio pirkimosi budo biggrin.gif ,man mat reikia apziureti,paciupineti..Kiausinius beja, irgi Zaliakalnio turguje perku arba priesais Hyper Maxima Savanoriu pr.toj eko parduotuvej.
Atsakyti
Na, pagaliau issikepiau savo vista biggrin.gif Skonis, sakyciau, visai geras, gal kiek sausoka gavosi. Kepiau orkaitej apie 2 val., kita karta kepsiu maise - manau, turetu skaniau gautis.
Atsakyti
QUOTE(Ievamul @ 2009 12 07, 22:40)
Na, pagaliau issikepiau savo vista  biggrin.gif  Skonis, sakyciau, visai geras, gal kiek sausoka gavosi. Kepiau orkaitej apie 2 val., kita karta kepsiu maise - manau, turetu skaniau gautis.

biggrin.gif cia ta, uz 12 lt? Visa vista-12 lt, ar kg? Ir as tokios pigios noriu!! Na, be 25 lt visos vistos nesu pirkusi...
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 03, 14:57)
As perku Zaliakalnio turguje-pas tokia moteri (jauniausia is visu ten esanciu), nes zinau kaip ji gyvena, kaip tas vistas augina, taciau esu girdejusi, kad kazkas nusipirko nelabai sviezia( vasara ) ir pan.Dar yra Girstupio turgelyje - ten kazkokio ukininko, bet to neteko pirkti.Dar tokia moteris is kaimo atvezdavo, bet dabar negaunu niekaip... Tai va taip, is kazkur.O del skonio- nu man PC tos melynos, privarytos hormonu visitek skanesnes  doh.gif  lotuliukas.gif uz namines...Namines kietokos, bet as dazniausiai tik sriubas verdu, tai visai nieko-buljonas tikrai skiriasi...
O aplamai tai reiketu internetu uzsisakyti, nu bet niekaip as nepriprantu prie tokio pirkimosi budo biggrin.gif ,man mat reikia apziureti,paciupineti..Kiausinius beja, irgi Zaliakalnio turguje perku arba priesais Hyper Maxima Savanoriu pr.toj eko parduotuvej.

Hm, tai kaip dabar rast ta moteriske? ar ji prie prekystalio stovi? Ir kiek pas ja vista kainuoja?
Kiek maciau ir Via Naturalis vistiena prekiauja

O del skonio, tai tikrai parduotuvines minkstesnes...bet pvz sultinys nepalyginamai naminiu skanesnis
Atsakyti
sveikos 4u.gif senokai besilankiau ūkininkų turgelyje Kaune... Tai ir pamiršau, kada jis veikia - sekmadieniais ar šeštadieniais? g.gif Kalbu apie tą kur būna prie Kauno pilies smile.gif
nežinau ar ekologiška prekė, bet ten būna nerealiai skanios duonytės wub.gif su riešutais ir razinom thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tinuska87: 10 sausio 2010 - 21:00
sestadieniais prie pilies buna
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 08, 23:19)
Hm, tai kaip dabar rast ta moteriske? ar ji prie prekystalio stovi? Ir kiek pas ja vista kainuoja?
Kiek maciau ir Via Naturalis vistiena prekiauja

O del skonio, tai tikrai parduotuvines minkstesnes...bet pvz sultinys nepalyginamai naminiu skanesnis

Na, tos vistos nera ekologiskos, tik kad namines- tai nezinau, gal vistik geriau pirkti eko parduotuvese, nes kaina tokia pati 1 kg- 25 lt.Tikrai nepigiai..
Dabar jau senai buvau ten, nes mama vis man nuperka vista kokia is ukininko -ten atveza kelias i darba ir is kart visi issidalina.Ir kiausinius ji man perka is jo.O siaip ta moteris 25-30 m. mazdaug ir ji tik iejus prie duru buna - ne kur prekystaliai.Ten buna dar kokios 2-3 motereles, bet tokios jau vyresnes, ju nezinau kaip kas, nors is isvaizdos tai tokios pat tos vistos. Nors primenu- esu girdejusi is jos pirkusiu nekokiu atsiliepimu..Tad nezinau- gal geriau eko ukio kokio smile.gif
Girstupio turgelyje tai prekystaliuose keliuose net yra ukininko vistos- nu tokios jau tikrai matosi, kad namines!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 11 sausio 2010 - 12:51
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 11, 12:46)
Na, tos vistos nera ekologiskos, tik kad namines- tai nezinau, gal vistik geriau pirkti eko parduotuvese, nes kaina tokia pati 1 kg- 25 lt.Tikrai nepigiai..
Dabar jau senai buvau ten, nes mama vis man nuperka vista kokia is ukininko -ten atveza kelias i darba ir is kart visi issidalina.Ir kiausinius ji man perka is jo.O siaip ta moteris 25-30 m. mazdaug ir ji tik iejus prie duru buna - ne kur prekystaliai.Ten buna dar kokios 2-3 motereles, bet tokios jau vyresnes, ju nezinau kaip kas, nors is isvaizdos tai tokios pat tos vistos. Nors primenu- esu girdejusi is jos pirkusiu nekokiu atsiliepimu..Tad nezinau- gal geriau eko ukio kokio smile.gif 
Girstupio turgelyje tai prekystaliuose keliuose net yra ukininko vistos- nu tokios jau tikrai matosi, kad namines!

Dekui, reikes apsizvalgyt, gal ir iki Girtupio nusigausiu kada nors smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 11, 13:46)
yra ukininko vistos- nu tokios jau tikrai matosi, kad namines!

Bet jos vis tiek dažniausiai augintos su kombikormu, kurio sudėtyje nemaža dalis genetiškai modifikuotos sojos, nes nei viena pašarų gaminimo įmonė negamina pašaro be sojos. Pavasarį labai tuo domėjausi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2010 01 11, 15:18)
Bet jos vis tiek dažniausiai augintos su kombikormu, kurio sudėtyje nemaža dalis genetiškai modifikuotos sojos, nes nei viena pašarų gaminimo įmonė negamina pašaro be sojos. Pavasarį labai tuo domėjausi  ax.gif

Taip, sutinku, bet geriau nei paukstynu, kur leidziami hormonai ir kiti vaistai, kai vistos uzauga labai greitai, o ju kojytes neislaiko svorio ir jos net negali paeiti... verysad.gif .
Renkames tiesiog mazesne blogybe. O siaip nereiketu valgyti tada jokios mesos, nes ir eko ukiai dar labai neaisku kuom seria,kuom girdo ir t.t. Vegetarai, veganai- butu super! Bet as turbut taip negalesiu niekad, nors gal... Jei likciau namie viena ilgam, tikrai pabandyciau, bet kai pasiulyciau dabar vakarienei namie zoles su grudais, tai idomiai butu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 11 sausio 2010 - 14:49
QUOTE(Jolete @ 2010 01 11, 14:18)
Bet jos vis tiek dažniausiai augintos su kombikormu, kurio sudėtyje nemaža dalis genetiškai modifikuotos sojos, nes nei viena pašarų gaminimo įmonė negamina pašaro be sojos. Pavasarį labai tuo domėjausi  ax.gif

O ar raso sudetyje, kad yra GMO sojos??
Atsakyti