QUOTE(Inana @ 2009 11 22, 14:19)
Sveikos mamytės,
Taip, valio, galbūt jūs teisi, o gal tik kažkiek,, bet kas nuo to keičias? Tai tada reik eit į motulę Maximą ir pirkt rudonskruosčius pomidorus vidury žiemos? Koks gi skirtumas, ar taip ar taip... Na, bet, o tačiau... jei visai niekuom niekada nepasitiki... tai gal reik miške trobelę susiręst bet ką valgysi? gi lietūs nešvarūs, žemė užteršta penkiems metams... Kiekvienas žmogus gyvena pagal save,, ir jei bobutė sako, kad čia ekologiška, tai kiekvieno sėkmė ar nesėkmė yra tikėti tuom nu būkim protingi, švieskimės o jei jau sertifikuoti ūkiai brudą pila,nu tai kaip sakiau, pirmyn į Maximą! Ten tai tikrai ir pensijos nesulausim!!!
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 22, 16:11)
Taip, valio, galbūt jūs teisi, o gal tik kažkiek,, bet kas nuo to keičias? Tai tada reik eit į motulę Maximą ir pirkt rudonskruosčius pomidorus vidury žiemos? Koks gi skirtumas, ar taip ar taip... Na, bet, o tačiau... jei visai niekuom niekada nepasitiki... tai gal reik miške trobelę susiręst bet ką valgysi? gi lietūs nešvarūs, žemė užteršta penkiems metams... Kiekvienas žmogus gyvena pagal save,, ir jei bobutė sako, kad čia ekologiška, tai kiekvieno sėkmė ar nesėkmė yra tikėti tuom nu būkim protingi, švieskimės o jei jau sertifikuoti ūkiai brudą pila,nu tai kaip sakiau, pirmyn į Maximą! Ten tai tikrai ir pensijos nesulausim!!!
Nesuprantu, kam tas sarkazmas Aš tik norejau pasidalinti savo patirtimi. As esu tik UŽ ekologiska produkciją ir sveiką gyvenimo būdą, taip, kad nereikia manęs siuntinėti į Maximas ar dar toliau.
Dabar tapo madingas ekologiškas gyvenimo būdas ir daugelis ant to pasimovė. Vadinamieji ekologiškos produkcijos ūkiai tik džiaugiasi dėl tokios mados ir nesugebėjimo mąstyti kritiškai. Jei netikite mano žodžiais - patys pasidomėkite, kokia yra žemės tarša (beje as rašiau ne apie metus, o metrus), kokie lietūs ant mūsų lyja, kokias sėklas augina, kuo šeria gyvulius ir kuo tręčia žemę. Kaži ar tokiomis sąlygomis galime išauginti ekologišką produkciją. Dar pasidomėkite, kokiomis trašomis leidžiama tręsti "ekologišką" produkciją. Nebūkite naivi, ne mėšlu tręšia
Tai tiek. O jūsų mintis susiręsti miško trobelę ne tokia jau prasta. Tik nieko nėra geriau, kaip pačiai pasinaudoti savo patarimu, gal tuomet mažiau vaikysitės miesto madų. Ko tik nesugalvoji iš dyko buvimo.
QUOTE(Inana @ 2009 11 24, 15:19)
Nesuprantu, kam tas sarkazmas Aš tik norejau pasidalinti savo patirtimi. As esu tik UŽ ekologiska produkciją ir sveiką gyvenimo būdą, taip, kad nereikia manęs siuntinėti į Maximas ar dar toliau.
Dabar tapo madingas ekologiškas gyvenimo būdas ir daugelis ant to pasimovė. Vadinamieji ekologiškos produkcijos ūkiai tik džiaugiasi dėl tokios mados ir nesugebėjimo mąstyti kritiškai. Jei netikite mano žodžiais - patys pasidomėkite, kokia yra žemės tarša (beje as rašiau ne apie metus, o metrus), kokie lietūs ant mūsų lyja, kokias sėklas augina, kuo šeria gyvulius ir kuo tręčia žemę. Kaži ar tokiomis sąlygomis galime išauginti ekologišką produkciją. Dar pasidomėkite, kokiomis trašomis leidžiama tręsti "ekologišką" produkciją. Nebūkite naivi, ne mėšlu tręšia
Tai tiek. O jūsų mintis susiręsti miško trobelę ne tokia jau prasta. Tik nieko nėra geriau, kaip pačiai pasinaudoti savo patarimu, gal tuomet mažiau vaikysitės miesto madų. Ko tik nesugalvoji iš dyko buvimo.
Man rodos, jei čia yra pasimovosių, tai,, pirštais nerodysim... Nu žinom mes viską žinom, nu tai ką dabar daryt, mm??
O aš ir gyvenu beveik miške
O dėl paskutinio sakinuko, tai biški šalčiau, internaute
Klaipėdietės - gal žinote, kur tokie turgeliai vyksta mūsų uostamiesty - ir ar išvis jie vyksta? kažką viena ausim girdėjau, jog senajam turguj, bet nebuvau dar, netikrinau - didelės būtinybės nėra, daugumą daržovių ar mėsos, kiaušinių, paukštienos vežuosi iš kaimo, bet visgi retkarčiais prisireikia ir kažko užsipirkt...
QUOTE(alfa159 @ 2009 11 26, 10:19)
Kas zino- nuo kelintos valands dirba Tymo turgelis (Vilniuje)? Noreciau nulekti kuo anksciau, bet kad jau butu erienos ir medaus.
nuo 14.00val jau buna
Gal kas žinote, kurioje vietoje Halės turguje glaudžiasi ūkininkai, patys prekiaujantys savo produkcija (paukštiena, pieno produktai)? Arba, paklausiu kitaip - kur tame pačiame turguje galima rasti ko nors tikresnio, nei, pvz., MAXIMOJE? Iš anksto dėkui.
QUOTE(Ievamul @ 2009 12 01, 15:56)
Kokios jusu parduodamu vistu kainos?
Gal kas zinot, kur dar Vilniuje naminemis vistomis prekiaujama ir kokios kainos?
Gal kas zinot, kur dar Vilniuje naminemis vistomis prekiaujama ir kokios kainos?
Tymo turguje galima nusipirkti. pernai ziema dar Jaltos kavineje sestadieniais atrodo vykdavo SOL turgelis, tai ten irgi budavo normlaiu vistu. Kaina, atrodo, po 12 Lt uz kg. Visciukas sverdavo apie 1.2 kg.
Ukmerges g. turguje vakar mano vyras mate vistas po 12 Lt., taciau pasirode jos jam itartinos sako per baltos (mazai kuo skyresi nuo didelio paukstyno vistu), ir atvesintos, o ne susaldytos. tai klausimas, kiek ir kaip tu vistu jie isaugina ir kaip greitai parduota, jeigu kiekviena diena asortimentas yra. Vien zo, ne pirko jis, tai neteko ir paragauti. Jeigu kas isbande buten tas vistas, buciau dekinga, jeigu issakysit savo nuomone apie kokybe.
Ir dar pastebejau, kad zmones daznai neatskiria, kada vista yra lesinama tik naturalios kilmes produktais, o kada vista yra tik laisvai laikoma, bet lesia viska ta pati, kaip ir vistos is paukstyno. O ir viena ir kita pardavejai kazkodel vadina "tikra kaimiska" vistiena.
QUOTE(Liora @ 2009 12 03, 14:16)
Ir dar pastebejau, kad zmones daznai neatskiria, kada vista yra lesinama tik naturalios kilmes produktais, o kada vista yra tik laisvai laikoma, bet lesia viska ta pati, kaip ir vistos is paukstyno. O ir viena ir kita pardavejai kazkodel vadina "tikra kaimiska" vistiena.
Man ta pigesnė skaniau iškepė nei perlinė
O kaip iš išvaizdos atskirti? Aš užsakinėju iš UAB Tikras maistas, tai jos man tik spalva skiriasi, na ir žinoma mėsos skonis kitas, nei parduotuvinių, bet pvz kaip atskirti ar lesinta natūraliai ar paukštyno kombikormu su gmo tai ant vištos nepasakyčiau,, gal pasidalinsit savo žiniomis apie tai
Na jau tikrai is isvaizdos kuom lesinta neisivaizduoju kaip atskirti..Klausykit, vis noriu paklausti- ar zinot kur nors , kur nusipirkti pvz. tik sparneliu, tik slauneliu - ta prasme ne visa vista? Ar kur taip prekiauja- kaimiskais, laisveje augintu vistu? Nu taip norisi kartais kokia skarda sparneliu prisikepti kaip kadaise... o ka jau ten is 2 vnt. sparneliu prikepsi...
o gal zinot ar alytuj tokie turgeliai vyksta? bet jauciu vargiai.......................