Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

O as labai susidraugavau su Tymo turgelio, kuris vyksta ketvirtadieniais, ukininkais. Kas savaitele pasrsinesu ozkos suriu, svecius nuolatos nustebinu. Buciau uz, jei dazniau vyktu tokie susiburimai smile.gif
Atsakyti
O kaipgi siuose turgeliuose atsirinkti visgi kas ekologiska, o kas ne?
Atsakyti
Mes irgi kiekvieną šeštadienį prekinamės turgely prie Žemyn upe thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, pasiskaitinejau sia temele ir ... neapsidziaugiau jusu patiklumu. Galbut Diva realiau uzsimine apie trasas ir kt.priedelius... Daznas siu atseit eko produktu pardaveju net neturi ukininko pazymejimo (kuri drasesne paprasykite mirksiukas.gif ), produktus tempia is Lenkijos ir pristato kaip super ekologoska produkcija... Kadangi dabar daugelis susirupine sveiku gyvenimo budu, o Lenkioje produktai vis dar pigesni - va jums ir biznis doh.gif Visi tik ir saukia "eko, eko, ekooooo"... Kalvariju turguje bent yra tam tikri reikalavimai prekiautojams, atitinkamos sanitarines salygos, apranga, saldytuvai... ir tai visko pasitaiko. Na o pirkti suri ne is saldytuvo, prie operhouzo, is mikrushkes man nesinori smile.gif
Tikiuosi pataikot ant saziningu pardaveju ir nepermokat uz ta pacia lenkiska soninuke, suri ar pomidora smile.gif

Sekmes 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Kornelyte @ 2009 09 06, 15:12)
Sveikos, pasiskaitinejau sia temele ir ... neapsidziaugiau jusu patiklumu. Galbut Diva realiau uzsimine apie trasas ir kt.priedelius... Daznas siu atseit eko produktu pardaveju net neturi ukininko pazymejimo (kuri drasesne paprasykite  mirksiukas.gif ), produktus tempia is Lenkijos ir pristato kaip super ekologoska produkcija... Kadangi dabar daugelis susirupine sveiku gyvenimo budu, o Lenkioje produktai vis dar pigesni - va jums ir biznis  doh.gif  Visi tik ir saukia "eko, eko, ekooooo"... Kalvariju turguje bent yra tam tikri reikalavimai prekiautojams, atitinkamos sanitarines salygos, apranga, saldytuvai... ir tai visko pasitaiko. Na o pirkti suri ne is saldytuvo, prie operhouzo, is mikrushkes man nesinori smile.gif
Tikiuosi pataikot ant saziningu pardaveju ir nepermokat uz ta pacia lenkiska soninuke, suri ar pomidora smile.gif

Sekmes  4u.gif

O tai kur jūs siūlote pirkti? Jei nori būti 100% tikras, tai turi auginti pats, bet manau daugelis iš čia rašančių tokios galimybės neturi. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kornelyte @ 2009 09 06, 16:12)
Sveikos, pasiskaitinejau sia temele ir ... neapsidziaugiau jusu patiklumu. Galbut Diva realiau uzsimine apie trasas ir kt.priedelius... Daznas siu atseit eko produktu pardaveju net neturi ukininko pazymejimo (kuri drasesne paprasykite  mirksiukas.gif ), produktus tempia is Lenkijos ir pristato kaip super ekologoska produkcija... Kadangi dabar daugelis susirupine sveiku gyvenimo budu, o Lenkioje produktai vis dar pigesni - va jums ir biznis  doh.gif  Visi tik ir saukia "eko, eko, ekooooo"... Kalvariju turguje bent yra tam tikri reikalavimai prekiautojams, atitinkamos sanitarines salygos, apranga, saldytuvai... ir tai visko pasitaiko. Na o pirkti suri ne is saldytuvo, prie operhouzo, is mikrushkes man nesinori smile.gif

Sekmes  4u.gif

Tai kad tam pačiam Kalvarijų ir kituose dideliuose turguose būtent lenkiška produkcija ir prekiauja, ten daug perpardavinėtojų. O mažesniuose turgeliuose ūkininko pažymėjimai ir sertifikatai kabo ant prekystalio, net prašyt nereikia. Ir mikruškėse taip pat yra šaldytuvai, nemanau, kad sąlygos ten antisanitarinės.

Kas dėl eko.. dauguma turgelių yra ne eko, o ūkininkų. Tas mane tenkina, vien eko daržovių neįpirkčiau.
Atsakyti
Mano tevai irgi pries kekvienas kaledas i naujuosius metus atveza namie augintas zasis i Klaipedos "Delfino" turgu, bet salia ju visada stovi prekybininkai pardavinejantys panasias zasis tik aisku is lenkijos bet be abejo teigia kad jos uzaugintos Lietuvoje ir yra namines. Taigi kainos skirtumas irgi yra apie 10 Lt uz zasi brangiau. Tai net nezinau. Zinant tokius faktus man baisoka buna pirkti is turgaus produkcija nors ir traktuojama kad ji yra uzaugita ukininko.
Beje reikia pastebeti, kad perkant darzoves is turgaus geriausiai ziureti i pardavejo rankas jeigu jos pajuosusios nuo darbo ir sugrupusios didele tikimybe kad tai yra jo uzauginta produkcija, nes kaip tu pats uzauginsi produkcija savo rankom jos nepalietes.
Atsakyti
Nezinau ir as kodel cia tie turgeliai eko vadinami..Pats temos pavadinimas is esmes jau nelabai tikslus.. Nezinau Kaune nei vieno eko turgelio schmoll.gif - jei kelios kokios prekes buna tai buna, o siaip ukininku ir tiek. Kalbu apie mazus mobiliuosius, ten juk ir pardavejai matosi,kad patys ukininkai, patys augina, piena pardavineja- o ar jie pila saujom trasas ar ne, kitas klausymas...Apie didziuosius turgus ne kalbos nera- Lenkija vidury Lietuvos...
Atsakyti
Turgeliai gal ir nera visai eko, bet jau didesnė tikimybė, kad iš daržo ir kad chemikalams pinigų neturi, nors kas čia žino.
Šiaip aš ne vieną kartą pirkau tuose turgeliuose ir ekoprekes, buvo ir pažymėjimas ir dar specialiai paegzaminau pardavėją, kaip jie tręšia ir kaip išlaiko ūkį be trąšų. Tai bobukė visą išpasakojo, tai bent jau eko egzaminą išlaikė lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį savaitgalį Vilniuje, Tymo turguje vėl vyks ekologiškų daržovių ir vaisių mugė wub.gif Praėjusį savaitgalį buvau, tai daug prekeivių ir mažai pirkėjų, jokių grūsčių thumbup.gif Visi prekeiviai išsikabinę eko sertifikatus. Prisipirkau žolelių arbatų, labai skanių obuolių ir viržių medaus essen.gif
turgus
Atsakyti
QUOTE(Dzintariukas @ 2009 09 25, 14:28)
Šį savaitgalį Vilniuje, Tymo turguje vėl vyks ekologiškų daržovių ir vaisių mugė  wub.gif Praėjusį savaitgalį buvau, tai daug prekeivių ir mažai pirkėjų, jokių grūsčių  thumbup.gif Visi prekeiviai išsikabinę eko sertifikatus. Prisipirkau žolelių arbatų, labai skanių obuolių ir viržių medaus  essen.gif
turgus

Dzintariukas 4u.gif noriu Tavęs paklausti,ar viržių medus tamsiai rudas?
Tiksliau ,kokios spalvos? 4u.gif
Atsakyti
kas valgot neskaitykit, verysad.gif bet MB "skaniai" papusryčiavo praeitą šeštadienį Tymo turguje pirkta rūkyta šonine su dzykais wacko.gif
Atsakyti