Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

QUOTE(aqvilux @ 2014 01 08, 13:54)
na manau tie superpremium  nėra jau tokie baisūs, jei pradėt galvoti kad ir katinui duoti gryną mėsą, tad kur pasiūlytumėt pirkti gerą, kokybišką mėsą  ne tik savo katinui bet ir pačiai?
o Merkio šamas man irgi patiko - ypač keptas visas - liežuvį galima praryt smile.gif

dėl skonio nesiginčyjama. mirksiukas.gif

Dėl mėsos kokybės- mano žiniomis, net eilinei maximinei mėsai (žaliavai, ne pusgaminiams) mūsų (ar katinų) organizmai yra prisitaikę kur kas geriau nei grūdams.
Taigi, nebijau jos, jei reiktų ir valgyčiau, tačiau gyvenu kaime ir visa mėsa yra pačių auginta.
Mano patirtis rodo- kad neišgydomas autoimunines bėdas turintys žmonės pradeda jaustis žymiai geriau, jų bėdos slopsta, kai jų racione nelieka grūdinių (ypač glitimo turinčių) tegu ir labai ekologiškų, nors raciono pagrindą tokiu atveju sudaro kad ir iš maximos pirkta mėsa+ daržovės.

Atsakyti
[quote=" voresta ",2014 01 08, 13:34]
kasdien maistui vartoti antibiotiką, priešgrybelinius vaistus yra sąmonė?

[quote
3. pagamintas zuvu ar kitu gyvunu maistas taip pat yra kokybiskesnis tuo, kad jame paprasciausiai nera "bloguju elementu".
[/quote]
paimkim šunų ir kačių maistą- tegu jame super kokybiškos sudėtinės dalys, tačiau mėsėdį gyvūną šerti angliavandeniais- reiškia jį sargdinti. Vėžiu, diabetu, nutukimu, dantų ir dantenų ligomis šunes ir katinai ėmė sirgti, kai juos ėmė šerti tais kokybiškais, tačiau jų poreikų neatitinkančiais ėdalais. Būtent dėl tos priežasties pakinta jų žarnyno mikroflora ir jie dėl to galų gale suserga.
O perdirbtos mėsos-perkaitinto baltymo ir riebalo išvis niekam nerekomenduoju duoti.
[/quote]

siuo atveju labiau akcentuojate netinkamas pridetines dalis, kai i maista pridedama grudiniu kulturu turinciu glitimo, bet tai nereiskia kad visas tas maistas toks yra. Tuo labiau kad ne visi to glotimo netoleruoja.

O Jus savo uzauginta mesa valgote zalia? Termiskai neapdorojate?
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2014 01 08, 15:18)

O Jus savo uzauginta mesa valgote zalia? Termiskai neapdorojate?

O jūs bijot sūdyto lašinio, dešros, vytintos mėsos? Niekad neperkat?
Mano šeimos valgoma visa mėsa arba žalia, termiškai neapdorota, arba pagarinta max 5 min. Net žvėriena. Pieno produktai taip pat tik raw.
Egzistuoja toks dalykas, kaip autolizė. tad neverskit savo gyvūnėlių ėst sugadintą maistą.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 08, 15:44)
O jūs bijot sūdyto lašinio, dešros, vytintos mėsos? Niekad neperkat?
Mano šeimos valgoma visa mėsa arba žalia, termiškai neapdorota, arba pagarinta max 5 min. Net žvėriena. Pieno produktai taip pat tik raw.
Egzistuoja toks dalykas, kaip autolizė. tad neverskit savo gyvūnėlių ėst sugadintą maistą.

nesakau kad bijom, bet nei sudytu, nei rukytu, nei vytintu mesos gaminiu neperkame ir nevartohame. svarbiausia mesos neperkepti / neperkaitinti ir nieko neigiamo ar "sugadinto" ten joje nesusidaro.
Atsakyti

i 
Ši tema apie ekologiškus turgelius ir ūkininkus. Pokalbiai ne į temą bei ,,medicininės rekomendacijos" pašalintos.
Atsakyti
Kokybiškos ir ekologiškos jautienos galima įsigyti http://www.agrolinija.lt/

Pirkau internetu išpjovą ir konservus, tai labai patiko smile.gif
Atsakyti
Nezinau, kaip miestieciui susigaudyt tarp galybes eko ukininku;) apgauti juoku darbas wink.gif puikiai zinau, kad su kombikorma vistas uzauginti pigiau- paberei ir ramu. Maisas kombikormos ir grudu kainuoja tiek pat, vien zole tu vistos nenupenesi, vien grudais- taip pat. Reikia ir bulviu, ir miltu. O tam jau reikia ir laiko, ir tureti visko. Mano treju metu vistu auginimo patirtis rodo- be kombikormos iki 3,5kg vista auginu 3 men. Grudai, bulves, miltai savi. Taip kad paklauskit tu, is kuriu perkat, kokio amziaus vista. Jei ji 1,5 men ir sveria apie 3 kg, tai vargu ar eko;) aisku, cia mano nuomone, gal tuoj imsite gincytis;)
Atsakyti
QUOTE(lukne1 @ 2014 02 25, 01:12)
Nezinau, kaip miestieciui susigaudyt tarp galybes eko ukininku;) apgauti juoku darbas wink.gif puikiai zinau, kad su kombikorma vistas uzauginti pigiau- paberei ir ramu. Maisas kombikormos ir grudu kainuoja tiek pat, vien zole tu vistos nenupenesi, vien grudais- taip pat. Reikia ir bulviu, ir miltu. O tam jau reikia ir laiko, ir tureti visko. Mano treju metu vistu auginimo patirtis rodo- be kombikormos iki 3,5kg vista auginu 3 men. Grudai, bulves, miltai savi. Taip kad paklauskit tu, is kuriu perkat, kokio amziaus vista. Jei ji 1,5 men ir sveria apie 3 kg, tai vargu ar eko;) aisku, cia mano nuomone, gal tuoj imsite gincytis;)

tikrai taip smile.gif draugė augina broilerius ir vistas savo reikmėm. vienus metus augino su kombikormu tai super greit ir dideli broileriai užaugo, kitus metus paliko ant grūdų, bulvių, mokiųgų ir tt, tai per 3 mėn vištos dydį pasiekė wink.gif dabar nusprendė 1/2 laiko augint su kombikormu, likusį laiką su grūdais ir daržovėm g.gif
Atsakyti
Gal kas žino kur Kaune eko kalakutienos gauti?
Atsakyti
Sveiki, Gal kas galetu rekomenduoti ukininka , kuris pardavinetu sezonines darzoves augintas be cheminiu trasu ?
Atsakyti
tie eko turgeliai labiau panašūs į paprasčiausius ūkininkų turgus
kaip mūsų oro bei dirvožemio užterštumo sąlygomis jei augina eko produktus
tai paprasčiausias būdas, kaip savo produkciją brangiau parduoti
Atsakyti
QUOTE(lukne1 @ 2014 02 25, 00:12)

Nus da
1. kg kombinuotu geru kainuoja nuo 1.7 lt ir iki 3 lt tuo tarpu kg grudu 0.89 lt.
2. 3.5kg cia gyvo ar skerdineos ?

broileris kurio skerdiena virs 3kg yra skaitomas brokas ir zmoniu maistui netinka.
4. ka rekis zodis ekologiskas? Labai tai jau slidus reikalas. Jei jus seriat ale ekologiskai bet nesekat ligu ir nedarot prevencijos tokia ten ir ekologija.

Dabar taip turgai deja 95% ten perpardavinejimas ir tik 5% musu vietiniu.
Geriausia uzsisakinekit pas tuos kas augina.
Kaip atsirink.
Ziurekit kodel auginama? Ar tik del pelno ar tarkim yra kokiupriezasciu.
Pvz seimoje yra ligoniu ir parduotuvinis maistas netinka todel augina sau ir likuta parduoda.
Geriauias ir deja vienintelis kelias.
5. Manot kombinuotieji taip parasta viens 2 ir panaceja ? Juokaujat.
Lieka dar beagle dalyku. Temperatura dregme sviesa oras ventiliacija ir t.t.

6. Nuo kada paukscius galima sert miltais ? Karve suprantu bet paukscius ?
Tai pagal jus taip iseina kad paukstis poligastritinis gyvys ?

7. 49 dienu amziaus skerdiena gali sverti ne daugiau kaip 2.5 kg ir tai skaitoma riba ir visciukas broileris ruosiamas skerdimui.

8. Ar zinot kas yra pasaru balansavimas ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swingteveliai: 27 balandžio 2014 - 14:56