Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

QUOTE(julius.grigius @ 2013 09 22, 21:59)
Vaikai net nesupranta kad zuvi valgo smile.gif smile.gif smile.gif


dirbtinai mažose talpose auginta, kombikormu šerta alia žuvis labai sveika valgyti?
QUOTE
Dar bandziau Merkio cesnakus,

bandyk ir toliau,
Atsakyti
[quote=" voresta ",2013 09 23, 16:43]dirbtinai mažose talpose auginta,  kombikormu šerta  alia žuvis labai sveika valgyti?

bandyk ir toliau,

O kaip netikėta pasidalinau gera patirtimi ir iš karto užstūmė smile.gif Labai lietuviška? smile.gif

Voresta, ačiū už straipnį apie česnakus, buvo idomu paskaityt ir detaliau pasinagrinėti. Nenoriu kažkaip įžeisti, bet surašysiu, kad kiti žmonės nesiklaidintų.

Šiaip tarp kitko ar skaitei komentarus? Papildomus straipsnius? Įtariu, kad ne, nes jei būtum skaičius tokių nuorodų nėdėtum. Straipnis yra visiškai paistailai, jokių tikrų moksliškai pagrįstų faktų. Nes cheminis elementas apie kurį tiesiog neegzistuoja.

Jei norite skaityti pagrįsta info apie česnakus, skaitykite čia:
http://umm.edu/healt...med/herb/garlic

O kalbant apie česnakus , tai jie dar ir ekologiškumo sertifikatą turi, juos tikrina Ekoagros. Ir prižiūra tikrai griežta. Reikalavimai pateikti Ekoagros.lt puslapyje.

Toliau apie šamu, taip jie auginami baseinuose ir pradžioje ir man buvo siurprizas ir kiek kiek keista. Kadangi buvo skanu, nusprendžiau pasigilinti daugiau. Perskaičiau, kad jie organizuoja ekskursijas į ūkius ir susigundžiau sudalyvauti. Ekskursijų metų parodo patį ūkį, papasakoja kaip augina, ką naudoja,ko ne. Vėliau ir padesgustuoti galima. Pats buvau šaminėje, mačiau kaip maitina, todėl drąsiai galiu rekomenduoti. šamai auginami beseinuose, nes jie yra šilumamėgiai, jiems būtinas šiltas vanduo virš 20 laipsnių, todėl jie nėra riebūs, o kadangi vanduo valomas, nėra jokio dumblo skonio.

Pašarai man buvo irgi aktuali tema todėl daug klausinėjau ir į visus klausimus gavau atsakymus. Tai apie pašarus jie daromi iš mažų žuvelių - bretlingų (kitaip žinomų kaip šprotų), kurie pagaunami žvejybos metu, pačiame šamų maiste, nėra jokių hormonų, antibiotikų ar kitų augimą skatinančių priedų. jie šamus išaugina per tokį pat laiką, kaip jie užauga natūraliai gamtoje.

Jei kyla klausimų kodėl rekomenduoju, tai tiesiai šviesiai galiu atsakyti: todėl kad lietuviška produkcija, todėl, kad jie laikosi savo žodžio ir visada pristato šviežią ir būna tikrai labai skanu. Manau, kad turime vertinta tokias iniciatyvas šalyle, kad tik jų būtų daugiau. Kad mažiau reiktų valgyti visokį Kinietiška šlamštą, kuris pusę pasaulio apkeliavęs, nė kiek nepanašus į maistą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 26 rugsėjo 2013 - 10:01
QUOTE(julius.grigius @ 2013 09 24, 00:12)
O kaip netikėta pasidalinau gera patirtimi ir iš karto užstūmė smile.gif Labai lietuviška? smile.gif

Voresta, ačiū už straipnį apie česnakus, buvo idomu paskaityt ir detaliau pasinagrinėti. Nenoriu kažkaip įžeisti, bet surašysiu, kad kiti žmonės nesiklaidintų.

Šiaip tarp kitko ar skaitei komentarus? Papildomus straipsnius? Įtariu, kad ne, nes jei būtum skaičius tokių nuorodų nėdėtum. Straipnis yra visiškai paistailai, jokių tikrų moksliškai pagrįstų faktų. Nes cheminis elementas apie kurį tiesiog neegzistuoja.

Jei norite skaityti pagrįsta info apie česnakus, skaitykite čia:
http://umm.edu/healt...med/herb/garlic

geriau pats paskaityk http://www.girnos.lt...nakai...nkėjų
ir pamąstyk logiškai, kaip česnakas paveiks žarnyno mikroflorą, jį suvalgius, jei jo tokios galios? Ir man dzin ant ekologijos. Musmirė miške irgi ekologiška.

QUOTE
Pašarai man buvo irgi aktuali tema todėl daug klausinėjau ir į visus klausimus gavau atsakymus. Tai apie pašarus jie daromi iš mažų žuvelių - bretlingų (kitaip žinomų kaip šprotų), kurie pagaunami žvejybos metu, pačiame šamų maiste, nėra jokių hormonų, antibiotikų ar kitų augimą skatinančių priedų. jie šamus išaugina per tokį pat laiką, kaip jie užauga natūraliai gamtoje.

natūraliai žuvis ryja gyvą maistą, o kai perdirbami tie bretlingiai į pašarą, jis jau nėra natūralus maistas. Tad man geriau karosas iš kūdros, nei tas šamas iš baseino.

QUOTE
Kad mažiau reiktų valgyti visokį Kinietiška šlamštą, kuris pusę pasaulio apkeliavęs, nė kiek nepanašus į maistą.

nevalgau jokio šlamšto,nei kiniško nei lietuviško, nes visą savo maistą užsiauginu.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 24, 18:56)
geriau pats paskaityk http://www.girnos.lt...nakai...nkėjų ir pamąstyk logiškai, kaip česnakas paveiks žarnyno mikroflorą, jį suvalgius, jei jo tokios galios? Ir man dzin ant ekologijos. Musmirė miške irgi ekologiška.
natūraliai žuvis ryja gyvą maistą, o kai perdirbami tie bretlingiai į pašarą, jis jau nėra natūralus  maistas. Tad man geriau karosas iš kūdros, nei tas šamas iš baseino.
nevalgau jokio šlamšto,nei kiniško nei lietuviško, nes visą savo maistą užsiauginu.


Čia straipsnis apie tai, kaip cesnakai panaudoti sode ar ūkyje, kuri vieta čia logiška? Mano įmesta nuorodoje labai aiškiai parašyti visi faktai paremti medicininiais tyrimais. Tai kas ten surašyta pagrįstą 59 mediciniais tyrimais smile.gif Ar Jūs bent skaitote tai, kad yra įkeliama? Ar tik gebate vadovautis šaltiniu 'Viena bobutė sakė"? Prašau nustoti klaidinti žmones su savo demagojom apie nieką.

Čia galim ginčytis iki nukritimo, bet kai komentuojat to ko neišmanote nieko gero.

Toliau apie auginamas žuvis:
Stai saltinis: http://www.oceanheal...uaculture_Facts

1. Daugiau nei pusė visų pasaulio žuvų/jūros gėrybių yra užaugina žuvininkystės ūkiuose.
2. 87 % visų pasaulio žvejojimo vietų jau išsekusios, tuoj nebebus ką žvejoti.
3. Jei mėgstate žuvį, tai tiesiog nežinote, kad valgote užaugintą ūkyje.
4. Galvojate apie Baltijos jūrą? Ji viena užterščiausių.

šamas užauginamas remiantis aukščiausias standartais, pastoviai valomame vandyje, maitinant šamams subaluotu maistu. Šamų pašaras gaminamas Danijoje yra sertifikuotas ir ištirtas, be jokių nenaturalių priedų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 25 rugsėjo 2013 - 20:11
QUOTE(julius.grigius @ 2013 09 24, 23:45)
Čia straipsnis apie tai, kaip česnaką panaudoti sode ar ūkyje, kuri vieta čia logiška?

logiška tai, kad česnaką galima vartoti tik kaip vaistą, esant būtinybei. Tai ne maistas, tai vaistas.

Gyvenu šalia Baltijos ir joje nei maudausi nei jos žuvį valgau, tačiau lygiai taip pat nevalgysiu ir dirbtinai augintos žuvies, netgi jei ji turi krūvą sertifikatų.

Dar http://www_ekovita_l...-jis-naudingas/
teigiama, medus vertingesnis už cukrų.
Palyginimas
http://www.dieta.lt/...roduktas/medus/

http://www.dieta.lt/...oduktas/cukrus/

kiek reikia suvalgyti cukraus meduje, kad gauti tą mizerį naudos? Ir ekologiškumo sertifikatas šitų faktų nepakeičia- medus yra toks pat cukrus, kurio mums visiškai nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 25 rugsėjo 2013 - 09:59
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 25, 10:58)
logiška tai, kad česnaką  galima vartoti tik kaip vaistą, esant būtinybei. Tai ne maistas, tai vaistas.

Gyvenu šalia Baltijos ir joje nei maudausi nei jos žuvį valgau, tačiau lygiai taip pat nevalgysiu ir dirbtinai augintos žuvies, netgi jei ji turi krūvą sertifikatų.

Dar http://www_ekovita_l...-jis-naudingas/
teigiama, medus vertingesnis už cukrų.

kiek reikia suvalgyti cukraus meduje, kad gauti tą mizerį naudos? Ir ekologiškumo sertifikatas šitų faktų nepakeičia- medus yra toks pat cukrus, kurio mums visiškai nereikia.


Padariau palyginimą vieno ir kito, man akivaizdu, kad medų vartoti geriau, nei cukrų smile.gif Jis ir mažiau kaloringas, daugiau mineralų ir vitaminų turintis. Aišku piknaudžiauti nereikia nei vienu, nei kitu.

Medus:

Mineralinių medžiagų 0.20 mg
Natrio 3.00 mg
Magnio 8.00 mg
Fosforo 12.00 mg
Kalio 51.00 mg
Kalcio 5.00 mg
Geležies 0.50 mg
Cinko 0.10 mg
Jodo 2.00 μg
Vitamino A (retinolio ekv.) 1.00 μg
Vitamino B2 0.02 mg
Niacinio (vitamino PP) 0.20 mg
Niacinio ekv. 0.20 mg
Vitamino B6 0.02 mg
Vitamino C 2.00 mg
Energinė vertė (kJ) 1399 kJ
Energinė vertė (kcal) 324 kcal

Cukrus:

Kalio 2.00 mg
Kalcio 1.00 mg
Geležies 0.30 mg
Cinko 0.02 mg
Energinė vertė (kJ) 1652 kJ
Energinė vertė (kcal) 395 kcal

Kodėl negaliu žinoti daugiau? Žinau kaip forumuose būna, jei pakomentuoji ką nors ko neišmanai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Man rūpi tai ką valgau, todėl ir domiuosi.
Atsakyti

 i 
Reklamai vietos čia nėra
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 25, 09:58)
logiška tai, kad česnaką  galima vartoti tik kaip vaistą, esant būtinybei. Tai ne maistas, tai vaistas.

Gyvenu šalia Baltijos ir joje nei maudausi nei jos žuvį valgau, tačiau lygiai taip pat nevalgysiu ir dirbtinai augintos žuvies, netgi jei ji turi krūvą sertifikatų.

Dar http://www_ekovita_l...-jis-naudingas/
teigiama, medus vertingesnis už cukrų.
Palyginimas
http://www.dieta.lt/...roduktas/medus/

http://www.dieta.lt/...oduktas/cukrus/

kiek reikia suvalgyti cukraus meduje, kad gauti tą mizerį naudos? Ir ekologiškumo sertifikatas šitų faktų nepakeičia- medus yra toks pat cukrus, kurio mums visiškai nereikia.


Voresta, lb įdomu buvo skaityt. Kokiais mitybos principais vadovaujies? arba jei paprasčiau - kas dominuoja tavo racione?
Atsakyti
QUOTE(SunnyMe @ 2013 10 10, 16:26)
Voresta, lb įdomu buvo skaityt. Kokiais mitybos principais vadovaujies? arba jei paprasčiau - kas dominuoja tavo racione?

na, tave irgi pastebėjau biggrin.gif
laikaus paleo low carb, nes vėžys mėgsta cukrų .Dabar racione dominuoja sotieji riebalai.
Atsakyti
del cesnaku, taip jie labai intensyvus ir turi daug medicininiu savybiu, bet teigti, kad juos galima vartiti tik kaip vaista o ne kaip maista yra tiesiai sviesiai nesamone:

1. praktiskai visi valgomi dalykai turi veikliuju medziagu, kurios vienaip ar kitaip veikia mediciniskai
2. jei dalykas apskritai negali buti naudojamas maistui, t.y. valgomas, tai ir gydyti jis negali, nes greiciausiai bus nuodingas.
3. yra dar toks dalykas, kaip negalavimu prevencija.

del zuvies tvenkiniuose - daznai ji yra sveikesne jai uzaugusi prude ar / upeje / ezere, nes:

1. tvenkiniuose tikrinama ir laikomasi tam tikro mikroklimato, o ezere Jus nesukontroliuosite kokio slamsto ten kas pripyle ar pritekejo pozeminiais vandenimis
2. gamtoje naturali atranka egzistuoja del galybes ligu ir parazitu ir jei pasigauni karosiuka, negali zinoti kokio sh... jis priedes ir ar ryt jis nebutu nustipes nuo kokio zuvu maro
3. pagamintas zuvu ar kitu gyvunu maistas taip pat yra kokybiskesnis tuo, kad jame paprasciausiai nera "bloguju elementu".
Atsakyti
[quote=vanda_zydi,2014 01 08, 12:06]
del cesnaku, taip jie labai intensyvus ir turi daug medicininiu savybiu, bet teigti, kad juos galima vartiti tik kaip vaista o ne kaip maista yra tiesiai sviesiai nesamone:
[/quote] kasdien maistui vartoti antibiotiką, priešgrybelinius vaistus yra sąmonė?

[quote
3. pagamintas zuvu ar kitu gyvunu maistas taip pat yra kokybiskesnis tuo, kad jame paprasciausiai nera "bloguju elementu".
[/quote]
paimkim šunų ir kačių maistą- tegu jame super kokybiškos sudėtinės dalys, tačiau mėsėdį gyvūną šerti angliavandeniais- reiškia jį sargdinti. Vėžiu, diabetu, nutukimu, dantų ir dantenų ligomis šunes ir katinai ėmė sirgti, kai juos ėmė šerti tais kokybiškais, tačiau jų poreikų neatitinkančiais ėdalais. Būtent dėl tos priežasties pakinta jų žarnyno mikroflora ir jie dėl to galų gale suserga.
O perdirbtos mėsos-perkaitinto baltymo ir riebalo išvis niekam nerekomenduoju duoti.

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 08, 13:34)

paimkim šunų ir kačių maistą



na manau tie superpremium nėra jau tokie baisūs, jei pradėt galvoti kad ir katinui duoti gryną mėsą, tad kur pasiūlytumėt pirkti gerą, kokybišką mėsą ne tik savo katinui bet ir pačiai?


o Merkio šamas man irgi patiko - ypač keptas visas - liežuvį galima praryt smile.gif
Atsakyti