[quote=" voresta ",2013 09 23, 16:43]dirbtinai mažose talpose auginta, kombikormu šerta alia žuvis labai sveika valgyti?
bandyk ir toliau,
O kaip netikėta pasidalinau gera patirtimi ir iš karto užstūmė
Labai lietuviška?
Voresta, ačiū už straipnį apie česnakus, buvo idomu paskaityt ir detaliau pasinagrinėti. Nenoriu kažkaip įžeisti, bet surašysiu, kad kiti žmonės nesiklaidintų.
Šiaip tarp kitko ar skaitei komentarus? Papildomus straipsnius? Įtariu, kad ne, nes jei būtum skaičius tokių nuorodų nėdėtum. Straipnis yra visiškai paistailai, jokių tikrų moksliškai pagrįstų faktų. Nes cheminis elementas apie kurį tiesiog neegzistuoja.
Jei norite skaityti pagrįsta info apie česnakus, skaitykite čia:
http://umm.edu/healt...med/herb/garlic
O kalbant apie česnakus , tai jie dar ir ekologiškumo sertifikatą turi, juos tikrina Ekoagros. Ir prižiūra tikrai griežta. Reikalavimai pateikti Ekoagros.lt puslapyje.
Toliau apie šamu, taip jie auginami baseinuose ir pradžioje ir man buvo siurprizas ir kiek kiek keista. Kadangi buvo skanu, nusprendžiau pasigilinti daugiau. Perskaičiau, kad jie organizuoja ekskursijas į ūkius ir susigundžiau sudalyvauti. Ekskursijų metų parodo patį ūkį, papasakoja kaip augina, ką naudoja,ko ne. Vėliau ir padesgustuoti galima. Pats buvau šaminėje, mačiau kaip maitina, todėl drąsiai galiu rekomenduoti. šamai auginami beseinuose, nes jie yra šilumamėgiai, jiems būtinas šiltas vanduo virš 20 laipsnių, todėl jie nėra riebūs, o kadangi vanduo valomas, nėra jokio dumblo skonio.
Pašarai man buvo irgi aktuali tema todėl daug klausinėjau ir į visus klausimus gavau atsakymus. Tai apie pašarus jie daromi iš mažų žuvelių - bretlingų (kitaip žinomų kaip šprotų), kurie pagaunami žvejybos metu, pačiame šamų maiste, nėra jokių hormonų, antibiotikų ar kitų augimą skatinančių priedų. jie šamus išaugina per tokį pat laiką, kaip jie užauga natūraliai gamtoje.
Jei kyla klausimų kodėl rekomenduoju, tai tiesiai šviesiai galiu atsakyti: todėl kad lietuviška produkcija, todėl, kad jie laikosi savo žodžio ir visada pristato šviežią ir būna tikrai labai skanu. Manau, kad turime vertinta tokias iniciatyvas šalyle, kad tik jų būtų daugiau. Kad mažiau reiktų valgyti visokį Kinietiška šlamštą, kuris pusę pasaulio apkeliavęs, nė kiek nepanašus į maistą.