Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

Pritariu, kad kainos tai ohoho, reklamuotoja dziaugiasi, kad "kaina patraukli", bet nematau nei pro kur to patrauklumo... schmoll.gif Be to ir informacija labai nekonkreti - gaunate vidutine deze su darzovemis - ka reiskia vidutine, kainos varijuoja priklausomai nuo uzsakytu produktu - bet prie produktu jokiu kainu nera, labai miglota viskas.
Aisku nera ko tiketis - verslas visur yra verslas, tai suprantama.
Ar tik ji nebus tos sodybos seimininke? smile.gif

QUOTE(Nuk @ 2011 12 01, 22:40)
Na ką pastudijavau. Gamtinės žemdirbystės puslapyje kainos tikrai kosmiškos  blink.gif
Gal galėtumėt plačiau parašyti, kokio dydžio maisto krepšeliai, pvz., 1 kg bulvių, 1 kg morkų ir pan. Parašiau aš ir augintojams lašką, laukiu atsakymo, bet būtų labai įdomu išgirsti ir iš jūsų - valgytojų  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eja: 02 gruodžio 2011 - 08:18
Na ką pastudijavau. Gamtinės žemdirbystės puslapyje kainos tikrai kosmiškos  blink.gif
Gal galėtumėt plačiau parašyti, kokio dydžio maisto krepšeliai, pvz., 1 kg bulvių, 1 kg morkų ir pan. Parašiau aš ir augintojams lašką, laukiu atsakymo, bet būtų labai įdomu išgirsti ir iš jūsų - valgytojų  4u.gif

Jo, žinokit aš pati aiškinaus dėl tų kainų. Kiti augintojai iš tikrųjų tokiom kainom pardavinėja. Šią vasarą būtent viskoko sodyba man atsiuntė sąrašą su daržovėm, kurios tuo metu buvo ir kainom. Kai kurių daržovių kainos buvo tikrai aukštos, o kai kurių pigiau nei parduotuvėje. smile.gif Tačiau buvom pas juos nuvažiavę pasižiūrėt daržų, šiaip pabendrauti, tai patys ėjom į daržą, ėmėm viską ir sumokėjom tik 20 litų, o dar jie patys pavaišino ir maistu, ir arbata. bigsmile.gif Žodžiu, ateinančią vasarą jie kitaip viską daro, tai aš, kadangi pasitikiu jais, užsiksakiau, o dėl tikslios dėžės sudėties reik jų klausti. smile.gif Žinau tik tiek, kad pagal laiką, kas augs, tą dalins ir siųs. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglėmiti @ 2011 12 02, 09:42)
Jo, žinokit aš pati aiškinaus dėl tų kainų. Kiti augintojai iš tikrųjų tokiom kainom pardavinėja. Šią vasarą būtent viskoko sodyba man atsiuntė sąrašą su daržovėm, kurios tuo metu buvo ir kainom. Kai kurių daržovių kainos buvo tikrai aukštos, o kai kurių pigiau nei parduotuvėje. smile.gif Tačiau buvom pas juos nuvažiavę pasižiūrėt daržų, šiaip pabendrauti, tai patys ėjom į daržą, ėmėm viską ir sumokėjom tik 20 litų, o dar jie patys pavaišino ir maistu, ir arbata. bigsmile.gif  Žodžiu, ateinančią vasarą jie kitaip viską daro, tai aš, kadangi pasitikiu jais, užsiksakiau, o dėl tikslios dėžės sudėties reik jų klausti. smile.gif Žinau tik tiek, kad pagal laiką, kas augs, tą dalins ir siųs.  mirksiukas.gif

Aciu, kad pasidalinot. Gaila, kad zmones nuo itarinejimo ir nepasitikejimo pradeda. Mes tai labai daug reikalingos info gavome. Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eja @ 2011 12 02, 09:12)
Pritariu, kad kainos tai ohoho, reklamuotoja dziaugiasi, kad "kaina patraukli", bet nematau nei pro kur to patrauklumo... schmoll.gif Be to ir informacija labai nekonkreti - gaunate vidutine deze su darzovemis - ka reiskia vidutine, kainos varijuoja priklausomai nuo uzsakytu produktu - bet prie produktu jokiu kainu nera, labai miglota viskas.
Aisku nera ko tiketis - verslas visur yra verslas, tai suprantama.
Ar tik ji nebus tos sodybos seimininke? smile.gif

Manau, jog dėl kainų ir išsiaiškinti kokia ta dėžė ir panašiai reiktų kreiptis pas pačius augintojus. smile.gif O ne šmeižti ir išpeikti iškart visus. Paskambinkit, parašykit ir išsiaiškinkit, o jei jūsų išvis jie nedomina, tai nekreipkit dėmesio. Aš tik pasidalinau savo patirtimi, jog radau geresnį šeimai aprūpinti maistu variantą nei lakstyt po turgelius. smile.gif Jums gal neįdomus tie nitratai ir auginimo sąlygos, tai tinka ir turgeliai, ir parduotuvės, mano šeima šiuo atveju labai išranki ir man priimtiniausi pasirodė būtent šie jaunuoliai. Žinoma, yra ir daug kitų ūkininkų, kurie daro panašius dalykus. Mano nuomone, bendravimas tiesiogiai su ūkininku duoda pasitikėjimo tiek jais, tiek teikiama paslauga. O turguj atsistojęs žmogus gali tau į akis meluoti, kad augina jis, o kai paklausi ar galiu atvažiuot pasižiūrėt, pokalbis baigiasi mykčiojimu...
Atsakyti
QUOTE(Eglėmiti @ 2011 12 02, 10:00)
Manau, jog dėl kainų ir išsiaiškinti kokia ta dėžė ir panašiai reiktų kreiptis pas pačius augintojus. smile.gif O ne šmeižti ir išpeikti iškart visus. Paskambinkit, parašykit ir išsiaiškinkit, o jei jūsų išvis jie nedomina, tai nekreipkit dėmesio. Aš tik pasidalinau savo patirtimi, jog radau geresnį šeimai aprūpinti maistu variantą nei lakstyt po turgelius. smile.gif Jums gal neįdomus tie nitratai ir auginimo sąlygos, tai tinka ir turgeliai, ir parduotuvės, mano šeima šiuo atveju labai išranki ir man priimtiniausi pasirodė būtent šie jaunuoliai. Žinoma, yra ir daug kitų ūkininkų, kurie daro panašius dalykus. Mano nuomone, bendravimas tiesiogiai su ūkininku duoda pasitikėjimo tiek jais, tiek teikiama paslauga. O turguj atsistojęs žmogus gali tau į akis meluoti, kad augina jis, o kai paklausi ar galiu atvažiuot pasižiūrėt, pokalbis baigiasi mykčiojimu...

Aš ir laukiu jų atsakymo ax.gif Šiaip paslauga man tai labai priimtina, tik, dar neaišku kokia kaina
Atsakyti
Merginos, gal galit pasufleruoti, kur pardavinėja ožkos pieną ne internetu (be Tymo turgaus).
Ačiū.
Atsakyti
Sveikos, gal žinote kur galima būtų nusipirkti ekologiškų (arba savo naudojimui augintų) avižų kruopų?
Atsakyti

Net Baltarusijoje kainos didesnės.Jeigu žmogus gyvena ,tik iš ūkio ,tai nereiškia ,kad jis turi būti ubagas.Kuo daugiau smulkių ūkininkų,tuo kokybė geresnė.O kuo daugiau savarankiškų žmonių tuo Lietuvai geriau...
Šiaip auginu visas daržoves ir vištas pagal GŽ principus,bet nieko neparduodu.Tad žinau,kad kaina reali tokia ir yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 03 sausio 2012 - 21:36
Gal kas žinote, kur galima įsigyti ekologiškos mėsos (triušienos, veršienos, vištienos)? 4u.gif Gal asmeniškai pažįstate ūkininkus, kurie tuo verčiasi?
Atsakyti
[QUOTE][quote=Blyksnis,2011 11 28, 11:57]Tikrai taip.Onetrešiant visai,tai tikrai vargu ar ka užaugintume.Jei jau mėšlas naudojamas ir ekologiniuose ūkiuose,tai matyt nėra jau jis kažkokia blogybė.
[/quote]

o as auginu visai netęšdama. Morkos neužzaugo, agurkai ir pomidorai puikus. Gal dėl to, kad morkų pati nemėgstu, o agurkus ir pomidorus dar mano senelis augino ir "targovkėm" priduodavo, tai nuo vaikystės žinau kaip juos augint. Kalafiora,i vidutiniškai mėgiami, neužaugo (labai "mandrus" sėjau - gal dėl to), brokoliai labai mėgiamiama apygeriai, bulvės puikios, tik mažai auginom. Kitamet teks daugiau. cukinijos išvis fantastika, moliūgų pačių pridygo net nesodintų ir puikų derlių davė - matyt buvau maisto atliekų tuoje vietoje pakasusi. dar sojos pupelių užsiauginau - jos labai nederlingos, bet vienintelės pupelės, kurias valgau... užaugo labai gražiai.
mėšlo neturėjom, buvo keli kibiriukai komposto visam daržui.... daržiukui tik vieneri metai, kitais reiks plėsti, nes daugiau 10 metų dirvonavusią žemę ir jos velėna paversti daržu nėra taip paprasta. Auginau pagal gamtinės žemdirbystės principus maksimaliai.
o šiaip tai mėšlo duočiau šiek tiek, bet kad neturim...
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2012 01 03, 22:35)
Net Baltarusijoje kainos didesnės.Jeigu žmogus gyvena ,tik iš ūkio ,tai nereiškia ,kad jis turi būti ubagas.Kuo daugiau smulkių ūkininkų,tuo kokybė geresnė.O kuo daugiau savarankiškų žmonių tuo Lietuvai geriau...
Šiaip auginu visas daržoves ir vištas pagal GŽ principus,bet nieko neparduodu.Tad žinau,kad kaina reali tokia ir yra.

beje, pardavinėti už tokias kainas, kokios yra turguose ar PC tikrai negalėčiau - per daug darbo, laiko ir meilės įdėta. taip pardavinėti gali tik tie, kas turi pramoninius, tegu ir ekologiškus ūkius, kur naudojami traktoriai ir kita žemės ųkio technika, o ne vien rankytėmis viskas ir kurie dar gauna išmokas už auginamas daržoves ir grūdus.
su vyru kalbėjo dėl galimybės auginti grūdus sau ir nusprenėm, kad neverta, nes bus pernelyg daug darbo, laiko ir itin sunkaus, o kaina menka. Pirksim pramoniniu būdu augintus ekologiškus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omega: 20 sausio 2012 - 19:07
QUOTE(mazylis7 @ 2012 01 18, 16:59)
Gal kas žinote, kur galima įsigyti ekologiškos mėsos (triušienos, veršienos, vištienos)? 4u.gif

Triusienos eko zinau kur nusipirkti, pati perku po 25 Lt uz kg
Perku chia: http://www.manotriusis.lt/, atveza i namus, leidzia ishsirinkt. Sviezius ta pacia diena veza. Man patinka.

Eko jautiena ir versiena perku Ukmerges g.turgelyje (spec.pavilione eko mesos) arba Biosaloj jautiena.
Atsakyti
sveikos,gal žinote kur KAUNE pirkti yra kiaušiniu ir vištu kaimišku močiūtės? mirksiukas.gif
Atsakyti